![]() |
Jak wszyscy to i ja:P Co myslicie o mojej pracy??
http://img243.imageshack.us/img243/5...avenn651ev.jpg |
Cytuj:
wiec tak hmm....pracka taka pokombinowana, ale chyba nawet przekombinowana, wyciecia zblurowane w sumie to nic shczegolnego Cytuj:
ogolnie pracka mi sie podoba, ciekawie wykonana, nie mam zastrzezen do cieni, tylko to ze w niektorych momentach sie zlewa i to psuje efekt, a wystarczylo lekko uzyc gumki :P ale jest dobrze Cytuj:
shczerze to hmm...pracka fajna, lecz napewno nie chcialbym miec tego na koshulce, postaci kojarzą mi sie z kielbaskami (bez obrazy, nic zlego nie mialem na mysli) po za tym za duzo blasku maja ich zbroje i wygladaja jakby nie umieli sie rushac w nich, ale ogolnie pracka ciekawa :Pnajbardziej mi sie podoba RH naprawde mushe Cie pochwalic bo wyshedl bardzo ladnie demon tez niczego sobie :P Cytuj:
wiec tak jezeli smok by byl Twoj i reshta scenografi to poprostu za****scie wykonane, lecz smiem stwierdzic ze nie jest to Twoje dzielo, lecz ty tylko je wykorzystales do stworzenia panelu startowego, w sumie shczerze to panel tez niezbyt ciekawy, kolorystycznie mi nie pasuje i w ogole kompozycyjnie, napis pixlowaty co psuje calosc i lepiej by wygladal z innym efektem |
Cytuj:
wiec tak....pracka ciekawa, proporcje utrzymane w porzadku, lecz mam zastrzezenia do broni bo jej wykonanie mi sie nie podoba taka plaska w porownaniu do innych przedmiotow, praca by wygladala o wiele efektowniej gdybys oczyscil ją z wshelkich brudow, i po za tym brakuje mi swobodnych przejsc, po za tym podejrzewam ze robiles jej fotke cyfrowka, bo widac przeswietlenia w pewnych miejscach, zlikwiduj je i troshke podkrec kolory a bedzie o wiele lepiej i przede wshystkim oczysc :D |
@up widziałem, że z tym będzie mały problem, ale w rzeczywistości nie zlewają się, aż tak mocno, to poprostu winna mojego skanera...(złom) :(
dzięki za ocenę ;) Twoja praca też jest super :) B) aaa początkowo miało być eq identyczne jak w tibi, lecz nie wiedziałem, czy nie będzie to plagiat...wkońcu przerysowanie czyjejś pracy można nazwać plagiatem... organizatorzy będą mieli bardzoooo trudny wybór :D |
Rysowalem ten rysunek 4 lata temu.. jak jeszcze nie znalem Tibii :P Teraz mam nadzieje ze mi sie przyda :D
http://i14.photobucket.com/albums/a3...ris/dragon.jpg |
@Shaya
Podoba mi się kolorystyka Twojej pracy, niemniej jak już Bryndii wspomniał,postać jest niewyraźna i "bułkowata". Nie wiadomo czy to zbroja, czy ubranie etc. Poza tym nie widzę związku z Tibią...:( @Zimne Piwo Rysuneczek ogólnie miły dla oka, jednak tu również musze zgodzić się z Bryndiim, że całość jest zbyt jednorodna. @Anders Royal helmet jest najładniejszym elementem Twej pracy, reszta wygląda jednak dość prymitywnie i wręcz tandetnie, jeśli porównać ją np z pracami Mancubusa. Przepraszam jeśli byłem zbyt okrutny... :( |
Cytuj:
Przecież to widać, że ten podpis jest robiony w paincie albo w czymś, a nie napisany na kartce. |
Cytuj:
jak już mówiłem, w rl rysunek nie wydaje mi się aż tak jednorodny .... myślę, że to winna skanera :( spróbuję to jakoś troszkę poprawić.... :) |
lol
Cytuj:
|
Popatrzcie sobie na muj rysuneczek :p
http://i23.photobucket.com/albums/b3...curs/Druid.jpg Comment plx |
@Kas
Jeśli mam być szczery to wg mnie jest to druid z Diablo II:LoD(art z instrukcji do gry)... |
http://img391.imageshack.us/img391/9497/dw35ad.th.jpg
to moja knight'ka po pokolorowaniu... (konturowa znajduje się na stronie 1'szej) |
Hmm? Nadal jest czarno-biała,sprawdź link :confused: Ale już teraz mogę ci powiedzieć,że poza w jakiej ją przedstawiłeś jest dosyć niefortunna. Widać,że włożyłeś dużo pracy w detale co świadczy o cierpliwości (ważna cecha) ;) ale popracuj jeszcze nad anatomią i mechaniką ruchu ludzkiego ciała.
Pozdrawiam i powodzenia! |
Moja Praca
Chcialbym sie zapytac jak wam podoba sie moja praca :)
http://i20.photobucket.com/albums/b2...0/Obraz043.jpg |
No to teraz niech "RRK" napisze coś na temat mojego szkaradztwa... :P
http://img116.imageshack.us/img116/7052/dragon5nm.jpg |
@Blacko
Troche sie wzorowałem lecz nie skanowałem anic nie kopiowałem tylko wzorowałem sie troche bo dowiedzialem sie o konkursie od qmpla i to w piatek wieczorem to pomysła nie miałem |
@Alekss
Hmm, całkiem ładne proporcje postaci,ale jak na mój gust ciut zbyt ubogi światłocień no i zupełny brak zróżnicowania kreski...szkoda też,że to tylko fotografia cyfrówką. @Idler Nie bądź taki samokrytyczny,widziałem w życiu gorsze smoki :p Nie będe się wypowiadał na temat sposobu wyobrażania smoczego łba, bo to kwestia gustu, jednak wszystko wydaje się nieco zbyt obłe. Popracuj nad różnicowaniem światłocienia i kreski(tu mocniej tam słabiej,obserwuj uważnie a mózg i oczy podpowiedzą resztę) ;) |
Cytuj:
wiec tak kreska hmm...nie widoczna lecz podejrzewam ze to wina skanu, ale to wcale nie zwalnia z tego ze rys. mozna poprawic i obrobic w jakims programie chociazby w ACDsee i ryscina wtedy jest o wiele bogatsha, po za tym wprowadz cienie i bedzie lepiej Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Moim Zdaniem praca ma zwiazek z tibia dlatego ze jest na nim knightka ktora zabila dla,jak bys nie widzal to tez sa to axe z tibi
;p |
Cytuj:
BTW Kto trzyma rysunek na dyskietce 4 lata? |
Cytuj:
wolę się upewnić, gdybym miał wprowadzić jakieś zmiany w mojej pracy xD |
Cytuj:
hmm....ah !!! to, "to" jest DL a to przeprasham i zwracam honor :P tak po za tym jeshcze co do wlosow to wygladaja jak plashczyzna, wprowadz wiecej cieni i wprowadz zroznicowana kreske bedzie lepiej i przede wshyskim podrasuj kolorystyke i wykadruj |
Cytuj:
ahaaaaaaa......ja mam swoja wizje tego jak postcie i potwory wygladaja w Tibii wiec przestan pisac takie bzdury i daruj sobie komentarze. a jak wygladaja twoje prace? kolejny znawca sztuki sie znalazl, niestety, luuudzie ratunku!!! :( |
Alekss> wierz mi ze troche juz siedze w grafice (takze troche juz mam o tym pojecie) a jezeli "ktos" mowi zeby skomentowac jego prace, to ja ją komentuje, co do mojej pracy to proshe bardzo http://img353.imageshack.us/my.php?i...komniec3be.jpg to link w sumie ja znam jej plusy i minusy (ale na tym poziomie pracy i z taka iloscia czasu trudno je skorygowac) ale proshe komentuj jak chcesh sie odegrac
|
Cytuj:
|
Jeśli komuś bedzie sie chcialo coś napisać to rosze o komentarz do rysunku - Goblin-snajper, chyba nie jest najgorszy, co? Robiłem go jakieś trzy godzinki no i... troche niedorobiłem, ale nic, nie bede sam sie krytykował.
Trzaskajcie szcerą prawdę, może wypowiedzą sie tzw. fachowcy? :) Dahinsa - Celestia, powiat Ab Rysunek jest w konkursie i przedstawia goblina z samopałem, kamieniami to oni nikomu szkody nie zrobią |
http://img132.imageshack.us/img132/8398/smok6az.jpg
:) Jakby nie tegowalo sie http://img132.imageshack.us/img132/8398/smok6az.jpg Plssssss dajcie komenta :) |
Cytuj:
zwracam honor sory za tamto.Chcialbym sie zapytac jak mozna podrysowac rysunek w jakims programie i w jakim ?? |
Cytuj:
|
Cytuj:
żadna praca nie jest idealna, a potworki nie są identyczne jak w tibi, gdyż jest napisane w jednym z postów, że nie wolno 'klonować' potwory z tibi...więc uważam, iż inwencja twórcza będzie wyżej oceniana przez organizatorów :D a tak po za tym: życzę wszystkim powodzeni !!! :evul: EDIT: @up masz trochę racji mi jego praca bardziej pasuje do mrocznego fantasy niż zabawnego i kolorowego świata tibi, ale to moje zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzać :D |
Drobne sposrzezenie
Patrząc na pare ostatnich postów odnoszę wrażenie ze niektórzy uczestnicy mają nadzieję, że Jury bedzie myslało nie mózgami a penisami :P Czas pokaże ;) a panienki niczego sobie ;p
"Silikooooon! on wypelnil mi biuuust!!!" jak to spiewal niegdys Stan Tutaj xDD <zeby sie szanowne Jury czasem nie doszukalo tu urazy swojej osoby ;) Bo nie ma jej ni kszty! x3 > |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
co do mojej pracy to tak jak wczesniej napisalem wiem ze ma wady (tylko ze w tym stadium pracy i z tak małą iloscia czasu juz ich nie zlikwiduje) po za tym (postacie wsciekly pall i napakowany knight mial tak wygldac - polega to na tym ze pall ktory strzela zawshe musi byc agresywny i przygotowany a jak wiadomo agresja powoduje lepshą i shybsha reakcje takze pall strzela i zabija efektywniej, a co do knighta to tworzac go wzorowalem sie na czołgu, ktory jest potezny i zazwyczaj bardzo dobry w defie ale w ofensywie rowniez, dlatego jest taki wielki bo jego zadaniem glownym jest blokowanie), a jesli chodzi o smoki to są inną kreską to chyba normalne ze są na dalshym planie (i wlasnie tu mash zroznicowanie kreski, co tworzy głębie pracy, jezeli one byly by rysowane tąsama kreska to by sie zlewalo i wzrok by sie nie rzucal na postacie tylko na calosc). Co do komentarzy do innych prac to kazdy prosi o komentarz a ja chetnie komentuje, a to ze nie zawshe są w pracy dobre strony takze wtedy co mam napisac "super swietna pracka tak dalej" jezeli uwazash ze taki komentarz czegos uczy to spoko moge Ci tak ocenic prace, tylko, ze tu nie o to chodzi (myslish ze ja slyshe tylko "o ! zaje*ista pracka" wcale nie, black mnie zjechal pokazal mi minusy pracy i wtedy staralem sie je poprawic) takie komentarze maja uczyc a nie zachecac do popelniania tych samych bledow, jezeli czyjas praca jest dobra to jąchwale tak ze nie mow ze TYLKO wytykam. btw: za zadnego "mistrza" sie nie uwazam ;) Cytuj:
hmm...jezeli chodzi o Twoj rys. to popraw jego konczyny poniewaz ma troshke zniekshtalcone (pishczel prawy i przedramiona) po za tym bron jest calkiem ciekawa (detale, faktura drewna itp.) co do cieni to podejrzewam ze tworzyles je rozmazujac palcem kontur, a uwazam ze o wiele lepiej bedzie wygladac jak cienie stworzysh walorem olowka uzyskash naprawde o wiele lepshy efekt, dorob jeshcze troshke detali ;) -yours bryndii B) |
mój rysunek i tak wymiata :D
|
Podoba sie moja praca? prosze o komentarz.
|
@Karmazynowy zwierz
Bryndii ma po prostu swój indywidualny styl (bądź co bądź cel każdego artysty) który nie wszystkim musi się podobać. Popatrz po innych pracach i co stwierdzisz? Że jest 37 podobnych do siebie smoków, 55 jednakowych elfów, 87 krasnoludów z toporami. A czy możesz powiedzieć to samo o jego postaciach? Chyba nie... Poza tym styl stylem, ale technicznie nie można mu wiele zarzucić. |
Cytuj:
hmm....zaczne od tego ze troshke perspektywa sie sypie, po za tym proporcje tez troshke mi nie pasuja, w nienaturalny sposob trzyma bron i brakuje w Twojej pracy takiem mocniejshej pewnej kreski, zgieta noga mu trosheczke uciekla, kolorki Ci nawet fajnie wyshly, przypushczam ze praca kolorowana jest pastelami olejnymi (ja nie lubie nimi kolorowac :p ) ogolnie troshke widoczne biale przeswity kartki (faktura papieru) zlikwiduj, wypelnij je i popracuj troche nad swiatlocieniem i troshke lepiej by wygladalo jakbys postaral sie nie uzywac linijki a jakbys sam sie postaral stworzyc tarcze wlasnąprostą krechą:D |
wiele sie moge zgodzic, ale proporcje i perspektywa sa dobre :P moze tutaj tak dziwnie wyglada, ale przy szkicu ogolnym, proporcje byly dobre. Ta peleryna troche zaburza ogolny wyglad ;) Topor w pierwowzorze byl uniesiony ku górze, ale zabraklo kartki, wiec tak lipnei troche narysowany.. btw. troche to widac, ale juz nogi sa doklejane, bo kartki zabraklo ;).
btw. duzo osob ulega zludzeniu ze ta glowa jest jakas nie tego. ja rysowalem na poczatku ogolnie, i bylo ok, jak juz mowilem, doradzam wyobrazenie sobie tego rycerza bez helmu, wtedy gra. btw. w calytm rysunku ni ezostala uzyta linijka ;-) a z tarcza to wogole, byla odrysowywana na kartce osobnej, potem przykladana pod swiatlo zeby pasowala itp, wiec moze sie wydawac ze troche zbyt idealne linie. Byly one odrysowywane od kartki, nie od linijki + pastelami, wiec grubosc pasteli nie pozwala na takie widoczne odjazdy :P. Praca robiona pastelami olejnymi, zgadza sie. Gdybym mial wiecej czasu, to to co widzimy, bylo by 10% efektu pracy glownej :) |
Cytuj:
w sumie wiesh i tak nie jest zle bo kolorki pasuja, toporek troshke krzywy ;) , a co do nozki wygietej i tak mam zastrzezenia skad ona wychodzi :P ale coz, po za tym fakt kartka to nie linijka :p hehehehe |
A skad zazwyczaj wychodza nogi? Z d^py :P Z ta noga zreszta jest podobnie :) btw. ja patrze na oryginal, nie na skan, wiec moze na skanie rzeczywiscie pewnie rzeczy powychodzily smiesznie, ale akurat zgieta noga na oryginale wyglada poprawnie :P
Ale dziekuje za rzeczowa opinie ;) Jeszcze tylko prosze o taka ocene od x/10 tzn od 1 do 10 i ide spac ;p |
@Tomo
Pastele olejne to trudna wbrew pozorom technika ale właściwie użyta może dać wspaniałe efekty. Niektórzy stosują dodatkowo pędzel+terpentynę żeby uzyskać rozmycie pasteli (podobnie jak z kredkami akwarelowymi), jednak papier nie jest odpowiednim podkładem do takich praktyk. Co do samej pracy to Bryndii w sumie już wszystko Ci wytłumaczył,więc tyle moich rad dla Ciebie :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:24. |