Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Xerena (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=198)
-   -   Wydarzenia z Xereny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=92979)

Skramer 12-04-2007 17:11

No tak jestes kozak mając ms/ed.. expij knightem gdy wszystkie najlepsze miejscowki zajete :)

Domnesticus vs Out of Space - mozna obejrzec na stronce
Kod:

http://files.filefront.com//;7124120;/
Poza tym.. nie expie dla wojny tylko dla siebie.. mam ochote expic to to robie majac czas..

Freddd 12-04-2007 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mbaton (Post 1365491)
Czy Ty widzisz co piszesz? Jakby to była słabsza gildia to by nie wygrała/nie wygrywała wojny. I aby przemówić do Twojego rozsądku: Nie oceniaj gildii po levelach jej członków, nie mów o niej "słabsza" bo nie ma w swoich progach 280ms'a. Żal. A poza tym nie wystarczy mówić "Będziemy jak Vision i wygramy wojnę!"... Duski może i mają LEPSZE WARUNKI, lecz sam wiesz jak jest. Pewnie nie raz myśleli w.w. sposobem i wyniki walk były 5+:0. A ja zacząłem grać na Xerenie, a w tym temacie o furo mogę się wypowiadać będąc trochę w tym temacie. Dziękuję, Bayo~

Mi chodzilo o staty tych dwóch gildi na erig.net Duski sa wiele silniejsze od Vision wiem jak tam sie potoczyla wojna bo wiele o tym czytalem i filmów widzialem. A co do tego ze tengu ma wieksze lvle to nie znaczy ze umieja dobrze wojne przeprowadzic. Tengu przecierz przegralo juz war na innym serwie i do stali kika z serwa tak wiec moze i my bysmy im dali rade :)

Ale na tym forum nie mamy co pisac o war bo zawsze znajdzie sie uczynny nobek który przekaze wszystko szwedom.

Skramer 12-04-2007 18:24

Nie rozumiem o co wam chodzi we fragach...

Wygrywa wojne ten co zostaje na serverze i dalej expi a nie ten co ma wiecej fragow...

Mispex 12-04-2007 19:11

go go war usahuas

Waldo1910 12-04-2007 20:25

go go exp :confused:

Vrith 12-04-2007 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Waldo1910 (Post 1365079)
Tu nie ma kogo powiadamiać. Wszyscy inni przykładowo Hulaballo, Zakiya, Remdila, Gath Morales, Kiiro, Satlomos, Samek Emberius itp itd trzymają z Tengu. My (Walhalla) jesteśmy praktycznie sami a pomoc na jaką moglibyśmy liczyć to napewno kilku 100+ PL jak Tyferius, Allken itp no i są Ci "napaleni" na wojne z lvlami od 40-80. Pozatym to MY nie mamy kasy na runy, blessy itp w razie deda czy coś a to jest NAJWIEKSZY moim zdaniem problem ;p

Waldek ja tez sie pisze na wojne :) ale wojna powinna byc w czerwcu czy na poczatku wakacji wtedy wszyscy beda mieli czas:baby: tera trzeba expic i wbijac lvle. Wiec wszyscy do roboty i na*******ac z lvlkiem!!!(ja sie staram expic ale zulin ciagle na zolwiach siedzi X( )

Kidziman 12-04-2007 21:00

Oj widze że się tu nie przydam :P Mi się lvli nie chce bić, nie widze w tym sensu :] Tak czy siak nawet jak bym widział to bym padł znowu od swe :) Więc ja lepiej już teraz pójde pekować :)

Skramer 12-04-2007 21:08

W wakacje to ja robie dhq i annihi chyba ze mnie swe wychujają xDD
Teraz szkoła i też nie mam czasu expic... tylko w piątki i soboty ;/

Mbaton 12-04-2007 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Skramer (Post 1366044)
Nie rozumiem o co wam chodzi we fragach...

Wygrywa wojne ten co zostaje na serverze i dalej expi a nie ten co ma wiecej fragow...

No wiesz... Jak wygrywasz bitwę 10:0 to zwróć uwagę na to jak Cie to podbudowuje. Od razu inaczej idziesz na kolejną bitwę i przy odrobinie rozsądku i NIEzachłanności idzie gładko? :D Tu też psychika dużą rolę odgrywa. A najbardziej na psychikę działają liczby... Hehe ;D

Ale jak zostaniesz na serwie i będziesz dalej expił, a niby przegrałeś wara w liczbach, to nie zdziw się jak szybciej wrócisz do temple niż zdobyłeś 50k expa. Pozdro~

Baysten82 12-04-2007 21:15

Baysten Come Back ;]

Siema all zrobiłem se przerwe i znowu wróciłem. Może porcja ss'ków?? :p

wr00n 12-04-2007 21:31

Liman 20:16:34

wpadl an tombe

Liman 20:16:54

19:03 Kavare is to the west.

Moglbys zostawic moich kolegow? Jak masz do mnie problem to go rozwiaz ze mna a nie z Deaz'em. Co on ma miec hunta od ciebie za to ze widzialem u niego jak z toba gadal jak expiles na omrucu?

Deemer 12-04-2007 21:35

To niepierwsze i pewnie nieostatnie poruszenie w sprawie wojny. Dziwi mnie tylko, czemu nie było takich planów gdy były jeszcze jakiekolwiek szanse.
To że garstka polaków ma ten powiedzmy ~130lvl nie oznacza że oto zaraz wpadniecie gdzieś tam po Mitzuma, zrobicie bum bum bum, potem Xazez, Xuva, Hampish i już victory, koniec męki ze Szwedami a początek waszego panowania.
Osobiście uważam że teraz to możecie im laski obciągnąć. Zanim zjedziecie np. tego jebanego Mitzuma z 180lvla do powiedzmy 150 minie rok a może i dwa. Znając życie jakieś 50% Polaków tuż po ewentualnym wybuchu wojny zacznie lizać dupę Szwedom i przejdzie na ich stronę (tak było prawie zawsze).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wrOOn (Post 1365692)
Tak jak wczesniej mowilem trzeba expic a expienie niektorym idzie bardzo ladnie. Gratulacje dla takich maniakow jak np Demolitius , Gamio , Arefrius. Mattrixo tez cos expi nawet wyzej wymieniony Kavare bije expa ( choc niestety malo ale moze to sie w koncu zmieni) Dzingi tez ladnie za*******a z expem.

Chyba nie sądzisz że jak Szwedzi zobaczą że PL zaczynają szaleć to będą stać i patrzeć się bezczynnie. Znowu zaczną się deady (zakładając że się skończyły :p ). Pamiętacie co działo się dawniej z Bonkiem? Tengu chyba widziało w nim jakieś zagrożenie bo trzymali go krótko na łańcuchu. Padał bez powodu co 2-3 tygodnie. Coś podobnego będzie teraz. Nie sądzę aby jakiś nasz MS wbił ponad 140 lvl.

Wydaje mi się że Xerena jest i już pozostanie Szwedzkim serverem.
Powalczyć zawsze możecie ale lepiej przygotujcie się na przeprowadzkę na inny server lub na dalszą bezsensowną egzystencję na Xerenie, bo grą tego już niemożna nazwać.

Waldo1910 12-04-2007 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wr00n (Post 1366430)
Liman 20:16:34

wpadl an tombe

Liman 20:16:54

19:03 Kavare is to the west.

Moglbys zostawic moich kolegow? Jak masz do mnie problem to go rozwiaz ze mna a nie z Deaz'em. Co on ma miec hunta od ciebie za to ze widzialem u niego jak z toba gadal jak expiles na omrucu?

o co ci chodzi?:confused:

Skramer 12-04-2007 22:42

kavare ish pa... s*******aj z tego tomba bo tylko deaz moze tam expic!!!!!111

:o

@Mbaton
Moge przegrywać nawet 20:0 ale i tak bede walczyl bo ten server i tak juz jest stracony.. skoro swe i tak beda tutaj rzadzic to czemu nei mozemy im w tym troche przeszkadzac? ;]

wr00n 12-04-2007 22:43

O to ze najpierw napisales na forum ze wiesz kim jestem. Domyslilem sie co sobie myslisz wiec napisalem kumplowi zeby uwazal. Cale szczescie ze mu napisalem bo by padl jakby cie nie exivowal. Powiedz czego sie przy*******asz do moich ziomow skoro sprawa dotyczy nas?

wr00n 12-04-2007 23:01

Wyjasnione.

Baysten82 13-04-2007 09:09

War

<hahaha> Wy chyba śnicie że ta Wojna odbędzie się all Polacy dupy dają i sie boją jak h** więc nie bedzie tej wojny <moge sie założyc>8o

st1L 13-04-2007 15:45

@up
Moze bedzie moze nie, ciekawe czy Ty jakbys mial chara 80+ to bys wszystko zorganizowal. Po jakiego chu.a piszesz '<hahaha>' ? Myslisz ze to gadu gadu i Ci emotka wyskoczy?

Pavvulonik 13-04-2007 18:59

Szanse na wygranie wojny sa ale trzeba dobrze wykorzystac wady swe po 1 to pizdy po 2 duzo ludzi od nich niegra po 3 wbijac narazie lvle puki wszystkich niehuntuja.Warzny jest tez lider bo on ma wszystkim kierowac moj kandydat narazie chce dobrze napisac mature.Kiedy juz wbije sie odpowiednie lvle niemozna robic gildi zeby swe sie niekapneli i zatakowac z nienacka zebrac w huk fragow i poczekac na pz swe benda tak w*****eni ze pujda robic zemste bez blessow a wtedy zabic ich 2 raz to oczywiscie optymistyczna wersja poczatku wojny wiec niepisac mi ze jestem marzycielem to poprostu realizm.Dalej to tylko czekanie na dobra okazje czyli wtedy kiedy swe wyjda z pz i zaczna znowu expic a co najwarzniejsze to nierozdzielac sie bo dopuki jest grupka duzych lvlei to swe niebendze zdobywalo latwych fragowB)

Freddd 13-04-2007 21:02

ehh to sobie poszedlem na war... jakas kurwa mnie haknela X( X( X(

Baysten82 13-04-2007 21:04

2x up
Jakbyś chciał wiedziec to mialem 70 lvl ;)

st1L 13-04-2007 22:38

Zle mnie zrozumiales...nie obchodzi jaki mials lvl, tylko o to czy w tym momencie przypuszczajac ze masz ten lvl zdolalbys zorganizowac i pokierowac ekipa na wojne ze swe? Taka ktora mialaby jakies szanse?
Wojna bylaby juz dawno, ale jakos nikt na powaznie nie chce sie nia zajac

Baysten82 14-04-2007 01:02

Bo każdy sie bał i dupe lizał i sie martwił tylko o swoją. ;(

Vrith 14-04-2007 08:52

150 ek na zolwiach lovely :)

Waldo1910 14-04-2007 13:29

bo tylko tam moze botowac ;p

Skramer 14-04-2007 13:50

Cytuj:

Bo każdy sie bał i dupe lizał i sie martwił tylko o swoją.

Tylko ty byłeś zdolny do walki i próbowałeś zacząć wojne... ur so smart :o

Kidziman 14-04-2007 15:25

Apr 14 2007, 13:47:52 CEST Killed at Level 56 by Eak Malice
and by Ayako Tai
Skończyły mi się wszystkie manasy, sdki i uhy :( :P
Ps. Ofc nie miałem skula :) Tylko pzta :)

qatryk 14-04-2007 20:28

Stało sie. Piątek 13.04.2007r. ta data może byc początkiem odmiany straconego serwera.
Ekipa złożona głównie z polaków pod roboczą nazwą United Forces wyzwała na wojne Arcanium (głównie swe), gildie, która nie podzielnie rządzi od wielu miesięcy. Arcanium narobiło sobie więcej serdecznych wrogów niż ma lojalnych przyjaciół po przez nadużywanie władzy: exp limity, zabijanie innych graczy w celu wymuszenia haraczy itp.
Lecz teraz rozpoczyna sie nowa era, Polacy po wielu przegranych wojnach, odbudowali swoje siły i powstali do walki kolejny raz. Ze znakomitym efektem, ponieważ w pierwszej bitwie wbili 8 fragów nie tracąc żadnego.

Czemu my nie spróbujemy??:baby:

Skramer 15-04-2007 01:01

keal swe, thiefs, noobs and roock and roll X(

wr00n 15-04-2007 01:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez qatryk (Post 1369452)
Stało sie. Piątek 13.04.2007r. ta data może byc początkiem odmiany straconego serwera.
Ekipa złożona głównie z polaków pod roboczą nazwą United Forces wyzwała na wojne Arcanium (głównie swe), gildie, która nie podzielnie rządzi od wielu miesięcy. Arcanium narobiło sobie więcej serdecznych wrogów niż ma lojalnych przyjaciół po przez nadużywanie władzy: exp limity, zabijanie innych graczy w celu wymuszenia haraczy itp.
Lecz teraz rozpoczyna sie nowa era, Polacy po wielu przegranych wojnach, odbudowali swoje siły i powstali do walki kolejny raz. Ze znakomitym efektem, ponieważ w pierwszej bitwie wbili 8 fragów nie tracąc żadnego.

Czemu my nie spróbujemy??:baby:

moze dlatego ze nie mamy exp limitow? (przynajmniej o zadnych mi nie wiadomo) a skoro ich nie mamy mozemy naexpic zeby w razie wojny miec wieksze szanse?

qatryk 15-04-2007 20:59

Apr 15 2007, 17:30:21 CEST Killed at Level 112 by Mitzum

Milli padl-.- Co Wy terz na to?? ;(

Miltiades 15-04-2007 21:46

anom złożyłem się :D j****.

btw. jeśli zrobie anni (najblizsy czas) to ... to wiecie co.

Mefisto of Deth 15-04-2007 22:36

Myślę że jakbyśmy się dobrze zorganizowali to byśmy dali rade ja pewnie za dużo nie zdziałam bo mój level sam za siebie mówi ale postaram się wbić jak najwiekszy lvl, chociarz miałem już tu 47 ms'a ale niestety panowie z Tengu nie pozwolli mi grać. Jakby co pisze się na ten war tylko nie chciałbym żeby było takie PA od polaków jakie robią szwedzi. I mam jeszcze jeden problem jeden szwed mnie huntuje nick Dart Supra :P Ale to ek więc nie mam co się martwić uciekne mu na loozie :)

Matt_Fenatel 15-04-2007 23:16

Oczywiście jeżeli ma być war to nie wypadało by abym nie pomógł. Może nie moim EK (bo ~60 knight chu** pomoże :( xD ),
ale mam tutaj również eldera którym mogę wiele więcej zdziałać. Sama Walhalla może zostać wymieciona przez Tengu i osoby im bliskie w krótkim czasie, jeżeli zaczną czuć jakieś zagrożenie. Więc trzeba zacząć myśleć nad ewentualnymi opcjami.

Może ja jestem nikim na tym serwie, ale wydaje mi się iż dobrze by było nie pisać dokładnych szczegółów na tym forum.
Może macie jakąś propozycje? ;)

enderty 16-04-2007 09:10

no szkoda militiadesa ale jego smierc pokazuje jakie ze swe s*****ele

anni byl zrobiony by:

Seth Elvenhorn
Hampish
Zakiya
Remdila

Skramer 16-04-2007 09:16

Mili teraz odrabiaj lvl... kavare i matt za*****aj... annihi plz :(

Mattrixo123 16-04-2007 10:06

expie expie.

TSmaster 16-04-2007 13:56

oj Mili, Mili :P To ze Mitzum znowu na ciebie zapoluje po raz kolejny, bylo pewne od dawna :) Raz mu uciekles, (mam nadzieje, że pamietasz co wtedy zrobilem dla Ciebie :PP), teraz sie nie udalo :C

Matt_Fenatel 16-04-2007 16:39

Powiem wam tyle, time for PG :evul:

Miltiades 16-04-2007 16:47

pamietam ;*

On by na mnie nie zapolowal gdybym nie no właśnie ... all info on prv.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:40.