Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nibiru - Planeta X [Dla Inteligentnych] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=190558)

Misiuuu 29-08-2008 16:41

tak, tam pisze ta gwiazda, tylko że nie pisze nic pozatym, dlatego nie płaczecie, u tych na S~ znaleźliście kilka liczb + powiązanie z jakąś konkretną planetą przez coś i już wielkie halo

jezus ludzie opanujcię się, przypóźmy że zaraz wpadnie tu jakiś geniusz w wspólnymi siłami rozwiążemy tą zagadkę, i powiedzcie mi co zrobicie, gdy będziecie mieli racje, że to coś za 4 lata w nas pizgnie? do kąd zmierza ten temat?

Erhion 29-08-2008 16:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grue (Post 2250312)
Potężna bomba wodorowa w wybuchu powietrznym, ze tak napisze ; )

Fakt, też możliwe. Co osoba to inna interpretacja. Mi na przykład bomba nie pasuje do gwiazdy. ;)

Cytuj:

jezus ludzie opanujcię się, przypóźmy że zaraz wpadnie tu jakiś geniusz w wspólnymi siłami rozwiążemy tą zagadkę, i powiedzcie mi co zrobicie, gdy będziecie mieli racje, że to coś za 4 lata w nas pizgnie? do kąd zmierza ten temat?
Zwykła dyskusja. To, że coś jest teoretycznie absurdalne (dla kogoś) nie znaczy, że nie warto o tym gadać. :P

Grue 29-08-2008 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2250322)
Fakt, też możliwe. Co osoba to inna interpretacja. Mi na przykład bomba nie pasuje do gwiazdy. ;)

Niby. Ale wezmy pod uwage, ze niech ten Janek mial tą wizje. Widział wybuch bomby wodorowej, ktorej wybuch w powietrzu wyglada jak rozblysk gwiazdy (błysk, wielka kula ognia) itp. Jak mogl to opisac? Nie wiedzial co to bomba wodorowa, jak wyglada taki wybuch. Opisywal to slowami ktore znal i mial o nich pojecie. I wyszlo ze opisal to jako gwiazde, bo takie o nich mial wyobrazenie - w koncu swieca i sa duze (astronomia juz byla zdeka rozwinieta, jakies pojecie o tym mieli). Jak ludzie z tamtych czasow by opisali start statku kosmicznego (w biblii Ezehiel to opsiuje np)? Jako wielki grzmot, kupe ognia i pylu wywolanego przez wielkiego rumaka. itd

Yoh Asakura 29-08-2008 17:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2250322)

A mi planeta do gwiazdy nie pasuje.

Erhion 29-08-2008 17:13

Grue - możesz mieć racje. Ale jak mówiłem - każdy widzi to inaczej. Acz masz sporo racji. ;P ja to jednak rozumiem dosłownie jako gwiazde.

--------------------------------------

No może chodzić bardziej o określenie "gwiazdy na niebie". Chodzi mi Yoh o to, że mówimy ogólnie jako gwiazdy na niebie a nie osobno gwiazdy, planety, księżyce, komety.

Myślę, że ten fragment jest po prostu ogólnikiem do ciała niebieskiego.;)

Od razu mi pasuje taka dyskusja.

Qapek(...) 29-08-2008 17:21

...

Czy mi się wydaje czy ktoś tu porównał Nibiru do Nemesis? 0.o

A co do tematu:
poje... was? 0.o
Jak macie wymyślać sensacje to chyba lepiej wymyślić coś przyjemniejszego niż jakiś w pizdu zaje... planetę/gwiazdę/inne cholerstwo które zgładzi 666% ludzkości...

ps: Wiem, moja ironia wcale nie była śmieszna.

Erhion 29-08-2008 17:26

Cytuj:

Czy mi się wydaje czy ktoś tu porównał Nibiru do Nemesis? 0.o
Jak już mówiłem teorii jest wiele. :P Sam śmieje się z ich ilości i nie wierze we wszystkie.

karate:] 29-08-2008 17:32

Ilosc teorii i sprzeczne informacje dowodza o tym ze to nieprawda.

Erhion 29-08-2008 17:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez karate:] (Post 2250471)
Ilosc teorii i sprzeczne informacje dowodza o tym ze to nieprawda.

Aha czyli sprzeczności w światku naukowców w sprawach różnych dajmy na to technologi (czy to jest możliwe, czy to będzie działać) też z góry oznaczają fiasko i, że nie ma sensu robić dalszych badań/obserwacji?

Sprzeczne informacje są wszędzie. Tyle jest ich o Nibiru, ponieważ z braku dokładnych szczegółów stara się ją podpiąć pod różne teorie. Weryfikacja nastąpi w ciągu najbliższych lat (zakładając, że Nibiru jest i że się "zbliża").

Yoh Asakura 29-08-2008 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2250411)

No może chodzić bardziej o określenie "gwiazdy na niebie". Chodzi mi Yoh o to, że mówimy ogólnie jako gwiazdy na niebie a nie osobno gwiazdy, planety, księżyce, komety.

No, a gwiazda na niebie to bardzo mały punkcik i może się odnosić do praktycznie wszystkiego. Toteż zmyślono sobie historyjkę z Nibiru...

Erhion 29-08-2008 18:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2250502)
No, a gwiazda na niebie to bardzo mały punkcik i może się odnosić do praktycznie wszystkiego. Toteż zmyślono sobie historyjkę z Nibiru...

Toteż skoro może odnosić się do wszystkiego tak fragment Apokalipsy o gwiezdzie spadającej z niebia może dotyczyć Nibiru. xD

xoz 29-08-2008 18:15

chesz traktowac apokalipse doslownie?

Erhion 29-08-2008 18:17

Heheh oczywiście, że nie. Jeśli apokalipsa była by dosłowna to nie pisałoby tam gwiazda czy Piołun, a Nibiru czy Planeta X.

A ja ją traktuje symboliczne. Fakt faktem wers ten pasuje do Nibiru jako planety, która według teorii zbliża się do nas. :)

Yoh Asakura 29-08-2008 18:22

Cytuj:

Toteż skoro może odnosić się do wszystkiego tak fragment Apokalipsy o gwiezdzie spadającej z niebia może dotyczyć Nibiru. xD
Może ale nie musi. I skoro to taki mały punkcik na niebie, to znaczy, że jest daleko, a skoro jest daleko, to jak ma wpłynąć na nasz klimat ?

Erhion 29-08-2008 18:24

Yoh wpłynie na nasz klimat kiedy się zbliży. Oczywiście jeśli teoria o tym, że się zbliża i będzie u nas w 2012 roku jest prawdziwa. Wtedy zacznie oddziaływać na nas.

Yoh Asakura 29-08-2008 18:35

Ale teraz gadamy o wersji z apokalipsy. A w niej jest napisane, że spadła z nieba wielka gwiazda. Nibiru nie ma nas spaść. I dobra, nie interpretujemy tego dosłownie - więc co ?

Glannath 29-08-2008 18:35

To jesli teraz jest to mały punkcik, to wytłumacz mi, jak możliwe jest pokonanie tak ogromnej odległości w cztery lata?

Erhion 29-08-2008 18:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glannath (Post 2250580)
To jesli teraz jest to mały punkcik, to wytłumacz mi, jak możliwe jest pokonanie tak ogromnej odległości w cztery lata?

Według pewnej teorii porusza się ona 70km/s. I, że dystant jaki został jej do pokonania to ileś tam dzięsiątków/setek milionów kilometrów. Nie pamiętam dokładnie. I od 3600 lat wędruje po swojej orbicie z tą prędkością. I nas ma minąć w roku 2012. Więc właściwie 99% drogi już pokonała.

Yoh Asakura 29-08-2008 18:45

Według pewnej teorii, taka jedna teoria głosi, powstała ciekawa teoria, a wiecie, że według tej teorii...

A są jakieś dowody na potwierdzenie którejkolwiek z nich ? Jakieś konkretne, a nie nieścisłości, do których można sobie dorabiać ideologię ?

raven 29-08-2008 18:51

co do samego obserwowania , niektorzy pisza ze juz ja zobaczono, inni ze jeszcze nie.

jezeli prawda jest ze do tej pory jej nie zauwazyli, jest to dosc duze ZA , do tego ze ta planeta nie istnieje, ludzie sa wstanie juz wykrywac czarne dziury, wiec raczej z taka planeta nie mieli by problemu.

a co do tego czegos za plutonem, nadal uwazam ze to wlasnie czarna dziura :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:46.