Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Kto uważa, że trzeba zakazać tematów gdzie żalą się FACC? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=153378)

Piotrek Marycha 26-04-2008 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2023750)
Jak tak uważasz to każdy kto ma więcej od ciebie powinien być zły.

to sie nazywa komunizm...
Cytuj:

Jest to forum.tibia.pl a nie wolny kraj. Obowiązuje tu regulamin. On zabrania spamu, tematów o głupotach, zakładaniu multum tematów o tym samym itp. A tak się dzieje gdy nadchodzi update.
exactly, szczerze mówiąc tu sie powinien temat zamknąć, jak do kogoś nie dotarło przez te 15 stron to nie dotrze i przez nastepne 15...

LordKunieczkoOfCalmera 26-04-2008 12:23

Każdy był kiedyś facc ale nie znaczy że są gorsi, każdy może wypowiedzieć się na dany temat nawet na te w których sie skarżą sie na kolejki itp. ale ze ktoś nie ma pacc nie znaczy że jest gorszy;)

Erhion 26-04-2008 21:54

To, że ktoś nie czyta części temat, albo choć PIERWSZEGO posta prawie dyskwalifikuje go z dyskusji LordzieKunieczko~

NIE MÓWIE, ŻE FACC SĄ GORSI.

Od dziś daje to na każdej nowej stronie.:confused:

Ptakuba 27-04-2008 11:33

@Bloodwin: Racja, nie mówisz, że są gorsi. Tylko, że czemu do ku.wy nędzy według niektórych facce są złodziejami bo grają w Tibię za darmo?! Tibia to gra DARMOWA! Więc nikt kto w to gra nie może być złodziejem. Można by wręcz rzec, że pacce są debilami bo płacą za darmową grę, ale nie będzie to do końca prawda. Tylko niektórzy są debilami. Ci, którzy grają dla levelu, a Cipy im to ułatwiają, bo widzą w tym kasę.

Erhion 27-04-2008 13:58

Spytaj tych, którzy tak sądzą. Ja tylko mówie, że dzięki pacc można jeszcze darmowo grać w te grę i facc zamiast narzekać powinnien sie cieszyć, że ktoś mu opłaca grę, a nie narzekać i wysnuwać bezpodstawne oskarżenia.

Tibia to darmowa gra z możliwością dokupienia konta premium. Konto premium upoważnia jego właściciela do nowości, otrzymywania większej ilości profitów i możliwości korztystania ze wszystkiego w grze. Facc do tego nie upoważnia.

Kimo36 27-04-2008 14:16

Ja tak uwazam.

Rafals from hell 28-04-2008 13:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2026369)
Tibia to darmowa gra z możliwością dokupienia konta premium.

O ile się nie mylę to już tak kiedyś powiedziałem i cieszę sie, że ktoś to wreszcie zrozumiał.

Cytuj:

@Bloodwin: Racja, nie mówisz, że są gorsi. Tylko, że czemu do ku.wy nędzy według niektórych facce są złodziejami bo grają w Tibię za darmo?! Tibia to gra DARMOWA! Więc nikt kto w to gra nie może być złodziejem. Można by wręcz rzec, że pacce są debilami bo płacą za darmową grę, ale nie będzie to do końca prawda. Tylko niektórzy są debilami. Ci, którzy grają dla levelu, a Cipy im to ułatwiają, bo widzą w tym kasę.
Nazywanie Pacc debilami tylko dla tego, że nie żałują kasy, bo mieć więcej rozrywki przez jakiś czas jest całkowicie nie na miejscu. To tak jakbyś miał wyzywać swoich rodziców od debili, gdy ci dla satysfakcji kupili sobie nowy dywan, bo stary im sie już nie podobał. Płacimy za udogodnienia, by mieć więcej radości z gry i nie stać w długich kolejkach na expowiskach... A to, że przy okazji płacąc za pacc przyczyniamy sie do rozwoju gry, powinno cieszyć facców, bo w końcu zawsze dostaną parę nowych itemów, jakieś expowisko od czasu do czasu, poprawia się grafikę...

Ptakuba 28-04-2008 16:11

@Up: Eh... powiedziałem, że nie jest to prawda, po prostu porównałem do tego mówienie, że facc to złodzieje.

Erhion 03-05-2008 09:44

B
U
M
P

Podraz 03-05-2008 14:07

Przeczytałem większość postów w tym temacie i doszedłem do wniosku, że poziom intelektualny społeczności zgromadzonej tutaj na forum jest niebywale niski. Zapewne moi drodzy zastanawiacie się dlaczego JA-zwykły użytkownik forum mam o WAS cudowni gracze "tibijscy" (istnieje w ogóle takie słowo? Jeżeli jest to neologizm to wyjątkowo obleśny) aż takie złe zdanie? Przecież to WY macie swoje postaci, które sami stworzyliście i w pocie czoła, dniem i nocą trenowaliście. Przecież macie "kumpli", których poznaliście podczas wspólnych polowań i mrożących krew w żyłach eksploracji starożytnych grobowców(co z tego że to świętokradztwo. Ps. nie moge sie doczekać aż ktoś przyczepi się to tego zdania :) wiec czekam). Część z was dostało nawet błogosławieństwo(popularnie nazywane Pacc'em) od bogów(nadzianych rodziców...) , dzięki któremu możecie spędzać kolejne godziny w bajkowym, a zarazem pełnym okrucieństwa, zdrady i nienawiści świecie. Myślicie sobie pewnie kochani, że wam zazdroszczę. Tak, jest to prawda. Zazdroszczę z całego serca uporu wytrwałości i chęci , ponieważ ja nie potrafiłbym zanurzyć się w wyimaginowanym świecie stworzonym - powiedzmy to sobie wreszcie - na potrzeby komercji. Właśnie dlatego nie zazdroszczę wam waszego (a raczej waszej postaci) poziomu doświadczenia. Zapytacie pewnie "Co ON ma takiego wspaniałego, że oczernia NAS - graczy! przepraszam... RYCERZY wybawiających dziewice!" . Odpowiedź jest totalnie prymitywna ale bardzo wymowna - ja mam swoją pasję(silne zainteresowanie) która mnie kształci i rozwija. Bynajmniej, nie interesuje mnie aż tak bardzo matematyka czy fizyka, a rowery. Dzięki temu zatrzymuje sprawność fizyczną i umysłową. Nie spędzam nocy na niszczeniu zmysłu wzroku poprzez odbieranie bodźców świetlnych wysyłanych przez monitor.
Dobrze. Dowiedzieliście się już, dlaczego uważam się lepszy od większości z was (Przepraszam, że nawet nie próbuję być skromny. Jak mniemam zdanie wcześniejsze również zostanie użyte w jakże inteligentnej, mam nadzieję, nie wulgarnej "ripoście"). Aby nie wyjść na kompletnego idiotę (chociaż i tak nikt by pewnie nie zauważył) podam wam GŁÓWNY powód dla którego spędziłem 10min. na pisaniu tej wypowiedzi. Temat pt. " Kto uważa, że trzeba zakazać tematów gdzie żalą się FACC?" miał odpowiedzieć na pytanie w stylu "palec do budki" i dotyczył tylko i wyłącznie FORUM tibia.pl . Skończyło się na tym, że kolega Bloodwin z zatwardziałością górskiego mustanga próbuje dowieść swojej racji, że osoby posiadające darmowe konto (Facc) są osobami *niezdolnymi do funkcjonowania w społeczeństwie ze względu na ich poziom intelektualny(bynajmniej nie niższy) wynikający z tego, że ich otoczenie jest totalnie odmienne niż otoczenie owego delikwenta Bloodwina, a zdolność dogadania się - według tego pana - to przyznanie racji tylko i wyłącznie jemu*. Mimo wszystko kolega nieudolnie próbuje dowieść, że jest miłym i opanowanym człowiekiem (a jednak denerwuje go nawet temat założony na forum) i gracze Facc go nie obchodzą. Przypomina mi to pewną zabawną sytuację z jakiegoś FastFooda, kiedy pewien dres próbował pokazać ładnej dziewczynie, że potrafi być miły, fajny, pomocny i grzeczny. Wszystko byłoby ok gdyby nie rzucił w mojego kolegę kebabem. Tak samo jest z waszymi wypowiedziami przyjaciele. Próbujecie przepchnąć wasze racje pod przykrywką koleżeństwa.

Podsumowując chciałbym powiedzieć, że nie wszyscy gracze i użytkownicy forum tibia.pl to samolubni, wulgarni i głupi ludzie. Wręcz przeciwnie. Poznałem na tym forum wiele wspaniałych osób. Niestety - muszę to powiedzieć - WIĘKSZOŚĆ osób wypowiadających się w TYM temacie to osoby albo z kompleksem niższości, albo odrażający pyszałkowie. Oszczędzę wam kolejnych linijek bezsensownych wyjaśnień. Podsumowując - żałosne

Erhion 03-05-2008 14:24

Ja twój post też mogę podsumować jako żałosny.

Ty wielki psychologu, czytający w myślach, ogarniający wszystko i wszystkich oczywiście masz całkowitą racje. Bo jakżeby inaczej? Oczywiście, że twoje argumenty na temat mojej osoby są bezbłędne. Tak wspaniała jednostka jak ty nie może się mylić. Twoje wspaniałe słowa przepełnione są wieloletnią wiedzą i nieskażone są kłamstwem. Twoje wspaniałe teorie są wręcz nie omylne i nikt nie może ich podważyć.

Gratuluje. Zostałeś wybrany idiotą tematu. Nie masz pojęcia o mnie, nie umiesz czytać ze zrozumieniem, ale potrafisz wysnuwać tylko chore wnioski. Bo ci się tak wydaje, że tak jest. Przeczytałeś większość postów w temacie? Przykro mi nie wierze. Jakbyś je przeczytał to byś nie wymyślał swoich chorych teorii. Przeczytaj mój 1 post jeszcze raz. I tak dalej i dalej aż zrozumiesz.

Nie pozdrawiam.

Piotrek Marycha 03-05-2008 21:11

Podraz, powiedziałeś BARDZO dużo, a jednocześnie prawie nic... Starasz się wyglądać na inteligętnego, a tak do końca nie jest. Ogólnie zgadzam sie z twoim postem lecz jedno mnie zraziło:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Podraz (Post 2036298)
świecie stworzonym - powiedzmy to sobie wreszcie - na potrzeby komercji

to brzmi jak zarzut, a czy ty swoim rodzicom wyrzucasz, że są bezdusznymi karierowiczami pochłoniętymi konsumpcjonizmem? ( bo przeciez pracują dla pieniędzy )
szczerze wątpię...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Podraz (Post 2036298)
Przypomina mi to pewną zabawną sytuację z jakiegoś FastFooda, kiedy pewien dres próbował pokazać ładnej dziewczynie, że potrafi być miły, fajny, pomocny i grzeczny. Wszystko byłoby ok gdyby nie rzucił w mojego kolegę kebabem.

a to podważa całą twoją wiarygodność! żaden dres nie zmarnowałby w ten sposób tak ciężko skroj... ekhm zarobionej kasy !

Podraz 03-05-2008 23:05

Tibia jest grą komercyjną i co do tego nie ma wątpliwości. Nie jest to nic złego, bo przecież takie są prawa wolnego rynku. Denerwujące jest jednak to, że dużo osób łudzi się ciągle, że tibia została stworzona by sprawiać im przyjemność. Nie chodzi o gracza tylko o pieniądze. Z resztą mniejsza z tym, bo to nie temat o Cipsofcie.

___

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 1886104)
Wole być narzekającym Polakiem niż wciskającym kit wszystkim wkoło Amerykaninem. Jakbym miał zawsze mówić Super jest ok to by mi odpierniczyło.

Czasem miło jest się do kogoś uśmiechnąć. Głupie stereotypy

___
Mieszasz się Bloodwin. Teoretycznie masz rację, że Pacc powinien mieć więcej , a Facc mniej. Zgadzam się z tobą. Nie podoba mi się jednak to jak jest to wyrażane
Pacc - klient, który zakupił usługę i pragnie się rozerwać
Facc - osoba którą uważasz za ciote debila kurwe frajera szmate brudasa i chuja ale wciąż stwarzasz pozory, że jesteś fajny bo "nic nie masz do Facc"

Gdybyś ze mną rozmawiał i wyrażałbyś swoje zdanie w taki sposób jak na forum o Facc to nie liczyłbym na udaną znajomość
_
@Piotrek Marycha
Masz rację. Mogłem to lepiej napisać bez debilnie złożonych zdań, bo to aż ciężko się czyta. Ciężko zkminić o co chodzi. Sorry. Postaram się następnym razem ;)

Kubuini 04-05-2008 13:24

Przyłączam się do apelu Bloodwina

Moim zdaniem facce ino nabijają posty i tematy na forum co nie jest dobrą reklamą

Spaghetti 04-05-2008 13:52

Dobry temat 8o moim zdaniem to ze facc nic nie dostaja po up jest zue ale to ze facce sie skarza jest gorshe :baby:
to ze cip'y mysla tylko o nowych mercach i pacc to wiem, ale powinni co jakis czas dawac cos faccom
a co do tych co sie zala na forum i w tibii: 'HUNTED' IM

shoq 04-05-2008 15:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2036329)
Ja twój post też mogę podsumować jako żałosny.

Ty wielki psychologu, czytający w myślach, ogarniający wszystko i wszystkich oczywiście masz całkowitą racje. Bo jakżeby inaczej? Oczywiście, że twoje argumenty na temat mojej osoby są bezbłędne. Tak wspaniała jednostka jak ty nie może się mylić. Twoje wspaniałe słowa przepełnione są wieloletnią wiedzą i nieskażone są kłamstwem. Twoje wspaniałe teorie są wręcz nie omylne i nikt nie może ich podważyć.

Gratuluje. Zostałeś wybrany idiotą tematu. Nie masz pojęcia o mnie, nie umiesz czytać ze zrozumieniem, ale potrafisz wysnuwać tylko chore wnioski. Bo ci się tak wydaje, że tak jest. Przeczytałeś większość postów w temacie? Przykro mi nie wierze. Jakbyś je przeczytał to byś nie wymyślał swoich chorych teorii. Przeczytaj mój 1 post jeszcze raz. I tak dalej i dalej aż zrozumiesz.

Nie pozdrawiam.

Próbowałeś wyśmiać jego wypowiedź, używając swojej rzekomej elokwencji. Po przeczytaniu jego i twojego posta, stwierdzam, że on ma rację i napisał mądry post, a ty próbujesz obronić się w żałosny sposób...
Analiza, którą nazywasz "czytaniem w myślach" oraz "chorymi wnioskami" jest zupełnie poprawna. Uogólnianie żalących się na update'y do FACC to spora przesada. Ja nie mam pacca, nie zamierzam go kupować, gram w tibie, bo mi się chce. Jakoś nie narzekam na żaden update, ba, moim zdaniem każdy kolejny jest bardzo dobry.

Erhion 04-05-2008 19:37

Zapytam jeszcze raz, może dużymi, bo chyba część niedowidzi:

CZY WY UMIECIE CZYTAĆ? CZY WY ROZUMIECIE PIERWSZY POST?

Kiedy wy w końcu zrozumiecie, że to nie atak na Facc, a jedynie próba uczulenia ludzi na spam jaki pojawia się po updateach i próba wprowadzenia zakazu takich tematów. Rozumiecie?

Sam mam facca - ośmieszałbym sam siebie? tyrał bym się? Zabierał sobie coś? NIE, bo tu nie o to chodzi.

ehh.

Juzefek 04-05-2008 19:55

Zaznaczyłem tak. Niestety trzeba akceptować ale nie trzeba tolerować ;/

Technick 05-05-2008 07:52

Grasz na FACC, a jak nie umiesz to kupujesz PACC albo robisz jeszcze coś lepszego - zaczynasz grać w inna, lepszą, darmową grę gdzie wszyscy są równi :baby:.

Erhion 05-05-2008 09:01

A są takie gry gdzie wszyscy są równi?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:09.