Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Ditto 21-12-2008 14:11

On miał 46? Nie wiem czy dałbym mu 30 o_O

Fintex 21-12-2008 14:14

Dzięki ludzie ;]

Co do boksu to głupi sport. Sam w sobie fajny, ale te walki toczą się tylko o kase. Jak ostatnio De la hoya ? dostał 2x wiecej za przegrany pojedynek z jakims młokosem. żenua.

Yoh Asakura 21-12-2008 14:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 2386824)
Porównanie do 28 latka jest nie na miejscu, ale do 35 latka już tak xD

Tak, bo 16 latek zaczyna, 35 latek kończy !

Berbatov 21-12-2008 15:06

Nikt nie mówi o zwycięstwie United na klubowym mundialu? W końcu to będzie jedyne trofeum Czerwonych Diabłów w tym sezonie, cieszcie się sympatycy Manchesteru póki możecie.

- Wojtku,Wojtku czemu twierdzisz że jedyne? Proszę, wytłumacz nam to!

Oj, moje biedne dzieci. Jedyne, bo jak wysyła się cały podstawowy skład,aby kasę w Japonii zarabiał i szmacił się(czyt. formę i zdrowie sprzeniewierzał) na nikogo nie interesujące mecze z ogórkami to jak można myśleć pokonaniu Interu czy odrobieniu straty 6 punktów do lidera Premiership. Chelsea raz, dwa w lutym zakończy przygodę z europejskimi pucharami ulegając Juventusowi, po czym skupi się na rozgrywkach krajowych. Puchar Ligi wygra jakieś słabiutkie Newcastle czy Boro, aby w ten sposób zapewnić sobie UEFA, czy tam Ligę Europejską. I jest coś więcej do wygrania? Nie.
Skąd ta pewność? Już nikt nie pamięta zabawnej i pouczającej historii AC Milan z 2007 roku, kiedy to wygrali Puchar Europy, później Mundial Klubowy i do tego czasu nic ugrać nie potrafią. Mistrzem kraju został Inter - który tak jak Chelsea w tym sezonie odpadł na 1/8 finału LM, a dopiero w finale krajowego pucharu uległ Romie.

Historia lubi się powtarzać, zobaczycie!

Yoh Asakura 21-12-2008 15:36

Community Shield to pies ?

W Anglii wszystko (oprócz CC) wygra Arsenal, więc to oczywiste, że United zostaje z niczym.

Calen Futh 21-12-2008 15:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2387016)
Community Shield to pies ?

W Anglii wszystko (oprócz CC) wygra Arsenal, więc to oczywiste, że United zostaje z niczym.

Arsenal zgarnie wszystko to co angielskie? ;o Tylko tyle? Przecież Kanonierzy są również faworytami Serie A i La Liga!

Cytuj:

Skąd ta pewność? Już nikt nie pamięta zabawnej i pouczającej historii AC Milan z 2007 roku, kiedy to wygrali Puchar Europy, później Mundial Klubowy i do tego czasu nic ugrać nie potrafią
A nie wpadło Ci do głowy, że Milan swoją pozycje zawdzięcza polityce klubu, która nie inwestuje w młodych piłkarzy? (Pato i ewentualnie Kaka to pikuś przy całej reszcie)

To bardzo ciekawe, że na podstawie tego, że Manchester zagrał 2 mecze więcej w sezonie skreślasz ich szanse na mistrzostwo. W sumie rok temu nikt nie brał pod uwagi Chelsea, a mimo to wszystko rozstrzygnęło się w ostatniej kolejce.

Cytuj:

-Wojtku,Wojtku czemu twierdzisz że jedyne? Proszę, wytłumacz nam to!
Wojtku, Wojtku pierdolisz głupoty, bo zwycięstwo w klubowych MS to już drugi tytuł dla Manchesteru w tym roku.

###
Cytuj:

41' Atalanta 0 - 2 Juventus
I znowu del Piero strzela. Co za forma, aż miło.

Berbatov 21-12-2008 15:58

Dwa tak prestiżowe trofea w sezonie to nie jeden, jak mogłem tak okroić dorobek Diabłów. Wybacz, mój błąd.

W tym sezonie wszystko wprawdzie do Londynu powędruje (oprócz CC) na Stamford Bridge. Na Chelsea w tym sezonie (na Wyspach!) nie będzie mocnych. Gracze The Blues pamiętają to, co Mourinho im wpajał przez lata pracy - dzięki temu, nawet Scolari nie jest w stanie tej drużyny popsuć. Po sezonie zaczną słuchać Brazyla i wszystko pierdolnie.

Arsenal zacznie wygrywać wszystko, kiedy tylko jego zawodnikom zacznie rosnąc owłosienie łonowe. Przestaną wtedy myśleć o dupach i Disneylandzie i zaczną wygrywać z każdym, a nie jak teraz mobilizują się na United czy Chelsea (dzisiaj zapewne Liverpool rozwalą), by później dupy dawać słabeuszom.

Berbatov 21-12-2008 16:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 2387048)
A nie wpadło Ci do głowy, że Milan swoją pozycje zawdzięcza polityce klubu, która nie inwestuje w młodych piłkarzy? (Pato i ewentualnie Kaka to pikuś przy całej reszcie)

Mając Seedorfa(32 lata), Pirlo(29), wspomnianego Kakę, Gattuso(30) co chcesz odmładzać?! To wielcy gracze, nie do ruszenia (i wcale nie tacy starzy!). "Pokarz mi swoją pomoc, a powiem ci jaką masz drużynę" mawiają w żargonie piłkarskim. Więc jaką ekipę ma ACM kolego? Hę?

Edit.
Przepraszam za podwójnego posta.

Arfyd 21-12-2008 16:09

No to dzisiaj na Emirates Arsenal z LFC :P A Benitez nie pojechał do Londynu. :P

Ditto 21-12-2008 16:34

Manchester wygrał jeszcze coś w Afryce, to, po czym Rooney, Carrick i ktoś jeszcze zachorowali. Jeszcze zanim Campbell był wyporzyczony (czyli także nie było Berbatova). Trzy więc już jest. Do tego jeden finał. Szansa na trzy kolejne.

@Down

Twój podpis mnie rozwala codziennie, mimo, że sam pamiętam ten temat xD Tylko nigdy nie miałem okazji, żeby to powiedzieć.

@Edit

Nie chodzi o taktyka.

@Edit 2

Stare, ale tylko potwierdza teorie o tym, że Berbatov to najgorszy transfer wszechczasów, a do tego to, że w 10 drużyna radziłaby sobie o wiele lepiej:

http://i34.tinypic.com/4j85fs.gif

Calen Futh 21-12-2008 17:03

@up: No co Ty. Nie ma już przecież szans żadnych. W końcu ManUtd pojechał do Japonii i zagrał dwa mecze więcej. To oczywiste, że przez to Chelsea i Arsenal wygrają wszystko co się da.

Thomisson 21-12-2008 17:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtiziom (Post 2387082)
Mając Seedorfa(32 lata), Pirlo(29), wspomnianego Kakę, Gattuso(30) co chcesz odmładzać?! To wielcy gracze, nie do ruszenia (i wcale nie tacy starzy!). "Pokarz mi swoją pomoc, a powiem ci jaką masz drużynę" mawiają w żargonie piłkarskim. Więc jaką ekipę ma ACM kolego? Hę?

Edit.
Przepraszam za podwójnego posta.

Pomoc w Milanie jest w porządku, gorzej z formacją defensywną.

Fintex 21-12-2008 20:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtiziom (Post 2387082)
"Pokarz mi swoją pomoc, a powiem ci jaką masz drużynę" mawiają w żargonie piłkarskim.

Raczej pokaż mi środek pomocy a powiem ci jaką masz drużynę.

Co ty się w jasnowidza bawisz? Możesz tylko przypuszczać. Argumentacja taka, że Milan miał podobnie jest co najmniej śmieszna. Czelzi jest mocna w tym sezonie, ale też ma swoje potknięcia. Sezon jest długi.

@Ditto: Właśnie tej akcji/asysty szukałem, ale nie mogłem znaleźć. Ma skilla.

Ditto 21-12-2008 20:14

Scholes, Carrick, Fletcher, Giggs, Anderson, Hargreaves, Possebon, Gibson, można dodać O'Shea. Czy ja wiem, czy to od tego tak dużo zależy... Oprócz pierwszej dwójki nie ma takich strasznie dobrych.

@Up

To fart, a nie skill... Co ty wiesz... Przecież kibicujesz tej okropnej hiszpańskiej drużynie, której nazwy nie można wypowiadać!

Yoh Asakura 21-12-2008 20:39

Najżałośniejsza para w Anglii. Liverpool i Howard "Cunt" Webb.
Czerwona dla Adebayora to jakaś kpina. Reakcje zawodników Liverpoolu przy jakimkolwiek kontakcie to już zakrawa na śmieszność. Padają jak rażeni piorunem, wykładają się na murawę. Benitez pewnie jest z nich dumny.
Nienawidzę Liverpoolu bardziej niż Tottenhamu.

Bols 21-12-2008 20:54

o bosh.... adebajoro dostal kartke, jedz tam do londynu i zrob mu pieklo w chaupie :<

Iron 21-12-2008 21:06

Newcastle wygrana 2-1 :) i do przodu oby tak dalej trzeba się dobić od dołu:) Moja dobra passa z fma tak na ich działa:P

Exodus 21-12-2008 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ditto (Post 2386893)
On miał 46? Nie wiem czy dałbym mu 30 o_O

No Holy to juz dziadek i grzechem jest nie wiedziec kto to, bo jest jednym z lepszych bokserow kilkunastu lat.

Cos ostatnio dziadkom niezle idzie, dzisiaj Milan na 5, a tam tez polowa skladu to emeryci xd

Arfyd 21-12-2008 23:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2387813)
No Holy to juz dziadek i grzechem jest nie wiedziec kto to, bo jest jednym z lepszych bokserow kilkunastu lat.

Może lepiej napisać, że to ten, któremu Tyson odgryzł ucho ? ;) Pewnie większość skojarzy ;P

Pomocny Murzyn 22-12-2008 18:57

Nikt nie pisze o wygranej Milanu 5:1 z Udinese :) Jeśli Udinese będzie tak grac to Lech ma spore szanse, aby wygrac ;)

Articuno 22-12-2008 20:26

Boje sie to powiedziec, ale... TVP pokazalo urywki z meczu Milan - Udinese !!! Jestem w szoku...

Pomocny Murzyn 22-12-2008 20:46

@Up
Niedawno w TVP Sport puszczali retransmisje meczu Milan z kimś od pucharu uefa i w wiadomościach sportowych coś tam wspomnieli o Milanie i poinformowali o meczu ;)

Zamor1 23-12-2008 15:29

Ulala
Kapitan Arsenalu Londyn, Cesc Fabregas doznał urazu kolana ! ;<

Calen Futh 23-12-2008 18:01

@up: Spoko i tak wygrają LM, Premierleague, CC, FA Cup i Serie A.

MatiCFC 23-12-2008 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtiziom (Post 2387056)

W tym sezonie wszystko wprawdzie do Londynu powędruje (oprócz CC) na Stamford Bridge. Na Chelsea w tym sezonie (na Wyspach!) nie będzie mocnych. Gracze The Blues pamiętają to, co Mourinho im wpajał przez lata pracy - dzięki temu, nawet Scolari nie jest w stanie tej drużyny popsuć. Po sezonie zaczną słuchać Brazyla i wszystko pierdolnie.

Mylisz się.
To co wpajał im wszystkim Mourinho, pamiętali i wykorzystywali za Granta. Teraz słuchają się Scolariego. Tego super trenera który zna tylko 2 formacje taktyczne!! 4-4-3 i 4-5-1. Na początku zachwyty, bo to działa, grali jak natchnieni... ale zaraz zaraz... wkólko i wkołko te 2 formacje... rywale nie głupi, myślą, taktykę Scolariego rozszyfrowali raz dwa, i się zaczęło pieprzyć. Bo super Scolari w zanadrzu ma także brak reakcji na wydarzenia na boisku! 'Ekipie nie idzie. To co, wkońcu wyjdzie'. Nie wychodzi. CFC Walą łbami w mór przeciwników, 'ni ch*ja panowie, nie da rady, czekamy na trenera'. Wkracza trener, i nic nie robi. Jak siedział/stał, tak dalej to robi.
3 tajna broń Scolariego- 'Ballack, Lampard, J.Cole, Deco- do środeczka panowie, jakoś to kurna będzie. Pomoc jak marzenie panowie'. Co na to panowie? Trenera trzeba słuchać, to też tak postępują...' ku**a panowie, ale tłok, ściśnił nas tu troszke Luiz Felippe.

Scolari jest okropny... Bez sensu rozstawia pomoc, nie reaguje na wydarzenia na boisku, i mimo, że już cała Anglia zna taktyke CFC, on dalej swoje.

Calen Futh 23-12-2008 20:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2390932)
Tego super trenera który zna tylko 2 formacje taktyczne!! 4-4-3 i 4-5-1

Nie wiem czy to "4-4-3" ;) było zamierzone czy nie, ale dobrze wskazuje poziom jaki Chelsea ostatnio prezentuje.
Start miał dobry, ale to chyba było pozostałością po Grancie. Nie idzie im i tyle. Jestem tylko ciekaw czy to jakiś chwilowy kryzys czy to się pogłębiać będzie.

MatiCFC 24-12-2008 11:11

Jeśli Scolari nic nie zmieni, nie zareaguje, to niewiele ulegnie zmianie... :(

Scolari:
"Moi piłkarze spisali się bardzo dobrze. Może nie wygraliśmy, ale graliśmy w dziesiątkę przeciwko jedenastu dobrze dysponowanym piłkarzom. To był naprawdę dobry mecz w naszym wykonaniu. Zawsze chciałbym widzieć takie zaangażowanie i wolę walki po stronie moich piłkarzy"

On jest śmieszny i żałosny w swojej wypowiedzi. Mając dziecięciu naprawde wielkich i wiele, bardzo wiele potrafiących piłkarzy, którzy powinni wygrać w 10 na 11 zwykłych piłkarzy którzy okupują środki tabeli Premier League. Cholera, wkońcu CFC walczą o mistrza, a nie puchar uefa.
Zaangażowanie? Wole walki? Z której, k***a strony?

Maggic 24-12-2008 11:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2391746)
Jeśli Scolari nic nie zmieni, nie zareaguje, to niewiele ulegnie zmianie... :(

Scolari:
"Moi piłkarze spisali się bardzo dobrze. Może nie wygraliśmy, ale graliśmy w dziesiątkę przeciwko jedenastu dobrze dysponowanym piłkarzom. To był naprawdę dobry mecz w naszym wykonaniu. Zawsze chciałbym widzieć takie zaangażowanie i wolę walki po stronie moich piłkarzy"

On jest śmieszny i żałosny w swojej wypowiedzi. Mając dziecięciu naprawde wielkich i wiele, bardzo wiele potrafiących piłkarzy, którzy powinni wygrać w 10 na 11 zwykłych piłkarzy którzy okupują środki tabeli Premier League. Cholera, wkońcu CFC walczą o mistrza, a nie puchar uefa.
Zaangażowanie? Wole walki? Z której, k***a strony?

Z tej strony, z której nie potrafiłeś tego dostrzec. ;)

Articuno 24-12-2008 12:39

To samo zawsze mowi Claudio Ranieri... mecze miedzy nami beda nad wyraz ciekawe i wyrownane.

MatiCFC 24-12-2008 20:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maggic (Post 2391765)
Z tej strony, z której nie potrafiłeś tego dostrzec. ;)

A Ty dostrzegłeś tę walkę i zaangażowanie? Taką "walkę" to ja widze w każdym przeciętnym meczu z udziałem CFC, i zaangażowanie, i wtedy nawet się o tym nie mówi. A Luiz Felippe rozpływa się ja kto Niebiescy walczyli...
A specjalnie wielkiego zaangażowania i walki nie dostrzegłem.

Bols 25-12-2008 12:21

slyszeliscie, ze milan ostrzy sobie zabki na cannavaro? w koncu 35 latek znacznie odmlodzi druzyne, chociaz kto wie, moze wrzuca go do mlodzikow? hahsahas

Berbatov 25-12-2008 13:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bols (Post 2393256)
slyszeliscie, ze milan ostrzy sobie zabki na cannavaro? w koncu 35 latek znacznie odmlodzi druzyne, chociaz kto wie, moze wrzuca go do mlodzikow? hahsahas

Uwierzę dopiero jak zobaczę go w koszulce ACM. Sam Fabio już od dawna mówił, że po zakończeniu tego sezonu chciałby wrócić do rodzinnego Neapolu i do końca kariery sportowej reprezentować barwy SSC. Jeżeli przejdzie do Mediolanu to dostaniemy idealną prezentacje co pieniądze robią z człowiekiem. Oby nie.

Bols 25-12-2008 15:26

to tylko plotki z realmadrid.pl wiec wiesz... ale po co mieliby pozbywac sie swojego najlepszego obroncy? jedyne co cannavaro traci z wiekiem to pewnie kondycja, szybkosc biegu itp. atrybuty, a zyskuje doswiadczenie. w koncu jest srodkowym obronca, nie musi za*******ac po boisku jak samolocik, tylko dyrygowac gra obronna i byc powiedzmy maskotka zespolu. ;d

Calen Futh 26-12-2008 20:26

Manchester fuksem. Arsenal jak zwykle szaleje.

Yoh Asakura 26-12-2008 21:37

Don't blame it on Henry,
Don't blame it on the injuries,
Don't blame it on the referees,
Blame it on Eboue...

Hanndo90 27-12-2008 00:41

@Bols
no ja niewiem czy Canna~ jest najlepszym obrońcą w Realu
z tym stwierdzeniem bym nie był taki pewny ....
jeżeli juz to Sergio Ramos jest Liderem defensywy Blancos ;)

''It's Ok Sergio Ramos is Here'' B)

Yoh Asakura 27-12-2008 00:57

Sagna > Ramos.
Po tym, co dzisiaj pokazał, bezapelacyjnie najlepszy DR na Wyspach. Ba, na całym świecie.

Maggic 27-12-2008 04:19

Św. Mikołaju czy mógłbyś prosić o spóźniony prezent? : ))

tego pana bym chciał;
http://www.youtube.com/watch?v=agTH4yC2zYA

w zamian oddam Ballacka, jako renifera ; ***

CFC - WBA 2-0

spox mecz, choć momentalnie nudny. ; >

Faytah 27-12-2008 04:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2395420)
Sagna > Ramos.
Po tym, co dzisiaj pokazał, bezapelacyjnie najlepszy DR na Wyspach. Ba, na całym świecie.

Zagral zajebisty mecz ale niech taki poziom potrzyma caly sezon,aktualnie statystyka znaczkow nierownosci wyglada tak

Ramos > Maicon <dlugo nic> > all others

Zamor1 27-12-2008 10:47

Yoh nie oceniaj pilkarza po jednym dobrym wystepie. Ubawiles mnie tym stwierdzeniem o obroncy gunnersow :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:44.