Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Paladyn czy Knight ??? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=8975)

Przemcio Zencio 09-03-2006 22:53

Jeszcze jedno do palka
Knight jak jest bez bohow na 40 levelu to jest wolny jak 15 - 20 level
a ja mam 23 level i mam bohy i pokonuje kumpla knighta z 47
Wiec na tyle palek lepszy ;P

Diamonic 09-03-2006 23:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Przemcio Zencio
Jeszcze jedno do palka
Knight jak jest bez bohow na 40 levelu to jest wolny jak 15 - 20 level
a ja mam 23 level i mam bohy i pokonuje kumpla knighta z 47
Wiec na tyle palek lepszy ;P

Nie ma różnicy czy to knight czy paladyn. ;)

Czubek 10-03-2006 20:20

Ale wy macie problemy zal.pl ... Jak ktos chce grac i lvl bic i nikogo niezabijac i sie nudzic tylko expiąc to proste zeby wybral knighta a jak ktos chce chodzic solo potwory na hunty jako shooter i na huntach tak szybko exp klepac ze to baja i wogule pal rox (knight moze jest fajny ale do 30 lvlu potem to juz sie robi nudne) PAL to jest to:cygaro: :cygaro:

Vomusu 10-03-2006 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Okrutny
Łuhuhu.... nie mozna zrobic combo z dwóch czarów spontanicznych, ale kompo runiczne + spontaniczne + wand + summon da się. Przy używaniu sd nic sie nie wymawia więc nie jest sie exhausted. Widać żeś nie grał sorcem :P

to chyba ty nigdy nie grałeś sorcem... jakby od run nie było exhausta to orshabaal padał by w 3sek (schodzilo by z macro bp sd na sekunde), a anihilatora dałoby się zrobic solo sorcem...

Stożek 11-03-2006 15:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vomusu
to chyba ty nigdy nie grałeś sorcem... jakby od run nie było exhausta to orshabaal padał by w 3sek (schodzilo by z macro bp sd na sekunde), a anihilatora dałoby się zrobic solo sorcem...

Może i grał sorcem... ale na OTS'ie, gdzie exhaust był ustawiony na 0 ;) , a pozatym wykonanie comba na knightcie niewiele daje jeśli się ma słabe hity, ile można waląć z uh i sd? A pozatym combo jest skuteczne na nieprzygotowanym osobniku - zapominacie o SS amulet ;) Aby ubić dobrego najta najlepszym rozwiązaniem jest trap, a aby ubić palka wystarczy dobry sorc ;)
(kto widział film jak EK na 35 przez ponad 0.5h opierał się palkowi na 100+ i sorcowi?)

Yoziom 11-03-2006 18:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Para
:) chyba macie racje najprawdopodobniej bede gral palem :lucznik: .
Ale mam jeszcze jedno pytnko jest sobie knight 20 lev i pall 20 lev obydwoje bez uhow ktory wygra ???? (pall ma 100 strzal) Piszcie swoje opinie a bede wynagradzal notami z gory dziekuje.

Pewnie ze pall... Knight go nie dogoni chyba że ten pall ma lagi :P ale w to nie wątpie.

A zapomnial bym, zależy jakie ma skills :)

Vil 11-03-2006 22:53

Z tego co zauwazylem palek w pelnym biegu nie strzela, wiec nici z waszych teorii.

Vampir Z Zaglebia 08-04-2006 08:30

A ja mam pytanie: Ktora profesja [Knight-Pall] jest szybsza na tym samym levelu [bez zadnych BOHów, Time Ringow, itd.]?

Roni Shooter 08-04-2006 08:48

@up
Chyba najt :)

Vampir Z Zaglebia 08-04-2006 20:42

fenx Gremlin nigdy bym nie zgadl :)

DJ Necro 08-04-2006 21:07

Pall ...

Więc...

Pall...-Jak nie masz lagów i duzo czasu na gra bierz pallka,Dobre potwo na małym lvl(Ja osobiście gram Pallkiem ;P

Najt-Hmm...prosta gra,w tydzień wbiłem 20lvl skille 65/65 jedyny problem to eq coraz lepsze i coraz szybciejX(

TaJemniczy 09-04-2006 11:14

Grałem troche knaitem,obecnie gram pallkiem powiem ci że lepiej gra się knaitem.Czemu??
Hunt---55lvl knait i 55lvl palek
pallek--max 1000 boltów---3bp uh---4 bp hmm--2bp gfb
knait-------------------bp bardzo dużo:)
I kim dłużej bendzież huncił?????

ps.soori za or.klawiatura mi padła

Grim Rider 09-04-2006 20:12

Ja mam paladyna i odradzamci ta profesje. Zeby nim grac trzeba bardzo duzo kasy na speary, a sam trening to katorga. Jesli jednak masz juz dobre skill to gra daje duzo przyjemnosci. Jest jeszcze jednak jeszcze jeden wielki minus - kilk, lag i odrazu dead.

Luki The Darknes 12-04-2006 21:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krakowiaczek jeden
Gram knightem bo dost dlugo bo prawie 51lvl wbilem lecz pech dead, przed tym incydentem mialem jusz skanczyc z knightem ktory jusz mi sie na maxa znudzil. jezeli chesz sobie fajnie grac i czegos osiagnac zrobienie knighta do 50lvl z wmiare skilami jest latwe i taki knight jusz nie przedstawia takiej jak dawniej wartosci bojowej, teraz mam pallka z ktorego sie bardzo ciesze spoko sie nim gra, mial byc tylko przerywnikiem w czasie nudow ale bardzo mi sie spodobal i gram nim, do 20lvla scaraby bilem z arrowow co u knighta byloby mazeniem, ogulnie plakiem jusz bije potworki o ktorych knight moze snic, pall takze ma best hit combo p arrow + sd (bez sorca z ue :P) , i jusz na 20lvlku z distem na 54 jak desercika robilem to w slima za 104 poszlo a tego zadna inna profesja nie da rady zrbic (chyba ze sorc/druid z sd ale bolt =2gp sd = 200gp wiec ...)
mam nadzieje ze pomoglem narqa

Przepaszam wszystkich, ale to musze skomentowac xD
I Ty nam mówisz, że na 20 levelu ze skillami 54 udezyles SLIMA za 104 ? i mówisz ze inna profesja tego nie zrobi udezajac samą bronia bez magi tak ?
To wyobraz sobie knighta level 11 Skills(53/53) z Fire axe udezylem za 120 w slima ;]

Edit: Mam jeszcze jedno do powiedzenia.Palladyn moze i expi bardzo szybko na małym levelu, ale level wyzej=wolniejszy exp! taki Palladyn 50 level w porównaniu z 50 knightem to wielkie "ZERO"
1.Knight do 40 levela moze spkojnie expic sobie na scarabah itp a taki palek no dobra pójdzie na te scaraby ale wyskoczą mu 3 scaraby i co będzie ??
Knightem mozna oplacanie expic na dragah od 90 levela zalezy kto jak chce kazdy hitek 120+ praktycznie, ale palladyn moze juz wczesniej zacząc przygode z dragami.Ogólnei nie ma czegos takiego "ooo palek super szybko hiper expi a knght tylko skilluje i bardzo wolno expi"
Lepsze skille szybszy exp :)
Tak wszystko jakby dodac to wychodzi na to, ze Palladin jest dobry na początku niby tak fajnie sie nim gra i expi, ale z biegiem czasu palek zwalnia z expieniem.Knight na samym początku nie daje rady z dobrym expieniem i nie moze podskoczyc Palladynowi, ale gdy zdąbędzie ten 4 magiczny to juz wymiata i jego expienie staje się coraz szybsze~!Od większego levela knightem mozna siedziec na Orc Fortest tam tak exp lecii w ogóle mozna sie rozpisywac :)

Powodzenia~!

Diamonic 12-04-2006 23:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luki The Darknes
Edit: Mam jeszcze jedno do powiedzenia.Palladyn moze i expi bardzo szybko na małym levelu, ale level wyzej=wolniejszy exp! taki Palladyn 50 level w porównaniu z 50 knightem to wielkie "ZERO"

Jak ktoś potrafi grać paladynem to level nie ma nic do znaczenia, powiedzmy: knight na ok. 50lvlu expi sobie na scarabach i bije te 30k/h~ może, paladyn siedzi sobie na labirynce i robi 50k jak potrafi grać. Wszystko jest zależne od skillu grania...

Vil 13-04-2006 00:14

Cytuj:

Palladyn moze i expi bardzo szybko na małym levelu, ale level wyzej=wolniejszy exp! taki Palladyn 50 level w porównaniu z 50 knightem to wielkie "ZERO"

A swistak siedzi bo sreberka byly nieletnie.

Cytuj:

1.Knight do 40 levela moze spkojnie expic sobie na scarabah itp a taki palek no dobra pójdzie na te scaraby ale wyskoczą mu 3 scaraby i co będzie ??

Bedzie smiesznie o_O

Cytuj:

Knightem mozna oplacanie expic na dragah od 90 levela zalezy kto jak chce kazdy hitek 120+ praktycznie, ale palladyn moze juz wczesniej zacząc przygode z dragami.

Gdyby mi sie chcialo dotrenic jeszcze ze 5-6 skillow moglbym spokojnie expic na dragach, i to lepiej niz na guardach. Palkiem - 30 level i lecisz..

Cytuj:

Tak wszystko jakby dodac to wychodzi na to, ze Palladin jest dobry na początku niby tak fajnie sie nim gra i expi, ale z biegiem czasu palek zwalnia z expieniem.

Widziales kiedys PoH?

Cytuj:

Knight na samym początku nie daje rady z dobrym expieniem i nie moze podskoczyc Palladynowi, ale gdy zdąbędzie ten 4 magiczny to juz wymiata i jego expienie staje się coraz szybsze~!

Powiedz mi od ktorego levelu i od jakiego expowiska zaczynasz uzywac uhow przy expieniu tak, ze wymiatasz ?

Cytuj:

Od większego levela knightem mozna siedziec na Orc Fortest tam tak exp lecii w ogóle mozna sie rozpisywac :)

Palkiem srednio 30-40 leveli wczesniej.

jaroslawbeczek 13-04-2006 00:23

wreszczie Vil powiedzial cos madrego :) mi juz niedobrze bylo od tych komentarzy :P

moim zdaniem obie profesje sa dobre i nie mozna oceniac , ktora jest lepsza, bo kazda ma wady i zalety, i tak naprawde to zalezy od doswiadczenia i umiejetnosci gracza( powtarzam sie) :)

gralem oboma postaciami i obie sa fajne ;)

Wojtus the pall 13-04-2006 13:58

Paladyn Rox

Paladyn rox dlatego ,że

Ma dużo hp i many
Może walic z poteżnych run
Moze walic 2 hity naraz
Ma dosyc duzo capicity
Dosyc szybko mlev mu wskakuje
Niepotrzebuje runek ,aby zabijac potworki

Paladyn rox :cup:

Aroonia 24-04-2006 23:33

ja osobiscie gram palem i muszę stwierdzic ze bardzo dobrze mi się nim gra. Po 1: na 14 lvl mozna zabic fd (sposobem gora dol gora dol itd)
Po 2:Posiada wiele przydatnych czarów
Po 3: ma dosc niezle hity... . :P

ale oczywiście sa i minusy i to powazne...
m.in duzo forsy przepada na bolty które leca jak woda...
BARDZO przeszkadza fakt,ze pal nie moze uzywac tarczy... bo dostaje sie o wiele wieksze hity... na moim lvl postrafię od guarda dostac hit 100+ ;(

My991 25-04-2006 15:06

Moim zdaniem knight jest lepszy ale to zalerzy od gustu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:28.