Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

MatiCFC 31-12-2008 16:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cafe (Post 2402498)
Ale większość z tych piłkarzy nie jest podstawowym zawodnikiem, lub ostatnio zagrała dobre zawody ; poza tym wykreśl z tej listy Skrtela i Arbeloe.

No tak bo oczywiście przecież każda drużyna wywalcza tytuły tylko podstawową jedenastką.

Fintex 31-12-2008 19:02

ja dziś piję po kolei za całą 11 barcelony, za startową 5 miami heat +cook'a. pozniej trener, masażyści itp. ciekawe dokąd dojadę. najlepszego wszystkim fanatykom sportu, aby drużyny spełniały wasze oczekiwania.
dosiego roku.

MatiCFC 01-01-2009 00:00

Njus z ostatniej chwili.

Fajerwerek zrobił bum-bum na stadionie Menczesteru.

Czyli wszyszkim wszyszkiego najlepszejszego. Nie powiem, żeby każdemu kluby ich serc wygrały ligi krajowe, lige mistrzów itd, bo tak nie da rady. Dlatemu nic nie powiem.

Cafe 01-01-2009 18:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2402813)
No tak bo oczywiście przecież każda drużyna wywalcza tytuły tylko podstawową jedenastką.

Nie, oczywiście ze nie. Ale każda drużyna ma stały kręgosłup w którym grają podstawowi zawodnicy, a zawodnicy którzy zostali wymienieni powyżej, łapią się do rotacji i grają rożnie.

MatiCFC 01-01-2009 18:46

No tak, to znaczy mam ich nie brać pod uwagę, oczywiście. Tyle, że bez tych zawodników Liverpool niemiał by wiele, bo Ci zawodnicy też grają, bez rezerw poprostu nie ma drużyny.

Articuno 01-01-2009 22:10

Ale co chcesz osiagnac na sile tyrając rezerwy Liverpoolu?

MatiCFC 01-01-2009 22:24

Pokaż mi klub który osiągnął coś, nie korzystając z rezerw. Poprostu 11 piłkarzy.

Articuno 01-01-2009 22:35

Wszystkie pewnie. Ale popatrz Liverpool z oczywsitych wzgledow korzysta z tych rezerw, a jest liderem Premiership. Dziwne.

MatiCFC 02-01-2009 00:12

Dziwne by było, gdyby jakikolwiek klub z nich nie korzystał.

Yoh Asakura 02-01-2009 00:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2404674)
Wszystkie pewnie. Ale popatrz Liverpool z oczywsitych wzgledow korzysta z tych rezerw, a jest liderem Premiership. Dziwne.

Od kilku lat w Liverpoolu były napady na domy gwiazd piłkarskich. Po to, żeby uzbierać pieniądze na łapówkę dla FA. I voila. Efekty widać.
You'll never rob alone.

Cafe 02-01-2009 01:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2404846)
Od kilku lat w Liverpoolu były napady na domy gwiazd piłkarskich. Po to, żeby uzbierać pieniądze na łapówkę dla FA. I voila. Efekty widać.
You'll never rob alone.

Zazdrość? ; )

Yoh Asakura 02-01-2009 02:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cafe (Post 2404919)
Zazdrość? ; )

O kradzione pierwsze miejsce ? :baby:

By$iu 02-01-2009 08:49

Juz jade krasc na druga lapowke, na degradacje Arsenalu ;-).

Hanndo90 02-01-2009 10:11

04.01 Real Madryt C.F - Villarreal!!! iHala Madrid!

04.01 Athletic Bilbao - RCDEspanyol de Barcelona!!! iVamos Pericos!

oj bedzie sie działo!! ;)

Yoh Asakura 02-01-2009 15:33

Arszawin jedną nogą w Arsenalu ? Przynajmniej wg. jego agenta i mediów. Byłoby całkiem fajnie, skrzydła Nasri - Arszawin będą znacznie lepsze niż Denilson - Eboue...

Calen Futh 02-01-2009 17:54

Nie jestem przekonany co do tego całego Arszawina ;s

Yoh Asakura 02-01-2009 19:20

Ja też, ale jakikolwiek by nie był - i tak będzie na skrzydle lepszy niż Denilson.

MatiCFC 02-01-2009 20:28

Fakt, Arszamin niby taka rewelacja Euro i w ogóle, ale mnie to ani na Euro ani w Zenicie nie zachwycał. No ale napewno nie będzie osłabieniem tylko wzmocnieniem, jeśli by przybył do Arsenalu.

A CFC szaleje. 1- nikogo nie kupuje, 2- sprzedaje Wayne Bridge'a. Jeden z moich ulubieńców z CFC ma odejść? Do City? Nigdy..

Dark Sven 03-01-2009 11:52

Abram dostał kryzysem po kolanach. Z tego co ostatnio czytałem to jego majątek się w chuj zmniejszył i albo opierdoli swój jacht albo Chelsea... Się szejki z siti pospieszyły ; ).

Calen Futh 03-01-2009 11:52

Bridge już chyba odszedł. Za 12 mln? Coś takiego w magazynie Premierleague mówili ;s

@edit: Jestem załamany wynikami Małysza. Kurde, patrząc przez pryzmat tych wszystkich chwil spędzonych przed telewizorem, tych emocji, ściskania kciuków to naprawdę straszne jest słuchać o kolejnym słabym miejscu Adasia.

Calen Futh 03-01-2009 21:12

double znowu. cholera.

Articuno 03-01-2009 23:06

ludzie sa pogięci. Kubica sportowcem roku -.-

Faytah 04-01-2009 00:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2408263)
ludzie sa pogięci. Kubica sportowcem roku -.-

Lol,a niby kto inny mogl to wygrac? Pierwszy polak w f1,pierwszy,ktory zdobyl pole position oraz pierwszy,ktory wygral wyscig f1. Not enough? Gortrat bedzie mial szanse jak zmieni klub, Blaszczykowski to inny format gwiazdy. Sa jeszcz olimpijczycy oczywiscie ale to jak porownywanie Usain Boltta i nie wiem kogos kto wygral w strzelaniu z luku.

Yoh Asakura 04-01-2009 00:50

Kubica sportowcem ? Rotfl.

Faytah 04-01-2009 02:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2408470)
Kubica sportowcem ? Rotfl.

Na kazdy trening czy zawody F1 zawodnicy wykonuja nie mniejszy wysilek fizyczny niz chociazby w zawodach lekkoatletycznych ,wiec nie wiem czemu mialby sluzyc ten twoj bojkot i negowanie tego tytulu dla Kubicy,chociaz drugiej strony patrzac czego mozna byloby sie spodziewac po wannabe kontrowersyjnym Yoh'u.

Yoh Asakura 04-01-2009 03:12

Jakoś ciężko mi zakwalifikować siedzenie za kółkiem jako sport.

Articuno 04-01-2009 04:07

No ale co z tego? w F1 75% wyniku to maszyna. Ja rozumiem Kubice w dziesiątce, ale pierwszy? Do tego na 2 wyscigi przed koncem mial walczyc o mistrzostwo a skonczyl na 4 miejscu. Tak wiem, ze przez bolid, ale jednak.

Faytah 04-01-2009 08:17

Mi sie jednak wydaje ze to cos wiecej niz siedzenie za kolkiem,same przeciazenia normalnego czlowieka doprowadzily by do szalu,a jeszcze kieruj wowczas samochodem perfekcyjnie? Ci co mieli okazje jezdzic samochodem wiedza o czym mowie i nie w sposob tego niedocenic,zwlaszcza ze jest aktualnie najbardziej rozpoznawalnym polskim sportowcem. Pozatym wysilek wkladany w czasie takiego wyscigu jak wspominalem czesto przekracza typowe dyscypliny olimpijskie jak skok w dal,biegi na 100,400 itd.

Yoh Asakura 04-01-2009 10:46

Ale co z tego, że wkłada w to wysiłek ? To nadal nie oznacza, że F1 jest sportem.

Faytah 04-01-2009 11:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2408774)
Ale co z tego, że wkłada w to wysiłek ? To nadal nie oznacza, że F1 jest sportem.

Nie ty okrelsasz co jest sportem a co nie,jezeli zostal sportowcem roku to twoja teoria musi byc nieco wybrakowana. Btw szachy fajny sport,ale f1 to juz nie ;d?

Calen Futh 04-01-2009 11:25

Yoh, zdefiniuj w takim razie wszystkim co wg. Ciebie oznacza "sport".
Snooker w takim razie tez nie jest sportem? : <<

Yoh Asakura 04-01-2009 12:01

W snookerze wszystko zależy od ciebie, nie od maszyny, którą jedziesz.

Cytuj:

Nie ty okrelsasz co jest sportem a co nie,jezeli zostal sportowcem roku to twoja teoria musi byc nieco wybrakowana.
Ja pierdole, faytah, "bo większość tak uznała, więc to prawda" - kiedy ty wyrośniesz z czegoś takiego ?

Smerfekk 04-01-2009 12:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faytah (Post 2408791)
Nie ty okrelsasz co jest sportem a co nie,jezeli zostal sportowcem roku to twoja teoria musi byc nieco wybrakowana. Btw szachy fajny sport,ale f1 to juz nie ;d?

I like play szachy!
F1 czy sport czy nie, mi się podoba XD

Faytah 04-01-2009 12:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2408830)
Ja pierdole, faytah, "bo większość tak uznała, więc to prawda" - kiedy ty wyrośniesz z czegoś takiego ?

Ja pierdole,to ty kiedy wyrosniesz z tego ze nie zawsze masz racje? To jest sport,a ze ty tego nie uznajesz to juz tylko i wylacznie twoj problem.

Sport – według nauki o wychowaniu fizycznym: rozmaite formy aktywności fizycznej i umysłowej, podejmowane dla przyjemności lub współzawodnictwa. Od "zwykłej rekreacji" ma go różnić przestrzeganie szeregu reguł obowiązujących w danej dyscyplinie.

Wszystkie pogrubione kryteria sa spelnione,jak chcesz szukaj dalej dziury w calym i swojej racji,ale z tym bedzie gorzej jak z igla w stogu siana.

Dark Sven 04-01-2009 12:45

Się nie znacie. Sport to tylko Arsenal!

Yoh Asakura 04-01-2009 12:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faytah (Post 2408873)
Ja pierdole,to ty kiedy wyrosniesz z tego ze nie zawsze masz racje? To jest sport,a ze ty tego nie uznajesz to juz tylko i wylacznie twoj problem.

Sęk w tym, że, kiedy mówię poważnie i nie robię sobie z was jaj, to zawsze mam rację.

Cytuj:

Sport – według nauki o wychowaniu fizycznym: rozmaite formy aktywności fizycznej i umysłowej, podejmowane dla przyjemności lub współzawodnictwa. Od "zwykłej rekreacji" ma go różnić przestrzeganie szeregu reguł obowiązujących w danej dyscyplinie.

Wszystkie pogrubione kryteria sa spelnione,jak chcesz szukaj dalej dziury w calym i swojej racji,ale z tym bedzie gorzej jak z igla w stogu siana.
Ciężko mi nazwać sportem siedzenie w jakimś małym kawałku metalu, plastiku, czy czegokolwiek innego. I żadna definicja tego nie zmieni. Sport to sport. Polegasz tylko na swoich umiejętnościach, a nie na maszynie. Wszystko zależy od ciebie, nie od twojego bolidu.

Faytah 04-01-2009 13:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2408892)
Sęk w tym, że, kiedy mówię poważnie i nie robię sobie z was jaj, to zawsze mam rację.

Keep dreaming. Widocznie tym razem sie mylisz,a tylko twoja arogancja Ci nie pozwala tego przyznac.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2408892)
Ciężko mi nazwać sportem siedzenie w jakimś małym kawałku metalu, plastiku, czy czegokolwiek innego. I żadna definicja tego nie zmieni. Sport to sport. Polegasz tylko na swoich umiejętnościach, a nie na maszynie. Wszystko zależy od ciebie, nie od twojego bolidu.

Wyjasnie jak dziecku w przedszkolu inaczej to nie wyjdzie.

Wiec jest sobie Sport,w ogrom tego slowa wchodza takie podzbiory jak; lekkoatletyka,biathlon,sporty extremalne (...) sporty motorowe a nawet lotnicze. I tak to wyglada,a to ze tobie sie to nie podoba to juz nie ma znaczenia,bo tak juz jest. Tak samo jak nasza flaga jest bialoczerwona i rzad do dupy,moze sie to niepodobac ale tak jest. Jak zmadrzejesz przyznasz mi racje,jak nie i dalej bedziesz szukal dziury w calym,to polecam znalezienie dziewczyny, ktora ma ich calkiem sporo.

Articuno 04-01-2009 13:12

To dlaczego nie wygral Gollob?
Ehh, troche jest ejdnak racji z Kubicą, acz tylko troche.

ALE, zgadzam się z Yoh'em

Fintex 04-01-2009 13:14

ale nie ma sportu gdzie wszystko zależy od człowieka. może kiedyś tak było. teraz nie. każdy sportowiec wyczynowy korzysta z wszystkich dóbr, ktore zapewniaja mu lepsze wyniki. jeżeli z nich nie korzystasz to odpadasz. proste.

np. w skoku o tyczce wszystko zależy od tyczki. bez niej nie przeskoczysz poprzeczki. hehe, głupi przykład, ale jest.
w pływaniu korzystasz z nowoczesnej medycyny, tlenu, kriokomór itp. jeżeli z tego nie bedziesz korzystał to nie masz szans.

Dark Sven 04-01-2009 13:16

Tu miał być post.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:21.