Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Obsidia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=190)
-   -   Obsidia .... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=80574)

Misterio 12-08-2006 14:41

Old Widow nie byl tylko na pohu lecz Azared loorowal pod Dwarf Bridge i tam sie krecilo wielu ludzi wiec sadze jak by wszyscy pobiegli to daliby rade [;

^Awolver^ 12-08-2006 15:17

[quote=Kiroy Wind]3. Gdyby nam tzn. Kuci Kuci wypowiedziano wojne wyglądało by to 100x lepiej, napewno pierwszego dnia z 30 osób nie zrobiło by się 10?... I przez tydzień wojny jak narazie 0 akcji..QUOTE]

jak zwyle gadasz glupoty -.-"

osob bylo 22.. a jest 18~ mowisz ze bylo 0 akcjii a to nie prawda... a czy ng mialo akcje? rowniez tylko dorpaz i mannow cos probowali ale zawsze odzielnie...

co do Veer~ zalamales mnie... chcialbym wam oswiadczyc ze to nie kuci kuci ani ng rozdaje karty w tej wojnie... wiecie tyle co precietny 20 lvl na servie o deja vu... nie macie prawa krytykwoac czegos o czym nie macie pojecia -.-"

Veer~ 12-08-2006 15:40

Hrhr.. Może nie wiemy ale to nie zmienia faktu że szans z takim czymś jak teraz reprezentujecie to nie macie. Nastepna sprawa jest to że wystarczy wam kilka palkow do przeprowadzania wiekszości akcji +2 knightow. MS nie zawsze przechylaja szale zwycięstwa choć są pomocni. Poprostu to 1 osoba ma decydować co robicie i nie ważne czy się padnie i straci ten lvl. W waszym wypadku to wyglada tak: Hey! On jest zalogowany! Idziemy go lać? Czekaj bo nie ma lidera. No to nie idziemy... I skoro tak mało wiemy o Dejavu jak 20lvle to czemu już macie tyle fragów a okazji nie brakowało? :_)

Nirvy 12-08-2006 15:50

xd

Poczekamy ,zobaczymy xD

Duriel 12-08-2006 16:33

Kłócicie sie i kłócicie.....jak tak dalej pójdzie to bedziemy mieli wojne Kuci Kuci vs. Dejavu ... zamiast przekrzykiwać jeden drugiego może próbowalibyście sie dogadać ...??:confused:
Rzucona zostala propozycja uzywania Ventrilo to juz niektorzy takim "archaizmem" są obrażeni, że wogóle ktoś zaproponował taki prostacki program. A uczyli was gdzieś kiedyś, że najprostsze rozwiązania są najlepsze?

Ptak~ 12-08-2006 17:31

mhm, Ryba, powiedz mi ile osób z Dejavu chce walczyc za lidera ? Bo za Zasą szli wszyscy... Nie musieli ale szli :) A u Was ? :confused:

ahh, co do mojego PVP czy o co tam pytałeś...jest takie, jak przystało na kogoś kto gra ponad półtorej roku ale stara sie zawsze rozwiązać sprawy na spokojnie, nie bije sie ;) chociaż teraz i tak jest CIPbot:confused:

Veer~ 12-08-2006 18:56

Konkretnie nie chodzi mi o Ventrilo bo wg mnie to jeden z najlepszych programów tego typu. Prosty i użyteczny. CHodzi mi konkretnie o wersje tego programu.

Nirvy 12-08-2006 19:17

xd

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ptak~
mhm, Ryba, powiedz mi ile osób z Dejavu chce walczyc za lidera ? Bo za Zasą szli wszyscy... Nie musieli ale szli :) A u Was ? :confused:

ahh, co do mojego PVP czy o co tam pytałeś...jest takie, jak przystało na kogoś kto gra ponad półtorej roku ale stara sie zawsze rozwiązać sprawy na spokojnie, nie bije sie ;) chociaż teraz i tak jest CIPbot:confused:

To prawda, za zasą szli wszyscy, i będą szli ja też pójde jeśli zajdzie potrzeba:D

Peeroman 12-08-2006 20:07

@Verr~ Podalem te wersje dlatego , ze Kuci kuci jak narazie nie bierze udzialu w tej wojnie.
Mysle ze to bedzie dobre rozwiazanie na tym kanale beda tylko ludzie aktywnie bioracy udzial w wojnie , rozumiesz o co mi chodzi ??
Pozdrawiam

^Awolver^ 12-08-2006 20:20

Mowiac krotko... nie potrzebujemy kuci kuci na ventrilo ...

....::::Matek::::.... 12-08-2006 20:32

:|

Ja zrobie to co każdy niebierzący udziału w wojnie powinien zrobic.
Nie bede komentował!
Mam o niektorych tutaj na forum przez te ich wypowiedzi swoje zdanie ktorego ujawniac nie mam zamiaru.
Poprostu nie bede powodowal niepotrzebnych konfliktow! -.-
Tutaj juz niewytrzymalem :D
pitt6ull@
Widze ze zostales glownym doradca Liderow Devaju.
Oni sami powinni wiedziec co maja zrobic.
Myslisz ze jak jeden czy drugi przeczyta twoj post to zastosuje sie do rad zawartych w nim?
Odpowiedz brzmi nie!!!
Moze niekazdy ma takie zdolnosci przywodcze aby zmotywowac cala ekipe do wspolnych dzialan.
Ciekawe czy jakbys byl w takiej samej sytuacji postapilbys tak jak napisales w swoich postach.
Nie mowie, ze nie, ale watpie w to.

Duriel 12-08-2006 21:03

I to jest własnie nasze polskie "postaw sie i zastaw sie" .... ktoś rzuci propozycje jak walczyc to oczywiscie znajdzie sie ktoś kto naturalnie wie lepiej i sie nie zastosuje ... bo po co, "moja metoda jest lepsza po co mam go słuchać..." ludzie jeju ... wezcie schowajcie dume do kieszeni i postarajcie sie chodź raz posłuchać czyjejś rady .. może nie jest najgorsza

^Awolver^ 12-08-2006 21:06

Wsztsct sugerujecie ze nie sluchamy sie liderow -.-" a tak n prawde nawet nie ma oldierow a jest lider... dajcie spokoj z tymi "podpowiedziami" bo to jest juz nudne -.- kazdy tak umie.... "sluchajcie mussicie sie zorganizowac i sluchac ldiera.... ble ble ble -.-"
@matek
przykro mi to mowic ale nic nie wiesz i gadasz totalne bzdury ;<

Nirvy 12-08-2006 21:13

?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ^Awolver^
Wsztsct sugerujecie ze nie sluchamy sie liderow -.-" a tak n prawde nawet nie ma oldierow a jest lider... dajcie spokoj z tymi "podpowiedziami" bo to jest juz nudne -.- kazdy tak umie.... "sluchajcie mussicie sie zorganizowac i sluchac ldiera.... ble ble ble -.-"
@matek
przykro mi to mowic ale nic nie wiesz i gadasz totalne bzdury ;<

Jedno pytanie czemu mówisz ''my''? przecież nie jesteś w dejavu?

Duriel 12-08-2006 21:18

Nie sugeruje, że sie nie sluchacie(bo niby gdzie to napisalem?) ... tylko ze taka jest nasza polska natura i mogliby polacy jako ogół sprężyć i spróbować choć raz posłuchać sie jednej osoby i nie wtrącać swoich 3 groszy ...

P.S.
Sukces murowany

Misterio 12-08-2006 21:53

Matek Ty sie lepiej nie odzywaj bo jestes taki pr0 ze padasz stojac pod dp -.-'. Kazdy co sie wtraca to niech lepiej swoja opinie zatrzyma dla siebie Dejavu moze wie co robi, ale to ich sprawa...

Veer~ 12-08-2006 23:03

Gz pierwszego fraga na Archinie. Gz tez zabicia swojego :o Nie szaleć mi z tym Ue. To nie zabawka

....::::Matek::::.... 12-08-2006 23:07

:p

Misterio@
Bylem afk na chwile!!
A tak dla ciebie po moich5 dedach i jego 2 nie wychodzil z depo jak stalem ze skullem.
JA bylem wyposarzony w gfb i to nie 1 bp a on co?
Wand i tyle.
Jak bys widzial ostatnie 2 walki to bys nie pier....lil tego co teraz napisales.
Uciekal jakbym mial z 50 lvl a mialem 19 (on 26)
Aha jeszce jedno mi chara nie szkoda i nie uciekalem jak mnie jego berserki mnie bily.
Za to ty w depo siedziales wystraszony cala sytuacja.
Fakt ze z 23 lvl zrobil sie 19 ;( ale konec byl wart poswiecenia.
Mysli ze ma pro 110lvl i zadzi.
Go,no prawda.Siedzial i piszczal w depo ze mam hunted
Dark'Kage jego nick dla tych co nie wiedza o co chodzi.

Duriel 13-08-2006 09:09

Nie chce byc niegrzeczny ... ale raczej nie znam nikogo komu szkoda byloby 23 lvla stracic ... nie porownoj 80-100 lvla z 20+ ... na 20 ma sie eq za grosze i po deadzie tracisz max 10k expa. Ne levelach 80-100 traci sie "troszke" wiecej, a nie kazdego stać na aola.

Offtopic:
@up
Drugia sprawa ... czytaj posta zanim go wyslesz na serwer ... i jak nie jestes pewny pisowni jakiegos wyrazu zastąp go innym ...:confused:

....::::Matek::::.... 13-08-2006 11:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duriel
Nie chce byc niegrzeczny ... ale raczej nie znam nikogo komu szkoda byloby 23 lvla stracic ... nie porownoj 80-100 lvla z 20+ ... na 20 ma sie eq za grosze i po deadzie tracisz max 10k expa. Ne levelach 80-100 traci sie "troszke" wiecej, a nie kazdego stać na aola.

Offtopic:
@up
Drugia sprawa ... czytaj posta zanim go wyslesz na serwer ... i jak nie jestes pewny pisowni jakiegos wyrazu zastąp go innym ...:confused:

Duriel@
On nie ma 80 lvl tylko 26 (ariza pall) to nie wiem co to twoje porownanie mialo tu znaczyc.
A co do pisowni, z tym u mnie gorzej xD

Przepraszam za spowodowanie malego konfliktu.
Poprostu wyrazilem swoja opinie, ktora nie wszystkim sie podobala.
Nastepnym razem nie bede komentowal. ;)

Misterio 13-08-2006 12:45

Mu chodzilo o ogolne porownanie a nie o mnie. [;

pitt6ull 13-08-2006 13:05

@matek
Doradzam nie po to żeby się mądrzyć tylko dlatego, że większość tych ludzi to moi dobrzy znajomi. Gralem z nimi mnostwo czasu (szczegolnie z ryba). Druga sprawa, że moje wnioski wyciagam głównie z doświadczeń ludzi którzy wojny wygrywali. Jesli bylbym w takiej sytuacji jak oni to bym tak robil, ci ktorzy mieli okazje grac ze mna na shiverze wiedza, że postacia sie tak nie przejmę jak przyjaciółmi.

Co do fraga to wielkie GZ. Wczoraj mi Algo o nim powiedział na ts-ie:P

....::::Matek::::.... 13-08-2006 13:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pitt6ull
@matek
Doradzam nie po to żeby się mądrzyć tylko dlatego, że większość tych ludzi to moi dobrzy znajomi. Gralem z nimi mnostwo czasu (szczegolnie z ryba). Druga sprawa, że moje wnioski wyciagam głównie z doświadczeń ludzi którzy wojny wygrywali. Jesli bylbym w takiej sytuacji jak oni to bym tak robil, ci ktorzy mieli okazje grac ze mna na shiverze wiedza, że postacia sie tak nie przejmę jak przyjaciółmi.

Co do fraga to wielkie GZ. Wczoraj mi Algo o nim powiedział na ts-ie:P

Ok
Mi chodzilo o to, że oni POWINNI wiedzieć co maja robić.
A doradzac mozna ale i tak zrobia jak beda uwalazali.
Jeszcze raz przepraszam za tego posta skierowanego do ciebie.
Wyszlem na glupka co chcialbym naprawic.:)

pitt6ull 13-08-2006 13:32

Spoko, masz racje, że powinni ale dobra podpowiedz nigdy nie zaszkodzi
Pozdrawiam

Nirvy 13-08-2006 16:59

?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pitt6ull
Spoko, masz racje, że powinni ale dobra podpowiedz nigdy nie zaszkodzi
Pozdrawiam

To nie temat o rozpatrzaniu kto ma rację, tylko o wydarzeniach z obsidi.

....::::Matek::::.... 13-08-2006 17:01

:p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nirvy
To nie temat o rozpatrzaniu kto ma rację, tylko o wydarzeniach z obsidi.

Co ty taki zlosliwy :P

Topic@
CZemu Ryba the wolf juz nie jest w devaju?

Misterio 13-08-2006 18:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ....::::Matek::::....
CZemu Ryba the wolf juz nie jest w devaju?

Jego sprawa no ale cóż jemu to sie dziwie albo i nie
Dziwie sie bo i tak juz wszystko zrobione i gra palkiem od 100~ troche nudna same dragi... a tu moze sie zabawic
Nie dziwie sie bo szkoda takiego chara ; P

^Awolver^ 13-08-2006 20:22

Coś tam wiecie , ale malo.... chodzi mi tu nmeistety przedewszystkim o matka... twoje posty mnie po prostu rania :< nie przepraszaj i nie pisz kolejnego bezsensowanego posta bo chyba blekitna łza poleci z moejgo blekitnego oka ;<

Nirvy 13-08-2006 20:48

-.-

Mam małą sugestię jeżeli chcecie sobie porozmawiac albo pokłucić umówcie się albo zróbcie inny temat . Ten dotyczy sytuacji na obsidi i jak i inni czytelnicy raczej nie przyszli tutaj ,żeby popatrzeć kto się znowu kłuci tylko ,żeby sie czegoś dowiedzieć o tym serverze.

Ptak~ 13-08-2006 21:33

no to ja chciałbym pogratulować fraga na Ogórze -.-" tyle ;)

....::::Matek::::.... 13-08-2006 22:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ^Awolver^
Coś tam wiecie , ale malo.... chodzi mi tu nmeistety przedewszystkim o matka... twoje posty mnie po prostu rania :< nie przepraszaj i nie pisz kolejnego bezsensowanego posta bo chyba blekitna łza poleci z moejgo blekitnego oka ;<

NIe bede komentowal bo znuwu powtorzy sie cala sytulacja.
Ja takze polaczam sie do grona gratulujacych;)

Urgothiri 15-08-2006 03:26

Powodzenia w wojnie zycze ;) ja i tak niemam nawet mozliwosci zeby bys po ktorejsc stronie ;( glupi ban:( ale moze juz w tym tygodniu odbanuje psotac po 3 miesiacach:D

Misterio 15-08-2006 10:03

Tak Mannow pokazal wczoraj jakim jest kretynem -.-"
Myslalem ze Gal'axy jest madrzejszy ; /

bencio 15-08-2006 10:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ptak~ (Post 935174)

Suv ma racje ja go znam bo bylem u niego w gildi (Baja Bongo)jak byla wojna Koler przeciwko rybie i natsu seri(war factory). Suw jest madry i powiedzial nam na kanale Baja bongo ze nigdy nie walczyl i niebedzie tego robil bo poco, przeciez ma w d..ie wszystkich i stworzyl sobie nowa postac zeby go nie wolali jak jest online bo Suv jest online od rana do nocy i on stworzyl szybkosciomiernika teraz nazywa sie elder ptaak. Cala wojne przesiedzial na nim i ani razu nie walczyl z tego co wiem i teraz tez niebedzie a jakby co to pierwszy ucieknie z gildi bo jego kolega kiroy pomoze mu zawsze.

wiem ze z don zasa to on na wojny nie chodzil bo samnam to na naszym kanale gildi mowil zreszta Ryba chyba sam wiesz najlepiej czy strzelales do Suva
czy sie myle ?

Suv moze masz jaksie ciekawe ssy z wojen bo te na stronce o tobiw to nie sa fajne, jak masz to pokaz jak rybe biles.

i jeszcze jedno czemu opusciles Kuler jak zaczela sie wojna z vandaslami, bo byles lojalny czy dlatego ze miales w d...e ? inni nie odeszli chyba.

pisze to dlatego ze jak bylem w baja bongo to myslalem ze mnie lubisz a teraz sie nieodzywasz i nie pomagasz jak mnie atakuja

Chcialbym powiedziec ze chcialbym cie zobaczyc(na filmie) na wojnie przeciez przeszedlas szkolenie komandosow w kulerach :P

FooF 15-08-2006 11:20

@up
Geez stary, nie dość, że się wypowiadasz w czyimś imieniu, to jeszcze czynisz to dość chaotycznie. Za cholere nie wiem, o co chodzi -.-

Humm a co do Suv'a. Z tego, co pamiętam był w katg "ciut" wcześniej, zanim "yunichi się wykładał", a z katg nie odszedł "przed vandalsami" tylko go bodajże (tu mnie może pamięc mylić) wywalili za bycie inactive membersem.
"ze nigdy nie walczyl i niebedzie tego robil bo poco" - a mi się jednak zdaje, że walczył, chyba że w czasie wojny robili gildiowe maratony...

bencio 15-08-2006 11:25

@Foot

wiem co mowie a ty go niebron panie Pro by Suv :P czy bro of suv.

to nie inne imie tylko moje bo to ja bylem w bajabongo i ojcu rydzyku wyznawcach ^.-

a jak niewiezysz to zapytaj ludzi z kuler czy sam odszedl czy polecial- odszedl bo mial cynk od kiroja ze bedzie wojna z ng

na forum tibia com szwedzi powiedzieli ze suv to pierwszy cykor jest sprawdz jak niewiezysz (suv is chicken)

i koniec wiecej niegadom

a propos byl nieaktywny bo siedzial na ptakach ^.^ swoich

axio90 15-08-2006 12:34

ech

mi sie wydaje ze to suva sprawa czy walczyl za kolegow i gildie czy tez nie, wojna to sa koszty i sie nie expi i mozna pasc. niechcial walczyc wiec opuscil Katg jak mial cynk ze beda atakowani, zawsze mozna zmienic gildie jak outfit i jak kolegow ktorzy sa niewygodni ja suva rozumiem.

ciekawe czy ty benku bys poszedl i bil high levele bo one przeciez straszne sa.

suv do tejpory bil tylko slabszych wiec pewnie sam niewie czy da rade takim jak on sam. ale z drogiej strony tyle co on gra w tibii przeciez caly dzien to szybo by nadrobil nawet jakby umarl.

mam nadzieje ze ja bede mial taki level jak suv i tez bede unikal walki zeby niemiec huntinga. albo bede placic albo bede szukal silnych high leveli i bede ich najlepszym kolegom.

ja jestem za suvem niech se mowia co chcom

se U in games xD

pitt6ull 15-08-2006 13:29

No coz, mozna zrobic hi lvl dupowlastwem ale to chyba nie jest istota tej gry :D
@Axio , jak ty tak bedziesz zmienial gildie i kolegow to wkoncu zostaniesz zmieniony. Przyjaznie, nawet tibijskie, powinny dla ciebie duzo wiecej znaczyc. Jesli chodzi o bycie Suv-a w koolerach to wydaje mi się, że polazł do tej gildi bo chcial miec spokoj (koolery dlugo mialy protekcje od ng). Nie sadze żeby był z nimi w jakiś sposób związany (pewnie pare luźnych textow na GC wymienil i tyle). Jak najwazniejszy jest dla ciebie Hi-lvl axio to sobie z kims posharuj konto i wbij go raz ,dwa. Ja wole gre moim noob charem z kolegami.

Urgothiri 15-08-2006 13:37

wypowiadacie sie na takie tematy a pewnie wiekszosc z was nie widziala wojny i nie uczestniczyla w niej.... wiec nie wiecie jak to jest tyle pracowac charem ciagle expic skilwoac trenowac mlev tylko h spedzonych przed kompem nie kazdy robi swoja postac zeby potem wystawic ja na wojne zeby ja stracic... Po co sie ma mieszac do wojny jesli wiadomo ze z gory jest przegrana jezeli nikt nie pomoze Dejavu?... Tyle z mojej strony

Ghost111 15-08-2006 15:06

Piszesz ze jakbys mial taki level jak Suv to bys sie staral unikac wojny i walki...I co? Doszedlbys do poziomu naprzyklad taki jak ja mam i co uslyszyszalbys takie slowa jakie ja uslyszalem wczoraj

"hunted for begin a pg"-Mannow

Wiec lepiej dobrze pomyslcie zanim cos napiszecie, poprostu dopuki Ng bedzie rzadzic na tym serwerze nikt z nas rodakow nie ma szans na osiagniecie czegos znaczacego, zapamietajcie to dobrze. Jedyna szansa na spokojna gre to postepowac tak jak Gal'axy. Ale wtedy nie liczybym nawet na odrobine szacunku ze strony Polakow :confused:
Tak wiec drodzy rodacy nie lizac dup szwedom bo i tak oni maja was w dupie.
Beda wykorzystywac tylko to, a jak przyjdzie co do czego to wy**bia was z serva i tak....

;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:38.