Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

MatiCFC 29-12-2008 13:18

E tam, w każdym większym teamie są filary drużyny, których widać więcej niż innych, i w każdym większym jest wielu przeciętniaków, a może raczej rzemieślników. Ale z nich też można dużo wyskrobać, dużo z siebie dadzą, jeśli tylko klub działa poprawnie, dba o piłkarzy itd...

Przykładem jest Wayne Bridge z CFC. Talentu jak Ashley nie ma, ale pracuje jak wół, i dorównuje mu już pod każdym względem.

Yoh Asakura 29-12-2008 13:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2398984)
Już kiedyś kłóciliśmy się o umiejętności Kużita i jak na złość zaczął b. dobrze grać. Ronaldinho to on nie jest, ale ma swoje atuty. W Arsenalu też masz przeciętnych zawodników a chcesz dla nich mistrzostwa. Wszędzie tak jest.

Wymień mi tych przeciętnych zawodników.
W ostatnich spotkaniach nawet Denilson (!) zaczął grać porządnie. Bo ma talent.

Ukryty tekst:
Liverpool captain Steven Gerrard has been arrested following an alleged assault in the early hours of Monday morning.

The incident took place at a bar in Southport around 2.30am and led to six men being arrested by police.

Merseyside Police have confirmed that the six men had been arrested on suspicion of assault after a man was taken to hospital with facial injuries.

A police spokesman said: "Merseyside Police is investigating an assault that took place in the early hours of Monday December 29 on Bold Street in Southport.

"At around 2.30am officers attended a disturbance at a licensed premises on Bold Street.

"Six men were arrested on suspicion of section 20 assault on Lord Street.

"The men, four aged 33, 31, 29 and 19, who all come from the Huyton area, a 28-year-old man from Formby and an 18-year-old man from Litherland remain in police custody.

"A 34-year-old man from Southport was taken to hospital with facial injuries which are not believed to be life threatening."

Gerrard had earlier scored twice for Liverpool as the Premier League leaders rounded off 2008 with a 5-1 victory at Newcastle United.

Steve Gerrard, Gerrard... :D
You'll never rob alone

Calen Futh 29-12-2008 13:25

A co do Gerrarda:

Steven Gerrard, reprezentant Anglii i kapitan Liverpool FC, został zatrzymany przez policję w związku z napaścią, poinformowała BBC.

xD

Fintex 29-12-2008 13:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2399034)
Wymień mi tych przeciętnych zawodników.

Jaki jest sens skoro ty i tak powiesz, że Giggs>Wilshere czy coś w tym stylu bo dla ciebie każdy w Arsenalu is da best.

Yoh Asakura 29-12-2008 13:57

Po prostu takich w Arsenalu nie ma.

MatiCFC 29-12-2008 14:05

Ja wymienie którzy, moim zdaniem, są przeciętni w Arsenalu.

Almunia
Fabianski
Song
Djourou
Eboue
Denislon

Teraz może z CFC:

Ivanovic
Mikel
Malouda
Sinclair
Bosingwa
Ferreira
Kalou

I omawiany Liverpool:

Dossena
Aurelio
Benayoun
Pennant
Arbeloa
Kuyt
Babel
Lucas
N'Gog
Skrtel

Yoh Asakura 29-12-2008 14:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2399104)
Ja wymienie którzy, moim zdaniem, są przeciętni w Arsenalu.

Almunia
Fabianski
Song
Djourou
Eboue
Denislon

Po kolei.
Almunia - stany powyżej przeciętnej, nie jest klasowym golkiperem, ale stawianie go pośród przeciętniaków to jednak obraza.
Song - gra coraz lepiej, na pewno przeciętny nie jest. Fakt, brak mu jeszcze takiego celnego dogrania do partnera na dobieg, ale odbiór ma świetny. Nabiera doświadczenia, wywiera presję, coraz lepiej się ustawia. Nie, to nie jest przeciętny grajek.
Djourou - jednego z najlepszych obrońców młodego pokolenia nazywasz przeciętniakiem ?
Eboue - jeden z najlepszych prawych obrońców ligi angielskiej to przeciętniak?
Denilson - jeszcze 3 mecze temu bym ci przytaknął. Ale teraz widzę, że gdy nie ma Fabregasa, Denilson bierze na siebie odpowiedzialność, z meczu na mecz gra naprawdę zauważalnie lepiej. Lepiej odbiera, walczy, podaje...

Cytuj:

Mikel
To na pewno nie jest przeciętny gracz.

Cytuj:

I omawiany Liverpool:

Dossena
Aurelio
Benayoun
Pennant
Arbeloa
Kuyt
Babel
Lucas
N'Gog
Skrtel
Z tej listy wykreśl Skrtela, a dopisz jeszcze Robbiego, Kuyta.

MatiCFC 29-12-2008 14:59

Kuyt jest, niedoczytałeś :)

Mikel, może i nie przeciętny jak na swój wiek, ale miewa okropne mecze, przeplatane z dobrymi. Dla mnie przeciętny, młody piłkarz.

Almunia? Zdecydowanie przeciętniak, jest słabym bramkarzem.
Ebue nie jest jednym z naj prawych w lidze. Nie powiedział bym.

Wkażdym razie wszyscy Ci piłkarze prezentują się na tle swoich klubowych kolegów własnie przeciętnie, jak i na tle całej ligi Angielskiej. Piłkarze jakich wielu w tej. Ale to nie znaczy "słabi", Anglia ma najlepszą ligę w Europie.
Djorou- błąd, myślałem o Traore. Traore, tak, jest przeciętnym młodym piłkarzem jakich wielu. Taki tam grajek.

Yoh Asakura 29-12-2008 15:53

Cytuj:

Mikel, może i nie przeciętny jak na swój wiek, ale miewa okropne mecze, przeplatane z dobrymi. Dla mnie przeciętny, młody piłkarz.
No ale to jest wada wieku młodzieńczego - nieustabilizowana forma. Na Mikela nigdy nie powiedziałbym "przeciętniak" i chętnie widziałbym go w Arsenalu.

Cytuj:

Almunia? Zdecydowanie przeciętniak, jest słabym bramkarzem.
Ebue nie jest jednym z naj prawych w lidze. Nie powiedział bym.
Almunia nie jest przeciętny, jest dobry. Ale nadal trzy klasy gorszy od najlepszych.
Eboue, gdy grał na prawej obronie, był rewelacyjny. Świetny w destrukcji, szybki, dynamiczny, przebojowy, bardzo dobry cross. Teraz Wenger go marnuje na prawym skrzydle, więc można odnieść mylne wrażenie, że jest słaby.

Cytuj:

Kuyt jest, niedoczytałeś
No fakt, mój błąd.

Cytuj:

Djorou- błąd, myślałem o Traore. Traore, tak, jest przeciętnym młodym piłkarzem jakich wielu. Taki tam grajek.
No co ty, akurat Armand Traore ma zadatki, by być znacznie lepszym niż Cole i Clichy. Szybki, silny, bardzo dobry odbiór, tylko za bardzo w ofensywę się zapuszcza. Portsmouth ma z niego wiele pożytku.

MatiCFC 29-12-2008 16:03

Do Traore nigdy nie byłem specjalnie przekonany, ale zobczymy za kilka latek co z Niego wyrośnie, obym sięmylił. Tak samo z Mikelem. Obym się mylił co do obydwu. Myśle, że najbliższe 2 lata pokażą, czy rzeczywiście byli przeciętnymi młodzikami, czy jednak szlifowali swoje talenty.

PS. Yoh, co jest z Eduardo? Bo ostatnio zdrowieje, gra coś, czy ławka, czy rezerwy? Jak to z nim teraz?

Yoh Asakura 29-12-2008 16:10

Kontuzje już wyleczył, grał ostatnio w rezerwach, już niedługo, już za moment będzie dostępny.

Xendriel 29-12-2008 17:30

http://pl.youtube.com/watch?v=EdDfft1-xHg
Dzwoń do Wengera, znalazłem wam kogoś w miejsce Fabregasa:)

Zamor1 29-12-2008 17:47

Mlody wymiata, tylko zeby rodzicie nie zaprzepascili mu kariery a bedzie gwiazda :)

Berbatov 29-12-2008 17:50

Zaimponował mi Steve Gerrard. Prawdziwy piłkarz to musi po dobrym meczu się upić i mordę komuś obić, a na trening skacowany przyjść. Do tej pory miałem Gerrarda za typowego lalusia, dzisiaj zacząłem go doceniać!

MatiCFC 29-12-2008 17:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtiziom (Post 2399524)
Zaimponował mi Steve Gerrard. Prawdziwy piłkarz to musi po dobrym meczu się upić i mordę komuś obić, a na trening skacowany przyjść. Do tej pory miałem Gerrarda za typowego lalusia, dzisiaj zacząłem go doceniać!

Taa, niby aresztowany czy cuś.

A czytaliście o Realu? Burzą się, że Huntelaar czy Lassana Diara nie pograją sobie w LM. Takie zasady, panują od dawna, a Real się teraz oburza, ..'ale my nie wiedzieliśmy'...

Fintex 30-12-2008 00:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2399480)
http://pl.youtube.com/watch?v=EdDfft1-xHg
Dzwoń do Wengera, znalazłem wam kogoś w miejsce Fabregasa:)

Chcialbym zobaczyć z nim mecz. Jego dryblingi zakonczone dokładnym podaniem bądź strzałem. Na tym filmiku wszystko jest przerywane po kiwce. Sztuczek każdy może się nauczyć. Ale fakt, że jest młody i ma takie opanowanie piłki wiele znaczy. Wszystkie ma czas się w sumie jeszcze nauczyć. Wazne, zeby byl dobrze prowadzony.

Yoh Asakura 30-12-2008 00:39

No ale Fintex, w tym wieku wyszkolenie technicznie jest najważniejsze. Podań i takich tam to się uczysz dopiero w późniejszych latach.

Capality 30-12-2008 08:40

No dziecko 6 lat nie posle ci pilki na 30m xd

Articuno 30-12-2008 11:30

Zarwalem dzis po raz pierwszy nocke dla NBA, a Gortat dał dupy...
A to małe gówno wymiata, ale nie on pierwszy z takimi umiejetnosciami w tym wieku. Ale 6 lat... tricki umie, teraz cala reszta.

Calen Futh 30-12-2008 11:37

Ogladam ten filmik na yt, a tam komentarz:
Cytuj:

demrenfaris94 (58 min. temu)

woooaaaa ; d yoh bedzie szczytowal
haha, nieźle Wam się już nudzi ;d

Yoh Asakura 30-12-2008 12:45

Jestem sławny !

Fintex 30-12-2008 16:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Capality (Post 2400483)
No dziecko 6 lat nie posle ci pilki na 30m xd

Nie chodziło mi o jakieś mega crossy przez pół boiska, ale tak ogólnie, zeby dograć po kiwce :) Oglądałem tylko ten filmik z nim a tu są prawie tylko tricki :P Trick trickiem, ale zeby dograć piłkę/podania kluczowe. Może za dużo wymagam od 6 latka, ale cóż :D

Capality 30-12-2008 17:17

Wydaje mi sie ze ten chlopaczek nie posle gornej pilki dalej niz 10m xd

Sza'hel 30-12-2008 17:30

Toż to kiwa jak Ronaldo za najlepszych czasów
Ten mały>Wszyscy dryblerzy na świecie ;<

Faytah 30-12-2008 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sza'hel (Post 2401214)
Toż to kiwa jak Ronaldo za najlepszych czasów
Ten mały>Wszyscy dryblerzy na świecie ;<

No i nie zapominaj ze jego 100% potencjalu > 100% potencjalu innych zawodnikow,juz wiemy kto dostanie zlota pilke ...

Calen Futh 30-12-2008 22:02

Wredni :P ;*;8:*;8:*;8*:*:*:*:* kocham siem !11

Arfyd 30-12-2008 22:19

Nie ma to jak drzeć mordę na turnieju charytatywnym "JEBAĆ PZPN!". Brawo kibice Lechii Gdańsk. :cup:

Sza'hel 30-12-2008 23:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arfyd (Post 2401785)
Nie ma to jak drzeć mordę na turnieju charytatywnym "JEBAĆ PZPN!". Brawo kibice Lechii Gdańsk. :cup:

Tak się bawią debile Lechii Gdańsk!

Pix888 31-12-2008 00:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2395420)
Sagna > Ramos.
Po tym, co dzisiaj pokazał, bezapelacyjnie najlepszy DR na Wyspach. Ba, na całym świecie.

A widziałeś kiedyś Ramosa jak jest w formie?
Chyba nie:)

Yoh Asakura 31-12-2008 00:30

A co, jak jest w formie to 3 razy ratuje zespół od utraty bramki i wybija piłkę z linii bramkowej przewrotką ?

Pix888 31-12-2008 00:53

Jak jest w formie to potrafi tyłem do bramki strzelic z główki. Potrafi wyłaczyc z gry skrzydłowego i dodatkowo z przodu wiele zdziałac np. strzelic gola po rajdzie indywidualnym.
Ale skoro jesteśmy przy obrońcach to wszyscy oni mają na noc do Carlosa i chyba nie prędko się doczekamy takiego obrońcy.

Yoh Asakura 31-12-2008 01:03

No co prawda to prawda, chociaż arsenalowy Cole był porównywany do Roberto.

Maggic 31-12-2008 04:11

Ja pier dole nie ma co dyskutować z Yohem... on wie lepiej. Jego Arsenal jest najlepszy, jego piłkarze są najlepsi, wszystko elo... Może mieć Sagna 2mln% potencjału, co z tego że gra 1 mecz dobry na 10 a po zatym jest do dupy, może być Wilshare > Giggs, chociaż nie wiem jak można porównywać piłkarza do piłkarza 2x starszego. dobra... elo elo yO szkoda tylko że to się na wyniki Arsenalu nie przekłada. ;* Dlatego rozśmieszaj dalej... często siedze w tym temacie i czytam all, ale jak padam pod biurko ze śmiechu to potem jakoś nie mam siły nic napisać. :D Bo wiem że Ty wiesz lepiej, a to prowadzi do dłużej konwersacji w której niechce brać udziału hahaa ;D yO ;*

Calen Futh 31-12-2008 11:20

@up: Mam wrażenie, że pisząc tego posta nie byłeś w pełni trzeźwy ;d Jakoś taki dziwny styl pisania miałeś xd Hej! Co Ty kurwa robiłeś o 4tej nad ranem na noc przed sylwesterm wtf?!

Słuchaj ja wiem, że Yoha nie przegadam, ale przecież to zabawne jest napisać mu coś i później czekać na jego kontrę, która rozkłada połowe osób czytających ten temat na łopatki. Nie wiem czy zauważyłeś, ale był taki okres kiedy Yoh nie pisał tutaj (ot ok. miesiąc temu)- wtedy temat był wręcz martwy. Więc mimo, że czasami jest irytujący to trzeba przyznać, że jest Yoh- jest zabawa.

@down: No tak. Widać, że prawdziwy sportowiec z niego. Nic na chama, najpierw trzeba się przygotować :D Żeby "kontuzji" nie było hrhrhr ;d

Arfyd 31-12-2008 11:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 2402389)
@up: Mam wrażenie, że pisząc tego posta nie byłeś w pełni trzeźwy ;d Jakoś taki dziwny styl pisania miałeś xd Hej! Co Ty kurwa robiłeś o 4tej nad ranem na noc przed sylwesterm wtf?!

Rozgrzewka ? ; D

@Up

Profesjonalista. : P Bo rozgrzewka to podstawa ;) I ryzyko, że będzie jakaś kontuzja też mniejsze ; d

Cafe 31-12-2008 12:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2399104)
Ja wymienie którzy, moim zdaniem, są przeciętni
I omawiany Liverpool:
Dossena
Aurelio
Benayoun
Pennant
Arbeloa
Kuyt
Babel
Lucas
N'Gog
Skrtel

Ale większość z tych piłkarzy nie jest podstawowym zawodnikiem, lub ostatnio zagrała dobre zawody ; poza tym wykreśl z tej listy Skrtela i Arbeloe.

Maggic 31-12-2008 13:50

hahahahaha co ja napisałem... sorry Yoh ;)

Ja faktycznie rozgrzewka, wczoraj dzwoni do mnie kumpel z tekstem 'Wpadaj do mnie mam 2 Finlandie 0,5' Ja na to że przecież jutro sylwek, a on 'Dawaj, trzeba się rozgrzać' - dokładnie, skąd wiedzieliście [?] to podejrzane jakieś :D

Calen Futh 31-12-2008 14:41

double srry.

Calen Futh 31-12-2008 14:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maggic (Post 2402642)
hahahahaha co ja napisałem... sorry Yoh ;)

Ja faktycznie rozgrzewka, wczoraj dzwoni do mnie kumpel z tekstem 'Wpadaj do mnie mam 2 Finlandie 0,5' Ja na to że przecież jutro sylwek, a on 'Dawaj, trzeba się rozgrzać' - dokładnie, skąd wiedzieliście [?] to podejrzane jakieś :D

Słuchaj, my Cię obserwujemy, my wszystko wiemy. Nic nie ukryjesz.
A tak na serio to miłego picia dla wszystkich fanatyków sportu, którzy odwiedzają ten temat ;)

Tak więc również z okazji Nowego Roku życzę Wam żeby Manchester United wygrał LM i Premierleague ;dddd

Arfyd 31-12-2008 15:13

Calen, dobra Finlandia była, nie ? ;>

Wszystkim Szczęśliwego Nowego : P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:56.