Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

cinek0124 25-07-2008 11:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Orreus (Post 2197679)
Siemka. Jestem nowy na forum, ale poczytałem trochę tematów o spike swordzie mino magu itd. Chociaż większość uważa że to tylko ozdoby które pokazują co będzie na mainie, to ja jednak uważam że do tego można jakoś dojść. Skoro spike sword to niby tylko ozdoba to czemu stając na 2 kratkach i poison cave i rot hell on znika? nie znikał by raczej bez powodu... klika dni temu z kumplem poszliśmy sprawić żeby spike zniknął i szukać dalszych wskazówek. Poszliśmy więc do miejsca gdzie występują poison spidery i rotworm razem bo jak nie którzy mówili tam może być 3 punkt . Przekopaliśmy większość tego terenu pickiem i niestety nic nie znaleźliśmy.Razem z kumplem zastanowiliśmy się nad zagadką "Tylko skromny może dotknąć miecza furii" z tego wynikło że skromna osoba to wcale nie jest żaden 1 lvl. Skromny to ktoś kto dużo umie ale za bardzo się tym nie popisuje. Główkowanie nic nie dało tylko 1 pomysł wpadł mi do głowy.
Otóż jak wiecie na rooku są 3 keye Silver 4600 copper 4601 i silver 4603 więc chyba logiczne że brakuje nr 4602? może wiecie coś o tym keyu? możliwe że kiedyś był ale go usuneli, na tibia.pl nic o nim nie piszę. Prosiłbym o nie krytykowanie mojego posta możliwe że coś pokręciłem ale to tylko moje przypuszczenia :) pozdro

to jest golden key do mino maga :p:]

Orreus 25-07-2008 11:19

@up
skąd to możesz wiedzieć? może go masz? -.-

jatoja2x2 25-07-2008 12:13

rozwiązanie może być podane w kisiegach na mino hell wwlasnie tam bylem i mam te 3 ksiazki z mino hell tylko sa one napisane w jezyku orcow bodajże ja nie umiem tego rozczytac;( znam tylko tak=mok strzaly=pixo ;p 1ksiażka -

Omark ikem goshak ba batuk
Booz karek utash gort mora
ouk bota bana ikem

druga-

taka arash ouk karak minotaur
batash ferut ouk taka
minotaur karakim kiskesh
ORC BUTA BANA
BUTA BANA

trzecia-

5 5 5 5 2 charcha
5 burka
5 burka bata
2 batuk
5 1 aka bora
3 tulak bora

Orreus 25-07-2008 13:24

@up
Niestety muszę cię rozczarować te książki to po prostu zamówienie na broń u orków pojawiają sie zawsze po resecie serva w okolicach bear room quest

edit
więcej możesz poczytać o tym tu:
http://forum.tibia.pl/showthread.php...60#post2180260

Fifeks 25-07-2008 13:59

@Dindsuk

-Przepraszam
-Dlaczego daj sobie spokój? Przecież połowa ludzi tego forum chce zdobyć Spike Sworda.
-No niby odróżnia się od reszty drzew ale nie pomyślałeś że może być jeszcze jeden taki "quest"?
-Przepraszam
-A żem napisał ;s ;<<

cinek0124 25-07-2008 14:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jatoja2x2 (Post 2198258)
rozwiązanie może być podane w kisiegach na mino hell wwlasnie tam bylem i mam te 3 ksiazki z mino hell tylko sa one napisane w jezyku orcow bodajże ja nie umiem tego rozczytac;( znam tylko tak=mok strzaly=pixo ;p 1ksiażka -

ouk bota bana ikem

druga-

batash ferut ouk taka
minotaur karakim kiskesh
ORC BUTA BANA
BUTA BANA

trzecia-

5 5 5 5 2 charcha
5 burka
5 burka bata
2 batuk
5 1 aka bora
3 tulak bora

1.
5 5 5 5 2 charcha
5 burka
5 burka bata
2 batuk
5 1 aka bora
3 tulak bora

Książka ta to nic innego jak spis przedmiotów. Nie wiadomo jednak czy jest to zamówienie, czy przedmioty posiadane wówczas przez Orc’ów.

2.
batash ferut ouk taka
minotaur karakim kiskesh
ORC BUTA BANA
BUTA BANA

Książka ta mówi o niewoli Orc’ów u Minotaur’ów oraz przygotowywanym buncie. Kiedyś na forum był tekst tej książki po Polsku jednak podczas kasowania 60 stron przez Instynkt tekst ten się gdzieś zapodział.

3.
ouk bota bana ikem

Książka ta może być traktowana jako lista itemów, które Orc’ ten sprzedał

jatoja2x2 25-07-2008 15:44

a skąd stonogo wiedzial ze vendor(czy jak mu tam dokladnie bylo) ukradl spike sworda dellhaimowi i to ze dellhaim i amber to malzenstwo:o ja nie mam pojecia nie widze tego w zadnych ksiagzkach oni tez nie mowia ze sa malzenstwem:confused::baby:

jatoja2x2 25-07-2008 15:56

znalazłem u troli kartke chyba nie edytowana:

Huv stollan match stuf from humutown.
But never wull fund us.

ja nie znam dosc dobrze ang. zeby to przetlumaczyc a translator pokazal cos takiego:

*Huv* *stollan* odpowiadają *stuf* od *humutown*. Ale nigdy *wull* konsolidują (fundować) my (USA; amerykański).

GargoinX 25-07-2008 16:03

Z angielskiego najlepszy nie jestem, ale to mniejwięcej chodzi o to:

Huv stollan match stuf from humutown.
But never wull fund us.

czyli, Have stollen match stuff from human town, but never will found us.

Co "po polskiemu" znaczy "Ukradliśmy wiele rzeczy z ludzkeigo miasta, ale nigdy nas nie znajdą".

Coś w tym stylu. Wystarczy pokombinować ;)

@Down:
Losowo, raz na jakiś czas.

jatoja2x2 25-07-2008 18:21

sry za to ale myslalem ze jest to jakos wyznaczone thx

Dindsuk 25-07-2008 18:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cinek0124 (Post 2198807)
lol nie wiadomo kiedy sie respi ale przed atakiem na dole ekranu pisze lolq

Przed atakiem AS nie ma zadnego komunikatu noobq ;) i double post.

cinek0124 26-07-2008 13:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dindsuk (Post 2198869)
Przed atakiem AS nie ma zadnego komunikatu noobq ;) i double post.

a skad ty to wiesz lolq przeciez jak by nie bylo komunikatu to skad ludzie by wiedzieli bo jak np orshabaal atakuje to jest

Tocallo 26-07-2008 14:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cinek0124 (Post 2199975)
a skad ty to wiesz lolq przeciez jak by nie bylo komunikatu to skad ludzie by wiedzieli bo jak np orshabaal atakuje to jest

nie kłóć się, bo przez respem niektórych bossów nie ma żadnych komunikatów.

przed respem AS nie ma komunikatu.

cinek0124 26-07-2008 14:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tocallo (Post 2199987)
nie kłóć się, bo przez respem niektórych bossów nie ma żadnych komunikatów.

przed respem AS nie ma komunikatu.

to moze dasz mi przyklad bo ja jeszcze nie slyszalem o tym noobqX(

Dindsuk 26-07-2008 14:58

Przyklad: Apprentice Sheng, Munster - nie ma komunikatu przez tymi bossami, cos jeszcze ciekawego?

Toperz 26-07-2008 15:24

Cinek0124, przestań robić z siebie idiote.
Jako 3 osoba potwierdzam, że ten boss respi się bez komunikatu.
Wyszłeś na nooba i ignoranta. Zadowolony?

Dars_Adem 26-07-2008 15:32

Po co na rooku jest Stamped Letter? ;p

Pomex 26-07-2008 16:01

Co za dziwne pytanie. Wiele rzeczy CIP`y robią nie wiadomo po co. To nagroda z questu, ale nie wiem po co jest na rooku. Nie ma tu poczty a szkoda :P

Rocket Slayer 26-07-2008 16:02

Po to aby sobie był. A po co jest krzesło?

Gdyby nie informacja w tym liście to byś nie wiedział, że odnalazłeś skarb kapitana Igloo. Pomyśl zanim napiszesz.

Toperz 26-07-2008 16:30

Jest w nim napisane "Tu jest skarb kapitana Igueli" czy coś takiego. Po to jest.

EDIT: No pięknie pomyliłem temat...., ale tu też pasuje tyle, że sie powtarzam. Sorki.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:01.