Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Emo nowa subkultura (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=173919)

Gordorczyk 23-07-2008 21:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2195754)
LOLOLOLOLOLOL ale noob.! Dręczenie emo już nie jest na topie. Co Ty koleś jesteś z epoki kamienia.?: s

@up

Powoli chyba to mija. (ulga)

Wiem, nie jestem na topie :). Ale zawsze będę mówił to co myślę :).

Hovvner 24-07-2008 03:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2195754)
LOLOLOLOLOLOL ale noob.! Dręczenie emo już nie jest na topie. Co Ty koleś jesteś z epoki kamienia.?: s

@up

Powoli chyba to mija. (ulga)

To co jest tera "na topie" ;D ??

Bo ja akurat nie "w tych tematach" (dobra niech będzie z epoki kamienia jestem! :p)

@Różowe żyletki w czachy
TESH TAQOM KCEM XD 1111!1!!1111!!!!!11!!

Psykacz 24-07-2008 13:16

Ehh.. Bycie emo to nie tylko podcinanie żył i siedzenie w kącie. Nic do nich nie mam, nigdy mi nie zrobili nic złego. Czasami ładnie pomalowane dziewczyny są fajne ^.^

Disseny__ 24-07-2008 14:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hovvner (Post 2196152)

@Różowe żyletki w czachy
TESH TAQOM KCEM XD 1111!1!!1111!!!!!11!!

Ja mam rushoffego korniszona w czachy. Pozyczyć? (;

@up

Ja też nic do nich nie mam. Tylko czasami ta moda robi się męcząca.. Przez pozerów.

Granteon 24-07-2008 14:41

Wkońcu sie skończny to jak pojawi sie coś nowego w Bravo, zresztą jak wszystko to co jest modne, trendi, cool itd...

Disseny__ 24-07-2008 15:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .hobnail (Post 2196948)
Wibrator? ; o

ej no, bez skojarzeń. O__O
rushoffy korniszon jest wymysłem mojej koleżanki.

Korniszon-taki ogórek. =.=

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Killuminati (Post 2196990)
To samo ja pomyślałem... Ej nieee, ona ma dopiero 11 lat ]]];->

W sierpniu będzie 12. (;
A wiek niczego nie oznacza. (;
Bo ja akurat o tego typu rzeczach nie myślę.
a bu.

em. Nieładnie, nieładnie..

Thebill 24-07-2008 17:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2194632)
Istotnie, nie zauważyłam: x

Tak.

Wiec powiedz mi co cie ciagnie do takiego stylu, muzyka czy smieszne ubieranie sie, czy moze chcesz sie wyroznic? Pamietaj ze pytam tylko z ciekawosci. Tylko ne pisz ze lubisz zyletki...

Gelt 24-07-2008 22:38

To chyba oczywiste, ze muzyka.? Ubiór traktuje jako ciekawy dodatek. Chociaż nie. Traktowałam. Stwierdziłam, że to zbędne.. Przez te wszystkie dzieci i pozerów..

@Disseny__

A oznacza ile się wiosenek ma za sobą.!

Disseny__ 25-07-2008 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2197628)
To chyba oczywiste, ze muzyka.? Ubiór traktuje jako ciekawy dodatek. Chociaż nie. Traktowałam. Stwierdziłam, że to zbędne.. Przez te wszystkie dzieci i pozerów..

@Disseny__

A oznacza ile się wiosenek ma za sobą.!

Nom. Emo to dokładniej muzyka, a styl powstał od muzyki, czyli masz rację mówiąc, że ubiór to dodatek. (;

A co do wieku:
Niewiele oznacza. ; p
Bo moja koleżanka ma 14 lat, a zachowuje się, jakby miała 7. W tym mniej pozytywnym znaczeniu. xD
Zależy, jak człowiek się zachowuje..

Arrivald 26-07-2008 00:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Disseny__ (Post 2199052)
Nom. Emo to dokładniej muzyka, a styl powstał od muzyki, czyli masz rację mówiąc, że ubiór to dodatek. (;

A co do wieku:
Niewiele oznacza. ; p
Bo moja koleżanka ma 14 lat, a zachowuje się, jakby miała 7. W tym mniej pozytywnym znaczeniu. xD
Zależy, jak człowiek się zachowuje..

Ja sie z tym jednak nie zgodze. Bariera jesli chodzi o wiek jest ogromna, zupelnie inne tematy i problemy dotycza ludzi starszych i mlodszych. Starsi kolesie wola isc sobie na piwo, a male dzieci kopia sobie pilke na boisku. Starszy braciszek nie mowi 10 letniemu braciszkowi ze wczoraj przelecial panienke i zrzygal sie koledze na kanape. Widzisz, jednak jest pare roznic.

Fintex 26-07-2008 00:43

Ja mam 18 lat i wole iść na piłkę niż na piwo xPPP

Gelt 26-07-2008 00:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arrivald (Post 2199405)
Ja sie z tym jednak nie zgodze. Bariera jesli chodzi o wiek jest ogromna, zupelnie inne tematy i problemy dotycza ludzi starszych i mlodszych. Starsi kolesie wola isc sobie na piwo, a male dzieci kopia sobie pilke na boisku. Starszy braciszek nie mowi 10 letniemu braciszkowi ze wczoraj przelecial panienke i zrzygal sie koledze na kanape. Widzisz, jednak jest pare roznic.

Przede wszystkim inne jest podejście do spraw. Zaczynając od kontaktów między płciami a kończąc np. na polityce. Nawet na filmy inaczej sie patrzy. Pare lat temu ogladałam "Między Piekłem a Niebem". Dziś jak go obejrze, to widze zupełnie inny film niż kiedyś. Koniec offtopa: x

Hovvner 26-07-2008 02:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Disseny__ (Post 2199052)
A co do wieku:
Niewiele oznacza. ; p

True ;)

Nie wiecie tego z matematyki że nie każda liczba przedstawia prawdziwą wartość?

(daj roooshowego koooornishooona :D)

To co zrobimy jak Miss Gelt zarządziła koniec Offtopa :X ??!!11!!

Tuhamiid 27-07-2008 10:21

"Rosjanie zakażą być emo!
Życie jest pełne bólu i cierpienia, a ich wrażliwości nikt nie rozumie. O kim mowa? O emo-dzieciakach. Moda na "emo", która błyskawicznie opanowała świat, zwykle wzbudza u dorosłych śmiech lub politowanie. Ale nie w Rosji. Politycy Dumy przygotowują prawo, które zakaże młodym buntownikom prowadzenia emo-blogów i chodzenia po szkołach w charakterystycznym ubiorze.
Emo-dzieci skarżą się, że nikt nie chce zaakceptować ich wrażliwości. Wygląda na to, że dzięki rosyjskim parlamentarzystom będą miały jeszcze więcej okazji do płaczu, będącego zresztą istotnym elementem tej mody.
Rosyjska Duma zaczęła pracować nad prawem, które ureguluje problem szerzącej się wśród młodzieży emo-kultury. Pytanie tylko - czy modę można zdelegalizować? Okazuje się, że tak. Przynajmniej w państwowych urzędach, czyli również na terenie szkół. Przepisy będą też regulować, w jaki sposób mogą być prowadzone internetowe blogi.
Zwolennicy projektu zauważają, że "negatywna" kultura emo promuje wśród nastolatków "niebezbieczne trendy, zachęca do anty-społecznych zachowań, promuje biseksualizm i gloryfikuje samobójstwa". Stany depresyjne, rozmowy o śmierci, a nawet próby samookaleczeń też nie należą do rzadkości.
Co ciekawe, podobne przepisy zostały już wprowadzone w Krasnojarsku na Syberii. "Totalitarne państwo promuje głupotę" - skandowała na protestach wściekła młodzież. "Wyrażanie psychologicznych emocji nie może być zakazane przez prawo" - przekonywał Dimitrij Gilevich z rosyjskiej grupy rockowej MAIO.
Jednak demonstracje i lamenty z Krasnojarska nic nie pomogły. Komentatorzy zauważają, że podobnie będzie i tym razem."

Ruscy wymiataja xd

Zenuś 27-07-2008 12:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tuhamiid (Post 2201156)
Życie jest pełne bólu i cierpienia, a ich wrażliwości nikt nie rozumie. O kim mowa? O emo-dzieciakach. Moda na "emo", która błyskawicznie opanowała świat, zwykle wzbudza u dorosłych śmiech lub politowanie. Ale nie w Rosji. Politycy Dumy przygotowują prawo, które zakaże młodym buntownikom prowadzenia emo-blogów i chodzenia po szkołach w charakterystycznym ubiorze.
Emo-dzieci skarżą się, że nikt nie chce zaakceptować ich wrażliwości. Wygląda na to, że dzięki rosyjskim parlamentarzystom będą miały jeszcze więcej okazji do płaczu, będącego zresztą istotnym elementem tej mody.
Rosyjska Duma zaczęła pracować nad prawem, które ureguluje problem szerzącej się wśród młodzieży emo-kultury. Pytanie tylko - czy modę można zdelegalizować? Okazuje się, że tak. Przynajmniej w państwowych urzędach, czyli również na terenie szkół. Przepisy będą też regulować, w jaki sposób mogą być prowadzone internetowe blogi.
Zwolennicy projektu zauważają, że "negatywna" kultura emo promuje wśród nastolatków "niebezbieczne trendy, zachęca do anty-społecznych zachowań, promuje biseksualizm i gloryfikuje samobójstwa". Stany depresyjne, rozmowy o śmierci, a nawet próby samookaleczeń też nie należą do rzadkości.
Co ciekawe, podobne przepisy zostały już wprowadzone w Krasnojarsku na Syberii. "Totalitarne państwo promuje głupotę" - skandowała na protestach wściekła młodzież. "Wyrażanie psychologicznych emocji nie może być zakazane przez prawo" - przekonywał Dimitrij Gilevich z rosyjskiej grupy rockowej MAIO.
Jednak demonstracje i lamenty z Krasnojarska nic nie pomogły. Komentatorzy zauważają, że podobnie będzie i tym razem."

Ruscy wymiataja xd

szkoda że nie urodziłem się w Rosji :(. Tam pewnie nawet na forach gnebia takich ludzi :D

Raxev 27-07-2008 13:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HubertPol (Post 2195695)
Wiele ludzi chce być emo bo taka moda a im nie wychodzi mysla ze kupia emomakijaz z bravo i juz kozak? Pozdro...

Albo zrobią sobie zdjęcie, gdzie widać tylko jedno oko i wrzucą na fotke.pl ;p

spider-bialystok 27-07-2008 14:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zenuś (Post 2201342)
szkoda że nie urodziłem się w Rosji :(. Tam pewnie nawet na forach gnebia takich ludzi :D

Nie widzialem, zeby w Moskwie ktos gnebil emo, a jest ich tam pelno.

sphinx123 27-07-2008 14:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tuhamiid (Post 2201156)

Omg, strach przed nieznanym o_O

@down

Wiadomo, pszeciesz jestes huligan

hooligan95 27-07-2008 15:38

Emo to nie jest subkultura...

Btw.
Najchętniej poczęstowałbym ich wszystkich cyklonem b.

xramex 27-07-2008 17:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hooligan95 (Post 2201566)
Emo to nie jest subkultura...

Btw.
Najchętniej poczęstowałbym ich wszystkich cyklonem b.

A Ty nie masz penisa. Takie zarzuty z dupy wyjęte, to możesz sobie do rodziców w domciu rzucać.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:16.