Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   News prosto z iridi (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=82707)

Pharaun 17-09-2006 13:56

Dobrze, że takich jak ty jest tylko niewielki odsetek. W innym wypadku ciągle byśmy mieszkali w jaskiniach.

Paco88 17-09-2006 14:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mocny Smok (Post 991537)
Wczoraj expiac z kumplami padlem na ******* D-lordach ;/ te **** nie maja extaushed ;/ ale coz przejdzmy do rzeczy ;) . Padlem i zauwazylem ile knight ma wad ;/ Na 50 lvl + jest cholernie nudno expic ciagle na tych sammych expowiskach i na potworach ktore daja ci max 500 expa nie tracac na nich uh ;[ wiec dochodze do wniosku ze Smok narazie sobie odpocznie :) i zaczne grac swoim palem [brata pallem] bo mozna sobie niezle poexpic :) i to na dragach. Btw Pall ma 42 lvl :) nicku narazie nie podam ale jak ktos napisze na smoku jaki to pall to z checia odpisze. A tak na koniec KURWA ! wczoraj Chealino W....al sie na nasz resp i pisze : LEAVE NOW OR DIE ;/ i pomyslcie sobie co sie bedzie dzialo jak polacy przegraja wojne :/ . A tak przy okazji jak Smok bedzie online i pall brata to nie piszcie ze mc lub cos Poprostu mam laptopa i gramy we 2 w jednym pokoju :) Good Luck Zwariowane Melodie :PP szkoda ze era smoka sie skonczyla ;/

Chealino prawie caly dzien spedza na DL wiec przypuszczam ze on tam byl przed toba

Adolphus Elbragol 17-09-2006 14:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bez~ (Post 991685)
a moze ty bedziesz wjebywal sie na spawny ? skoncz gadac glupoty matole :)

Ja tez. Ale to pozniej. ; ) Pozatym, jak juz pisalem, nikt jeszcze nie zmusil mnie do zaprzestania postowania.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mocny Smok (Post 991734)
A tak na koniec to Bezok nie bedzie wyjebywal z Respu Polakow a przynajmniej mnie bo go znam i wiem ze nie jest taka swinia :) GL Bezok :)

Jakos z wyrzuceniem mnie i teamu z hydr nie mail zbyt wielkich oporow. Fakt, bylo to dawno (~60 lvli Bezoka temu), ale nie wierze, ze sie od tamtego czasu zmienil. Odnosnie swin dyskutowac nie bede, rzuce tylko 'Pozdro, Rhyriel' i wspomne czasy dyskusji na forum po wojnie z Fusion.

Paco88 17-09-2006 14:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adolphus Elbragol (Post 991819)
Fakt, bylo to dawno (~60 lvli Bezoka temu),

co ty gadasz, to nie bylo wcale dawno :))

Bez~ 17-09-2006 15:10

@ Right xD

Harru 17-09-2006 15:18

....... dobrze ze thundera mayano ubil ;-) jak mowilem go nietrzeba bic go albo wykoncza dragi albo 60 magi ^^

Adolphus Elbragol 17-09-2006 15:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paco88 (Post 991875)
co ty gadasz, to nie bylo wcale dawno :))

Wystarczajaco dawno, zeby wiekszosc ludzi, z ktorymi wtedy gralem wyrosla z Tibii. ;<

Alora 17-09-2006 20:35

Special for Berger

Otóż kochany Bergerku zapomniałam o tobie! Wybaczysz mi? Nie pleciesz glupot ani nie jestes niepoinformowany. Ale pewien typek mayanato gra mi coraz mocniej na nerwach. Wiesz skoro nie umiesz czytac ze zrozumieniem i jestes jak sam to ujales "debilem" to moge cie poprosic zebys sie nie udzielal. Sek w tym ze "debil" tego nie zrozumie i trzeba go porzadnie opierdolic zeby zaczail. A ty skoro nie umiesz czytac ze zrozumieniem i jest "debilem" jak sam to ujales no to zaslugujesz takim razie an opiernicz. Mayanato wez sie zamknij lognij do gry laz za hlvlami mecz kogo se chcesz dowiedz sei wszystkiego i dopiero udzielaj sie na forum. :)

Btw. Mam nadzieje ze jakis nowy Evul modek nie da mi warna/bana/kasacji konta za mego posta :P

nightwish_88 17-09-2006 20:58

[CHAR]Chealino[/CHAR] Iridia Paladin 145 +1,232,429
[CHAR]Huxy[/CHAR] Iridia Knight 146 +746,328

Widze, że chłopaki zbytnio sie nie przejmują wojną... Z drugiej strony wcale im sie nie dziwie skoro nikt im nie stawia oporu ...

Banditos 17-09-2006 21:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nightwish_88 (Post 992606)

Widze, że chłopaki zbytnio sie nie przejmują wojną... Z drugiej strony wcale im sie nie dziwie skoro nikt im nie stawia oporu ...

łatwo się mówi :P

Pharaun 17-09-2006 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nightwish_88 (Post 992606)

Chealino rlem też się zbytnio nie przejmuje. Tibia mu się widać spodobała. Bardzo.

nightwish_88 17-09-2006 21:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pharaun (Post 992701)
Chealino rlem też się zbytnio nie przejmuje. Tibia mu się widać spodobała. Bardzo.

Fakt :P Z drugiej strony jestem ciekaw jak Kashowi sie na rlu powodzi :)

myanato 17-09-2006 22:14

@alora
nie wiem czy to do mnie czy nie ale ja jestem myanato a nie "mayanato":)
przeciez gdybym mogl grac to bym tu nie siedzial tylko zapierdzielal na jakims expie ale coz wyszlo ze nie moge:(
a tak poza tym to lubie sie udzielac nawet nie proszony:)

Lovah 17-09-2006 22:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pharaun (Post 992701)

Paru osobom nawet jakby się spodobała to trudno byłoby expić ;P

berger 18-09-2006 01:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez berger (Post 988422)
Ja plote glupoty czy jestem zle poinformowany?? :(

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alora (Post 992544)
Otóż kochany Bergerku zapomniałam o tobie! Wybaczysz mi? Nie pleciesz glupot ani nie jestes niepoinformowany. Ale pewien typek mayanato gra mi coraz mocniej na nerwach. Wiesz skoro nie umiesz czytac ze zrozumieniem i jestes jak sam to ujales "debilem" to moge cie poprosic zebys sie nie udzielal. Sek w tym ze "debil" tego nie zrozumie i trzeba go porzadnie opierdolic zeby zaczail. A ty skoro nie umiesz czytac ze zrozumieniem i jest "debilem" jak sam to ujales no to zaslugujesz takim razie an opiernicz.

Gdzie napisalem ze jestem debilem? Wiesz co to nadinterpretacja?...
A co do czytania ze zrozumieniem to jest tak tylko wg Adolfusa~ ,i chyba sam sobie zaprzeczasz piszac ,ze nie plote glupot a pozniej ,ze ze wzgledu na to iz jestem "debilem" radzilbys bym sie nie udzielal. paradox czy niesluszny opiernicz? :) moze posty z main charow? ja sie nie ukrywam;p

Btw nie uwazacie ze wypowiadac sie tutaj o stanie wojennym powinni ci co uczestnicza w war wiedza co sie dzieje w gildiach i sa w war aktywni all the time?(smiem twierdzic ze wiem wszytsko). bo ja tak, dzieki temu unikniemy wielu postow ktore sa zwyklymi domyslami nie majacymi odzwierciedlenia w prawdzie i poczynaniach naszych dzielnych loonley tunesów z wytworni WB :D.

Mistik Vannesa 18-09-2006 09:04

Mistik Vannesa Killed at Level 46 by Mahatman Gandhi and by Aynamaa.

Srry ze tak póżno ale wczoraj się porządnie schlałem za tego deda.

08:36 Mistik Vannesa [45]: Hi
08:36 Chealino [146]: hi
08:36 Mistik Vannesa [45]: Why did you order to kill me?
08:36 Chealino [146]: You are hunted
08:36 Chealino [146]: And have to pay also
08:38 Mistik Vannesa [45]: After all I am not participating in the war!
08:38 Chealino [146]: You won't get free until you pay
08:38 Chealino [146]: bye
08:41 Mistik Vannesa [45]: Why am I supposed to pay? After all I killed nobody?? I am not a spy!
08:43 Mistik Vannesa [45]: so?

No dla wyjasnienia chealino wymyślił sobie ze się woże i chciał mnie się pozbyć...
Dziki Chrisowi :* za co serdeczne dzieki Chris :* nie musze płacić i jestem wolny.
Lecz widać odrazu jaki Pa z chalino.. już teraz.

Mocny Smok 18-09-2006 11:13

Widzicie?!!

A mowicie ze Bezok sie bedzie wozil po respach jak wygramy wojne -.- Chealino jest przykaldem ktory jak wygra bedzie rzadzil na maxa. Szkoda Mistic ze na ciebie trafilo ;/ A tak przy okazji to Gites ze sie najebales :) ja jak padlem smokiem nie mialem za co sie najebac :)

TyranX 18-09-2006 12:03

Chriss
Rusz od czasu do czasu glowa. Wiesz ze historia lubi sie powtarzac !!!
Chyba nie trzeba ci przypominac jak bylo z Ethical pare miesiecy temu!!
Nie rob 2 razy tego samego bledu. Pokaz ze masz jaja !!!

Anum 18-09-2006 14:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TyranX (Post 993107)
Chriss

Z [GUILD]Ethical[/GUILD] parę miesięcy temu było tak, że dołączyli do wojny i ci którzy teraz są „wyzwoleńcami pl” zdradzili ich. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić :).

Paco88 18-09-2006 14:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TyranX (Post 993107)
Chriss

I własnie dlatego ze historia lubi sie powtarzac nie dolacze do wojny :))

@up nic nie pomyliles~

@mistik- nie ma za co, nie wiem jak bylo na prawde, ale ja wierze ze chealino nie jest PA, znam go od momentu gdy on mial lvl 60 a ja 75~ i wiem ze koles jest w porzadku. Tutaj tez mozna zauwazyc ze chea liczy sie z moim zdaniem, a nie jak ktorzy twierdza,ze mu sie podlizuje- lmao loosers.
Dodam tylko, ze pomagam tylko tym ktorych znam\widzalem w rl albo sa mi bliscy w grze, wiec prosze nie piszcie do mnie obce osoby z prosba o pomoc~

Poza tym wyrzucilem z gildii tych, którym nie ufam lub ktorych wystarczajaco nie znam, teraz jestem pewien ze juz nikt wiecej nie padnie z mojej gildi od strony Arc~

berger 18-09-2006 15:11

@up- ja wylecialem za to ze mi nie ufasz czy nie znasz?;p

Mistik Vannesa 18-09-2006 15:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paco88 (Post 993231)

@up nic nie pomyliles~

@mistik- nie ma za co, nie wiem jak bylo na prawde, ale ja wierze ze chealino nie jest PA, znam go od momentu gdy on mial lvl 60 a ja 75~ i wiem ze koles jest w porzadku. Tutaj tez mozna zauwazyc ze chea liczy sie z moim zdaniem, a nie jak ktorzy twierdza,ze mu sie podlizuje- lmao loosers.
Dodam tylko, ze pomagam tylko tym ktorych znam\widzalem w rl albo sa mi bliscy w grze, wiec prosze nie piszcie do mnie obce osoby z prosba o pomoc~

Poza tym wyrzucilem z gildii tych, którym nie ufam lub ktorych wystarczajaco nie znam, teraz jestem pewien ze juz nikt wiecej nie padnie z mojej gildi od strony Arc~

Chris mogłeś z ciekawości zapytać dlaczego nasłał na mnie kumpli z rl...
Chętnie usłyszałbym co ten pan ma do powiedzenia.Rozumiem że kasa w wojnie im się przyda (moj stuff + backpack wart był cos kolo 90k ) , pewnie starczy na kilka bp-ów sd i uh.
Czy Chealino jest Pa czy nie trudno mi ocenić z Santrope pamiętasz jak było?

Neztas 18-09-2006 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paco88 (Post 993231)

hm
jak to mowia baba z wozu koniom lzej :)

@tyranx: z pustego i salomon nie naleje

Paco88 18-09-2006 16:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neztas (Post 993360)
hm

@tyranx: z pustego i salomon nie naleje

Ty sie loguj a nie mi tutaj powiedzonka rzucasz na forum~

mistik- nie wiem nawet kto to santrope nie interesuje mnie, w kazdym razie nie mam nic na chealino dlatego wiecej sie na jego temat nie wypowiem~

berger 18-09-2006 16:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neztas (Post 993360)
hm

OMG!! jestem kobietą 8o a chris dalej dzielnie wozi sie swoja karetą i to szybciej :) albo poprostu zostalem wyrzucony za burte jako zbedny balast :D

no offense plx ;p

Paco88 18-09-2006 17:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez berger (Post 993438)
OMG!! jestem kobietą 8o a chris dalej dzielnie wozi sie swoja karetą i to szybciej :) albo poprostu zostalem wyrzucony za burte jako zbedny balast :D

no offense plx ;p

jako aliant jednej ze stron

berger 18-09-2006 18:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paco88 (Post 993472)
jako aliant jednej ze stron

Arc to sowieci :D:D

Adolphus Elbragol 18-09-2006 18:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez berger (Post 992934)
A co do czytania ze zrozumieniem to jest tak tylko wg Adolfusa~ ,i chyba sam

Alora to kobieta. Przynajmniej tak wywnioskowalem z jej posta ;f
Cytuj:

Btw nie uwazacie ze wypowiadac sie tutaj o stanie wojennym powinni ci co uczestnicza w war wiedza co sie dzieje w gildiach i sa w war aktywni all the time?(smiem twierdzic ze wiem wszytsko). bo ja tak, dzieki temu unikniemy wielu postow ktore sa zwyklymi domyslami nie majacymi odzwierciedlenia w prawdzie i poczynaniach naszych dzielnych loonley tunesów z wytworni WB :D.
Coz, nie uczestnicze w wojnie, aczkolwiek czesto mam informacje z pierwszej reki (a nie plotki od kolegi, ktorego kolega, ktorego kolega, ktorego kolega zna eReLa Bezoka, ktory mu opowiada o swe :<), mam nadzieje, ze wiem, co sie dzieje w glownych gildiach servera (a przynajmniej, po poltora roku gry na iridii, a dwoch w tibie - wiem, czego po niektorych ludziach mozna sie spodziewac)... I pewnie nadal bede sie wypowiadal, obojetnie, czy mam do tego prawo, czy nie ;f

Fakt, faktem, Twoj pomysl jest szlachetny, ale - jak wiekszosc szlachetnych idei - awykonalny.

@Up: Aliant to sojusznik, co czyni Twoj zart niesmiesznym w mych oczach. ; (

berger 18-09-2006 18:32

@UP - Zgodze sie Allianci to sojusznicy ale nie tylko. Termin "alianci" stosowany jest przede wszystkim do członków koalicji antyhitlerowskiej podczas drugiej wojny światowej, choć dość często jest on tutaj ograniczany do państw zachodnich (Wielka Brytania z dominiami i USA oraz stworzone w tych krajach siły zbrojne wolnej Francji, Polski i kilku mniejszych państw), które były objęte wspólnym dowództwem. Było to takze synonim wojsk ktore ni były sprzymierzone z Sowietami (Panstwa bylego zwiazku radzieckiego). Studiujesz historie? nie ? tak myslalem... nie chce sie chwalic ale ja ak :D

A jak tak bardziej komputerowo chcesz, to moge porownac moja wypowiedz do pewnej gry. C&C:Red Alert, tam byli Alianci vs Sowieci i nam blizej bylo do Aliantow bo oni walczyli razem z nami, i bili sie z czerwonymi ludzikami nazywanymi Sowietami (przyjzyj sie jak chodza ubrani Arc i Triad;p)

To jak bamboocha.... metafora taka:)

Jinikao 18-09-2006 18:44

Poprawnie po polsku powinno byc sojusznicy, Alainci to z angielskiego.

myanato 18-09-2006 18:57

hmmm...a ja myslalem ze to forum poswiecone tibii a nie drugiej wojnie swiatowej:D albo cóś

Adolphus Elbragol 18-09-2006 19:05

@up: widzisz, tak czasem jest, ze podczas dyskusji z Bergerem rozne rzeczy wyciaga to on, to ja z rekawa. ;)

Za ewentualne bledy przepraszam. Spedzilem 10h w szkole i na roznych zajeciach i padam z nog. Rowniez moja wiedza z zakresu historii najnowszej, nie moze sie rownac zapewne z zakresem wiedzy Bergera. Mimo wszystko, sprobuje sie starym zwyczajem wpierdolic. ;)
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez berger (Post 993609)
@UP - Zgodze sie Allianci to sojusznicy ale nie tylko. Termin "alianci" stosowany jest przede wszystkim do członków koalicji antyhitlerowskiej podczas drugiej wojny światowej,

A wiec, jak slusznie Jinikao juz zauwazyl, sojusznicy.
Cytuj:

Było to takze synonim wojsk ktore ni były sprzymierzone z Sowietami (Panstwa bylego zwiazku radzieckiego).
O ile dobrze pamietam - a tego reczyc nie moge, gdyz historia najnowsza nigdy nie byla moja dzialka - wojska koalicji antyhitlerowskiej dosc dobrze wspolpracowaly z sowietami po rozpoczeciu dzialan na froncie wschodnim. Flota brytyjska, na ten przyklad, zajmowala sie eskortowaniem statkow transportujacych zloto i 'inne' (amunicja, zapasy, cholera wie co, nie chce mi sie sprawdzac) do Archangielska (pozdro zaloga ORP Garland) Nie wiem, czy bylo to scisle przymierze, jakie mozna bylo zaobserwowac chociazby podczas wojen Napoleonskich, ale mysle, ze taki termin mozna zaryzykowac.
Cytuj:

Studiujesz historie? nie ? tak myslalem... nie chce sie chwalic ale ja ak :D
Kwestia czasu. Ofc, jesli nie dostane sie w miedzyczasie do szkoly teatralnej. : (
Cytuj:

A jak tak bardziej komputerowo chcesz, to moge porownac moja wypowiedz do pewnej gry. C&C:Red Alert, tam byli Alianci vs Sowieci i nam blizej bylo do Aliantow bo oni walczyli razem z nami, i bili sie z czerwonymi ludzikami nazywanymi Sowietami (przyjzyj sie jak chodza ubrani Arc i Triad;p)

To jak bamboocha.... metafora taka:)
Red Alerta pamietam, pamietam, gralo sie. Chociaz zwykle C&C mialo chyba wiecej uroku (ach ten NOD!). Czy bylo blizej? No coz, jesli ta czesc wypowiedzi odnosi sie ponownie do rla - a nie do gry - to rosjanie nas 'oswobadzali' (ok, znam realia tego wyzwalania, nie dokonca trafny przyklad ;f), tam tez zostala sformowana zostala Armia Generala - bodajze - Andersa. Czesc politykow tamtych lat widziala takowoz nadzieje na przyszlosc Polski w naszym 'starszym bracie'.
I o ile pamietam, na terenie Eruopy nie doszlo po 45 roku do otwartego konfliktu i bicia czerwonych przez zachodnich kapitalistow.

myanato 18-09-2006 19:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez berger (Post 993609)
Termin "alianci" stosowany jest przede wszystkim do członków koalicji antyhitlerowskiej podczas drugiej wojny światowej, choć dość często jest on tutaj ograniczany do państw zachodnich (Wielka Brytania z dominiami i USA oraz stworzone w tych krajach siły zbrojne wolnej Francji, Polski i kilku mniejszych państw), które były objęte wspólnym dowództwem.

to samo jest napisane w wikipedii ;) moze TY to redagowales:D

Adolphus Elbragol 18-09-2006 20:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibia
20:27 Saroth Talyn [111]: what u do there?-.-
20:28 Saroth Talyn [111]: ..
20:28 Saroth Talyn [111]: ?
20:28 Lamalas Armanio [56]: Owell?
20:28 Saroth Talyn [111]: what u do there
20:28 Saroth Talyn [111]: also off to kill shebbs?
20:28 Lamalas Armanio [56]: I've followed him
20:28 Saroth Talyn [111]: what for
20:28 Lamalas Armanio [56]: many rs
20:28 Lamalas Armanio [56]: are going to pk there
20:28 Lamalas Armanio [56]: Zeth once killed a friend of mine ;f
20:28 Lamalas Armanio [56]: Quite long ago
20:28 Saroth Talyn [111]: Langa 20k min edron dp ses
20:29 Saroth Talyn [111]: utani hur
20:29 Zeth Bloodwing [36]: fuck
20:29 Zeth Bloodwing [36]: need to pay 20k

Ot tak, zeby nasi przestali wreszcie plakac, ze szwedzi abusuja tylko polakow ; (

Reason? Zabicie chara, ktory pkowal na trolach w Venore. Szczesliwie, nie zdazylem dobiec, by go dobic i nie wylapalem locka, dzieki czemu wylgalem sie od ewentualnego paymentu. Szwedzi sa zli, plx? :baby:

@Down: a ten post mial na celu...?

Gregoire 18-09-2006 20:38

Tosz to wstyt, isz sie nie znacie na chistori.
Ajlanci to nie rzadne pzymieze walczace w wojnie, tylko dzewo zapopularyzonwane w lasach iglonych opszaru w okol morza srodzimniakomorskiego.

myanato 18-09-2006 20:56

cos nam ostatnio owjna przycichla a chealino wciaz expi --->146lvl

berger 18-09-2006 21:00

@lamalas odpisze ci jutro i skoryguje spadam na impre...

@majtano(majanato)- tak bo mi sie spieszylo a chcialem to objasnic jak najkrocej bo sam bym troche wiecej na ten temat napisal ale to jest czysty i przejrzysty jezyk a mojego referatu by sie nie chcialo poprawiac.

Adolphus Elbragol 18-09-2006 21:04

@Berger, zapomnialem Ci powiedziec, ze imprezy w poniedzialek przynosza pecha ;f

myanato 18-09-2006 21:06

@berger
przeciez nie mam CI za zle, jakbym smial :p
tylko stwierdzilem

Paco88 18-09-2006 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jinikao (Post 993636)
Poprawnie po polsku powinno byc sojusznicy, Alainci to z angielskiego.

aliant to zwykłe polskie słowo zapozyczone z angielskiego(od ally), czego wy sie znowu czepiacie? :|

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:14.