Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Poradnik dla magów (i druidow). (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4075)

Karzeł 07-02-2006 09:36

Ahahahahhaha

Kto na Mainie expi na osach:P lol

Rossi 07-02-2006 10:56

Kiedyś nie było rodów i sie expiło na słabych teraz to juz od 8 lvla mozna na Pohu na cycach :baby:

Karzeł 07-02-2006 11:02

Do Rossi: Czemu zawsze po moim poscie jest twoj??????

Zyzuś 08-02-2006 13:40

Dragon

hmm a ja mam pytanko dotyczące smoka a właściwie lootu z niego. będzie to mój pierwszy smok więc nie wiem czy wybrac dsa czy orca lidera więc chyba zabiore oba ale musiałabym se wsadzic kilka mana fludów które jak wiadomo są po 55gp. czy loot z dragona zwróci mi kasę albob chociaż jej częśc? i jakie jest prawdopodobieństwo?

Hedorlix 08-02-2006 17:06

Wszystko ladnie ale powiedzcie mi Gdzie mam expic 27 Mag Mlvl 30 Skille nie maja znaczenia mam Pacc a scaraby z monkiem troskze sie trudno expi powiedzice plz.

Dzieki za Odpowiedz.

Karzeł 08-02-2006 19:31

Proponuje cyklopy. Ladny Exp a i kasa czasem tez ladna

Agent Madness 08-02-2006 23:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zyzuś
hmm a ja mam pytanko dotyczące smoka a właściwie lootu z niego. będzie to mój pierwszy smok więc nie wiem czy wybrac dsa czy orca lidera więc chyba zabiore oba ale musiałabym se wsadzic kilka mana fludów które jak wiadomo są po 55gp. czy loot z dragona zwróci mi kasę albob chociaż jej częśc? i jakie jest prawdopodobieństwo?

Prawdopodobieństwo zwrotu kasy wydanej na MFy jest niewielkie, jak to w Tibii trzeba mieć po prostu farta. Dobry loot, słabe hity dragona, niechęć do walenia z flame wave i przerzucania się na Ciebie od tych czynników zależy czy hunt sie zwróci czy nie. Mi zazwyczaj się nie zwracają dragony :/

ReXXX 11-02-2006 11:52

Możecie zaproponować mi jakies miejsce do nabijania souli z potworami dającymi conajmniej 41 exp. Oczywiscie gdy expie soule wskakuja, lecz czasem z powodu np lagow nie moge expic. Majac nawet 40 lvl bilem roty... Próbowalem dwarfy ale mozliwość rulowania soldów i guardów(na -2) i zajete spawny przez trenujących knightów stwarza komplikacje. PLZ help

Mar Cin 12-02-2006 14:59

Czy na 16 lvl i 12 mlvl mogę się pchać na Amazon Camp? Tj. czy jest tam niebezpieczeństwo wpadnięcia na sporą grupę valkririi i amazonek lub (nawet jednej) wiedźmy? (jeszcze jakiś czas temu bym po prostu poszedł na żywioł, ale 2 ostatnie dedy mnie nauczyły mnie, że lepiej nie być aż tak odważnym ;))

EDIT:
Może i dobrze, że mi nikt nie odpisał, bo przynajmniej odkryłem, że kopalnie dwarfów to idealne expowisko dla 17-poziomowca :D W godzine nabiłem 6413xp i zarobiłem 400gp :cup: Tylko trzeba tam chodzić przed południem, bo po południu prędzej dostaniesz golden bootsy od gma niż spotkasz tam dwarfa ;)

ainom 18-02-2006 16:56

Na poczatek chcialbym podkreslic ze drudiem gram pierwszy raz, nie gralem nigdy tez magiem. Mam kilka pytan, na ktore nie znalazlem odp tutajB)

1. Im wyzyszy mlv to co?? szybsza regeneracja many??
2. Narazie 10lv i prawie 6mlv, czy powinienem cwiczyc zeby mlv byl zawsze wiekszy od zwykelgo lv??
3. Czy tarcze musze zawsze nosic, czy lepiej mieczyk sobie brac?? skille 15/17
4. Tu moge rozwalic co poniektorych, moglby ktos napisac co znacza poniektore skroty np BP, Hmm:p
5. Exp sobie na orc spearmanach, orc warrioracj, mino i minoguardach i tez na cycki chodze

Noob ze mnie, ale prosilbym o odpowiedzi, dzieki:)

guind goth 20-02-2006 09:36

hhhheeelllpp

dobry poradnik ale dla maga ja jestem drutem i neiwme co mam robic ma 26lvl i trujacał rużdźke na co moge isc expic do 33 lvl
???? smutny

Khunda 20-02-2006 13:46

Assasin

Hiho, jestem magiem, i mam 19 lvl (wand of plauge), czy na tym lvl mogę chodzić na pojedyńczy resp assasina?

scooterman1 24-02-2006 08:58

RÓŻdŻki!!

Wszystko by było cool, ale od kiedy weszły różdż poradnik jest nie całkiem nie potrzebny i nic nie pomaga. Ale gratuluję dzieła :D

Adais 24-02-2006 15:02

szkoda ze na giant spider dopiero idzie sie na -70 lvl :baby: :baby: :baby: 8o

Adais 24-02-2006 15:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khunda
Hiho, jestem magiem, i mam 19 lvl (wand of plauge), czy na tym lvl mogę chodzić na pojedyńczy resp assasina?

NIE PODOBA MI SIE TO JAJKO

Rtoip 24-02-2006 16:19

Gdzie expic w venore

To jest mój pierwszy post na tym forum ;)

Mam pytanie: Przeniosem sie z Thais do Venore druidem 12 lvl 8 mlvl i nie wiem na czym expic (i gdzie co jest) :) Więc gdzie expic w Venore? Jakis gosc (25 lvl palek kupil w sklepie 400 strzal) chcial mnie zaprowadzic na PoH :] juz widzialem z daleka Mino Maga 8o ale uciekem.

Duch Niespokojny 24-02-2006 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ainom
1. Im wyzyszy mlv to co?? szybsza regeneracja many??

Możliwość używania lepszych run (każda ma wymagania co do magic levelu, na przykład sd można używać dopiero od piętnastego) oraz większa siła czarów.
Cytuj:

2. Narazie 10lv i prawie 6mlv, czy powinienem cwiczyc zeby mlv byl zawsze wiekszy od zwykelgo lv??
Nie, na małych levelach magic lvl nie jest prawie wcale potrzebny a na wyższych nadrobisz używając manasów do expienia z różdzką. Z resztą na dłuższą metę się tak nie da (np. sorce na 100 lvl mają ok. 60 mlvl).
Cytuj:

3. Czy tarcze musze zawsze nosic, czy lepiej mieczyk sobie brac?? skille 15/17

Skoro używasz różdzki to po co ci jeszcze miecz? Nie da się używać miecza i różdżki jednocześnie.
Cytuj:

4. Tu moge rozwalic co poniektorych, moglby ktos napisac co znacza poniektore skroty np BP, Hmm:p

Wykaz najczęściej używanych w Tibii skrótów znajduje się tu.

ainom 24-02-2006 22:36

dziekuje:)

Mar Cin 24-02-2006 22:47

A czy na 20 poziomie i 20 magicznym (eq: plate set, iron helm, dwarven shield, WoDB, leather boots :D) poradzę sobie z Desert Questem? Niestety nieznam drogi :( (chociaż może ktoś z dróżyny będzie znał, nie wiem bo jeszcze nikogo nie szukałem ;))

ari2423 24-02-2006 22:58

dasz sobie rade na drodze nie ma wlasciwie zadnych potworków :) 9moze jakies zlurowane) a droge podam ci na PW B)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:14.