Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Articuno 14-12-2008 23:14

Grande Juve! To co dziś robiła trójka De Ceglie, Marchisio, Sissoko było genialne! Po raz kolejny nie moge pojąć czym kierował się Benitez rezygnując z Malijczyka. Tóz to geniusz, niszczyciel, morderca środka pola!
Pieprzyć Zambrottę, zdrajcę, teraz mógłby być ulubieńcem kibiców, a jego poziom nie obnizyłby się, tak jak to było widać w Barcie i Milanie, a tak czerwień : )
We Are The Champions!

Yoh Asakura 14-12-2008 23:24

Jedna jaskółka wiosny nie czyni, co to za wyczyn wygrać z żałosnym Milanem ?

Calen Futh 15-12-2008 07:16

@up:Na pewno większy niż zremisowanie z jeszcze żałośniejszym M'boro.

@topik: Juve jest na fali- ale w sumie muszą być po tym spadku formy sprzed kilku tygodni. Teraz trzeba nadrobić to co stracone.

Thomisson 15-12-2008 07:25

Jak myślicie, cała ta awantura z wywiadem o Piechniczku skończy się dymisją Beenhakera?

Faytah 15-12-2008 10:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 2377881)
Jak myślicie, cała ta awantura z wywiadem o Piechniczku skończy się dymisją Beenhakera?

Nie ma takiej mozliwosci. Piechniczek duzo sie spinal, raz zostal zripostowany i dymisja ma sie to skonczyc?

Exo2 15-12-2008 12:46

Z jednej strony Beenhaker ma racje, ze mu sie wtryniaja w sprawy. Aczkolwiek co Beenhaker osiagnal, ze tak sie puszy i robi z siebei taki autorytet. Na dobra sprawe poza trenowaniem Realu bez zadnych wiekszych sukcesow i przegrania Mistrzost Swiata/Europy [juz zapomnialem ktore to bylo] dream teamem, jakim wtedy byla Holandia nic nie znaczy.

By$iu 15-12-2008 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exo2 (Post 2378044)
Z jednej strony Beenhaker ma racje, ze mu sie wtryniaja w sprawy. Aczkolwiek co Beenhaker osiagnal, ze tak sie puszy i robi z siebei taki autorytet. Na dobra sprawe poza trenowaniem Realu bez zadnych wiekszych sukcesow i przegrania Mistrzost Swiata/Europy [juz zapomnialem ktore to bylo] dream teamem, jakim wtedy byla Holandia nic nie znaczy.

Nie rob z siebie idioty, blagam.
No moze nieco rozwine.. Beenhakker, bo Leo 3x siegnal po mistrzostwo Holandii (2x z Ajaksem, raz z Feyenoordem). Trzy razy mistrzostwo Hiszpanii z Realem. Tryninad i Tobago doprowadzil do Mundialu.

Yoh Asakura 15-12-2008 18:27

I opiekował się Bergkampem !

Ditto 15-12-2008 19:00

Zmieniając temat, co myślicie o naszej Ekstraklasie? Mi się tam wydaje, że Wisła (mój faworyt) wyprzedzi wszystkich, a Legia i Lech powalczą o drugie. Polonia chyba wywalczy czwarte miejsce, co i tak jest niespodzianką.

Jeszcze inaczej: pamięta ktoś Wisłe Kasperczaka?

Hughes
Baszczyński - ... - Jop - Stolarczyk
Kosowski - Uche - Cantoro - Szymkowiak
Żurawski - Frankowski

Proszę o uzupełnienie :D Wtedy to grali super... Teraz wydaje mi się, że trzeba poczekać z rok/dwa aby ta drużyna odzyskała tą świetność.

Swoją drogą, na tym rozdaniu nagród w Mariocie (nie wiem jak się to pisze) rozwaliła mnie rozmowa ze Stilicem, a szczególnie teksty o Celticu Glasgow.

Exo2 15-12-2008 19:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez By$iu (Post 2378501)
Nie rob z siebie idioty, blagam.
No moze nieco rozwine.. Beenhakker, bo Leo 3x siegnal po mistrzostwo Holandii (2x z Ajaksem, raz z Feyenoordem). Trzy razy mistrzostwo Hiszpanii z Realem. Tryninad i Tobago doprowadzil do Mundialu.

Jedynie sukces z TiT swiadczy cos, reszta jest raczej standardem dla tych klubow, niezaleznie od trenera.

By$iu 15-12-2008 19:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2378573)
Zmieniając temat, co myślicie o naszej Ekstraklasie? Mi się tam wydaje, że Wisła (mój faworyt) wyprzedzi wszystkich, a Legia i Lech powalczą o drugie. Polonia chyba wywalczy czwarte miejsce, co i tak jest niespodzianką.

Czwarte miejsce Grodziska to takie zaskoczenie?oO

Ditto 15-12-2008 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez By$iu (Post 2378636)
Czwarte miejsce Grodziska to takie zaskoczenie?oO

Jakby na to nie patrzeć, to jednak jest Polonia xD

By$iu 15-12-2008 19:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2378643)
Jakby na to nie patrzeć, to jednak jest Polonia xD

Tak, a 90% to Grodzisk. Z Polonii to zostalo kilku zawodnikow i stadion.

Ditto 15-12-2008 20:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez By$iu (Post 2378653)
Tak, a 90% to Grodzisk. Z Polonii to zostalo kilku zawodnikow i stadion.

Stadion, który kilka lat temu był najgorszym w lidze... Pewnie i nie tylko tej najlepszej zasłóżyłby na to miano, szczególnie jeśli chodzi o szatnię... Nie stawiałbym ich tak wysoko.

@Down

Chyba i tak zawsze więcej niż na Czuwaju, Motorze i Polonii razem... Ciesz się, że w takim dużym mieście mieszkasz!

Capality 15-12-2008 20:44

@Up
Nie wiem, Warszawa ma jakies 2kk mieszkancow a na mecze chodzi 13k~? I to tylko wtedy jak Legia miala caly stadion bo teraz to chodzilo 5k~ na mecz

Stadion na którym chyba nigdy nie było kompletu widzów? Zadupie jak nie wiem

Arfyd 15-12-2008 21:47

Dzisiaj sobie oglądam sport na dwójce chyba, a tu masz! Prace nad Baltic Arena rozpoczęte. ;o

Frapper 15-12-2008 22:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arfyd (Post 2378916)
Dzisiaj sobie oglądam sport na dwójce chyba, a tu masz! Prace nad Baltic Arena rozpoczęte. ;o

w pore. czyzby zoltki zaczely sie zjazd?

Calen Futh 16-12-2008 06:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2378573)
Jeszcze inaczej: pamięta ktoś Wisłe Kasperczaka?

Hughes
Baszczyński - ... - Jop - Stolarczyk
Kosowski - Uche - Cantoro - Szymkowiak
Żurawski - Frankowski

Co do luki to tam chyba Głowacki.
Ah, te czasy. Lazio, Schalke, Parma. Miło było pooglądać takie mecze ;)

Articuno 16-12-2008 08:10

Gortat 16 pkt, 13 zbiórek! Nie mam pytań! Gortat > Howard : D

Ditto 16-12-2008 12:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 2379232)

A rezerwowych ktoś pamięta? Moja luka w pamięci na to nie pozwala xD

BTW.

Kucharski i Svitlica - kto ich pamięta?

@Down

Częściej chyba jednak Głowacki. Strąk dostawał często szanse.

Fintex 16-12-2008 13:16

UP: Kucharski, Svitlica... to niebyło znowu aż tak dawno :)

Co do Wisły to najlepszy mecz i tak zagrali chyba przeciwko Realowi Saragossa. Przegrać 4-1 i pozniej wygrać 4-1 i dobić ich chyba w karnych.. mistrz!
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 2379232)

Głowacki lub Strąk. Ile on miał wtedy lat? 19?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2379267)
Gortat 16 pkt, 13 zbiórek!

i 3 bloki! należy też dodać, że na 13 zbiórek to 7 ofensywnych naprzeciw gracza, który zalicza średnio 12,2 zbiórki na mecz.

Cytuj:

Nie mam pytań! Gortat > Howard : D
Bez dwóch zdań. =]

Yoh Asakura 16-12-2008 13:57

Jak już tak wspominacie stare czasy, to ja przypomnę o Arsenalu za czasów Adamsa. I Vieiry. I Bergkampa. Mój boże. Jak ten klub się stacza, żeby następcą Vieiry, kurwa, TEGO Vieiry, był jakiś tam Denilson Neves ? Eh...

Ditto 16-12-2008 13:59

David Seaman. To był ktoś. Rispekt.

Exo2 16-12-2008 14:13

A tam Seeman, pamietacie czasy Lwa Jaszyna, ten to umial bronic. Ehh te niezapomniane parady ... : )

Yoh Asakura 16-12-2008 14:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2379432)
David Seaman. To był ktoś. Rispekt.

Szacun dla Seamana. Albo Ian Wright. Jego gole, jego loby...

Thomisson 16-12-2008 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2379392)
A rezerwowych ktoś pamięta? Moja luka w pamięci na to nie pozwala xD
.

Hmmmm, bracia Brożkowie wtedy ogrywali się chyba, był Grzegorz Pater, Damian Gorawski, wspomniany wyżej Strąk. Pamiętam, że jeszcze były cudaki pokroju Tempe Omeonu, czy Kelechi Ineocho (jakoś tak) ; P

Yoh Asakura 16-12-2008 15:18

Same anonimy.

Exo2 16-12-2008 15:22

I runda Pucharu UEFA w sezonie 2000/01

Real Saragossa - Wisła Kraków 4:1 (1:1)

0:1 - Kałużny (12. min

1:1 - Acuna 35. min

2:1 - Jose Ignacio 55. min

3:1 - Yordi 63. min

4:1 - Yordi 67. min

Real: Juanmi - Pablo, Aguado, Acuna, Paco, Jose Ignacio, Garitano (65. Marcos Vales), Vellisca, Juanele, Peternac (70. Radimow), Jamelli (46. Yordi).

Wisła: Artur Sarnat - Arkadiusz Głowacki, Kazimierz Moskal (78. Grzegorz Pater), Marcin Baszczyński - Radosław Kałużny, Grzegorz Niciński, Ryszard Czerwiec (72. Marek Zając), Kamil Kosowski - Olgierd Moskalewicz, Tomasz Frankowski (59. Tomasz Kulawik), Maciej Żurawski.

Wisła Kraków - Real Saragossa 4:1 (4:1, 0:1), po dogr., rz.k.: 4:3

0:1 - Baszczyński 6. min (s)

1:1 - Iheanacho 51. min

2:1 - Frankowski 55. min

3:1 - Moskal 61. min

4:1 - Frankowski 88. min

Wisła: Artur Sarnat - Arkadiusz Głowacki, Kazimierz Moskal, Marcin Baszczyński, Marek Zając - Ryszard Czerwiec (46. Grzegorz Niciński), Tomasz Kulawik (46. Łukasz Sosin), Kamil Kosowski - Olgierd Moskalewicz (46. Kelechi Iheanacho), Maciej Żurawski, Tomasz Frankowski.

Real: Juanmi - Pablo, Aguado, Acuna, Lanna, Aragon, Paco, Garitano (94. Jose Ignacio), Marcos Vales (67. Vellisca), Juanele, Peternac (73. Yordi).ciej Żurawski.

Thomisson 16-12-2008 15:28

Rysiek Czerwiec! Pamiętam, że jak byłem mniejszy to zachwycałem się jak rozgrywał i z jaką dokładnością podawał.

P.S Gra gdzieś teraz Kałużny? Bo sezon temu grał w Jagiellonii.....

Ditto 16-12-2008 16:43

Radek Kałużny :D Moskala też pamiętam.

Teraz troszkę inaczej - kto pamięta nasz występ na Mundialu 2002? Mecz z USA pamiętam do dziś, reszte chciałbym zapomnieć. Olisadebe, Kryszałowicz i Żewłakow. Kolejność nie za bardzo, no ale co tam. Nam chyba Donovan wpakował? Majdan bronił. Kurde, kiedyś Hajto wymiatał w Schalke, a ta drużyna była jedną z lepszych w tamtym okresie w Bundeslidze (która była na topie dzięki Canal+), co chyba utrzymuje się do dziś.

@Down

Mimo wszystko, skład:

Boruc - tak
Żewłakow - Bąk - Jop - Dudka - ?/?/?/?
Błaszczykowski - Lewandowski - Roger - Krzynówek - tak/tak/tak/?
Smolarek - Żurawski - nie/tak

wydawał mi się dość dobry (patrząc na pare ostatnich lat). Większość też gra w pierwszym składzie. Pomijając, że aktualnie reprezentacja gra nieco inaczej.

@Edit

Tak sobie patrzę i nie kojarzę tylko Pawła Sibika.

Xendriel 16-12-2008 18:14

Mundial 2002. Skład naszej reprezentacji http://nasipilkarze.w.interia.pl/druzyna.htm Czy tylko ja mam wrażenie, że polska piłka się cofa? Tamci zawodnicy byli podstawowymi piłkarzami swoich klubów, a obecni reprezentanci?:(

Capality 16-12-2008 22:16

@Up:
Ale spójrz w jakich klubach grali :D Shalke, Marsylia, Liverpool, Nurynberga etc :)

Ja to kochałem reprezentacje z eliminacji do mundialu '06. Nie zapomne tej asysty Kosowskieo w meczu z Anglia ;) (skończyło się 2-1 dla Anglii)

Frapper 16-12-2008 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Capality (Post 2380374)
@Up:
Ale spójrz w jakich klubach grali :D Shalke, Marsylia, Liverpool, Nurynberga etc :)

I o to chodzi. Oni grali w wielkich klubach w podstawowych skladach, a te szmaty rozbiajaja sie po 6 ligach ugandyjskich po lawkach..

Faytah 17-12-2008 03:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 2379521)
Hmmmm, bracia Brożkowie wtedy ogrywali się chyba, był Grzegorz Pater, Damian Gorawski, wspomniany wyżej Strąk. Pamiętam, że jeszcze były cudaki pokroju Tempe Omeonu, czy Kelechi Ineocho (jakoś tak) ; P

ja tam Dubickiego pamietalem bo szybki byl ;p

Calen Futh 17-12-2008 06:31

Zobaczymy czy dziś Lech będzie w stanie powalczyć ;) Oby.

By$iu 17-12-2008 07:19

Lech wygra i wyjdzie, bedzie gadanie o tym, ze Lech jest objawieniem Europejskiej pilki, oh ah i uratowal polska pilke nozna - mam nadzieje.
Przegra i mimo, iz wcale nie wypadl zle, a nawet najlepiej patrzac na pozostale druzyny z Poland country bedzie pieprzenie, ze zmarnowali wielka szanse, Smuda do wyjebania itp, smutne polskie realia.

Exo2 17-12-2008 16:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez By$iu (Post 2380632)
Lech wygra i wyjdzie, bedzie gadanie o tym, ze Lech jest objawieniem Europejskiej pilki, oh ah i uratowal polska pilke nozna - mam nadzieje.
Przegra i mimo, iz wcale nie wypadl zle, a nawet najlepiej patrzac na pozostale druzyny z Poland country bedzie pieprzenie, ze zmarnowali wielka szanse, Smuda do wyjebania itp, smutne polskie realia.

Co do 1 czesci sie zgdzam, a w 2gim wypadku to beda mowic, ze zmarnowal szanse, ale i tak pokazal wiecej niz sie wszyscy spodziewali.

Arka_Sath_Wielki 17-12-2008 16:22

2:1 Dla Lesia i 3:0 Dla Depor :)

a w plus lidze
Delecta Bydgoszcz 3-1 Jastrzębski Węgiel

Wspominać będziecie te słowa!

Arfyd 17-12-2008 19:39

A wie ktoś co będzie jeżeli Lech wygra 1-0, a Deportivo zremisuje z Nancy 1-1 ? :P

Articuno 17-12-2008 20:32

www.awanslecha.pl

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:17.