Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vilentrenterenemerth
(Post 1083407)
Drodzy użytkownicy i Moderatorzy.
Mam jedno zasadnicze pytanie, mianowicie: na czym mają polegać konkursy na tibia.pl? Czy wyłaniają najzdolniejszych Tibijczyków? Czy raczej dają dzieciom okazję to pokazania swoich zerżniętych prac z innych stron czy może obrazków z dorysowanymi w Paint'cie napisami? Przepraszam, ale do jakiego celu ma służyć reklama tibii zrobiona w ciągu dwóch tygodni, domowymi metodami? Czy naprawdę serwis tibia.pl potrzebuje praw autorskich wszystkich zamieszczonych prac?
Ja tu gadu-gadu, ale o czym chciałem powiedzieć: ABY KONKURSY STAŁY NA NAPRAWDĘ PORZĄDNYM POZIOMIE POWINNY TRWAĆ DŁUŻEJ!! I najlepiej pokrywać się z okresami wolnymi od szkoły/pracy/sesji/kolokwium.
Na swoją obronę powiem, że na temat reklamy miałem multum wybitnych pomysłów, ale nie dość, że dowiedziałem się o konkursie po 2 tygodniach to jeszcze, jak to bywa w naszej oświacie, idealnie termin konkursu kończył się przed ogólnopolską próbną maturą Listopad 2006.
Gratuluję wszystkim którzy potrafili wykazać swoją kreatywność i zaangażowanie, świetne prace!!
A na przyszłość... aby błyskać talentem i pomysłowością trzeba naprawdę dużo więcej czasu. Spróbujcie urządzić konkurs na okres min. 1 miesiąca, a będziecie naprawdę zaskoczeni poziomem prac.
Pozdrawiam: Vilen
|
Dużo racji jest w tym co mówisz. Ja z początku swoją pracę widziałem nieco bardziej rozbudowaną, ale dość szybko uświadomiłem sobie, że po prostu nie zdążę. Jak słusznie zauważyła Evinio w swojej wcześniejszej wypowiedzi poziom konkursów z jednego na drugi "idze w górę" a czas na zrobienie pracy pozostaje wciąż podobny. Na początku był konkurs na fotke w "rl", potem Magiczny ołówek; w kolejnym - projekt nowego potora. Teraz mamy konkurs na reklamę i np w porównaniu do "Tibia Magiczny ołówek" rzeczywiście potrzeba było dużo więcej pracy. Tak więc zgadzam się, że trochę wiecej czasu na konkurs by nie zaszkodziło, ale być może Jury obawiało się zbyt dużej ilości prac.
PS. Napisałeś też, że jak dowiedziałeś się o konkursie to było za późno. No szkoda, bo może byłaby jedna dobra praca więcej, jednak myślę że konkursy mają też na celu zachęcenie użytkowników do częstego odwiedzania "tibia.pl" (Jeśli na bieżąco śledzisz newsy, to wcześniej dowiadujesz się o konkursie).
|