Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knight??Czyżby najgorsza profesja w tibii?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=114817)

Vrith 13-04-2007 19:46

Wiadomo ze knight jest lepszy do solowania potworow umieszczonych w trapie (jak sie nie mozna ruszac) poniewaz ma wiecej hp i sie uha a nie mfuje jak sorc.
Moze i sorc bije wiecej z sd ale nie ma wiekszych szans na przezycie na dluzej.

@topic
Tak knight jest najgorsza profesja ale tylko z tego powodu ze robi najmneij expa na godzine? Dla was sorc to pro evul pg ^^ niewiem jak wy ale ja nie umiem grac tak normalnie w dzien po szkole wiecej niz 2 godziny czy ile.

blazee86 13-04-2007 19:55

To co napisałeś, że sorcem łatwiej dednąć na potworze niż knightowi to tylko teoria. W dzisiejszej tibii doświadczony gracz nie ma prawa dednąć na potworze. Obliczasz sobie maksymalne kombo potwora i wiesz kiedy się uleczyć. Jedyna szansa na zgon na potworze to kick/lag, ale to już wszystkie profesje deda równo i nie ma znaczenie czy ktoś jest knightem czy sorcem.

Posiadam knighta i wydawała mi się to ciekawa postać dopóki nie założyłem pozostałych profesji. Uwierz mi nie warto wbijać 200lv knightem, ja wbiłem 111lv knightem i bije tak samo jak na 50lv (bo nie skillowałem). Moi koledzy sorcowie expią dużo szybciej, solują mocne potwory dużo łatwiej. Gra knightem jest czasem upokarzająca jak koleś prosi cię o test hita, a ty go czasem bijesz za 0hp (puff, spark) mając skille po 95/95. Średnia knighta z melee na potwory jest żałosna, ale super żałosna jest średnia knighta w pvp. Ponieważ najpierw hity są dzielone na 2, a dopiero później są redukowane przez armor przeciwnika i wychodzą hitki po 30 średnie. A taki sorc na 100lv walnie za 500hp z ue w ludzi. Sorc daje możliwości w ataku pvp, knight w pvp nadaje się jedynie do obrony.

Jakbyś nie był pewny dlaczego knight jest najgorszą profesją to napisz poniżej, a dam ci cały wykład i tym samym cię przekonam do swoich racji.

Raditz Saiya-jin 13-04-2007 22:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1367426)
Technicznie rzecz biorac - 42. Praktycznie rzecz biorac - 115.

Że co? Napisz tak żeby to ktoś zrozumiał skoro już piszesz...

Cenarius 13-04-2007 22:27

Cytuj:

To co napisałeś, że sorcem łatwiej dednąć na potworze niż knightowi to tylko teoria.
no wiesz spróbuj epxić na guardach z WoI (straszne) 40 sorcem leczac się exurą gran a kina na 40 lvlu na guardach (równie straszne) przy rozłaczeniu się neta na jakąś minute dodatkowe 100 hp to zbawienie

Vil 13-04-2007 22:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin (Post 1367725)
Że co? Napisz tak żeby to ktoś zrozumiał skoro już piszesz...

Mialem, i prawdopodobnie nadal mam ( oczywiscie za zgoda wlascicieli ) dostep do ~14 postaci na levelach 60-100, na ktorych, m.in, zbieralem informacje dotyczace 469, mechaniki gry ( szansa na blok, redukcja obrazen, defence tarczy itp ) oraz rozsianych po calej Tibii bibliotek. Z przyczyn oczywistych nickow nie podam.

I co wobec tego znaczy moj malutki levelik nabity z niesamowitym wysilkiem, spowodowanym proba nieznudzenia sie ta gra ?

babcia666 13-04-2007 23:07

Nie chce czytać całego tematu ale:
1. Knight na wysokim lvl może wejść wszędzie, nie boją się tak bardzo o deada jak reszta,
2. Pall, sorc, czy druid mają wielokrotnie mniejsze szanse na przeżycie w trapie,
3. Spróbujcie kiedyś bić np. 30 knightem z np. Warhammerem 30 palla bez tarczy :D jeżeli macie skille 65/65 + club ring to pallek pada jak szmata-.-
Wniosek: knight nie jest najgorszą profesją w Tibi :D cipsoft specjalnie zrobił każdą profesje tak, aby były zrównoważone(oczywiście po ostatnim update knight bardzo sie osłabił, ale nadal jest dobrą profesją).

avenmanti 13-04-2007 23:09

Cytuj:

a nie wpadles na to ze 10 nastepnych moze tam pasc sromotnie ?
Jest ryzyko, jest zabawa. Ja chcialem tylko ci pokazac ze sie da. (bo do tej pory upierales sie ze nie mozna zrobic sorcem na ~100 lvl to widzisz ze jest to do wykonania aczkolwiek trudne i trzeba miec farta)
Cytuj:

a nie wpadles na to ze sorc, nawet przy tym ze leczy sie mocniej niz do pelna, nie zdazy wogole uzyc czaru ?
Za to knight nie padnie na combo ale leczyc sie bedzie za 1/3 tego co mu zabieraja. Efekt ten sam.
Cytuj:

Wiadomo ze knight jest lepszy do solowania potworow umieszczonych w trapie (jak sie nie mozna ruszac) poniewaz ma wiecej hp i sie uha a nie mfuje jak sorc.
Moze i sorc bije wiecej z sd ale nie ma wiekszych szans na przezycie na dluzej
http://tibia.pl/spell/Magic_Wall X(
Cytuj:

Tak knight jest najgorsza profesja ale tylko z tego powodu ze robi najmneij expa na godzine?
Tak, miedzy innymi dlatego. (tzn. nie na godzine a np. w miesiac bo na godzine to i knight moze wbic duzo ale ma duzy waste) Ale to nie jedyny i nie glowny powod. Przeczytaj sobie post blazee86 ktory jest wyzej to bedziesz wiedzial dlaczego. Chyba wypisal wszystkie glowne wady knighta i ja sie z nim w 100% zgadzam a jak ktos sie nie zgadza to od razu widac ile mu brakuje do tego 111 lvla.
Cytuj:

no wiesz spróbuj epxić na guardach z WoI (straszne) 40 sorcem leczac się exurą gran a kina na 40 lvlu na guardach (równie straszne) przy rozłaczeniu się neta na jakąś minute dodatkowe 100 hp to zbawienie
Tylko ze na guardach knight z full atakiem obrywa po 50 a sorek po 25 bo ma full def. (taki tylko przyklad bo hity sa rozne) Dlatego padna mniej wiecej w takim samym czasie.
Cytuj:

Mialem, i prawdopodobnie nadal mam ( oczywiscie za zgoda wlascicieli ) dostep do ~14 postaci na levelach 60-100, na ktorych, m.in, zbieralem informacje dotyczace 469, mechaniki gry ( szansa na blok, redukcja obrazen, defence tarczy itp ) oraz rozsianych po calej Tibii bibliotek. Z przyczyn oczywistych nickow nie podam
Terefere, a ja mialem dostep do postaci mateusza dragon wielkiego ale mateusz zmienil passy i juz nie mam dostepu. A nabilem mu 50 lvli xDxDxD... Tak samo realne jak to twoje. Podaj nicki to pogadamy, jak narazie to traktuje cie jak zwyklego 42 lvl. (bo taki masz max...) Btw: gz sharingu, "ładny" przyklad dajesz mlodym forumowiczom jako moderator nawet jesli to nieprawda.
Cytuj:

1. Knight na wysokim lvl może wejść wszędzie, nie boją się tak bardzo o deada jak reszta,
Terefere, podaj miejsce gdzie knight nie padnie a sorek padnie.
Cytuj:

3. Spróbujcie kiedyś bić np. 30 knightem z np. Warhammerem 30 palla bez tarczy jeżeli macie skille 65/65 + club ring to pallek pada jak szmata-.-
Juz widze jak wymiatasz na skillu 69 (skill+ring). Srednia bedzie chociaz ponad 40 hp? ;>
Cytuj:

oczywiście po ostatnim update knight bardzo sie osłabił, ale nadal jest dobrą profesją
Tak, jest dobrą profesja. Problem w tym ze 3 pozostale profesje sa lepsze ;>

Vil 13-04-2007 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez avenmanti (Post 1367875)
Za to knight nie padnie na combo ale leczyc sie bedzie za 1/3 tego co mu zabieraja. Efekt ten sam.

dopoki nie zacznie sie poruszac, tak.

Cytuj:

Btw: gz sharingu, "ładny" przyklad dajesz mlodym forumowiczom jako moderator nawet jesli to nieprawda.

Jakby twoje zdanie cos znaczylo.

Sharing jest jak dla mnie etycznie usprawiedliwiony, jesli nie sprowadza sie do budowania przewagi nad graczami postapujacymi regulaminowo.

konczymy z OT.

karate:] 13-04-2007 23:19

@2UP
A jak ktoś sie nie zgadza ten jest chujem!;x
Gorzej jeśli 42lv wie wiecej o tibii

Thoundoom 13-04-2007 23:26

Cytuj:

Tak, jest dobrą profesja. Problem w tym ze 3 pozostale profesje sa lepsze ;>

Dedykuje to tobie :)

Hahaha xD Ale wy jesteście pojebani OMFG. Spać. ( Karate i Vil niespać! )

Cenarius 13-04-2007 23:27

Cytuj:

Juz widze jak wymiatasz na skillu 69 (skill+ring). Srednia bedzie chociaz ponad 40 hp? ;>
To żebyś się nie zdziwił bo palek może nie mieć tarczy przy sobie a palkownie zwykle nie chodzą w rare setach bo nie potrzebują arma i nie dostają obrażeń z łapy od monsterów a na lvlach o których tu mówimy palek nie ma "jeszcze" aż takiej dużej przewagi nad knightem w pvp.
Cytuj:

Btw: gz sharingu, "ładny" przyklad dajesz mlodym forumowiczom jako moderator nawet jesli to nieprawda.
Tam gdzie inny widzą ciemność inni mogą widzieć światło wszystko zalerzy od punktu widzenia.
Cytuj:

Terefere, podaj miejsce gdzie knight nie padnie a sorek padnie
Przykładów jest dużo chociażby dlatego, że tu manasy daja nie az tak dużo many więc przy dużym combo monstera sorc nie zdąży się wymanaswać.
Cytuj:

Tylko ze na guardach knight z full atakiem obrywa po 50 a sorek po 25 bo ma full def. (taki tylko przyklad bo hity sa rozne) Dlatego padna mniej wiecej w takim samym czasie.
Bardziej mniej niż więcej...knight ma jednak więcej życia a nie wmówisz mi że na guardach ktoś będzie chodził z utamo wita poza tym zazwyczaj knight ma set z większą ilością arma niż sorc i wychodzi na to że jednak lepiej się broni.

Vrith 14-04-2007 09:58

Avenmati zalosny jestes X( nie masz pojecia o tej grze to nie pierdol , moze i sork ma m walla ale w praktyce huj to daje na solo potworach.
pall ma m walla i ma 2 x wiecej hp ale i tak knight do solowania dhq czy faraonow wymiata :p
@btw sry za notopic

sat 15-04-2007 03:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1367885)
Sharing jest jak dla mnie etycznie usprawiedliwiony, jesli nie sprowadza sie do budowania przewagi nad graczami postapujacymi regulaminowo.

ja mam dostep do konta od kumpla. niby jest sharing, w teorii jest za to ban. tylko w teorii... sadze, ze jest to podyktowane 2 faktami:
hack - po cholere dawales komus passy;
pg - ty spisz, ktos inny gra za ciebie. niby wprowadzili stamine, ale to nie jest problem, zeby grac drugim charem z konta ( konczy sie stamina, to sobie porobie runkow/bolcow/polowe ryb )

Thoundoom 15-04-2007 09:01

Po chuja offtop?

maszter321 15-04-2007 10:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez team_pk_druid (Post 1360441)
Elfy i exura exura zamiast UH ? po to manafludiy? 150lvl i blokując demony/wrl exura exura?

z tej wypowiedzi wynika ze nie widzisz roznicy miedzy elfami a demcami/wrl B)

Frapper 15-04-2007 12:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vrith (Post 1368369)
pall ma m walla i ma 2 x wiecej hp ale i tak knight do solowania dhq czy faraonow wymiata :p

Widzialem jedna probe solo farona Mahdris czy cos przez 117 RP(gdy nie bylo cipbota) ladnie mu to szlo, knighta na podobnym lvlu nie widzialem i raczej nei zobacze.

Co do DHQ - ten sam pal co robil solo faraona zrobil DHQ na 100 lvlu, jest taki knight?(ja o takim nie slyszalem).

P0nury 15-04-2007 12:27

Dodam tylko gwoli ścisłości, że tym paladynem jest Wanyn, a jego wyczyny są udokumentowane filmem wmv. Tak, jakby ktoś podawał to do wątpliwości.

avenmanti 15-04-2007 12:29

Cytuj:

To żebyś się nie zdziwił bo palek może nie mieć tarczy przy sobie
Jesli paladyn nie nosi ze soba jakiejkolwiek tarczy (wystarczy dwarven, jak sie expi na guardach to ma tego pod dostatkiem bo po drodze przechodzi przez soldiery) to swiadczy to tylko o jego noobstwie.
Cytuj:

a palkownie zwykle nie chodzą w rare setach
Jak sie nosi conajmniej plate seta to armor w polaczeniu z tarcza daje na tyle dobra obrone ze ciosy knighta da sie leczyc zwykla exura.
Cytuj:

a na lvlach o których tu mówimy palek nie ma "jeszcze" aż takiej dużej przewagi nad knightem w pvp.
Palek ma duzo przewage nad knightem od momentu kiedy zaczyna używać sd czyli od okolo 45 lvl. (wtedy sie wbija 15 mlvl)
Cytuj:

Przykładów jest dużo chociażby dlatego, że tu manasy daja nie az tak dużo many więc przy dużym combo monstera sorc nie zdąży się wymanaswać.
Magic walle bardzo pomagaja w takich sytuacjach. Knight jako jedyna profesja nie moze ich uzywac. (mowa tutaj o lvlach ponizej 130)
Cytuj:

Bardziej mniej niż więcej...knight ma jednak więcej życia a nie wmówisz mi że na guardach ktoś będzie chodził z utamo wita poza tym zazwyczaj knight ma set z większą ilością arma niż sorc i wychodzi na to że jednak lepiej się broni.
Set i skill daja duzo mniej niz sam tryb walki. (atak/def)
Cytuj:

moze i sork ma m walla ale w praktyce huj to daje na solo potworach.
Jak ktos nie umie wykorzystywac m-walli to swiadczy to o jego noobstwie.
Cytuj:

pall ma m walla i ma 2 x wiecej hp ale i tak knight do solowania dhq czy faraonow wymiata
Tutaj Frapper juz ci wytlumaczyl ze sie mylisz. Ja jeszcze dodam od siebie ze pal jest najlepszy do solowania bo ma zarowno wystarczajaco duzo hp jak i mocny atak. Sorc/drut maja tylko bardzo mocny atak, a knight ma tylko dobry def.

$orc 15-04-2007 14:30

Sorca lepiej EXPI???

Ludzie co wy mi tu Pier***, że Sorc albo Drut szybciej EXPIĄ???
Miałem 20 Knighta z 60 Sworda i zacząłem grać później jak braciak który miał 20 lvl jak ja zaczynałem.
Poszłem na Dc z Giant Swordem na 3h.
Po mnie poszedł braciak który mial 28lvl i 30mlvl i jakos wolniej expił.
I teraz sie pytam ja na 20lvl szybciej od brata na 28?
CO WY NA TO???:evul:

Bartek153 15-04-2007 14:33

@up

czyli twoj brat nie umie expic.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:54.