![]() |
|
Grande Juve! To co dziś robiła trójka De Ceglie, Marchisio, Sissoko było genialne! Po raz kolejny nie moge pojąć czym kierował się Benitez rezygnując z Malijczyka. Tóz to geniusz, niszczyciel, morderca środka pola!
Pieprzyć Zambrottę, zdrajcę, teraz mógłby być ulubieńcem kibiców, a jego poziom nie obnizyłby się, tak jak to było widać w Barcie i Milanie, a tak czerwień : ) We Are The Champions! |
Jedna jaskółka wiosny nie czyni, co to za wyczyn wygrać z żałosnym Milanem ?
|
@up:Na pewno większy niż zremisowanie z jeszcze żałośniejszym M'boro.
@topik: Juve jest na fali- ale w sumie muszą być po tym spadku formy sprzed kilku tygodni. Teraz trzeba nadrobić to co stracone. |
Jak myślicie, cała ta awantura z wywiadem o Piechniczku skończy się dymisją Beenhakera?
|
Cytuj:
|
Z jednej strony Beenhaker ma racje, ze mu sie wtryniaja w sprawy. Aczkolwiek co Beenhaker osiagnal, ze tak sie puszy i robi z siebei taki autorytet. Na dobra sprawe poza trenowaniem Realu bez zadnych wiekszych sukcesow i przegrania Mistrzost Swiata/Europy [juz zapomnialem ktore to bylo] dream teamem, jakim wtedy byla Holandia nic nie znaczy.
|
Cytuj:
Nie rob z siebie idioty, blagam. No moze nieco rozwine.. Beenhakker, bo Leo 3x siegnal po mistrzostwo Holandii (2x z Ajaksem, raz z Feyenoordem). Trzy razy mistrzostwo Hiszpanii z Realem. Tryninad i Tobago doprowadzil do Mundialu. |
I opiekował się Bergkampem !
|
Zmieniając temat, co myślicie o naszej Ekstraklasie? Mi się tam wydaje, że Wisła (mój faworyt) wyprzedzi wszystkich, a Legia i Lech powalczą o drugie. Polonia chyba wywalczy czwarte miejsce, co i tak jest niespodzianką.
Jeszcze inaczej: pamięta ktoś Wisłe Kasperczaka? Hughes Baszczyński - ... - Jop - Stolarczyk Kosowski - Uche - Cantoro - Szymkowiak Żurawski - Frankowski Proszę o uzupełnienie :D Wtedy to grali super... Teraz wydaje mi się, że trzeba poczekać z rok/dwa aby ta drużyna odzyskała tą świetność. Swoją drogą, na tym rozdaniu nagród w Mariocie (nie wiem jak się to pisze) rozwaliła mnie rozmowa ze Stilicem, a szczególnie teksty o Celticu Glasgow. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@Down Chyba i tak zawsze więcej niż na Czuwaju, Motorze i Polonii razem... Ciesz się, że w takim dużym mieście mieszkasz! |
@Up
Nie wiem, Warszawa ma jakies 2kk mieszkancow a na mecze chodzi 13k~? I to tylko wtedy jak Legia miala caly stadion bo teraz to chodzilo 5k~ na mecz Stadion na którym chyba nigdy nie było kompletu widzów? Zadupie jak nie wiem |
Dzisiaj sobie oglądam sport na dwójce chyba, a tu masz! Prace nad Baltic Arena rozpoczęte. ;o
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Ah, te czasy. Lazio, Schalke, Parma. Miło było pooglądać takie mecze ;) |
Gortat 16 pkt, 13 zbiórek! Nie mam pytań! Gortat > Howard : D
|
Cytuj:
BTW. Kucharski i Svitlica - kto ich pamięta? @Down Częściej chyba jednak Głowacki. Strąk dostawał często szanse. |
UP: Kucharski, Svitlica... to niebyło znowu aż tak dawno :)
Co do Wisły to najlepszy mecz i tak zagrali chyba przeciwko Realowi Saragossa. Przegrać 4-1 i pozniej wygrać 4-1 i dobić ich chyba w karnych.. mistrz! Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Jak już tak wspominacie stare czasy, to ja przypomnę o Arsenalu za czasów Adamsa. I Vieiry. I Bergkampa. Mój boże. Jak ten klub się stacza, żeby następcą Vieiry, kurwa, TEGO Vieiry, był jakiś tam Denilson Neves ? Eh...
|
David Seaman. To był ktoś. Rispekt.
|
A tam Seeman, pamietacie czasy Lwa Jaszyna, ten to umial bronic. Ehh te niezapomniane parady ... : )
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Same anonimy.
|
I runda Pucharu UEFA w sezonie 2000/01
Real Saragossa - Wisła Kraków 4:1 (1:1) 0:1 - Kałużny (12. min 1:1 - Acuna 35. min 2:1 - Jose Ignacio 55. min 3:1 - Yordi 63. min 4:1 - Yordi 67. min Real: Juanmi - Pablo, Aguado, Acuna, Paco, Jose Ignacio, Garitano (65. Marcos Vales), Vellisca, Juanele, Peternac (70. Radimow), Jamelli (46. Yordi). Wisła: Artur Sarnat - Arkadiusz Głowacki, Kazimierz Moskal (78. Grzegorz Pater), Marcin Baszczyński - Radosław Kałużny, Grzegorz Niciński, Ryszard Czerwiec (72. Marek Zając), Kamil Kosowski - Olgierd Moskalewicz, Tomasz Frankowski (59. Tomasz Kulawik), Maciej Żurawski. Wisła Kraków - Real Saragossa 4:1 (4:1, 0:1), po dogr., rz.k.: 4:3 0:1 - Baszczyński 6. min (s) 1:1 - Iheanacho 51. min 2:1 - Frankowski 55. min 3:1 - Moskal 61. min 4:1 - Frankowski 88. min Wisła: Artur Sarnat - Arkadiusz Głowacki, Kazimierz Moskal, Marcin Baszczyński, Marek Zając - Ryszard Czerwiec (46. Grzegorz Niciński), Tomasz Kulawik (46. Łukasz Sosin), Kamil Kosowski - Olgierd Moskalewicz (46. Kelechi Iheanacho), Maciej Żurawski, Tomasz Frankowski. Real: Juanmi - Pablo, Aguado, Acuna, Lanna, Aragon, Paco, Garitano (94. Jose Ignacio), Marcos Vales (67. Vellisca), Juanele, Peternac (73. Yordi).ciej Żurawski. |
Rysiek Czerwiec! Pamiętam, że jak byłem mniejszy to zachwycałem się jak rozgrywał i z jaką dokładnością podawał.
P.S Gra gdzieś teraz Kałużny? Bo sezon temu grał w Jagiellonii..... |
Radek Kałużny :D Moskala też pamiętam.
Teraz troszkę inaczej - kto pamięta nasz występ na Mundialu 2002? Mecz z USA pamiętam do dziś, reszte chciałbym zapomnieć. Olisadebe, Kryszałowicz i Żewłakow. Kolejność nie za bardzo, no ale co tam. Nam chyba Donovan wpakował? Majdan bronił. Kurde, kiedyś Hajto wymiatał w Schalke, a ta drużyna była jedną z lepszych w tamtym okresie w Bundeslidze (która była na topie dzięki Canal+), co chyba utrzymuje się do dziś. @Down Mimo wszystko, skład: Boruc - tak Żewłakow - Bąk - Jop - Dudka - ?/?/?/? Błaszczykowski - Lewandowski - Roger - Krzynówek - tak/tak/tak/? Smolarek - Żurawski - nie/tak wydawał mi się dość dobry (patrząc na pare ostatnich lat). Większość też gra w pierwszym składzie. Pomijając, że aktualnie reprezentacja gra nieco inaczej. @Edit Tak sobie patrzę i nie kojarzę tylko Pawła Sibika. |
Mundial 2002. Skład naszej reprezentacji http://nasipilkarze.w.interia.pl/druzyna.htm Czy tylko ja mam wrażenie, że polska piłka się cofa? Tamci zawodnicy byli podstawowymi piłkarzami swoich klubów, a obecni reprezentanci?:(
|
@Up:
Ale spójrz w jakich klubach grali :D Shalke, Marsylia, Liverpool, Nurynberga etc :) Ja to kochałem reprezentacje z eliminacji do mundialu '06. Nie zapomne tej asysty Kosowskieo w meczu z Anglia ;) (skończyło się 2-1 dla Anglii) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Zobaczymy czy dziś Lech będzie w stanie powalczyć ;) Oby.
|
Lech wygra i wyjdzie, bedzie gadanie o tym, ze Lech jest objawieniem Europejskiej pilki, oh ah i uratowal polska pilke nozna - mam nadzieje.
Przegra i mimo, iz wcale nie wypadl zle, a nawet najlepiej patrzac na pozostale druzyny z Poland country bedzie pieprzenie, ze zmarnowali wielka szanse, Smuda do wyjebania itp, smutne polskie realia. |
Cytuj:
|
2:1 Dla Lesia i 3:0 Dla Depor :)
a w plus lidze Delecta Bydgoszcz 3-1 Jastrzębski Węgiel Wspominać będziecie te słowa! |
A wie ktoś co będzie jeżeli Lech wygra 1-0, a Deportivo zremisuje z Nancy 1-1 ? :P
|
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:17. |
|