![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@edit A co do wyeliminowania boterów.. to nigdy nie nastąpi ;p |
Nie ma żadnego auto detectora. Szczególy w podpisie. Tyle w temacie.
|
Cytuj:
Oczywiście rozumowanie, że wszyscy zaczną grać uczciwie w obawie przed banem jest naiwne, ale jeżeli system cipsoftu będzie skuteczny to może się okazać, że liczba boterów będzie na tyle mała, że twórcy botów przestaną je aktualizować i rozpoczną nowe - bardziej opłacalne projekty. Do tego jeszcze długa droga ale gdyby za kilka lat liczba cheaterów spadła powiedzmy o 70% ( co jest możliwe) to myślę, że dla programistów botów bardziej opłacalne będzie przerzucenie się na inną gre. |
to chyba sie na cpales
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Zazwyczaj to właśnie ci uzależnieni używają botów bo nie potrafią przeżyć, że nie zdobędą kilku % w lvlu bądź skilach (albo sa leniwi). A co do wyeliminowania botterów to masz rację, zawsze się jakiś matoł znajdzie, który po pewnym czasie i tak zostanie zbanowany przez ich program. |
DOBRZE WAM TAK BOTTERY! :p
chociaz sam czasem lubilem botnac |
Botterzy
Dobrze, że wzięli się do roboty...
Ale najwiekszy botter tibijski - mowa o Lord'Paulistinha - się uchronił, a jego jako pierwszego powinni zbanować. :evul: A wie ktoś może, czy jakiś h lvl bana nie dostał :D? np. 280 lvl albo coś większego ;]? |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Nie ma się co martwic antyboty :] Taka kopia z forum blackd:
Cytuj:
|
Cytuj:
LoL Blackd chce zapobiec zbiorowej panice - to wszystko. |
Jakbys byl ogarniety to dla jaj sobie to wpisalem mistrzuniu
@up Szkoda, ze nie czytasz blackd forum. Tam prowadzona jest ogolna dyskusja, w jaki sposob zrobili ta kose. A paniki tam w ogole nie bylo lol. Najwyzej 5 minut po tej kosie |
No dobrze kombinujesz, nie będzie, ale bedzie prowadzila do wielu pomylek systemu cipsoftu. AGdhugHUGUGHUG\
aha, jeszcze takie wyróżnienie Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Jeżeli nad tym zdaniem autor wymienił metody, które jego zdaniem może stosować cipsoft to znaczy, ze chodzi mu o wszystkie metody jakie on zna, a nie o wszystkie w ogóle. Pomyśl logicznie, jeżeli gość wymienia ~10 metod i sam przyznaje, że nie wie jak to naprawdę działa to znaczy, że może się zabezpieczyc conajwyżej przed tymi ~10 metodami. Zresztą metody, które podał są totalnie bzdurne. Nie można opierać się na założeniu, że istnieje jakaś szukajka wkompilowana w klienta, która skanuje komputer w poszukiwaniu botów. Tym bardziej, ze cipsoft zapewniał, że działa zgodnie z prawem. System działa po stronie serwera i twórcy botów wiele z nim nie zrobią. |
Dlatego napisał
Cytuj:
Cytuj:
Mówisz o tym, że to działa po stronie serwera. Ale żeby zlikwidowac problem wcale nie trzeba likwidowac zrodla ; ] I po za tym powiedziałes o jednej metodzie, którą on sam obalil, reszta moze byc prawdopodobna. |
Wszystkie pozostałe metody, które podał sprowadzają się tak naprawdę do 1:
Szukanie w kliencie nazw blackd, tibiang, elfbot itd. Naprawde wierzysz, że zrobiliby coś tak głupiego? Poprostu są to jedyne sposoby, którym możnaby łatwo zapobiec, dlatego autor tak chętnie je wymienia. |
Ja pierdole uroiles sobie we lbie ze masz racje i tak pierdolisz. Na 5 teorii 2 maja cos wspolnego z tymi wyrazami. I tak bedziesz znow kwiczal jak bede za*******ac na dc swoim bocikiem i cala reszta moich kompanow na innych swiatach, co nie i dwarfiki to samo.
|
Cytuj:
Jeżeli myslisz, że gram w tibie tylko dlatego aby sięopdobać kolegom to sięmylisz. Ale mnie nie rajcuje gra na 20 lvu. Wole z kumplem pobic demce. |
wykrywanie botow moze byc latwiejsze niz wam sie wszystkim wydaje, pytanie, czy oplacalne z punktu widzenia konsumpcji zasobow sieciowych Cipsoftu.
|
Cytuj:
Tibia od kilku lat robiona jest pod coraz młodszych graczy, starsi już dawno przerzucili się na WoWy itp. |
nie stety nie dostalem bana na mojego 8 lvla bocilem nim juz 2 lata ale ciagle pekeje mnie ubijaly wiec juz nie bocem gram recznie i juz w ty mroku nabilem 9 lvl bez bota . Wiec VON Z BOTAMI!!! z tego ci widac po mie lepiej expic recznie niz botem
|
no bo nie boci sie na rabitach retardzie :)
|
Rany, ludzie piszą jakieś kompletne bzdury, wychwalają tego pseudo-programiste co napisał bota, a nawet nie przeczytali pierwszych odpowiedzi Cipsoftu na ten temat....
Prawie 700 postów, a mógłbym wystawić z 600 banów.... http://tibiaspy.com/forum/showthread.php?t=1070 |
to zrob swojego bota jak jestes taki super wypasiony
|
Cytuj:
W takim razie zwracam honor :) |
...
Cytuj:
Ale botowałes i juz i dobrze ze masz bana!!!!!! |
świetny ruch ze strony CipSoftu :P.
|
hueheuheuheuehu ! a ja sobie boce i nie mam bana !!!
|
Niestety boty juz sa praktycznie nietykalne na polskim forum juz mozna przeczytac o tym ze anty-cheaty sa pokonane i ludzie boca bez problemu i nie maja banow.
Ja tam mam dojsc takiej tybii i koncze gre. WoW czeka XD |
Cytuj:
Bo po ostatnich postach na forum blackd ewidentnie widać, że goście nie wiedzą co robić. Ustawlili w bocie żeby nie dodawał się do listy zainstalowanych programów i myślą że są fajni. Zresztą sami przyznali, że nie wiedzą jak to działa także nie wiem czemu piszesz ze enty-cheaty są pokonane. |
Prosze oto pare linkow do roznych tematow:
W miejscu kropek nalezy napisac "***********" |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Tekst ze strony www.tibiaspy.com, Wasze niejasności i domysły częściowo wyjasnione:
Cytuj:
|
Mam takie pytanie do wszystkich tych (takich jak r4mz3s co mówią, że Cipsoft nie będzie banował boterów bo straciłby kase:
Jeżeli niemiałby ich banować, to po co pisałby tego newsa? Fakt, sam się troche dziwie bo myslałem, ze cipsoft już zupełnie poleciał na kase, ale jeżeli teraz nie wezmą się porządnie za boterów to się tylko ośmieszą. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:02. |