Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Eternia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=216)
-   -   Eternia. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=164681)

Sibutu 02-04-2008 15:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fagaro (Post 1982129)
może i to świat wojen, może to świat pvp, ale Ciebie sibudu na żadnej open battle twojej gildi nie widziałem. nie słyszałem tez żebyś brał udział w zabiciu jakiegoś poważnego gracza albo żebyś miał fraga na kimkolwiek.

Popros wiec Loathe, zeby zbierali sie na openy przed 22, bo o tej godzinie przewaznie koncze granie i zbieram sie do spania, nie mam zamiaru zawalac szkoly dla jakiejs gry.

Snagoth 02-04-2008 16:27

dobra nie kloccie sie ;)

dla osob bardziej nowych niz starych (na Eterni) dam link do fajnego filmu by Jerhyn :) starsze osoby napewno widzialy ten filmik a te nowsze moze zaczerpna troche informacji jak kiedys wygladaly wojny na Eterni itd :)

http://pl.youtube.com/watch?v=EMYLbiwsDHs

Mighty 03-04-2008 09:25

Nie sadzilem ze kiedys napisze cos na tibia.pl

Czasem zagladam na wydarzenia ze swiatow / Zdjecia Eternia aby poczytac jakie glupoty co niektorzy pisza. Zala sie jaka to eternia jest niedobra itd. Placzecie ze kazdy na was robi itd. A prawda jest taka ze to wszytko wasza zasluga. Nie mowie tu o kims jak Fagaro ale 3/4 uzytkownikow tego forum to tzw jak ja to nazywam , dzieci kopalni i kazordoon. Tak , tak mowie tu o typkach pokroju Szczykow Slajderow i innych kolesi. W sumie ten post pisze za pozno bo wojny juz niema ale chcialem sie podzielic moimi doznaniami . Eternia to swiat pvp i zawsze bedzie na nim pa i niesprawiedliwosc. Full respect dla co niektorych graczy jak Speed Da'hero ktorzy nie gadali glupot tylko starali sie walczyc a nie jak np: Hedos ktory byl gotow wyrzucic swoich ludzi z domku w ab aby byc free. Heart of Darknes(s)? Ktory byl mocny w gebie i to wszytko na co bylo go stac.A i jeszcze jedno. Ja ta fre traktuje jako dobra zabawe a nie jak co niektorzy walke na smierc i zycie. Jak slysze slowa : Szwed , Judasz , Zdrajca Polakow to smiac mi sie chce. To tylko gra i trzymam w niej z tymi z ktorymi trzymam. Nawet nie wiecie jak wielu tych "Szwedow" Polakow jest. Kazdy starszy gracz nie mysli w tak glupi sposob jak ex ekipa RO / Polan / Rebelsow ;)

Huh btw.
Stan: Aktywny gracz
Imię: Mighty Iltiades
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Sera~
Świat: Eternia
Poziom: 118
Skille: 98/xx
Poziom mag.: :>

Hah wtedy ostatnio cos tu pisalem ;)

Bikekrolik 03-04-2008 16:18

oo Mighty :) wiedzialem o tym, ze masz konto na tym forum i bylem rowniez tego prawie pewny ze zagladasz tu. Teraz juz jestem pewny w 100% :D

co do tego to rowniez uwazam ze niektorzy sa smieszni z tym, ze traktuja tibie powazniej niz rl life.. no ale coz to jest ich sprawa pozniej gorzko zaplacza.

A ze leca obelgi w waszym kierunku wynika to z tego, ze poprostu niektore osoby traktuja ta gre zbyt serio tak samo niejednokrotnie padaly slowa krytyki na Polakow. No coz nie mamy w tibi najlepszej opini jak narod... moze tylko Br maja gorsza chociaz i chyba to sie tez zmienia :P

Nastepnie napisales, ze traktujesz ta gre jako dobra zabawe. Ok to jest super podejscie do gry only 4fun sam ja tak traktuje ale moim zdaniem jedno odbywa sie kosztem drugich :P tzn dla was funem moze oprocz ubijania Ferumbrasa itp jest zabijanie ludzi. Mysle ze zgodzisz sie tutaj ze mna ze zabijacie poprostu za free tym samym pozbawiacie radosci i dobrej zabawy innych osob no i robicie to dosc czesto ;) .

Sam mialem ta przyjemnosc zobaczyc "pay boh" a potem ujrzec napis you are dead. Moim zdaniem troche nie fair jak w zaookragleniu ludzie z 150lvlem ubijaj 80. Wynik takiej rywalizacji jest raczej przesadzony... kojarzy mi sie to z sytuacja w ktorej bylaby sarna i lew w jednej klatce (rezultatu sie latwo mozna domyslec kto zostanie zjedzony) :)

Sami wybralismy eternie jako swiat pvp i nie tylko na eterni ale i na innych pvp serwerach istnieje i bedzie istniec pa, pking i jak to ujoles niesprawiedliwosc.

pozdro.

Ragnus_Firedhea 03-04-2008 16:35

@Up wiadomo, że sarna :P ale to tylko z tego względu,
że nie jest mięsożerna.

damidajlek 03-04-2008 17:25

Nie bo zjedli by klatke .

Gz zabicia Carla Fehr przez decc~ najs

Lord Wlodek 03-04-2008 17:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mighty (Post 1983769)
Kazdy starszy gracz nie mysli w tak glupi sposob jak ex ekipa RO / Polan / Rebelsow ;)

Nie ma to jak pisać o osobach o których się nic nie wie :D

Zan 03-04-2008 19:26

Taa, wkoncu ktos na tym forum mysli w calkiem zdrowy sposob o tej grze >.<
Nic dodac nic ujac.

Btw. Krolik widziales kiedys walke sarny z lwem na rl?
To wszystko fałszywa propaganda ze Lwy jedza sarny bo tak naprawde to sarny sa krwiozercze i jest to udowodnione przez hipszanskich naukowcow :P A lwy maja kly i tylko dla tego sie mowi ze sa miesozerne :p

Pozdro kochanie :*

Bikekrolik 03-04-2008 20:25

odwalcie sie od sarny! :P sarna ma przegrac

jakis jestem zacofany chyba w tej calej sytuacji na eterni... apropo to za co niby padla Carla? Bo ja juz nic nie kapuje, najpierw "znika" PGWGH i pojawiaja sie nowe gildie a teraz pada Carla.

hmm teraz sie zastanawiam czy kiedys na eterni bylo tak ze nie bylo zadnej wojny ^^ chyba zawsze ktos sie z kims tlukl

pozdrawiam

Lord Wlodek 03-04-2008 20:34

Carla Fehr

pr 03 2008, 15:24:50 CEST Killed at Level 233 by Endyhrion and by Sneed

Bikekrolik 03-04-2008 20:39

link do tematu z filmem http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?t=119741

Fagaro 03-04-2008 20:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bikekrolik (Post 1984037)
Sam mialem ta przyjemnosc zobaczyc "pay boh" a potem ujrzec napis you are dead. Moim zdaniem troche nie fair jak w zaookragleniu ludzie z 150lvlem ubijaj 80. Wynik takiej rywalizacji jest raczej przesadzony...

tak, parę lat temu tez miałem takie spotkanie. w czasach jak IA trzasła serwerem. Ale zamiast nawyzywać im, zabrać zabawki i iść do innej piaskownicy to zostałem na eterni, wbiłem level, wstąpiłem do dobrej gildi i teraz inaczej na to patrze. czasami sam wracam z hunta, właśnie wtopiłem 80 bp mf, 5 bp ghp, 4h softow i mam 30k loota, następnego dnia muszę iść na dragi żeby znowu mieć kasę na poi DL, A MOŻE zamiast "iścia" na dragi pójdę na kopalnie wywalić kilka osób z bohow i jutro znowu na POI? sam tak nie robie, ale wiem ze to łatwe źródło kasy. inna sprawa, ze mając te 100 mln expa juz sie tych smoków i innych paskudztw nabiłem, i naprawdę jestem szczęśliwy jak ktoś daje mi powód żeby go bić, bo walka z graczami jest zabawna.

Magcharadzdza 03-04-2008 22:03

Czy uwazasz Mighty, ze ja podchodze bardzo powaznie do tej gry?? :D
Bylem w gildii Polaniie dlatego pytam bo sam napisales, ze tej wlasnie gildii ludzie podchodza zbyt powaznie do tibii.

A faktem jest, ze przeginacie pale po calosci i napewno nikt mi nie wmowi, ze tak wlasnie nie jest.
Co do Carli :) Ciekawe czy nadal uwaza, ze mam paranoje hehe

Zan 04-04-2008 08:30

Nie chce szerzyc plot ale z tego co słyszałem to Endy pa'ował jakiegos kumpla Carli a ona wpadła i zaczeła go bic to sie Dece zleciało.

Wogole wiecie juz o wojnie Dl vs. Dece?:p Zapowiada sie ciekawie.

Pirk 04-04-2008 12:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zan (Post 1984846)
Nie chce szerzyc plot ale z tego co słyszałem to Endy pa'ował jakiegos kumpla Carli a ona wpadła i zaczeła go bic to sie Dece zleciało.

Wogole wiecie juz o wojnie Dl vs. Dece?:p Zapowiada sie ciekawie.

to bylo zupelnie inaczej jesli chodzi o carle :D
z gildia siedzielismy na demonach wlecial Bysen zaczol mnie bic...padlem bo skonczyly mi sie wszystkie potiony i po tym jak ja padlem Bysen zaczol bic Ach'a kolega Carli, wiec ona chciala mu pomoc i sama padla :)
i teraz jest wielka wojna od czego zalezy czy bedzie takie Pa na eterni czy nie XD

Piastol93 04-04-2008 15:04

No i zaczela sie apokalipsa

War frags - Maelstrom, DL, SD & Reload [0] vs [0] Decessus

Frags made by Maelstrom, Dark Legion, Sigillum Diaboli and Reload before the war declaration:

Sneed
Apr 03 2008, 22:42:39 CEST Killed at Level 151 by Prince-Bond and by Hasztaroth

Frags made by Decessus before the war declaration:

Ivion Reaver
Apr 03 2008, 22:36:01 CEST Killed at Level 154 by Sneed and by Lord Pally Smurf

Redrose of Northkeep
Apr 03 2008, 22:38:44 CEST Killed at Level 177 by Lord Pally Smurf and by Bysen

Mighty 04-04-2008 16:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Magcharadzdza (Post 1984586)
Czy uwazasz Mighty, ze ja podchodze bardzo powaznie do tej gry?? :D
Bylem w gildii Polaniie dlatego pytam bo sam napisales, ze tej wlasnie gildii ludzie podchodza zbyt powaznie do tibii.

A faktem jest, ze przeginacie pale po calosci i napewno nikt mi nie wmowi, ze tak wlasnie nie jest.
Co do Carli :) Ciekawe czy nadal uwaza, ze mam paranoje hehe

Przeginamy i co z tego? To tylko gra. Od dawna DL byl prowokowany przez nas till yesterday kiedy doszlo do starcia. Teraz bedzie troche zabawy =P

Zan 04-04-2008 17:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pirk (Post 1984930)
to bylo zupelnie inaczej jesli chodzi o carle :D
z gildia siedzielismy na demonach wlecial Bysen zaczol mnie bic...padlem bo skonczyly mi sie wszystkie potiony i po tym jak ja padlem Bysen zaczol bic Ach'a kolega Carli, wiec ona chciala mu pomoc i sama padla :)
i teraz jest wielka wojna od czego zalezy czy bedzie takie Pa na eterni czy nie XD

Nauka czytania ze zrozumieniem -.- Co niby napisałem? Mieli kogos tam w trapie to carla wpadła pomoc i wtedy sie dece zleciało -.-

W kazdym razie, gratz dla carli pokazała ze jednak wie co to jest pvp a gdyby ktos nie wiedzial to na filmiku sa pokazane 4 minuty a ganiala z nimi wczesniej jeszcze okolo 10 :p

Fagaro 04-04-2008 18:04

widać było ze carla ma lagi, trochę "żabkowała". ale też bicie endyrhiona bylo głupotą. wiadomo ze go by nie ubiła.

Magcharadzdza 04-04-2008 20:43

Mighty nie odpowiedziales na moje pytanie :P

A no teraz zobaczymy jak beda sobie walczyc ludzie, ktorzy smiali sie z nas podczas naszej walki.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:13.