![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
A tam
Moim zdaniem axe jest spox chociaz mój 1 knight walil ze sworda znudzilo mi sie 2 knight walil z cluba najleprze moim zdaniem poniewaz war hammer na tym serwie co ja gram chodzi od 500-1000gp a guardian halberd 9,5k jest Róznica a staty prawie takie same ;p a ja wale axe i to mi sie podoba moje axe:
1-8 lvl = Hatchet 8-15 = Knight axe 15-20 = kupilem naginate okazja (300 arrows + 1k a chodzi po 5k ;p) 20-25 = po dezercie Guardiana se kupilem a potem hity byly po 100-120+ ale i tak zainwestowalem w Fire axa ;p potem d shielda ale mnie okradli i mam beho. a teraz wale z Guardian Halberda/Fire Axe + Beholder shiled a i przeczytalem tylko 2 str ale i tak moim zdaniem zostan przy axe bo potem z tego co slyszalem od kumpli skile wolniej rosna jak zmienisz nagle bron ale nie wiem czy to prawda ;p UZYWAJ AXA AXE ROX ale sie rozpisalem ;p A Teraz Zbieram na D Lance Jak ktos akcept items to msg na HONERA !! Sorki za spam ;p |
-.- po pierwsze jesli myslisz na powaznie o tibi o cena niepowinna grac roli
Po drugie uwazam ze axy sa zdecydowanie lepsze od swordow (po cholere wam def. w broni jednorecznej?) a def. dragon lanca nadrabiamy tym ze ma wiecej ataku i pozatym mamy axe ringi ktorych zawsze jest bardzo duzo. P.S. Jak juz chcemy na BARDZO powaznie grac to sca jest lepszy niz sov xD :) |
Zostań przy toporach :D Skillowanie od nowa to strata czasu i pieniędzy. Pozatym axe są lepsze od swordów.
P. S. Słownik nie jest taki drogi -.- |
aha
Cytuj:
|
Axe czy Sword
Cześć!
Chce wejść na nowy server i mam mały problem.. czy iść w Axe czy w Swordy... 1.(Sword) Prawde mówiąc bardziej bym chciał iść w Swordy ponieważ są Ice Rapiery które mogą się czasem przydać a także swordy mają więcej defa. I 2h swordjest dość drogi w sklepie bo az około 1k a to nie łatwo tyle z rooka wynieść. 2.(Axe) Chciałbym być w czołówce graczy i zaraz po wyjściu z rooka mógłbym kupić barbarian axe które jest całkiem niezłe ale potem to dopiero na OF queście coś lepszego.. 3.(Skills) Radzicie mi najpierw zrobić skile 40/40~ i iść expić czy odrazu kupić barbarian axe czy two-handet sworda (jeśli starczy kasy) i iść expić. Komentujcie xD |
Cytuj:
|
knight to raczej nie jest dobry pomysl na nowy serwer...
no ale jezeli juz pytasz, to wybralbym axe |
Cytuj:
No to tak,.. wal w axe,.. barbarian z edron i lecisz,.. Mozesz przytrenic nawet troche skille i lecisz np, na edron na orki, ale tylko na te wyzsze pietra, teraz nie mam innych pomyslow,. :P ale knightem gdzie bys nie weszedl to masz dobry exp, na nie az takich "hardkorowych pietrach" |
Pomocy:p
Pomóżcie wybrać: sword vs axe? Wolałbym axe, bo ma większy atk i swogóle suuper wygląd:) ale kolega mi gadał, że to mi się nie opłaci, bo z bright sword'em lepiej się bloczy (Pozdro Raxev:D) Pomóżcie wybrać. I czy to naprawdę taka różnicy te 5 def'a? Mój świat, to Secura, więc cena nie gra roli (taniutko;)). Bardzo proszę o odpowiedź. ~~Rohas~~ |
Cytuj:
Oczywiscie zażartowalem,.. Jedz w axe,.. i tak blokowanie to jesli bedziesz blokowal cos "normalnego" tzw, dle, hydry, etc,. to i tak czy siak def broni nie obroni cie przed udezeniem magicznym, a tam pare hp od fizycznego to pikuś,.. |
@up
Właśnie. To jest prawdziwa, fachowa odpowiedź:) Dzięki Ci bardzo. Taka odpowiedź to coś, a nie - "bo aksy som lebrze wiendz je wybież":D Masz u mnie +;) |
Mialem knighta na sword a teraz mam na axe i z axe troche wieksze hity wchodza ale za to dostaje sie sporo wieksze baty od żółwi/guardow z bronia 2reczna.
Z giant swordem rzadko dostawalo sie 40 od thornback'a, a z dragon lance dostaje sie dośc czesto =] (u tego i tego knighta bylo takie same eq) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ja tam wole swordy
Różnica ataku między DL a GS jest 1 a obrony to jak się nie myle to chyba aż 6 a to dla knighta dużo |
no nie chyba zaraz się zesram ze śmiechu Sword rządzi sam nim wale i sobie niewyobrażam inej opcji :crusader: :crusader: :crusader: :crusader: :crusader:
|
Sword
sorry ale nie przeczytalem wszystkiego ale nie zapominajcie o ice rapierach które przydaja sie na bossow i questy w stylu Anihilatora ;p
SWORD RULEZ |
Cytuj:
|
Sword:
-najlepszy do solowania (ice rapier) -najlepszy w pvp (ice rapier) -najlepszy do blokowania (wysoki def bsa i sova) Axe: -najlepszy do expienia (duzy atak sca, lancy i f-axa) Club: -najlepszy na nowe światy (warhammer=1k) Chcesz wymiatać w pvp? Wybierz sword. Chcesz szybko bić lvl? Wybierz axe. Jesteś PG? Wybierz axe. Chcesz się wybić na nowym świecie? Wybierz club. Chcesz solować najmocniejsze potwory? Wybierz sword. Marzysz o zdobyciu najlepszej broni w Tibii? Wybierz sword. Lubisz blokować? Wybierz sword. Grasz głównie samemu? Wybierz axe. Grasz na non-pvp? Wybierz axe. Grasz na pvp? Wybierz sword. Grasz na pvp-e? Wybierz club. Chcesz opłacalnie expić na potworach magicznych? Wybierz axe. Chcesz opłacalnie expić na potworach fizycznych? Wybierz sword. Nie chcesz dużo tracić po śmierci? Wybierz club. |
@up
O swordzie to sa same bzdury. Po pierwsze def w broniach nie jest bardzo odczuwalny. A ile będziesz do zsolowania musiał zużyć IR??? Od tego trzeba zacząć, że knighta byle sorc roztłucze, a ciało podleje uryną. A SCA jest lepszy od SoVa. |
Cytuj:
|
Właśnie robię knighta. Wybrałem axe. Wydaje mi się, że def w broni można łatwo nadrobić dobrą tarczą, a atk nic nie zastąpi.
|
axe
Axe forevr :D
Axe najlepsze poniewarz broni jest do bicia a nie do obrony :wiking: axe maja wincęcej ataku a sword defa więc wole axe bo więcej ataku a na def jest tarcza :D :D :D :D TYLKO AXE PAMIENTAJCIE :p |
heh
najlepiej uzywac club, przynajmniej wg mnie :) Knight z kasą gdzies tak do 40 lvl cięzko ma, wynosi ja praktycznie tylko z lootbagów, które łatwo ukrasc :)) Wiec wybierzcie club, te 2 pkt ataku na skilach do 75 sa niezauwazalne. Tyle samo(mniejwiecej) biłem z GS i z WH na skilach 75, a ze club jest tanczy kilka<nawet kilkanascie> razy, wiec wybierzcie OBUCHY XD poza tym w rl tez czesto uzywany obuch, np. wałek, gdy mama bije :P |
@up
chyba nie wiesz co mowisz |
Cytuj:
|
sowrdy lepsze od axe??? mylicie sie po pierwsze
1) na poczatku 10 lvl chodza z k axe i serpen swordami k axe wiecej ataku 2)fire axe a bright sword fire axe ma o 2 ataku wiecej ale nie wiem o ile defa mnie jale czy def jest az tak wazny?? 3) draogn lance a gs... o 100 capa d lance lzejszy wiecej ataku def chyba podobny 4) Sca lepsze od Sova |
Sam używam axe i uważam że one są o niebo lepsze od swordow:] .Łatwo mozna kupic axe ringa i dl jest lżejsze od gs i ma wiecej ataku.:)
|
Axe Rox!!!
Nie oszukujmy się axy mają mniej defa ale DL jest Duuuużo lżejszy od GS'a i ma więcej atk. Axy są ofensywnymi broniami tak jak sorcererzy magami :D Swordy przypominaja mi drutów :2handed:. Axy są tańsze lżejsze i można nimi naprawdę przyjemnie pograć :wiking:
|
Jak dla mnei dwordy maja tlyko 1 plus a mianowicie Ice rapier. Niby maja wiecej defa(i tu sie pojawia pytanie czy def to to samo co arm?) ale to jest malo odczuwalna roznica
|
OMG czytając co tu piszecie to mi sie słabo robiło serpent sword po 2k?? Ja kupiłem za 400gp a fs schodzi po 4 najwięcej po 5k a bright sword po7k maks po 9. Dl jest lżejszy ale czy knightowi na wysokim levelu kilkadziesiąt capa rożnića wte czy wewte to prawie bez różnicy. Każdy pkt deff daje dużo!! Dużego shielda axem nie nabijesz raczej prawie wszystkie bronie dwureczne, a po zatym rycerz rzeważnie kojarzy się z mieczem, a nie z toporem.!! A jeśli maw się rozchodzi o to że bright sword ma mniej o 2 ataku od fire axe to można zamiast brighta sobie wziąść Djinn Blade i będzie miał tyle samo ataku co F-A a jeśli wam mało jeszcze to sobie można wziąść pharao sword. ALL ON ANTICA!!
SWORD RULEZZZZ!!!:cup: |
magic sword rox mimo wszystko^^
|
A tak po za marginesem czemu nikt nie walczy clubem??
|
Bo kiedys Tunder Hummera mozna bylo miec tylko od Cipsoftu za zasługi dla Tibii. Teraz stał sie bardziej zauwarzalny ponieważ wypada z Orsh~ i Marga~.
Po aktualnym update tez jest quest na nowego cluba wiec sadza ze wiecej osob zacznie walczyc clubem. |
Taa tylko wątpie by ktoś zabił Orsshaballa i Margarotha a jesli nawet zabije to raczej na 99% mu niewypadnie thunder Hammer.:(
|
Sporo ludzi wali swordami. Według mnie łatwiej kupić. A do cluba to ja wale nim.
|
Co do cluba
Hmmm, żeby knight walący z cluba zdobył thunder hammera musiałby sam go zloocić z orshabaala lub morgarotha. Na kupno raczej nie ma co liczyć gdyż nawet jeżeli ktoś go zlooci to nie będzie widział sensu sprzedawania go, bo co takiemu 100lvl+ zrobi pare kk różnicy. A tak zawsze ładnie wygląda w domku;)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:04. |