Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knight uboga profesja?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=29463)

Einstein15 15-09-2006 23:50

Aj ludzie stekacie jaka to nudawa profesja knight a ja wam powiem ze tak nie jest.Oczywiscie po wbiciu skilli 70/70 np to knight wymiata a blokowanie czegos mocnego to dla mnie cos ekscytujacego :)

Arkadio 07-11-2006 15:32

knight wcale nie jest ubogi... z minosków można wyciagnąć na 20 lvlu 10k w 2 godzinki czy coś kolo tego już nie mowiac o wyższych lvlach XD

Zomin8601 08-11-2006 10:20

Knight wydaje troche kasy na np. explo/uh's ale też średnio zarabia,natomiast sorc zbiera dużo kasy ale wiecej wydaje na runki typu sd/gfb/uh/ih(na mniejszych lvlach)i manasy ale za to ma duzo czarów i nie wpada w sam środek np. ataku Demona bo Knight go bloczy wiec Knighty raczej radze osobom tym które mają szybką ręke ponieważ trzeba sie uhać bardzo szybko,więc raczej sorc i knight to samo bo mają prawie tyle samo kasy,jak juz mówilem to sorc dużo zarabia ale wydaje więcej kasy na runy a knight mniej zarabia ale idzie mniej kasy na nie :P(sry za błedy gramatyczne B) )

Cristiano Lisek 08-11-2006 10:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez luba126 (Post 971835)
hmmmm ... ja gram terasz knnightem szczeze muwiac po okolo 3 tygoniach grania doszlem do 28 lev i nudzi mi sie knight , jak bym mial grac od zera wybral bym sorka b oknight to bardzo nudna profesja ale jak jest dobry lev i skile to az taka nudna niejest ( np drag liczac na knighta 30 lev skile 65/65 i sorc 30 lev m lev 40 to wiadomo ze sorc szybciej go dednei i bardzej mu sie to bende oplacac bo knight bendzie walil z miecza i hmm pomagal a sork z razy z sd i drag dead i nawet jesli sorc miale by expic na dragach bardszej sie oplaca poniewasz :
knight - 4 uh = 400/500gp na jednego
sork - 4 mana fluid = 220gp przywolujemy 2 ds i wlanczamy mana shield i ds wykanczaja z bliska my uciekamy walimy hmm i ruszczka

BENDE GRAL SORCEREREM !!!!

smieszny jestes jak sie grac nie umie to sorc tez bedzie nudny
PS:slowniki ponoc stanialy

Fagaro 08-11-2006 13:31

@ luba126
1-kup sobie slownik.
2-tym sposobem zrobisz mniej expa na dragach niz taki knight na rotach, i jeszcze pewnie padniesz.

Gegnan 16-11-2006 21:48

Jak dla mnie knight to najsłabsza profesja;) . Ani nie trza skilować ani nic. czarów ma mało. Taka maszynka do zabijania:p

Gatho Gokhinin 16-11-2006 22:42

Wiecie... mam knighta 57lv 81.81 skille i i dla sie nie boje od wrl mozna (jak sie umie.. ja nie probowalem ;p) uciec o dragach nie wspominając. Gonił mni 140rp.. Marnie mu to wychodzilo... Ogólnie knight jak to kazdy wie jest bardzo wytrzymaly. Jesli chodzi o pvp to 99 z dlancy w 54rp, a on mnie 89 z sd (test na kumplu ;]) Nie ukrywajmy ze knight jednak ma troszke gorzej, sorc na tym lv moze expic bardzo szybko (90k+/h na tombie za tp, sa filmy na tym forum), uważam jednak ze knightem wcale sie nudno nie gra, rycerze są potrzebni no bo jak sobie wyobrazacie hunty? :P Hydry, demony, behe, dle...
pozdro

Sozemego 16-11-2006 23:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gatho Gokhinin (Post 1083499)
Wiecie... mam knighta 57lv 81.81 skille i i dla sie nie boje od wrl mozna (jak sie umie.. ja nie probowalem ;p) uciec o dragach nie wspominając. Gonił mni 140rp.. Marnie mu to wychodzilo... Ogólnie knight jak to kazdy wie jest bardzo wytrzymaly. Jesli chodzi o pvp to 99 z dlancy w 54rp, a on mnie 89 z sd (test na kumplu ;]) Nie ukrywajmy ze knight jednak ma troszke gorzej, sorc na tym lv moze expic bardzo szybko (90k+/h na tombie za tp, sa filmy na tym forum), uważam jednak ze knightem wcale sie nudno nie gra, rycerze są potrzebni no bo jak sobie wyobrazacie hunty? :P Hydry, demony, behe, dle...
pozdro

To wszystko mozna huncic solo, potrzeba odpowiedniego lvlu, ale ten rosnie szybko.

Frapper 17-11-2006 00:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gatho Gokhinin (Post 1083499)
pozdro

Palek jest równie żałosny co knight. Hydry z vis od 90+ można juz bic, dle tez kolo tego. Behe i Demony to imo strata czasu.

Diamonic 17-11-2006 00:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 1083699)
Palek jest równie żałosny co knight. Hydry z vis od 90+ można juz bic, dle tez kolo tego. Behe i Demony to imo strata czasu.

Powodzenia w vis'owaniu dli na levelu 90 bez manashielda, z manashieldem to waste. ^.- Małe combo i papa, nie wiem jak z hydrami, ale prawdopodobnie też tak.Demony i behe na 200+ sprawują się bardzo dobrze, przynajmniej dla maga/pala.

ripper 17-11-2006 08:24

Cytuj:

Behe i Demony to imo strata czasu.
Kolo na chyba 160~ lvlu ciągnął na behe 440k/h.

Diamonic 17-11-2006 09:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1083795)
Kolo na chyba 160~ lvlu ciągnął na behe 440k/h.

Powodzenia na zrobieniu tego na pvp. ;)

dzbanoln 17-11-2006 13:23

Wlasnie teraz trenuje moim knightem... on nie jest ani "biedny" ani "nudny".Im wyzszy lev i skile tym lepsze potwory,szybszy exp,mniej uhow schodzi.Wyprawy na lepsze potwory w celu blokowania wcale nie sa takie nudne a jesli jestes w tym dobry twoja ekipa czuje sie pewniej i chetniej sie z toba na te hunty wybiera.Faktem jest to ze magia jest marna ale (wedlug mnie)nadrobione to jest iloscia hp.Treningi???zawsze mozesz przegladac to forum:)).Jak wszystkie profesje knight ma wady i zalety.Ja osobiscie nie zaluje swojego wyboru i wiem ze czeka mnie jeszcze duzo frajdy.

Sercselon 17-11-2006 13:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dzbanoln (Post 1083982)
Wlasnie teraz trenuje moim knightem... on nie jest ani "biedny" ani "nudny".Im wyzszy lev i skile tym lepsze potwory,szybszy exp,mniej uhow schodzi.Wyprawy na lepsze potwory w celu blokowania wcale nie sa takie nudne a jesli jestes w tym dobry twoja ekipa czuje sie pewniej i chetniej sie z toba na te hunty wybiera.Faktem jest to ze magia jest marna ale (wedlug mnie)nadrobione to jest iloscia hp.Treningi???zawsze mozesz przegladac to forum:)).Jak wszystkie profesje knight ma wady i zalety.Ja osobiscie nie zaluje swojego wyboru i wiem ze czeka mnie jeszcze duzo frajdy.

Zrob 80 lvl to pogadamy. Podpowiedz: na 80 lvlu bedziesz expil na tym samym co teraz, predkosc tez prawie taka sama. I nie zabijesz dragon lorda z samej broni. Gram kngihtem i wiem czym to smierdzi wiec mnie nie oszukasz takimi "słodkimi" wypowiedziami.

dzbanoln 17-11-2006 13:43

Mowie tylko jakie mam odczucia w tej chwili,nikogo nie chce oszukac:).Jak wbije 80 to zobacze i ci odpowiem. na dzien dzisiejszy jest fajnie a jak bedzie za 30 lev??? nie mam pojecia:)

Sercselon 17-11-2006 14:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dzbanoln (Post 1083995)
Mowie tylko jakie mam odczucia w tej chwili,nikogo nie chce oszukac:).Jak wbije 80 to zobacze i ci odpowiem. na dzien dzisiejszy jest fajnie a jak bedzie za 30 lev??? nie mam pojecia:)

Ja na twoim miejscu bym zaczal sorcem od zera. Ale coz, twoj wybor i twoja strata. Mi nic do tego kim bedziesz gral, co najwyzej moga zasugerowac.

Sozemego 17-11-2006 18:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1084163)
Ja to wiem, ty to wiesz a teraz wystarczy przekonac pozostale 129k ludzi grajacych w Tibie ze SD to tylko fajnie brzmi na niskich lvl a jego wartosc bojowa jest zerowa.

Z blokerem chyba albo z bardzo duzym ryzykiem smierci.

Z blokerem mozna bic: hydry od 50-60, demony od 50, behe od 30, DL od 30.
Samemu mozna bic: hydry od 110 (wczesniej musial bys uzywac ms), demony... 250+?(nie wiem dokladnie,ale na 190 Surufon mowil ze nawet we 2 morterow idzie zdecydowanie za wolno), behe 130-140 (jak podleza 2 to masz przechlapane), DL 120+... faktycznie, roznica prawie taka ze jej nie widac i szybciutko nabijesz ten lvl :)

HAHAHAHA!!!
Behemot ma 4000 zycia i daje 2500 exp:
Zeby zrobic 440k/h w takim razie behemota musimy zabijac co 19 sekund zakladajac nawet strzal z mort co 1.5 sekundy musial by uderzac z mort srednio 333hp... przy 160 lvl 333hp to jest troche wiecej niz maksymalny strzal z mort.
Juz nie wspominajac o piciu mf, lurowaniu behemotow, zbieraniu loota itp.
200k/h to jest juz BARDZO dobry rezultat na behemotach.

Co do hydr sie zgadzam, zupelnie nie oplaca sie z magic shieldem. Demony - 110 sorce juz chodza solo [czy ja mowilem, ze musi byc bez msa?], behe - i tak waste, wiec glownie bogate sorce chodza [150+ przecietnie] a i btw, mozna wyciagnac ponad 400k/h, zapraszam na tibia.de. Tak, lvl sorcem mozna zrobic bardzo szybko, przynajmniej ja nabijam szybko, a swoje posty opieram na swoich doswiadczeniach.

Vil 17-11-2006 19:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1084163)
200k/h to jest juz BARDZO dobry rezultat na behemotach.

z UE wyciagali spoooro wiecej, raczej nie wychodzac na plus ale jednak ;p

Poza tym proponuje z miejsca usuwac posty floodujacych whinerow walacych po 50 w dragon lorda, nie mogacych zabic knightem 30 levelowego sorca i robiacych jednoczesnie 90k/h drugim charem na takim samym levelu.

Diddy 17-11-2006 19:17

@Gremlin
http://www.tibicams.tibianetwork.net...ies/show/13882

Sercselon 17-11-2006 21:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1084220)
z UE wyciagali spoooro wiecej, raczej nie wychodzac na plus ale jednak ;p

Poza tym proponuje z miejsca usuwac posty floodujacych whinerow walacych po 50 w dragon lorda, nie mogacych zabic knightem 30 levelowego sorca i robiacych jednoczesnie 90k/h drugim charem na takim samym levelu.

W takim razie czekam na film w ktorym pochwalisz sie swoimi hitami w dragon lorda z broni. Bo ja mam chara na 79 lvlu i jakos moja srednia nie przekracza 60 hp. Owszem, zdarzaja sie pojedyncze hity za 200+, ale duzo czesciej od nich zdarzaja sie poofy i sparki. Srednia arytemtyczna z moich hitow to okolo 50-60 hp, w porywach do 65 hp. Ty bijesz mocniej? Ok, w takim razie czekam na film. Pokaz mi jakim to ja noobem jestem ze swoimi hitami i jak mocno bije "prawdziwy" knight na moim poziomie. :)

PS.
Ciekawe kiedy w koncu ludzie nauczcią sie ze hity w dragon lorda nie wchodzą tak samo jak w beholdera? ;<

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:57.