Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Hakuoh 09-08-2008 00:47

Tak, nagle pojawiły się potwory do PoI i tak powstał chokapik? ^^'
Cięcie kotka za pomocą piły mechanicznej.

Slythia 09-08-2008 08:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Orreus (Post 2219818)
Aha czyli cipsoft stworzył tą wysepkę po to żeby pośmiać się nad ludźmi którzy chcą go zdobyć?

A dlaczego nie? Naprawdę macie wielką wyobraźnię... Przecież było tyle teorii dotyczących nawet mojego "spajka". Poza tym, nie można zrobić ozdoby... czy nawet zachęty do grania? Przypomnij sobie także historię z wieżą na wzgórzach...

Cytuj:

Co do tych ksiąg to była jakaś tam historia o bohaterach którzy zeszli w głębiny ziemi żeby walczyć z potworami i wszyscy zginęli oprócz jednego który odrodził się jako ghoul i został zamurowany a mur z czasem zaczynał pękać (nie wiem czy dobrze mówię ale gdzieś o tym czytałem)

Czy każda książka oznacza questa? Nie wydaje mi się. Wiem, o którą książkę chodzi, lecz niestety, nie mogłam jej teraz odnaleźć. Jak zapewne dobrze wiesz, nie należy ich zawsze traktować serio. Poza tym, mogli stworzyć początek jakiegoś questa, zaś jego zakończenie zostanie dopiero później dodane...

Cytuj:

A co do słów to chodziło mi o te słynne słowa
"Szukacie daleko a rozwiązanie macie pod nosem" czy jakoś tak

Podobno powiedział także, że odkryte zostało niecałe 50% questow (nie pamiętam dokładnie ile, na mainie mniej niż na rooku). A kto powiedział, że te questy da się rozwiązać ; )? Przykładem może być słynne POI lub "The Kissing Pig".

Dindsuk 09-08-2008 09:48

@Slythia
A ja i tak stoje przy swoim. ;)

@Orreus
Czyli uwazasz ze Apprentice Sheng jest poczatkiem questa? xd

@HubertLol
Niby dostal go za wysoki level? Jaki w tym sens?

Orreus 09-08-2008 10:04

@up
Nie nie uważam że to początek questa tylko że skoro go dodali niedawno to może z czasem coś nowego dodadzą...

neji13 09-08-2008 10:16

Guzik Prawda

Bosh i się bedą spierac czy quest jest, czy go nie ma są inteligentni ludzie, którzy coś kombinują i myślą - np Stonoga. Kiedy zacząłem czytac temat wszyscy wypowiadali się na temat o MM i SoFem. Nie chce mi się pisac 2 razy tego samego więc wbijcie do mojego tematu - O Spike Sword. A narazie powiem tyle Tibian Earth. A Quest jest i możecie mnie w dupe cmoknąc ja i tak swoje wiem :D.

:):):)

Orreus 09-08-2008 10:25

@up
A ty myślisz że co siedzimy se przed telewizorem jemy czipsy i czekamy aż ktoś powie jak zdobyć spike sworda? no to gratulacje Po za tym pod wysepką ze spike swordem wcale niema mino hellu na poziomie -5 tak jak napisałeś w swoim temacie i jeszce jedno byli ludzie którzy przekopali pół rooka żeby coś odkryć to myślisz że od czego by zaczeli? chyba oczywiste że od mino hellu

Dele'Rook 09-08-2008 10:41

No to zescie mi powiedzieli :D.Sam bylem za tym, ze nieda sie go zdobyc!Ale skoro demon legi to teraz nie az taki rare bo sa z questu to myslalem, ze...Bo widzialem duzo ss ze spikem po update i kilku graczy robilo noob chary na tych swiatach i ownerzy tych mieczy wystawiali im go na trade.Anyway dziekuje :)pzdro

Dindsuk 09-08-2008 10:58

@Orreus
Ja tak robie bo i tak wiem ze tego questa nie ma. xd

@up
Lubie takie bajeczki niepoparte dowodami. ;)

Hakuoh 09-08-2008 11:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neji13 (Post 2220068)
A Quest jest i możecie mnie w dupe cmoknąc ja i tak swoje wiem

Wiem, ale nie powiem. :<
Tak samo jak z Tocallo. xD

neji13 09-08-2008 12:15

Coś mi się zdaje, że all już w SoFa wątpią. Ale przecież jakby Cipsoft tylko do jaj se zrobił (a raczej Knightmare) Mino Maga i Spike Sworda (o Ghoulu ni ma co gadac bo kiedyś można było z nim walczyc tylko CipSoft uznał że jest za dobry i za dubre itemy z loota jak na rooko). Następna wskazówka to znikanie - na holere by to było. Coś mi się wydaje, że do MMa dostaniemy się za pomocą jakiegoś słowa z języka Minosów. Obstawiam Kaplar! ale to moja teza. Może czeba stanąc pod drzwiami i powiedziec "Sezamie otwórz się!" i się otworzy. Wiem że troche głupie ale takie coś wymyśliłem.
X( jestem na tych co kryrykują innych co mają nadieje.

@edit

@down
sry ominąłem troche stron - nie chce mi się 150 stron czytac :D

Slythia 09-08-2008 12:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neji13 (Post 2220291)
Coś mi się zdaje, że all już w SoFa wątpią. Ale przecież jakby Cipsoft tylko do jaj se zrobił (a raczej Knightmare) Mino Maga i Spike Sworda (o Ghoulu ni ma co gadac bo kiedyś można było z nim walczyc tylko CipSoft uznał że jest za dobry i za dubre itemy z loota jak na rooko). Następna wskazówka to znikanie - na holere by to było. Coś mi się wydaje, że do MMa dostaniemy się za pomocą jakiegoś słowa z języka Minosów. Obstawiam Kaplar! ale to moja teza. Może czeba stanąc pod drzwiami i powiedziec "Sezamie otwórz się!" i się otworzy. Wiem że troche głupie ale takie coś wymyśliłem.
X( jestem na tych co kryrykują innych co mają nadieje.

Jak już mówiłam, sprawa ze znikaniem została wyjaśniona parę stron wcześniej.

HubertPol 09-08-2008 14:09

@Slythia
Jak im nie wyjaśnisz, nie przykleisz tematu to nadal nie zrozumieją... więc nie masz co się denerwować...
@topic
Czy ma ktoś może screena z Sunrise'owymi skillami?

Pozdrawiam

@dygresja
A ja mam spike sfforda wylociłem go z vampira na mainie <lol2>

Voniek 09-08-2008 14:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HubertPol (Post 2220497)
@dygresja
A ja mam spike sfforda wylociłem go z vampira na mainie <lol2>

Ja zrobiłem quest z Fire Devil jestem lepszy!!!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2220305)
Jak już mówiłam, sprawa ze znikaniem została wyjaśniona parę stron wcześniej.

Ludzie mają to do siebie, że lepiej napisać jest coś, co było omawiane 1948 razy, niż poszukać.

HubertPol 09-08-2008 14:39

Sorry e taki troche double ale:
Czy to już było omawianie jeśli tak to przepraszam...
http://img267.imageshack.us/img267/1042/lololoaf1.png

Nie mam czasu na czytanie 150 stron tematu...

@down
To po co psizesz głuptoy -.-'??

@Voniek
Możliwe nie wnikam

@down
13-latku nie ja "wogule" "tom" "fote" robiłem...

neji13 09-08-2008 14:43

@up

beznadzieja - mogłeś się spytac o to czy ma go z mma (nie o to jak) a wogule kiedy ty tom fote zrobiłeś?

Pare dni temu czytałem temat o tym, że Zirella jest matkom Toma. Tom mówi, że pewnie Zirella opowiedziała, jakim on jest złym synem. Zrobiłem nowego chara i na tutorialu porozmawiałem z zirellą. Ona powiedziała, tyle że tom jest jej synem. Może należy znalesc ojca Toma i właśnie jego ojciec będzie wiedział coś o SoF albo MM. Dalej nikt nie wie - może właśnie ojciec toma posiada klucz do pokoiku nad tomem i to jego pokój (bądź zirelli). Troche porąbana ta teoria. Zaciekawiło mnie jedno (plz no comment) przecież w training room na rooku kiedy pociągniesz dźwignie ściana znika i wychodzi potwór. Byc może kiedy pociągniemy za wajche ściana z ghoulem zniknie (0,0001% szans), albo otworzy pokój obok - ten za kratą. Nie wiem czy mam rację - wydaje mi się, że ojciec Toma istnieje tylko nikt nie podejżewa go o to. Popytam o innych NPC toma i może coś będzie - nikt nie wie.

Piszę brznadziejne głupoty sry

Voniek 09-08-2008 14:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neji13 (Post 2220569)
@up

beznadzieja - mogłeś się spytac o to czy ma go z mma (nie o to jak) a wogule kiedy ty tom fote zrobiłeś?

Pare dni temu czytałem temat o tym, że Zirella jest matkom Toma. Tom mówi, że pewnie Zirella opowiedziała, jakim on jest złym synem. Zrobiłem nowego chara i na tutorialu porozmawiałem z zirellą. Ona powiedziała, tyle że tom jest jej synem. Może należy znalesc ojca Toma i właśnie jego ojciec będzie wiedział coś o SoF albo MM. Dalej nikt nie wie - może właśnie ojciec toma posiada klucz do pokoiku nad tomem i to jego pokój (bądź zirelli). Troche porąbana ta teoria. Zaciekawiło mnie jedno (plz no comment) przecież w training room na rooku kiedy pociągniesz dźwignie ściana znika i wychodzi potwór. Byc może kiedy pociągniemy za wajche ściana z ghoulem zniknie (0,0001% szans), albo otworzy pokój obok - ten za kratą. Nie wiem czy mam rację - wydaje mi się, że ojciec Toma istnieje tylko nikt nie podejżewa go o to. Popytam o innych NPC toma i może coś będzie - nikt nie wie.

Piszę brznadziejne głupoty sry

Nie wiesz jak to jest? Facet chajtnął się z babką, a gdy dowiedział się, że zrobił dziecko, uciekł :D
A tak po za tym, to coś w tym jest :>

*HubertPol
Może to być fake, a może nie. SS nie są wiarygodnym źródłem.

Slythia 09-08-2008 15:31

Hubert, to już było. Jako plotka. Niektóre źródła mówią, że dawno, dawno temu brass armor wypadał ze zwykłego minotaura. Zapewne przez to nadal można sprzedać go u niektórych npc, zapewne także stąd ma go Sunsire.

Btw, też miałam brassa ; P .

Toperz 09-08-2008 16:03

@up
Ale już nie masz... masz? :P Ciekawe jakich itemów z maina jeszcze nie oddałaś :P

@neji13
Popracuj nad ortografią, potem pisz.

@HubertPol
Tak jak powiedziała Slythia, było. Jeśli Sunrise ma brass arma, to ma go z minotaura dawno temu, więc tak czy inaczej my go nie zdobędziemy, więc kicha.

neji13 10-08-2008 07:36

Dobra mi temat usunęli, bo już taki jest...

A teraz spokojnie mówie (gdzieś to już słyszałem) że kluczem na rozwiązanie zagadki są dwa cytaty "Patrzcie a znajdziecie" i "Szukacie za daleko, kiedy odpowiedź macie tuż pod czubkiem nosa!" I to wszystko wyjaśnia. Nie mówie że mam SoFa ale wiem gdzie jest quest. A więc PATRZCIE NA WYSEPKĘ Z SOFEM. Nic szczególnego? A teraz wam powiem co ona przypomina - nic innego jak RookGaard! "Rozwiązanie macie pod czupkiem nosa!" kamień z Spike jest na środku, czyli oznacza, że odpowiedź jest w mieście! Porównałem wysepkę z rooko i wiem, że na 99,9% roziwązanie jest na kamieniu, przy domku Toma, pomiędzy latarnią i choinką! Kamień jest identyczny jak ten na którym leży SoF! Nie mam tera chara na rooku, ale se zrobie i poklikam wszystko na ten kamień, porozlewam itp. Kto by pomyślał (też to gdzieś słyszałem ;D) w MIEŚCIE!

CYA ALL

Slythia 10-08-2008 08:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neji13 (Post 2221844)
Nie mówie że mam SoFa ale wiem gdzie jest quest. A więc PATRZCIE NA WYSEPKĘ Z SOFEM. Nic szczególnego? A teraz wam powiem co ona przypomina - nic innego jak RookGaard! "Rozwiązanie macie pod czupkiem nosa!" kamień z Spike jest na środku, czyli oznacza, że odpowiedź jest w mieście!

Z ciekawości porównałam rook i wysepkę z sofem. Na jakiej podstawie uważasz, że rook jest podobny!? Bo jakoś nie mogłam tego zauważyć...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:57.