Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Maxpixel 08-08-2008 15:53

@UP, UP.
Haha! To było nice :D

Chodziło mi o to że strona jako (organizacja) zajmuje się podobną sprzedażą tylko że bot'a ... I to wychodzi im OK ... Więc nie sadze żeby przyklejali post oszusta ... Rozmawiałem z gościem mi wydaje się być wiarygodny ... No ale ... Wasza sprawa ...
Coś wiem ale nie powiem XD

DK-LOG.911 08-08-2008 19:15

koniec offtopow, teraz nowinki:

http://img156.imageshack.us/img156/6923/kragog0.th.png

nie rozumiecie?

http://img292.imageshack.us/img292/1607/krag2cw0.th.png

Dindsuk 08-08-2008 19:42

Chodzi Ci o krag, o ktorym wiedzialem od very dawna?

Hakuoh 08-08-2008 19:44

@2up
Było. <yawn>
Może jeszcze trochę i użyjecie backmaskingu do piosenek Presleya? Właśnie, tam podobno są wskazówki dotyczące Spike Sworda. O.O

Dele'Rook 08-08-2008 20:30

Witam!Widzialem juz duzo ss ze spike swordem na kilku serverach a nawet niektórzy ludzie to sprawdzali(trade etc...)Wiem, ze CipSoft jest zdrowo popierdolony a wiem moje pytanie: Mozna go zdobyc po update 8.21?!Czy to wszystko bajki i fake

Maxpixel 08-08-2008 20:48

Można można ...
Quest skrócono ale da się... :)

HubertPol 08-08-2008 21:21

Jeju czy wy nie rozumiecie, Spike sword nie jest dostępny na Rookgaardzie. Kiedy CM'owie dowiedzieli sie o spike swordzie na rooku byli bardzo zdziwieni... I mówili, że to na pewny jakiś bug ;) Więc samo przychodzi na myśl :). Spike sworda nie było(Nie licząc prawdopodobnie Sunrise za wysoki level na rooku), nie ma, i najprawdopodobniej nei będzie - połowa rookstayerów przestała by grać... tyle męczyli się z głupią kataną wbijając level na trollach czy wolfach, a tak ze spike swordem lecisz cały mh w kilka sekund ...

Pozdrawiam
HubertPol

(To tylko moje domysły nie chcesz nie zgadzaj się, ale nie wyzywaj mnie od Kurowa, i że jestem ciotą i nic nie wiem... Jeżeli się zgadasz ze mną to się cieszę)

CycuRookslayer 08-08-2008 22:09

@up

Sama Slythia mówiła że z ss'em obrażenia nie były dużo większe :)

Dindsuk 08-08-2008 22:24

No bo miala male skille, dla rookstayerow hity bylyby wieksze ;)

@Hubert
Zgadzam sie prawie we wszystkim, tylko ta teoria z Sunrisem mi nie pasuje ;p
A mh i tak leci w kilka sekund xd

Maxpixel 08-08-2008 23:11

Eee tam ... POI też był ale zanim go odkryli to już 5 update wyszło ... :D
Zacznijmy od tego że SoF jest na Rooku na wysepce leży ... Wystarczy go wsiąść ... ;)

Hakuoh 08-08-2008 23:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maxpixel (Post 2219657)
Eee tam ... POI też był ale zanim go odkryli to już 5 update wyszło ...

No chyba cię...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maxpixel (Post 2219369)
Można można ...
Quest skrócono ale da się... :)

Skrócono? Pwn3d.

Widać grasz w Tibię od niedawna. ^^'

Orreus 08-08-2008 23:17

@2up

Spoko Red bull doda ci skrzydeł polecisz se i weźmiesz go ! co za problem? -.-

Maxpixel 08-08-2008 23:17

#UP, UP.
Hakuoh - Ja nie gram w Tibie :( Nie wiem co to Main ... Ja tylko od kilkunastu tysięcy (lat) dni :D Zwiedzam Rookgaard :)

#UP.
No wiesz ... Polak potrafi ...

Orreus 08-08-2008 23:27

Dobra pisze dla tych którzy uważają że spike sword na rooku to tylko bajka lub zabawka amber -.- Skoro cmów zadziwił fakt o spike swordzie na rooku to po co cipsoft stworzył wysepkę z nim? gdyby te 2 kratki po których spike sword znika to był bug to pewnie by go dawno usunęli, poza tym czemu akurat spike zniknął ? mogła to być równie inna rzecz... A co do słów Knightmare to skoro powiedział te słowa to znał rozwiązanie? Pewien mój kumpel odniósł się do starych ksiąg w których pisało o tym że mur do ghoula z czasem się rozwali więc zasugerował żę te 2 kratki to tylko początek questa a dalsze części zostaną dodane po nowych uptade tak jak np appertince sheng no ale niestety nie zgodziłem się z nim no bo wyobraźcie sobie annihilator gdy po zabiciu demonów drzwi są zamknięte bo key zostanie dodany po następnym uptade :> więc to głupia teoria

Slythia 08-08-2008 23:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Orreus (Post 2219708)
Dobra pisze dla tych którzy uważają że spike sword na rooku to tylko bajka lub zabawka amber -.- Skoro cmów zadziwił fakt o spike swordzie na rooku to po co cipsoft stworzył wysepkę z nim? gdyby te 2 kratki po których spike sword znika to był bug to pewnie by go dawno usunęli, poza tym czemu akurat spike zniknął ? mogła to być równie inna rzecz...

To zostało wyjaśnione parę stron wcześniej. A wysepka... Wiesz, jak fajnie obserwuje się ludzi główkujących nad rozwiązaniem questa... Którego nie ma?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Orreus (Post 2219708)
A co do słów Knightmare to skoro powiedział te słowa to znał rozwiązanie? Pewien mój kumpel odniósł się do starych ksiąg w których pisało o tym że mur do ghoula z czasem się rozwali więc zasugerował żę te 2 kratki to tylko początek questa a dalsze części zostaną dodane po nowych uptade tak jak np appertince sheng no ale niestety nie zgodziłem się z nim no bo wyobraźcie sobie annihilator gdy po zabiciu demonów drzwi są zamknięte bo key zostanie dodany po następnym uptade :> więc to głupia teoria

Jakich ksiąg, jakie słowa?!

@Dindsuk
Aż takich małych skilli nie miałam, trochę się nim bawiłam...

@down
Miał pewnie dobre skille ; P.

HubertPol 08-08-2008 23:38

@Dind~(ol) xD
Wiesz Sunrise prawdopodobnie ma : p ale dostał go dawno, jednak nic sie nie odzywa.. kiedyś łaziłem za nim chwile hity były większe niż liczyłem kalkulatorem z kataną, więc mogłem wtedy tak pomyśleć; P

(To tylko moje domysły nie chcesz nie zgadzaj się, ale nie wyzywaj mnie od Kurowa, i że jestem ciotą i nic nie wiem... Jeżeli się zgadasz ze mną to się cieszę)

@edit
@dow
nei zrozumiales sensu zdania -.- nie walil z dystansu

Voniek 08-08-2008 23:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HubertPol (Post 2219755)
@Dind~(ol) xD
Wiesz Sunrise prawdopodobnie ma : p ale dostał go dawno, jednak nic sie nie odzywa.. kiedyś łaziłem za nim chwile hity były większe niż liczyłem kalkulatorem z kataną, więc mogłem wtedy tak pomyśleć; P

Sunrise też potrafił bić minosy z łuku i strzał. Walił wtedy po 40~. Chyba, że jego spike jest jak bumerang 8o

Spike sword jest na rooku, a dokładniej na małej wysepce obok niego xD Nie da się go wziąć, można jedynie sprawić, aby zniknął. Tyle. I przestańcie snuć nie wiadomo jakie bajki o ghulu, który jest tak fajny, że popłynie przez morze po spike sworda dla nas :S

Orreus 09-08-2008 00:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2219734)
To zostało wyjaśnione parę stron wcześniej. A wysepka... Wiesz, jak fajnie obserwuje się ludzi główkujących nad rozwiązaniem questa... Którego nie ma?

Aha czyli cipsoft stworzył tą wysepkę po to żeby pośmiać się nad ludźmi którzy chcą go zdobyć?
Co do tych ksiąg to była jakaś tam historia o bohaterach którzy zeszli w głębiny ziemi żeby walczyć z potworami i wszyscy zginęli oprócz jednego który odrodził się jako ghoul i został zamurowany a mur z czasem zaczynał pękać (nie wiem czy dobrze mówię ale gdzieś o tym czytałem)
A co do słów to chodziło mi o te słynne słowa
"Szukacie daleko a rozwiązanie macie pod nosem" czy jakoś tak

Pozdro

Michoss 09-08-2008 00:24

Cytuj:

Eee tam ... POI też był ale zanim go odkryli to już 5 update wyszło ...
Maxpixel ma rację. PoI istniało od ~7.0, choć nie wiadomo, w jaki sposób się do niego wchodziło.
Wiadomo o tym z:
1) Screenów, na których gracz zostal teleportowany do PoI przez GMa. Link.
2) Tak zwanej "Rl tibia 7.6 map" *
Pewne jest też, że w tamtych czasach w PoI było mnóstwo Dragon Lordów, Demonów i potworów na tym poziomie. Ci, ktorym udawało się tam dostać, z reguły ginęli w znanym nam wszystkim pokoju z Dragon Lordami.

*
Ukryty tekst:
Możliwa do znalezienia na np. TORGu mapa OTS. Jest to absolutnie perfekcyjna mapa tibii 7.6.
Nie wiadomo jak ją zdobyto, oficjalna wersja to włamanie na serwer tibii podczas Save Servera.

Maxpixel 09-08-2008 00:36

Jak by nie podpięli się i nie zawalili tej mapki to byśmy teraz mówili ...
Weź noob plx won z stąd POI TO BAJKA!!! ;)
Tylko że my mówimy tak o SoFie ... Przeczytałem już setki tematów i tysiące postów ... Żadne nie przybliżają nas do odkrycia questa ... :(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:15.