![]() |
Ja wole sobie zrobic palka i expic bez waste niz sie martwic czy mi sie zwroci na tombie za mfy <lol2>
Wiec magowie beda odchodzic i bardzo dobrze bo to jest smieszne co cip z nami zrobil. |
Cytuj:
Zreszta, najlepsze expowiska sa zazwyczaj zajete przez tych co maja znajomosci na serwie. |
@X3r3mon i up
2/3 huntow sie zwraca? Hmm, zeby to chociaz 1/5 sie zwracala. Dla takiego 60 msa z 50-55 mlvl najlepszym expowiskiem bez waste sa guardy gdzie idzie mu 35k exp/h na labiryncie, a na dwarf hellu 30k exp/h. Srednio zarobek 1k gp/h jezeli doniesiesz lootbaga(na non-pvp czesto nie donisisz,na pvp masz wieksze szanse), ale czasami zdarza sie tez waste. Mozna jeszcze expic na tombach z summonami gdzie leci 20-30k exp/h i tez wychodzisz lekko na +. Inne expowiska dla sorcow(bez blokerow, o ktorego bardzo trudno) na 60lvlu~ sa nieoplacalne, bo albo masz duzy waste albo strasznie malo expa. A taki 60 ek? Moze expic w conajmniej 5x wiecej miejscach bez waste i robic do 70k exp/h. Nie mowiac juz o palu, ktory jest teraz, moim zdaniem, najlepsza profesja i moze huncic na prawie wszystkim bez waste. W pvp palek jest mniejwiecej jak sorc i ma podobne hity(assassin star+exori con/sd). Profesje na pewno nie sa jeszcze zbalansowane, ale mam nadzieje, ze cipsoft sie z tym upora. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
75lv. 77 sword. avenger- na tombie 70-80k/h Kasa?- Lekki zysk. |
@Piotrek
1. Jak jeszcze bylem 60 ed to na guardach wychodzilem z + 1-2k gp/h Z samej kasy i steelow nie wiem czy sie splaci 30%. ( na guarda mi szly 2 vis+1x rozga, co daje jakies 27~ gp na guarda, a do tego jeszcze z visa latwo chybic, wiec trzeba liczyc okolo 30gp~na guarda). 2. Tak jak napisal Fremen. 3. Jezeli chcesz zabic kogos solo albo z paroma osobami to wybierzesz sorca, bo ma ue. W pojedynkach wielu na wielu ue jest malo przydatne, a w wyrownanej walce pal jest lepszy, bo trudniej go zdjac i wali podobne hity co sorc. Zreszta nawet na zwyklym pk, gdybys wiedzial, ze ktos ma przyjsc i ciebie zabic to wybral bys pala. "wybaczcie MU bo nie wiem co mowi" Wybaczcie mi, nie wiem o co w tym chodzi. Maja mi wybaczyc(co?) dlatego, ze ty nie wiesz o czym mowie czy jak, bo nie kapuje. Nie logiczne zdanie. @michall Nie wiem kiedy wbiles ten 113, ale przed update od 100, a nawet 80, na dragach miales spoko exp bez waste. Na mniejszych lvlach cyclopolis i kilka innych. Wiec to , ze biles 40k exp/h to Twoj blad. |
Cytuj:
Pozatym, zbytnio nie narzekam na to :p Expiłem jak chciałem, dobrze wiedziałem co wybieram i jestem z tego zadowolony ;) Teraz trenie, chce wbić 100+ skilla :evul: |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
@Piotrek
Schodzilo mi jakies 8 bp mf na 1.5-2h. I to, ze na zabicie guarda wydawalem 30gp to fakty, a nie jakies bzdury. Nie combo z royal spearow tylko assassin starow i exori con. Palladyn tez moze bic regularnie duze hity z power boltow przy malych kosztach, w przeciwienstwie do sorca, ktory nie bedzie ci bil co ture z sd. Czytam ze zrozumieniem i dlatego stwierdzilem, ze tamto zdanie nie ma sensu. Jezeli twierdzisz inaczej to znaczy ze nie czytasz go ze zrozumieniem.I nastepnym razem, zanim bedziesz chcial zablysnac i oskarzyc kogos o niepoprawnosc i niespojnosc zdan(chyba o to ci chodzilo, aczkolwiek ja nie widze tam zadnego takiego bledu) to sam uwazaj jak piszesz. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
WOHAHAHAHAHHAHAAHHAAHA Jesteś idiotą i tyle. Tam gdzie expisz -stone tomb -1 bijesz 45-60k/h MAX. Dopiero na -2 expiąc ze skillem 83/82 moge mieć 90k/h z royal axe... n/c Teraz płaczą dzieciaki, które grały sorkami tylko do kilkania 3 hotkeyow na dragach... Poza tym ciągle mają expowiska zwracające się: -Vamp Hell -Peninsula -Hydra Hill/Hydra Island 120k/h -Quary, już w mniejszym stopniu na gs island, ponieważ na niektórych serwerach non pvp można spotkać tam botera 160+ ek xD Wg. mnie także 150+ sorc nie odczuł aż takiej zmiany, ponieważ posiadał kasy jak lodu sprzed upa (solo hero 60+ lvl/dragi 50+lvl/bksy 80+lvl), co pozwala mu nawet teraz na expienie na poi dls czy hydra island solo. 50-90 sorce teraz muszą współpracować wraz z EK, aby cokolwiek wyexpic, to jest duży +. Żałosne było to, iż 120 ms stał sobie i kilkał f5+f2, i w 7-10 sek ubijał hyderke na hillu...będąc najslabszą pod względem fizycznym postacią mogl stanąc przeciwko hyderce twarzą w morde (a raczej 3:P), gdy ryc czy palek używając explo nie mogli jej czasami ubic:P |
Ja juz sie pogubiłem ;/
|
Popieram Xzonixek. Sorce miałby dawniej easy mode, teraz mają odpowiednią moc.
|
Cytuj:
Cytuje chce aby kazdy to sobie przeczytal. Moze skonczy sie ten spam ze sorc jest najgorsza profesja. Dobrze napisane, teraz liczy sie wspolpraca a nie solo wszystkiego co podejdzie. A co do tematu 6 Miesiecy pozniej Zima, nadchodza swieta, cipsoft szykuje update. Z nieoficjalnych zrodel, dowiadujemy sie ze za 2 dni bedzie update. Dwa dni pozniej, update wyszedl. Dwanascie godzin pozniej, temat na tibia.pl pod tytulem Masowe przybycie postaci magicznych! Cipsoft ulepszy i zbalansuje wszystkie postacie, ale nie da sie tego szybko zrobic, kazdy blad w tibi moze byc totalna katastrofa wiec miejcie cieprliowsc. |
@Up ja mam tylko nadzieję ,że balansacja postacii magicznych nie bedzie sie ograniczała tylko do zwiększenia Dmg , ja bym najchętniej widzał ostro przebudowaną listę zaklęć , i bardziej zróżnicowanie Sorca od Druta !
PS: Nie chce mi się nawet pisać o tym czy Summer Update udupił czy nie ! Ja cały czas Gram swoim Druidem ,ale dla mnie to jest tylko zabawa :] |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
1. Druid jest częściej zabierany na polowania na grubsze stwory. 2. Ma tańsze leczenie, a więc expi bardziej ekonomicznie. 3. Więcej zarabia na runach (pomijając fakt, że taki sposób zarabiania do najlepszych i najsensowniejszych nie należy). |
Cytuj:
ps. inna sprawa, że dragon lair koło veno jest prawie zawsze zajęte i trzeba czekać czasem dzień w kolejce na liście, żeby poexpić. Ale ja gram w tibie raz na kilka dni i najczęściej w nocy, więc mi to odpowiada:D |
Cytuj:
Cytuj:
61 mlvl * 5 =305 72 lvl daje 11%? Czyli 0,15 lvl ma wpływ na siłę magii? A może teraz jest 4mlvl + 1lvl (a Cachero dalej nie zabija FE jednym visem)? Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Broń biała trafia ZAWSZE. Nie ma 90% ani 95% na trafienie. Niech ktoś wrzuci screena, jak sparkuje w węża/rata (oczywiście nie na skillu 10, 1 lvl z pięści). Mój "best", to 12 w węża na 48 lvlu z fire axe przy skillu 64 (nie liczą się potwory lepsze, bo mają armor + parują nasz dmg), a normalnie (99% przypadków) potwory tego typu wchodzą na 1 hit. Wytłumacz mi tylko, jak np. zwykła strzała może być skuteczniejsza od speara, skoro przy skillu 40 strzała też trafia co 3 raz, a jest droższa, ma mniejszy zasięg itd. Cytuj:
Cytuj:
Może średni dmg ciut lepszy, ale zupełnie nieopłacalny. @ down Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Z jakim BSem?:D
edit: Żeby nie było, bije z dragon slayer. Średnią w draga mam spokojnie większą niż 130hp, mój best hit w draga to 309hp. Żeby zrobić 60k/h należy bić 85 dragów na h, czyli 1 drag co ok. 42sec. A ja jednego draga bije 10-25 sekund, wzięcie lootu 1-5 sec, dojście do następnego draga + exura lub uh to 1-15 sec. Wychodzi max 45 sec. pzd |
Cytuj:
Cytuj:
Ja bym tylko osłabił włócznie i ewentualnie wzmocnił bolty i strzały (lub chociaż zrobił je tańsze/lżejsze), bo teraz paladyni zamienili się niemal w dystansowych rycerzy. Przecież symbolem paladyna od zawsze była kusza, a teraz praktycznie wyszła z użycia. No i fakt, że włócznią można rzucić dalej niż doleci pocisk z kuszy to już parodia... |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Wg mnie powinno być tak, żeby Druid i Sorc nie musieli kupować PACC, żeby grać sensownie..
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Brzmi, jakbyś mówił "będzie za dobra". Fizyczna = wchodzi jak SD/bolt, czyli omija shield i wpada na armor. Demonowi pewnie robiłaby po 40. Cytuj:
Cytuj:
Teraz szansa na trafienie z broni białej = (50+skill)%, przy czym 100% max. Szansa na trafienie z broni miotanej = (10+skill)%, przy czym 90% max. Szansa na trafienie z broni typu "łuk" = (10+1,5*skill)%, przy czym 90% max. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Różdżka od mlvl? Niegłupi pomysł, tylko rozwiąż problem żywiołu różdżki i jej zasięgu. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Dajcie visa za 10many i grana za 30 to bedzie w miare rowno |
Cytuj:
Chodzi o to, żeby "wspomóc" magię sorca. Poza tym Gremlin sam mówi, że JS jest lepszy od WoI, więc czemu nie ma być czegoś lepszego od miecza, ale żeby pożerało to manę (to chyba uczciwe)? Poza tym drut często używa VR, bo po prostu nie spala za szybko many i ma znośny dmg, a mógłby nosić zawsze tempesta, skoro z niego taki magic-melee-fighter. 2. Do 100 lvla przed wielu laty było aż za dobrze. Knight miał łatwy start, a 50 lvl to był już h-lvl. Mag się pieprzył na początku, ale w nagrodę rosła mu "nieskończenie siła magii" a mimo to nie było kupy 100+ lvli super sorcy/drutów. HMMy były dużo tańsze, nie było tylko tych zasranych visów (były, ale 4x droższe). Sorce były 'lepsze', ale droższe w utrzymaniu i cięższe w prowadzeniu. Oczywiście nie mówię o wersji, gdzie paladyn na 25 lvlu hunci GSy. Najstarsza wersja którą pamiętam, to taka że nie było Daramy i skillbarów. @ up Cytuj:
|
Cytuj:
- summony nie zabieraja expa - royal speary ze 2-3 x drozsze, enchated spear tez wiecej many niech zabieraja - zabrac vite palowi!! Cytuj:
|
Cytuj:
2 many 19dmg - 9,5 3 many 30dmg - 10 4 many 45dmg - 11,25 5 many 65dmg - 13 Nie róbmy nowego pala (tzn. lepsza broń niewspółmiernie mocniejsza w stosunku do ceny). Teraz jest: 2-13-6,5 3-19-6,3 5-30-6 8-45-5,6 13-65-5 Ten stosunek jest dość ładny. Proponowałbym: 1-13-13 2-19-9,5 4-30-7,5 6-45-7,5 9-65-7,2 Ps. Tylko co to miałoby zmienić? Zwiększyłoby opłacalność i tak łatwych w prowadzeniu na niskich lvlach magów, skoro to powinna być NAJTRUDNIEJSZA profesja? Cytuj:
I więcej summonów, bardziej z ograniczeniem lvlowym niż manowym (tzn. 690 many FE na 30 lvl, ale może być potwór za 750 many, ale na 50 lvlu zamiast 32). Do tego dodałbym, że oswajanie powinno być o 25% tańsze niż summonowanie. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Mag stracił za dużo na wyższym lvlu, ale na niższym jest lepszy niż był. W pespektywie do 100 lvla gra stała się znowu łatwiejsza. Najprościej jest oczywiście najsłabszej profesji zwiększyć dmg o 15% na całej linii i mieć spokój niż zastanowić się, jak z najłatwiejszej profesji na niskim lvlu nie zrobić gówna dla dzieci, a na wyższym żeby nie był zbyt dobry w stosunku do trudniejszych profesji. Cipy nie popierają skillowania? Po update 63 skilla = 72 z samej formuły. Minimalny dmg utrudnia skillowanie na slimach, ale jak najbardziej dalej można wbijać skille 80/80 na monkach na 10 lvlu. Zrobiliby ogranicznik np. max skill =(50 + 1/2 lvla) i na 10 lvlu masz max 55, a na 50 - 75 skilla. Byłoby to wystarczająco dużo. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Dodam jeszcze, że exura sio dla druidów powinna zżerać więcej many, bo to tanie źródło leczenia. Dodam jeszcze, że przy następnych wyborach tematu roku 2007 ten temat jest u mnie na pierwszym miejscu. Długie ciągnące się konwersacje i kłótnie. Sprzeczne idee i poznawanie opinii innych graczy ;] Cóż więcej trzeba. |
Cytuj:
2 : zasieg 3 : nie porównuj 5 many/strzal do ulamków GP za rzut royal spearem PS: tak czy inaczej rozdzki mniej many powinny brac Cytuj:
|
omg!
Im mniej postaci magicznyh tym lepiej dla mojego drutka xD
bo bedzie wiekszy zbyt na uhy i czesciej beda mnie brac na hunty :p |
To ja zaproponuje wam moja propozycje:
-Zwiekszyc sile visa ale nie az tak jak przed update -vis za 15many -jakis czar owensywny na druta -royal spear za 100-200gp,boltow do 4gp, p boltow do 30gp -zmniejszyc hity palka i najta(posrednio jak przed update i teraz) -wanda na okolo 80-100lvl cosnajmniej 2sqm zasiegu (sila alezy od lvla i m lvla) atak psychiczny(jak sd) -zabrac vite palkowi -łamanie sie broni knajtowi(psucie sie broni-ze bedzie trzeba w jakiejsc kuzni naprawiac i cena naprawy bedzie w stosunku do sily broni). |
Tylko to jest dobre "-łamanie sie broni knajtowi(psucie sie broni-ze bedzie trzeba w jakiejsc kuzni naprawiac i cena naprawy bedzie w stosunku do sily broni)" reszta do kosza
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:02. |