Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Prywatny Test Server- ssy i wiadomości (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=154440)

Alkatria 17-11-2007 22:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez NcR (Post 1751255)
czy jakis knight powiedziec cos o broniach, aktualnie na temat czarow i obrazen wypowiadaja sie druty/sorce a knighty/palki lamentuja nad swoim losem dajcie jakies screeny a nie!!!

z tego co widzilem na screnach knight ertaz ma troche przesrane bo ma strzaly w broniach ;/... np. po 100 uderzenaich broin sie chyba niszczy ;/

Flipsio 17-11-2007 22:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Prusjasz (Post 1751258)
Mam pytanko... kolega mi powiedział że na test serverze można zaznaczyć potwora na battle , uciekając przed nim i bić z daleka z exori vis.... to prawda?

tak jest taka opcja (jak narazie moze to zmienia)

Alkatria 17-11-2007 22:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Prusjasz (Post 1751258)
Mam pytanko... kolega mi powiedział że na test serverze można zaznaczyć potwora na battle , uciekając przed nim i bić z daleka z exori vis.... to prawda? będzie tak na rl tibii?

yaaa
ale tylko 4-5 kratek od ciebie bedizesz mugl walnac visa lbo morta albo flama albo tego nowego :) hihi

Taziu 17-11-2007 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysheak (Post 1751250)
Nom , z exori flam na dystans mozesz klepac, niezla opcja w sumie xD

hehe siemano.. a wiesz moze ile to many zabiera? xD

Jestem ciekawe czy nowy serwer wyjdzie tak przynajmiej miech po upie bo chce zaczac od nowa ale na jakims nowym serwerze a nie na takich serwerach ze juz wpizde h lvli :| w sumie dawno juz nie bylo new serwa

NcR 17-11-2007 22:02

lol

z tego co wiem to sie bron nie niszczy tylko jak masz "zaczarowana" to po bodajze 1000 udezeniach traci moc magiczna!!
ps. te exori (vis/mort itp. zabieraja tyle samo many tylo sa na odleglosc.

hoczek 17-11-2007 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Guardi (Post 1751153)
... znowu paladyn stanie się delikatną profesją mały lag i ded -.-' jak coś ulepszą to w następnym upie muszą to z maścić i tak w kółko... ciekawe bo najwięcej 250 lvl+ jest knightów,sorców i drutów ,a paladynów można wyliczyć na palcach jednej ręki :D

postacie z 250 lvl
druidzi Mateusz Dragon Wielki = 1 (2 druid ma242lvl)
palkowie Sir arthos = 1 (2 ma 245lvl)
knighci jest ich 11
sorcowie jest ich 8
czyli druidów i paluw jest tyle samo z minimum 250lvl więc oco ci hodzi że jest mało palów z 250 lvl
suma druidów w top 500 to 36
palków to 80

i jeszcze jedno na ostatnim upie dostali "nagrodę" tylko palkowie i knighci a sorkowie i druidzi kopa w d
na to update sorkowie i druidzi dostają czary i manasy
palkowie strzały czary i fluidy
knighci ulepszanie broni przez kamuczki i life fluidy
więc wszyscy coś dostają

Flipsio 17-11-2007 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taziu (Post 1751266)
hehe siemano.. a wiesz moze ile to many zabiera? xD

Jestem ciekawe czy nowy serwer wyjdzie tak przynajmiej miech po upie bo chce zaczac od nowa ale na jakims nowym serwerze a nie na takich serwerach ze juz wpizde h lvli :| w sumie dawno juz nie bylo new serwa

bedzie zabieralo 20 many przynajmniej tyle narazie zabiera

bemo 17-11-2007 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysheak (Post 1751254)
ciezko ci idzie mowienie po polsku :s

moze nie jest polakiem?

bemo 17-11-2007 22:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoczek (Post 1751268)
postacie z 250 lvl

nie sadze zeby pallkowi az tak sie te strzaly przydaly, a fluidy ma kazdy

hoczek 17-11-2007 22:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bemo (Post 1751273)
nie sadze zeby pallkowi az tak sie te strzaly przydaly, a fluidy ma kazdy

ale coś dostanie nie tak jak ostatnio tylko knighci i pale coś dostali

Traucer-Skowron 17-11-2007 22:08

Re

Hmmm ja mam tylko jedno pytanko kto walnie większy hit na tym samym lvlu i mlvlu ms czy ed?

A może to będzie tak, że ms w jeden typ potworów większy hit, a ed w inny typ potworow wiekszy hit...?

P.S
Ale wydaje mi się ze ed większy hit będzie miał, bo zmniejszyli damage UE tylko ziększyli jego obszar (po co? :( ). A drut zyskal czar od 60 lvla, 1200 many - moc starego UE tylko że od lodu...

Flipsio 17-11-2007 22:09

Kazdy cos dostanie. Bo jak napisaly cipy to ma byc ostatnia balansacja, potem maja byc tylko poprawki kosmetyczne. Mam nadzieje ze im sie uda

bemo 17-11-2007 22:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoczek (Post 1751279)
ale coś dostanie nie tak jak ostatnio tylko knighci i pale coś dostali

po co mu cos co do niczego sie nie przyda ; d?

mam nadzieje ze nieldugo sie wyjasnia sprawy co do vity pallka (przesada w ch*j), uhow dla kiny (600 hp?) i tych spirów na 3 sqm no mow co chcesz ale gsa juz ciezko bedzie bic na mid lvl

Flipsio 17-11-2007 22:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Traucer-Skowron (Post 1751282)
Hmmm ja mam tylko jedno pytanko kto walnie większy hit na tym samym lvlu i mlvlu ms czy ed?

A może to będzie tak, że ms w jeden typ potworów większy hit, a ed w inny typ potworow wiekszy hit...?

P.S
Ale wydaje mi się ze ed większy hit będzie miał, bo zmniejszyli damage UE tylko ziększyli jego obszar (po co? :( ). A drut zyskal czar od 60 lvla, 1200 many - moc starego UE tylko że od lodu...

druid bedzie silniejszy na ognistych potworach soker bedzie silniejszy na "roslinnych" potworach" a ue beda w podobnej mocy soker dostal jeszcze exevo gran mas flam

Traucer-Skowron 17-11-2007 22:13

Re

A ten czar (up 1) od jakiego lvl i ile many bieże bo bardzo mnie to gryzie, bo przed up grałem palem ale miałem hack i teraz postanowiłem znów grac ale się zastanawiam kim... ;)

bemo 17-11-2007 22:14

to poczytaj inne tematy, w tym ten gdzie wszystko DOKLADNIE bylo napisane

Taziu 17-11-2007 22:19

Jak myslicie wyjdze nowy serwer po tym uptade?

tak przynajmiej miech po ale bylo by zajebiscie

co wy o tym myslicie?

Flipsio 17-11-2007 22:21

Moim zdaniem wyjda nowe servery. Cipy po letnim upie zachlanni na kase za pacc

Alkatria 17-11-2007 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taziu (Post 1751315)
Jak myslicie wyjdze nowy serwer po tym uptade?

tak przynajmiej miech po ale bylo by zajebiscie

co wy o tym myslicie?

Wyjdzie..
Ale nieiwmeimy cyz przed up czy po.. roznie bywa
i nieiwmey czy pvp, pvp-enfo , czy non pvp :/

Spidarman 17-11-2007 22:28

Mam pytanie odnosnie tych klejontow... Moga je robic tylko srokowie i druidzi z pacciem czy facc tez??

krzysheak 17-11-2007 22:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alkatria (Post 1751327)
Wyjdzie..
Ale nieiwmeimy cyz przed up czy po.. roznie bywa
i nieiwmey czy pvp, pvp-enfo , czy non pvp :/

Cos czuje ze moze wyjsc pvp i non pvp czyli w sumie 4 :) Bo na pvp w ch**j osob chce isc a non pvp wciaz sa przepelnione

Maragoko 17-11-2007 22:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoczek (Post 1751268)
postacie z 250 lvl
druidzi Mateusz Dragon Wielki = 1 (2 druid ma242lvl)
palkowie Sir arthos = 1 (2 ma 245lvl)
knighci jest ich 11
sorcowie jest ich 8
czyli druidów i paluw jest tyle samo z minimum 250lvl więc oco ci hodzi że jest mało palów z 250 lvl
suma druidów w top 500 to 36
palków to 80

i jeszcze jedno na ostatnim upie dostali "nagrodę" tylko palkowie i knighci a sorkowie i druidzi kopa w d
na to update sorkowie i druidzi dostają czary i manasy
knighci ulepszanie broni przez kamuczki i life fluidy
więc wszyscy coś dostają

X(Tak rzeczywiście wszyscy coś dostali....tylko że tu jest mały kłopot bo palowi (najprawdopodobniej pisze tak bo zaraz stado owiec z forum żuci sie na mnie że to tylko test server i że jeszcze dużo sie zmieni..):
zjebią speary tzn. będą miały zasięg na 3 kratki (n/c)
i exure vite która ma leczyć twoje rany do 150hp...........

Pall dostał strzały i o ile wiem dużo ludzi pisze że strzelanie nimi, expienie z nimi jest bardzo nieopłacalne... większość woli enchanted
spear 8o

Taziu 17-11-2007 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysheak (Post 1751330)
Cos czuje ze moze wyjsc pvp i non pvp czyli w sumie 4 :) Bo na pvp w ch**j osob chce isc a non pvp wciaz sa przepelnione

ciotko jestes na tibi?; na xerenie albo na jakims swiecie?

no ja chce zaczac od nowa na nowym serwie bez kitu a jak nie to bede musial walnac WT na inny serw i zaczac jakos ale tak to hujnia :|

na nowym serwie fajnie zaczac druidkiem drogie itemy nawet jak sie wastuje druidem na malym lvlu i sorkiem to na new tak drogie itemy sa ze kazdy niema waste =d oczywiscie chodzi mi o tych co potrafia grac

Maragoko 17-11-2007 22:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Spidarman (Post 1751329)
Mam pytanie odnosnie tych klejontow... Moga je robic tylko srokowie i druidzi z pacciem czy facc tez??

Z tego co wiem to tylko ci co mają pacc i 30+lvl :D Oczywiście magowie

krzysheak 17-11-2007 22:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taziu (Post 1751340)
ciotko jestes na tibi?; na xerenie albo na jakims swiecie?

no ja chce zaczac od nowa na nowym serwie bez kitu a jak nie to bede musial walnac WT na inny serw i zaczac jakos ale tak to hujnia :|

na nowym serwie fajnie zaczac druidkiem drogie itemy nawet jak sie wastuje druidem na malym lvlu i sorkiem to na new tak drogie itemy sa ze kazdy niema waste =d oczywiscie chodzi mi o tych co potrafia grac

z tego co wiem my umiemy xD

Taziu 17-11-2007 22:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysheak (Post 1751372)
z tego co wiem my umiemy xD

no tak mam nadzieje ze nowy serw kurfa wyjdzie@!!!!!!!

Marians 17-11-2007 22:48

:d

Ej mógłby ktoś dać ss np. z bright sword załadowanym o ile się da, jakiegoś knight co bije z tą załadowaną bronią i coś na temat tego jaki będzie ten nowy czar leczoncy dla knighta

z racji tego bo jestem knightem :miecz:

:P a tak to dołanczajcie ss zamiast gadać

Misiuuu 17-11-2007 22:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smilemanek (Post 1750862)
Pozwolcie ze wam wyjasnie: otoz gdy na ekranie pojawia sie np. knight walacy w jednego draga 2500 a w inne nic to to jest bug TS'a .To tylko tak wyglada pisze ze jeden drag oberwal hita 2.5k ale wszystkim trzem sie ujelo zycia polowe na przyklad tak samo jak sorc bedzie ue walil to bedzie pisalo na jednej osobie sume wszystkich obrazen na wszystkich osobach.
Mam nadzieje ze juz nie bedzie bezsensownych postow ze sorc wali z force strike'a 900 :);)

wyobraz sobie ze knight wali exori na 8 kratek i mógł np ujebać po 500 w 5 dragów i mu sumuje na 2.5k, a force strike inteligencie wali w JEDEN CEL kratke przed tobą więc co tu do sumowania? o0

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pagan (Post 1750951)
Knight się zebrał na wyznania? - Taa może i sorc expi 3 razy szybciej, tyle że 3 razy wolniej zarabia. Poza tym kto czytał newsy odnośnie wyrównania profesji to się ze mną zgodzi, a wszystkich knightów przepraszamy. Naprawdę to iż jestem wierny swojej profie jak ktoś powiedział to już wyczyn, wy wszyscy po letnim upie zaczeliście robić nowe hary, ja expiłem dalej MS'em, szkoda tylko że dostałem po du... cóż raz na wozie raz pod wozem...

albo expisz jak pojebany albo zbierasz kase, trudno coś za coś - życie jest ciężkie

to tylko gra, co się tak przejmujesz

Taziu 17-11-2007 23:02

jestem ciekaw jak to bedzie =d czy teraz rzeczywiscie nie bedzie takiego waste druidem i sorccem i co na to bedzie glownie wplywac bo naprzyklad te manasy co daja 300-500 many to kosztuja 200 gp

wiec to i takpodobnie jak np kupujesz teraz manasa za 55 gp ktory daje max 150 many

Maragoko 17-11-2007 23:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Manndy (Post 1751104)
Jak możecie to prosiłbym o wiecej informacji dotyczących knightow.
Czy to prawda że po update knight ma sie słabiej uhać??Bo doszły mnie takie słuchy;]

A i czy można zaczarować także tymi żywiołami na przykład sca?
Jak tak to proszę o screen z zaczarowanym sca;

Z góry dzieki

Mało powiedziane że uhy słabo leczą, leczą po 100 :evul:

Cipki kur.. nie NIE zmieniać zasięgu spearów co to ma być mag z exori vis czy tam innych ma większy zasięg niż speary!!!!!

Piotrek Marycha 17-11-2007 23:03

@up: nie podoba sie ? TO UZYWAJ BELTOW
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysheak (Post 1751330)

4 najnowsze non pvp nadal sa puste
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maragoko (Post 1751337)
zjebią speary tzn. będą miały zasięg na 3 kratki (n/c)

mozesz uzywac beltow... moze to wywola u ciebie szok, ale kiedys NIE BYLO royal ani enchanted spearow...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bemo (Post 1751292)
i tych spirów na 3 sqm no mow co chcesz ale gsa juz ciezko bedzie bic na mid lvl

j.w. - uzywaj beltow...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez paulgustav (Post 1751190)
j
dobry przyklady poi na harmonia mdw bierze 300 k od osoby
300k x 25=7500kk
to wy twierdziecie ze sorc czy druid nie zarabia malo kasy
to znaczy jestes ulomni

a z tego ze 7500kk podzieli na 7 osoby
7500:7=1070
a koszty runek jest ok 500 k
wychodzie za kase pol 1kk na glowe
to malo ?

no taa, a mdw to pewnie POI questy robi codziennie wieczorkiem jak mu sie nudzi nie?

PS: nikt o tym (chyba) nie wspominal, ale jaki jest exhaust na potiony nowe? tak jak uh - 2 sek czy taki sam jak dotychczas na fluidy?

>Pchelka< 17-11-2007 23:05

japierdole kurwa normalnie diablo 1 niedlugo tibie tak spierdola ze niebedzie sie dalo grac . knightów po tym upie to (juz) spierdola
zal CIPY kurwa niewiedza co robic dawac tu tibie 7.9 !!

Bartek11 17-11-2007 23:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez >Pchelka< (Post 1751433)
japierdole kurwa normalnie diablo 1 niedlugo tibie tak spierdola ze niebedzie sie dalo grac . knightów po tym upie to (juz) spierdola
zal CIPY kurwa niewiedza co robic dawac tu tibie 7.9 !!

Ja nie moge ale zal czysty samolub. Boże jak takim można być. A do twojej świadomości to knighta nie zjechali, moim zdaniem nawet ulepszyli. Sam gram knightem i mi sie podoba ten up B)

Medivh Shady 17-11-2007 23:12

moje odczucia jak narazie ;/ choc gram ms to nie podoba mi sie co robia z innymi profesiami

- roznorodnosc czarow u druida i maga - OK
- miksturki dla knighta ( beznadzieja , i jeszcze ta cena , jesli by byly w samej cenie co nowe manasy to ok ale teraz zdecydowanie za drogo )
- nowe manasy tez beznadzieja ( za cene najwiekszych mam 4 bp podstawowych manasow , wiec sie bardziej oplacaja )
- brak combo potworkow ( beznadzieja na maxa !!! przy expie nie bede sie wogole przejmowal czy mi walnie cos combo i padne czy nie . sorc bedzie mogl blokowac prawie wszsytko ;/ )
- wyglad nowego ue energetycznego troche kiczowate ;) za duze te chmurki
- zwiekszenie mnoznika przy ruach na plus
- nowe czary dla pala . hm... ok ale szkoda ze tak malo jest niumarlych potworow

to chyba wszsytko narazie

Flipsio 17-11-2007 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bartek11 (Post 1751445)
Ja nie moge ale zal czysty samolub. Boże jak takim można być. A do twojej świadomości to knighta nie zjechali, moim zdaniem nawet ulepszyli. Sam gram knightem i mi sie podoba ten up B)

Uwazam tak jak ty. Knight bedzie mial nawet lepijej potwory nie walna combo. Fakt moze drozszy bedzie exp ale knight nie powinien nazekac na brak gp

Psycho-Tata 17-11-2007 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pagan (Post 1750951)
Knight się zebrał na wyznania? - Taa może i sorc expi 3 razy szybciej, tyle że 3 razy wolniej zarabia. Poza tym kto czytał newsy odnośnie wyrównania profesji to się ze mną zgodzi, a wszystkich knightów przepraszamy. Naprawdę to iż jestem wierny swojej profie jak ktoś powiedział to już wyczyn, wy wszyscy po letnim upie zaczeliście robić nowe hary, ja expiłem dalej MS'em, szkoda tylko że dostałem po du... cóż raz na wozie raz pod wozem...

expiles dalej MS i wbiles AZ 35 LVL !!!! Ale dostales po dupie omg nic nie odczules po summer update...

Stemi Riph 17-11-2007 23:15

@Pan z Wroclawia
Popieram 100% co on mowi
SLASKI MOTOR EEEEOOOO

Adiago 17-11-2007 23:15

i tak knight rox! gram knightem i bede grac :P tylko troche zjebane jest to ze sork i druid wali z e visa na odleglosc.. i to jeszcze taka duza 4-5 sqm.. to palek wali na mniejszy dystans.. troche bez sensu powinni albo zwiekszyc ilosc many na e visa albo w ogole to wyjebac xD mam nadzieje ze ten pomysl nie przejdzie

Sir Tibiak 17-11-2007 23:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Medivh Shady (Post 1751455)
- nowe manasy tez beznadzieja ( za cene najwiekszych mam 4 bp podstawowych manasow , wiec sie bardziej oplacaja )

Za to masz 3 razy więcej capa ;] Coś za coś.

wrogonastawiony 17-11-2007 23:22

Dzis troche pogralem na tescie i...

Chcieli wymusicic chodzenie w grupach na polowania i przedobrzyli, zesrało sie, pewnie msy i ed beda woleli sami sobie chodzic. Po co im knight do bloczenia hydry ktora moga jebac z dystansu uciekajac a do tego niee jebie kombosów ;)
Vis na odleglosc r0x, tak jak w letnim upie bylo narzekanie ze pal ma ze spearami za latwo to zobaczycie co teraz bedzie, 40 ms'y beda latac na gs'y, na dragi i ch00j wie co jeszcze ;p
Ciekawe kiedy wprowadza jakie zmiany na tescie bo powoli to nudne sie juz robi.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:22.