Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Damianoqa 21-10-2006 08:19

przed teleportem w tombach do jakiego lvl expic :)?

Fluro 21-10-2006 12:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Damianoqa (Post 1040407)
przed teleportem w tombach do jakiego lvl expic :)?

przed teleportem sa dwa lvle -1 i -2 na obydwuch dasz sobie rade :D dla ciebie polecam bagnisty tomb -2 stone tomb -2 :D

Ma'Tej 21-10-2006 12:06

Sorc - 16 LVL, 14 MLVL ( prawie 17 lvl ) p - set, dwarven shield, dark helmet, WoD, WoV, scarf, 6k w dp ( na eq, runy, ale wolałbym nie wydawać ), gdzie mam expić ? Nie mówcie, że dwarfy i roty, bo żygam nimi ... Jakieś ciekawe miejscówki :)

Damianoqa 21-10-2006 14:03

dzieki :D:D:D na stone tomb mowisz ?? na -1 i -2 ??

Marek Tibioman 21-10-2006 14:11

@up na -2 mozesz expic 30lvl palem lub sorciem/drutem jesli masz dobry mlvl/skille a knightem to dopiero tak od 40lvla ze skilami minimum 70/70

Teraz moje pytanie postac taka jak w profilu (widać, że elite czyli z pacc) gdzie mogę nia bardzo szybko expic (jakies 25+%/1h) i żeby się w miarę zwracało jak wyjdzie jakies 500gp- 1k na minus to nic sie wielkiego nie stanie;) Podpowiem ze w stone i oasis tombie wbijam niecale 20%/1h, a chcę więcej:p CZekam na odpowiedź!

Diddy 21-10-2006 14:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marek Tibioman (Post 1041010)
@up na -2 mozesz expic 30lvl palem lub sorciem/drutem jesli masz dobry mlvl/skille a knightem to dopiero tak od 40lvla ze skilami minimum 70/70

Teraz moje pytanie postac taka jak w profilu (widać, że elite czyli z pacc) gdzie mogę nia bardzo szybko expic (jakies 25+%/1h) i żeby się w miarę zwracało jak wyjdzie jakies 500gp- 1k na minus to nic sie wielkiego nie stanie;) Podpowiem ze w stone i oasis tombie wbijam niecale 20%/1h, a chcę więcej:p CZekam na odpowiedź!

Elfy ewentualnie żółwie.

Progmaniak 21-10-2006 14:14

@up na cyclo jak jest pusto da sie i z 30k/h wyciagnac ale waste....

moze elfy?

shoq 21-10-2006 18:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Covenanter (Post 1040372)
Kazordoon poziom 1szy i drugi ( na trzeci nie schodż dwarf guards by cię zjedli ).

Dark Catedral 1 poziom ( Wszystko poza spawnem tarantul i pomieszczeniem gdzie schodzi sie niżej.

Elvenbane korytarze ( nie lez na berserkerow a tym bardziej nie proboj walczyć z mino guardem na dole ).

Cała Folda poza poziomem z kluczem.

Mylisz się. Chociaż nie co do guardów. ;]
KAtedra tarantule również, elvenbane zerki i minogurardy też (jakby co to guard jest słabszy od zerka -.-) folda cała.

solarpk 21-10-2006 19:47

siemka , mam pytanie , mam 26 druida z paccem eq ;
b robe p legs crown helm crown shield volc rod i butki(Zwykle) i mam pacc ! gdzie moge expic zeby mi sie zwracało, co ze sobą wziac , jakie runki ile mfow itp...
z gory thx

Trawissu 21-10-2006 20:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez solarpk (Post 1041549)
siemka , mam pytanie , mam 26 druida z paccem eq ;
b robe p legs crown helm crown shield volc rod i butki(Zwykle) i mam pacc ! gdzie moge expic zeby mi sie zwracało, co ze sobą wziac , jakie runki ile mfow itp...
z gory thx

Mozesz na guardy chodzic tylk oje luruj pojedynczo lub ropaj tam gdzie nie ma ich. Robisz lootag i zbierasz battle hammery scalki i kase oczywiscie.
Mozesz zrobic bp uh na wszelki wypadek :) ja osobiscie chodze na soldki i guardy i luruje guardy na 19 lvl :P :)

A mfow wez z baga jakby ci many zaczelo brakowac :P

Mysle ze ci pomoglem

teletoobis 21-10-2006 20:28

@up
maaarny exp a kasa w sumie tez nie najlepsza

ja proponuje scaraby poziom 2 w ank z summonami, najlepiej dwa ds'y (tylko ktory to lvl byl...29 bodajze..) zanim dobijesz lvl na summonowanie ds'ow to calkiem dobrze na DC mozesz sobie poradzic, tylko wez sporo gfb no i mf, uh ofkors

Diddy 21-10-2006 20:50

Możesz expić na tombach.http://tibia.erig.net/Tomb.Wez dużo mf i ewentualnie gfb na większe respy.

koniccerka 21-10-2006 21:09

Dla knighta

na 8lvl ze skilami wiekszymi niz 25/24 i bronia lepsza od katany mozna isc na dwarfy
na 12 lvl skile 30/30 mozna isc na dwarf soldiery
bo 2 exurki mozna spoko walnąc:miecz:
P.S mój kolega [CHAR]Shirou knight[/CHAR] na 8 lvl i skilach 20?19 hodził na dwarf soldiery i jakos przerzył za sprawa pewnego :mag: który go uhał

Memori 22-10-2006 08:01

@up Do kogo to?
Po co to komu
-.-
noob?

Ent3x 22-10-2006 10:55

niewiem gdzie expic moim druidem 27 lvl 41 mlvl ??
Eq:brobe,klegs,hatofthemad,bootsy,vamp shield,volcanic or quagmire rod??
Thx za rady!!

king_avatar 22-10-2006 11:49

31 knight 5mlvl 71/70 eq: crusader helmet knight armor knight legs medusa shield bohy skull staf jak mi bedzie szło z guardami??

Lexing 22-10-2006 12:01

Szło? Tzn? Jeśli chodzi o exp to nawet na 80/80 niebedzie za dobrze, lepiej idź na Shadowthrone jeśli wolne.

V.Kitthix 22-10-2006 12:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez king_avatar (Post 1042366)
31 knight 5mlvl 71/70 eq: crusader helmet knight armor knight legs medusa shield bohy skull staf jak mi bedzie szło z guardami??

Guardy nie są dla Knightów, znaczy się, lepiej chodzić na coś innego a nie na Guardy.

Didier19 22-10-2006 19:53

47 Knight skile 84/84

Mam pytanie gdzie expić na faccu Knightem 47 lvl i skile 84/84, gram na serwerze Secura, więc duże przeludnienie tam jest..
Expie najczęściej na Mintwailn, ale to mnie niesatysfakcjonuje ponieważ wiem że mółbym wiecej expa wyciągnąć z innego miejsca, a poza tym tam to tylko dobrze się expi z rana i późno wieczorem inaczej dużo ludu tam jest...
Dwarfy guardy-Długo się je leje i one także niesą słabe, exp gorszy niż na Mintwailn, a poza tym dużo uh schodzi....
Orc Fortress-Dobry exp, może i nawet lepszy niż na mintwailn ale dużo uhów schodzi i chyba raczej nieopłacalne bo loota tu niezrobie bo postmana niemam, bez stealth ringa ciężko się bije zerki...
Elf Forteca-Dużo ludu, słaby loot, strata uh, mały exp...przynajmniej według mojego zdania
Ma ktoś jakieś pomysły, gdzie bym mógł expić???

V.Kitthix 22-10-2006 20:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Didier19 (Post 1043267)
Mam pytanie gdzie expić na faccu Knightem 47 lvl i skile 84/84, gram na serwerze Secura, więc duże przeludnienie tam jest..
Expie najczęściej na Mintwailn, ale to mnie niesatysfakcjonuje ponieważ wiem że mółbym wiecej expa wyciągnąć z innego miejsca, a poza tym tam to tylko dobrze się expi z rana i późno wieczorem inaczej dużo ludu tam jest...
Dwarfy guardy-Długo się je leje i one także niesą słabe, exp gorszy niż na Mintwailn, a poza tym dużo uh schodzi....
Orc Fortress-Dobry exp, może i nawet lepszy niż na mintwailn ale dużo uhów schodzi i chyba raczej nieopłacalne bo loota tu niezrobie bo postmana niemam, bez stealth ringa ciężko się bije zerki...
Elf Forteca-Dużo ludu, słaby loot, strata uh, mały exp...przynajmniej według mojego zdania
Ma ktoś jakieś pomysły, gdzie bym mógł expić???

Zabierz troche BP Uh i idz na Dragon Lair, jeśli cienko Ci pójdzie to znajdz sobie 1 Shotera, z 30 lvl 40 mlvl albo lepszego i idz z nim na Dragon Lair. Jeśli to też będzie zajęte to odp.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:37.