Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Wiecie w ogóle co to jest noob? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=8727)

szametu 17-04-2006 02:23

ja jestem nobem ? chyba tak ... bo gralem raz na koncie Relki Jej druidka i wyszedlem z troli na redzie. dlaczego ach dlaczego zapytacie ? poszedlem na nie goly ja swiety turecki :P

ale to tak na rozluznienie tematu ;) bo tak sobie czytam co piszecie, i musze Wam powiedziec, ze macie ultimate truth :( niestety. a juz szczyt takowego zachowania przejawia sie na swiatach non pvp. dobrze napisalem ? bo ludzie sa tam bezkarni. wedlug mnie. z tego co zaobserwowalem. i nie krzyczcie, ze jest gm, czy consul, czu tutor. bo ja sie nie znam. a pisze to co widze.

a jak ic tepic ? to jest dobre pytanie. muchozol odpada :P a szkoda :( ale to juz do Was pytanie ... z wyrazami szacunku ... poczatkijacy bog jeden raczy wiedziec kto :)

mlodysiwek 21-04-2006 18:27

Piękny post, takiego była trzeba.

Chciałem jeszcze dodac ze hakerzy to 95% PL i tylko oni wpadają na głupkowate pomysły typu:

Wsadze ci Mpa bo mam program tylko daj mi passy o LOL :(
Wstydze sie za swoj narod nawet w grze :(

murhaja 23-04-2006 02:05

bardzo ładny artykuł może przemówi to do rozsądku naszym rodakom, nie do końca zgadzam się z tobą na temat noobów bycie noobem nie jest złe (noob = newbie = nowy) większość polaków to więcej niż nooby to złodzieje, chamy, tylko polacy tak sie zachowują...

Aroonia 25-04-2006 22:55

Bez przesady....

W zasadzie w każdej narodowości są uczciwi gracze, jak i nOOby przez duze "O". Teraz broniąc siebie piszecie że SWE to same nOOby oszusci itp a zapomnieliście że tam też są playerzy, którzy pomagają innym, nie oszukuja. przecież nie ma idealnego narodu gdzie nie było by choc 1 nOOba. Możliwe że dlatego tak odczuwamy,że polacy to n00by , bo bardzo wielu polaków gra w tibię. Zwracam sie też do autora, że powinien uwzględnic ze w polsce nie graja same n00by a tylko on jeden gra 4 lata i n00bem nie jest... trochę szacunku i dla osób ktore graja mniej a zdązyły porównac definicję n00ba i newbie :/

Misio Man 26-04-2006 11:57

No Wreszcie!!

Wreszcie ktoś kto wie co trzeba wiedzieć bo ja na każdym serwie słyszę k***a mać bo lvl straciłem ple ple jeden kolo raz mnie zabił(BR) bez powodu potem na dragach go spotkałem z yellow hp miałem wybór SD czy UH Uhłem go i długo razem hunciliśmy,gadaliśmy, etc i było miło niestety zhackowano go a ja przeszedłem na inny świat. A co do poradnika(??) to bardzo dobry wreszcie ktoś który przemówił

Tegoro Halius 29-04-2006 00:16

No wkoncu ;p

Nareszcie temat na jakiego wszyscy czekalismy :cup: te noobki co siedzo w depo i ch*j robia tylko kradno rzeczy i zwalniaja server X( ale bez przesady troche tam pojechales po naszych;( z tego poradnika wychodzie ze jestem noobem bo na hotkeyach mam np. ExOrI ViS "" Wanna die? albo
Utani Hur "" I spadam =) wiec mam troche zal:(

Qwesty 03-05-2006 22:34

Pierwsza zasada! Czytać wolno ze zrozumieniem!!!!! I nie pisac na forum co palce wystukaja...;/ i co przyjdzie na mysl... Tak, ja znam przyczyne tego wszystkiego... Moj brat...ma 22 lata... wszyscy w Tibi go lubia... nigdy nie ma klopotu itd. ja tak samo... A np. koles z kafejki internetowej w mojej miejscowosci to jest totalny noob!! Serio...a dlaczego ? Odp. wiadoma : Ma 10 lat ;/ Wiekszosc Polskich dzieci w to gra... Nie, nie patrzcie na moj przypis, nie mam 13 lat... Prawie wszystkie lvle +90 to ludzie madrzy,dojrzali ... Jak widze dzieci co ani nie umieja napisac "pomoz" (pisza "pomurz") albo "rusz sie" (pisza "rurz sie") to az mnie skreca, gdzie sa matki tych dzieci? ;/ 10 latkowi pozwalac grac a nawet nie wie w co pozwala mu grac...To tyle...Powodzenia wam...Nara

pucus78 13-06-2006 17:05

Cytuj:

nOOb- gracz, który nic nie wie, ale twardo się zapiera ze wie i ze to ty jesteś nOOb
newbie(lub noobie, zależy jaki kraj)- gracz, który nic nie wie, ale się przyznaje i darzy do poprawy
...

nOOb- Polak, Brazylijczyk, Hiszpan, zaczyna grac pierwszy dzień, ktoś do niego mówi noob a on zaczyna przeklinać, bo słyszał to słowo w innej grze i twardo mówi ze on nie noob...
Sam sobie zaprzeczasz niemozna nazwac noobem czlowieka ktory gra pierwszy dzien a jest choc troche oczytany w tym temacie a ty wpadasz i obrazasz go takim nazewnictwem tylko dlatego ze myslisz ze jak ma low lvl to pewie odrazu noob wiec sie niedziw ze klnie bo to slowo mnie tez drazni a troche gram i za duzo osob naduzywa slowa noob.

Noob to czlowiek ktory pozjadal wszystkie rouzmy uwaza sie za boga a sam w wielu kwestaiach jest nieoczytany... no iswym zachowaniem okazuje to wiec prosze sie zastanowic zanim ktos krzyknie do kogos noob :)

Ziem Magic 16-06-2006 09:44

No cóż, bolesny fakt, wiekszość to n00by...Ale niestety juz tak będzie :/
Nic i nikt tego nie zmieni, żaden tekst, żadne zdarzenie. Ale może <mam taką %!@^!@% nadzieję !!> komuś coś zaświta w mózgu...Szansa 1 na 500 :/
OCZYŚĆMY ŚWIAT Z N00BÓW !!!!!!!! Wtedy będzie lepiej...

Na deser 'kfiatek' z noobkiem:
koleś 1-chodz na nooby
koleś 2-po co?
1-no chodz
2-dobra ide gdzie jestes
1-carlin
...........
Idą razem koleś 1 ma 13 lvl jego kumpel 18.Zobaczyli sorca na 16.Koleś 1 zaczyna go lać koleś 2 poszedł :PPP i co? i dead :D
Yeah, noob wtopił...Już nie pkuje..może dlatego że go zhackowali :P 'Gildia' hack :P

Ps. Miałem ciekawe kiedyś zajęcie ... Anty PK :D = Anty noob :evul:

pijany rolnik 16-06-2006 10:16

mnie denerwuje rowniez stanie przed dp. Goni mnie PK po Ab i oczywiscie muszę okrazyc dp 10x zanim uda mi sie kogos odepchnac i wejsc do srodka. Tak samo jest w kazdym innym miescie. oblezenie noobkow tak, ty co teraz czytasz tego posta pewnie tez blokuejsz tak dp :/

Asthan 16-06-2006 10:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pucus78
Sam sobie zaprzeczasz niemozna nazwac noobem czlowieka ktory gra pierwszy dzien a jest choc troche oczytany w tym temacie a ty wpadasz i obrazasz go takim nazewnictwem tylko dlatego ze myslisz ze jak ma low lvl to pewie odrazu noob wiec sie niedziw ze klnie bo to slowo mnie tez drazni a troche gram i za duzo osob naduzywa slowa noob.

Noob to czlowiek ktory pozjadal wszystkie rouzmy uwaza sie za boga a sam w wielu kwestaiach jest nieoczytany... no iswym zachowaniem okazuje to wiec prosze sie zastanowic zanim ktos krzyknie do kogos noob :)

Cytuj:

nOOb- gracz, który nic nie wie, ale twardo się zapiera ze wie i ze to ty jesteś nOOb
newbie(lub noobie, zależy jaki kraj)- gracz, który nic nie wie, ale się przyznaje i darzy do poprawy

Wiele osób na pewno tego nawet nie wiedziała. A teraz pokaże wam definicje nOOba w dzisiejszych czasach tibijskich.
nOOb- Polak, Brazylijczyk, Hiszpan, zaczyna grac pierwszy dzień, ktoś do niego mówi noob a on zaczyna przeklinać, bo słyszał to słowo w innej grze i twardo mówi ze on nie noob
On zaprzecza sam sobie? Przeczytaj jeszcze raz.

Pyro Aris 17-06-2006 02:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez WszechStronny
Kończę na razie tego posta, potem dodam nowe które bardziej rozwiną te przemyślenia, a wy tez pomyślcie, ze jednak jesteście noobami, ale możecie to zmienić, co wy na to?

no tak wszyscy polacy to nooby jednak ty jestes wyjatkowy... pare razy spytalem wyzszych lvli (nie w tibii) gdzie moge expic na lvl xx ze skillami xx/xx i juz jestem zaliczony do noobow !

<<<<<<<< to nie jest moj glowny char - uhmaker ,pk char ,i do monkow

Aynahanir 17-06-2006 15:27

wielu z nas kiedyś było... jak to się pisało? a tak newbie. w sensie że jesteśmy na tibii nowi i staramy się grać jak najlepiej i być tak dobrzu jak nas na to stać. ja sam mam dopiero 4 level i praktycznie jestem noobem w znaczeniu które tu podałem. co do n00bów przez duże O to opis autora dokładnie opisuje takich gości co ich codziennie widuję na Morganie. Nic nie wiedzą i zapierają się że są mistrzami tibii. paru gości nawet stało na dziedzińcu i najgłośniej jak się dało mówili
Cytuj:

BUY TORCH!
a stali koło sklepu. jesdemu takiemu sprzedałem zużytą świeczkę żeby się odczepił

Colo_2006 17-06-2006 22:44

100 % Racji

Masz racje wiele osób tak robi , ale to nie ich wina :D

pucus78 19-06-2006 03:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gladiatr
On zaprzecza sam sobie? Przeczytaj jeszcze raz.

taaak a co?! poczytaj se tez kilka razy nietedy drogra do pojecia nooba.. to w tej chwili zbyt abstrakcyjne pojecie i nie dokonca sam sobie dobrze odpowiedzial... troche filozofiii a nie juz jak noobek bedziesz zaprzeczal 8o
:baby:

Chycel 19-06-2006 08:45

Poprostu gratulacje dla typa, co rozpoczal ten temat. A ja kocham Parysa ktory napisal tak... Parys napisal
Cytuj:

noobie- gracz ktory nic nie wie, ale sie przyznaje i darzy do poprawy
Noobie? Chyba Newbie. Jak byś poprawił orty/ literówki ( a jest ich dużo) to artykuł trafiłby na stronke.
A teraz WszechStronny

Cytuj:

No Parys, troszke nie umiesz czytac... ale jestes wkoncu kibolem ><

Powroce do tematu, moj braciak, jak pada, to sie boje o moje drzwi do pokoju <po 2 serjach, nie wiem jak jeszcze zyja>. Hamsko sie zachowuje w tibii, a potem sie dziwi ze ma hunta od hgh lvli. Ja ogolnie rzecz biorac zachowuje sie kulturalnie, nie kroje lootow, nie wyklinam, nie kluce sie.
POROZUMIENIE Z GRACZAMI TO JEST PRAKTYCZNIE PIERWSZY STOPIEN DO WBICIA HGH LVLA PRZEZ WAS!! A to, ze wy nie umiecie sie zachowac, to kolegow nie macie, a tylko samych wrogow, ktorzy tylko czekaja na to, aby powiedziec - Gratz! Ur Hunted! I kto z wami pojdzie np. na te hydry? Jak wy wyklinacie, kradniecie, kolo sobie pomysli ze bedziecie tacy na huncie, albo wpadnie akorat na czas huntu wasz przesladowca, i was nie utlucze? Loot skradziony/wziety z ciala a wasz kolega, z ktorym byliscie jest teraz o pustym portfelu ><.

To tyle. 1st post :P

@edit
Teraz pytanko za 100pkt <moze iq>
Co oznacza slowo HUNTED?? Odp. przyjmowane sa do godz. 13 dnia 19 czerwca roku panskiego...

Nakaye 21-06-2006 01:49

Pisząc ten topic obraziłeś wszystkich Polaków oprócz siebie. Co z tego, że grasz 4 lata? Ktoś może grać mniej lat, a przesiedzieć więcej godzin przy tibii niż ty w ciągu tych 4 lat, czy to będzie znaczyć, że 'on' jest lepszy?
Poziom polskich graczy wynika z niedojrzałości psychicznej dzieci w wieku 12-15 lat- wyzywają i myślą, że są najlepsi. Oczywiście znam kilku graczy, którzy pomimo swojego wieku potrafią normalnie porozmawiać i pokazać, że umieją grać. Co do graczy w starszym wieku (16-17+)- oni się przykładają do gry... dlatego im jakoś idzie. Są przypadki, gdzie ludzie nawet starsi zachowują się jak małolaty- wynika to z tego, że nie chodzą do szkoły, nie uczą się, są po prostu 'prostakami'... potem słyszę w tv:

"-Ja jestem knajtem i wale z aksa... a kumpel jest druitem i wali z ruszczki"

Dużo osób robi takie błedy ortograficzne w grze... co świadczy o ich poziomie wykształcenia. Szwedzi są po prostu dojrzalsi, wyuczeni, ale także cwaniakami. Prawie co drugi "super-szwed" dzieli swoje konto z kolegą. Dlatego tak rządzą na serverach. My mamy także wspaniałych graczy (pod względem expienia)- wystarczy spojrzeć na server 'Furora'. Grają tam praktycznie sami polacy i co? Zrobili 100 levele szybciej niż jakikolwiek szwed (nie wspominając o Taifunie, który nam pocisnął 200 level).

Dlatego:

DZIECIAKI! NAJPIERW DO KSIĄŻEK- POTEM GRAĆ, A SKOŃCZY SIĘ DZIECINNE ZACHOWANIE W GRZE

Nie masz co się chwalić, że rozmawiasz ze Szwedami itp. jak ci coś nie pasuje w Polsce to wyjedź tam! W tibii każdy gracz odpowiada za siebie ;), a jeżeli boisz się przynać, że jesteś polakiem- to najwyraźniej nie umiesz grać >.<.

maciek117 24-06-2006 16:24

Racja

wszystko co napisal Nakaye to swieta racja. Niestety w polsce tak to juz jest ze 90% ludzi grajacych przez internet to rozpieszczene bachory ktore sluchala tokio hotel i blog 29 i podczas grania cwaniakuja do kazdego bo to jest dla niech jedyna szansa zeby kogos obrazic a nie dostac po gebie .

W ogole to powstala juz nawet przeciez specjalna akcja NIE DZIECIOM NEOSTRADY ktora zwalcza takich łepków

Patol 24-06-2006 17:42

Ja starac sie nie byc noobem, ale wiem ze czasami jestem. A tak wogole to polacy w Tibii to prawie same nooby. Np koles do mnie podchodzi i mowi odrazu czy zostaniemy przyjaciolmi. Powiedzialem mu czemu nie tylko przyjaciolmi a nie przyjaciulmi. Po jakims czasie koles mowi tak: daj mi prosze jakies itemki bo jestem po dedzie. Potem sprawdzam na www.tibia.com a on wcale nie mial nigdy deda. A ja tam nie wiem czy szwedzi tacy dobrzy, ja wiem ze niemcy to ziomki jakich malo (sam sie ucze niemieskiego w szkole i mi idzie niezle). Jak moj kumpel zobaczy niemca to odrazu gada ze to faszysta, nazista, hitler, pogromca Zydow, ze niech jedzie do Auschwitz. To sa wlasnie WIELKIE NOOBY.

Najs Knight 25-06-2006 09:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys
Noobie? Chyba Newbie. Jak byś poprawił orty/ literówki ( a jest ich dużo) to artykuł trafiłby na stronke. Chociaż mi sie artykuł nie podoba. Po co niby jednoczyć Polaków? Po to żeby tylko oni byli na serverze? A co do cen... Każdy chce więcej zarobić. Buisnes is buisnes, w biznesie nie ma sentymentów. A skoro grasz w tą grę od 4 lat to któy masz lvl? Bubble gra od trzech lat i ma 190, a Ty?

n00b? hyhy :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:26.