![]() |
Lurować=loorować- Wyciągać potwora z miejsca jego spawnu(tam gdzie naturalnie występuje) i odciągać go w inne miejsce. np:Knighci wylurowywują rotwormy aby z nimi trenować, bądź wyloorowywują pojedyncze Warlocki(jedna z najpotężniejszych potworów) z ich potrójnego spawnu.(1 jest dość silny, ale cała trójka to już przesada)
Jest też negatywna strona tego zjawiska. Niektórzy gracze(zwani lurerami) lurują mocne potwory w pobliże często uczęszczanych miejsc, aby w ten sposób kogoś zabić i zgarnąć to co wypadnie nieboszczykowi. re: Down Rozmawianie o questach jest na tym forum zabronione. |
Qwest z Noble Armor
Mam taki jeden problem :( z jakiego qwestu mozna zdobyc Noble Armor i niech ktos mi o tym qwescie opowie, bede bardzo wdzieczny :)
|
DziĘkuje
Dzięki Dwimenor, że zechciałeś odpowiedzieć na moje pytanie :D
|
Jeszcze jedno pytanie
Nie dawno przeniosłem sie na main. Wybrałem profesje Knighta. Mam pytanie na jakich potworach radzicie mi trenować. Mam 8 lvl. :confused:
|
Cytuj:
przynajmniej ja tak mysle |
Cytuj:
No więc teraz proszę o REPLY... |
Re: up
Pewnie wyciagnol go jego kumpel, ktory stal wyzej. |
nie, akurat nikt z nim nie był...
jak macie wątpliwości to se oglądnijcie filmik z tego forum, nie moge go teraz znaleźć, ale nazywał sie jakoś "ekspedycja po gl" albo jakoś tak ;p... no cóż, a może jednak użył czar tylko mam przewidzenia albo skleroze :confused: Jednak wydaje mi sie że ziom bez niczego (akurat na tym filmie Two Handeta) ropuje se loota bez czarów |
Czy ktoś mi może powiedzieć gdzie jest jakiś qwest na moje możliwosci i z fajnymi rzeczami :2handed:
Czarny mistrz palladynuw (wiem że przez ó ale sie nie dalo ) Harmonia Carlin lvl 16 mlvl 8 paladyn skile do dupy |
@Black
Nikt ci nie odpowie, bo rozmawianie o questach na forum jest zakazane. |
są dwie przyczyny, przez które raczej nie porobisz se questów, dopóki sam ich nie odkryjesz....
Po pierwsze to na tym forum (jak jusz wcześniej wsomniał Dwimenor) nikt nie powie ci nic o questach tzw. Quest Spoiling to sie zwie :P... :ban: Po drugie jeśli jesteś takim nOObkiem (bez obrazy) że nie wiesz o takiej rzeczy jak QS to byś nie wypełnił żadnego z questu (no może Goblin Questa... OPS, chyba za dużo mówie jusz o tych questach... :D) nawet z opisem... (no ale filoziofie stworzyłem... chyba tesz dołączę do grona nOObów bo zamulają mi jusz w głowie :D :D :D) |
Kiedy lepiej jest uzywac broni jednorecznej niz dwu??
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Mam K seta, Worrior Helmet, Dragon lance i Fire axe a skille 64/62 na pohu z dlem daje se rade ale bp uhow mi idzie gdzies na 30k expa, sprubowac isc na poh z F Axe czy nie warto?? |
Cytuj:
|
Opiszcie dokładnie co to jest enforced-PvP. Pvp i non-PvP to wiem co to jest, ale tego to akurat nie.
|
Świat enforced-PvP to taki, na którym nie ma skulli ale można się zabijać. Za zabicie gracza z levelem wyższym od swojego dostaje się expa (nie wiem dokładnie ile)
|
mam problem
Wiem ze bylo jzu bylo to pytanie ale nie bylo oczywsitej odp Mam probem z tobia jak gram caly czas sie zacina bardzo utrudnoia gre foratoalem dysk reistalwoalem tibie i ciagle to samo moze nie mam zbyt szybkeigo pc P166 32mb ram ale mi sie wydaje ze chyba nie w tym problem moje lacze to 128kb/s prosze o pomuc
|
Cytuj:
Po dógie:W zaawansowanych ustawieniach grafiki przesuń pasek ilości klatek na sekunde bardziej w lewo. A kompa naprawde masz slabego |
ubranka :P
Mam takie troche głupawo-smieszne, ale gnębiące mnei od dawna pytanie :p :p . Mianowicie, czy gdy skończy mi się pacc to zostaną te "pacc'owe" ubranka czy znowu bede sie musiał nosić w łachmanach :P joke
|
Cytuj:
Moj kolega stracila pacc juz wieki temu a do dzisiaj ma ciagle jeden i ten sam outfit paccowy, chociaz tyle zostaje na dluzej ;) |
Jak podróżować z miasta do miasta
Od dawna nurtuje mnie takie bardzo głupie pytanie. Ponieważ jestem nowicjuszem w Tibii, ciekawi mnie jak opdróżuje się z miasta do miasta. Czy jedyną możliwościa jest droga na przysłowiową piechtę czy są jakieś szybsze środki transportu. Prosze o odpowiedź.
|
@Mordor
Można popłynąć statkiem, polecieć dywanem itp. Za wszystko trzeba zapłacić i do tego mieć PACCA. |
Skille
Niedawno zabił mnie PK, więc teraz wziąłem sie za odrabianie skilli...
Przed dedem miałem 70 dista a teraz spadł mi o duuużoooo... Mam teraz 68 dista i czy jak trenie to skillbar rośnie tak jakbym miał awansować na 71 (tak jak przed dedem) czy normalnie jak na 69? Mi się wydaje że coś bardzo wolno mi teraz rośnie, dlatego zadałem to pytanie... Prosze o odpowiedź |
A jeśli nie mam pacca i jestem w mieście Venore. To czy mam jakiś inny środek transportu poza swoimi nogami??
|
@Wojownik Hybrydy
Rośnie ci tak jakbyś miał awansować na najbliższy Adv. Czyli na 69. @Mordor Tylko nogi ci zostają. Wszystkie środki transportu są zarezerwowane dla pacc. |
Mam problema help please
Te pytanko wyda qam sie nOOb'owskie i do tego nie związane z tibią i pewnie odpowiedz na to jest w innej częsći tego forum ale mam taki zestaw pytanek:
1.Jak zrobić by w moim posćie wstawic jakieś zdjęcie(słyszałem że trzeba coś takiego : [img]strona z obrazkiem[/img] czy coś takiego)? 2.jak trzeba obrazek z jakiejś strony to: a)Gdzie taką założyć i by była darmowa b)jak ją budować i wstawiać interesujące mnie obrazki Prosiłbym o szybką odpowiedz z góry THX |
Poczytaj te tematy:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=13809 http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=4815 http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=5059 A jak się nauczysz wstawiać zdjęcia, to przeczytaj ten: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=15858 @Down Jaki masz sprzęt. Zeedytuj posta. (Jak coś a'la p-set+dwarven shield, legion helmet, bądź leprzy, to masz szanse...no jeszcze zależy jaki miecz. Ale myśle, że z rapierem to ty nie ganiasz.) |
Głupie pytanie
Czy jeśli mam 10 lvl, jestem knightem, a moje skill to sword fighting=39 shielding=36 mam jakiekolwiek szanse pokonać amazona.
I jeszcze drugie pytanie jak oceniacie moje skille?? Prosze o komentarze. |
IP address blocked for 30 minutes. Please wait
Mam powarzny problem :(
Co znaczy : IP address blocked for 30 minutes. Please wait? Bo do qwy nędzy nie moge sie zalogowac!!!!!!!!!! ;( X( HELP PLX. |
@Wielkii Druid
To znaczy, ze nie możesz łączyć się z Tibią przez 1/2h. Po tym czasie będziesz mógł. Blokada jest nakładana jeżeli wpiszesz w krótkim odstępie czasu niepoprawne passy do gry. Jeżeli jesteś w sieci LAN to ktoś z innych jej użytkowników się myli i system automatycznie blokuje całą sieć. Jak unknąć-->wpisuj poprawnie passy. @Down Może zamiast pisać następnego posta, przeczytałbyś mój?? |
Cytuj:
|
Odp na Cannot Connect
Ja mysle ten problem z Cannot Connect kiedy sie sciaga lista kontaktow polega na tym ze wlaczacie fire walla i on wam nie pozwala na polaczenie sie tibia clienta (wasz komp) z tibia serwerem (tibia.com) <== ja tak mysle.
Moze byc tez tak ze za duzo wiary chce sie polaczyc z serwerem i tibia jest obciazona i zaczynaja sie kicki i wtedy trzeba czekac az ponownie bedzie mozna sie polaczyc, to bedzie gdzies po 3 minutach. I jeszcze 1 co mi sie przytrafilo, sam mialem jakies przeciazenie neta czy cos takiego: byla ikonka na pasku zadan ze net jest podlaczony, a jednak tibia nie dziala, www tez nie wchodzi i gg tez- po prostu nie bylo neta a pisalo ze jest. Dalem prawym na ikonke w pasku zadan, "Rozłącz" i polaczylem ponownie i wszystko dziala git. Jakies wirusy jeszcze mialem: gram w tibie a tu sie net tnie ze malo, "Alt, Ctrl, Delete" wcisnalem i patrze a tu jakies dziwne nazwy programow: Lucomserwer, Exdll1, Msbb. Wszystkie wylaczylem i juz nie ma laggow i zadnych przerw w loadowaniu stron. Co jeszcze moze byc ta przyczyna? Tylko to mi przyszlo do glowy: Nie palaczylismy sie z netem :p troche to glupie ale juz tak mi sie przytrafialo hihi |
Zmiana grafiki do tibii
Moze bedziecie sie na mnie wkurzac ze nie przejzalem calego tematu, bo moze gdzies takie pytanie i odpowiedz na to bylo, ale ciezko przejzec ponad 60 stron, juz przeczytalem 15 i mnie oczy bola od gapienia sie w monitor to napisze swoje pytanko:
Chcialbym se zmienic obrazy przedmiotow w tibii, np zeby moj fire sword wygladal jak magic longsword lub jakis super extra mieczuś ;] bedzie mi sie wtedy bardziej chciec grac w ta gre po grafa jest dobijajaca (to moje zdanie na temat wygladu np studded armora) hehe Cip Soft beda zawiedzieni jak to przeczytaja. |
|
Cytuj:
P.S. ja jak mialem skille 34/29 i serpent sworda do zalatwilem valkirie i amazony i jeszcze mi zostawalo zielone HP :] |
Problem z kupnem odpowiedniego domku
Mam pytanko odnosnie gh (hata gildi) no wiec jak kupie gh i czy moga w niej mieszkac 4 osoby razem ze mna czy musze miec cala gildie, bo chce kupic domek ale taki duzy zeby moi koledzy sie pomiescili :)
|
Najpierw musisz założyć gildię aby kupić GH, a kogo do niego wpuścisz to jest już twoja sprawa.
|
Treningi różnymi profesjami
W jakich miastach według was najlepiej trenować
1. Knightem 2. Palladynem 3. Druidem 4. Sorcerem Chce sobie założyć te postacie i nie wiem jakie miasta później wybrać, a w związku z tym, że nie mam pacca później będe miał utrudnione podróżowanie. I jeszcze drugie pytanie jak myślicie opłaca się grać na AZURZE. To znaczy czy łatwo tam przeżyć itd. :cup: |
1. Każde miasto jest dobre i zapewne każdy user powie coś innego na ten temat.
Ja bym proponował Venore do wszystkich prof, ale każde inne też jest dobre. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:40. |