Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

BlazekRl 18-12-2007 23:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BlazekRl (Post 1793956)
Cześć!Mam pytanko gdzie mogę expic z Druidem 36 lvl zaraz 37 mlvl 39 eq Blue robe Plate Legs Crown Helmet Crown Shield Rody ten śmierci Ten Lodowy przepraszam nie pamiętam jak sie nazywały.Istnieje możliwość pacca za kilka dni wiec proszę pisać Facc i Pacc Dziękuję :)

Ponawiam Pytanko Prosze o odpowiedz.

Lipers 19-12-2007 00:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BlazekRl (Post 1795117)
Ponawiam Pytanko Prosze o odpowiedz.

Na faccu to moze jakies guardy, jakies smoki z summonami,a na PACC to glownie Tomby

Lipers 19-12-2007 00:21

przypadkowy post... tak dziala moj Internet. Post do kasacji

BlazekRl 19-12-2007 01:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lipers (Post 1795146)
Na faccu to moze jakies guardy, jakies smoki z summonami,a na PACC to glownie Tomby

Dzieki wkoncu ktos odpisal :)

Shanek 19-12-2007 11:31

Skonczyl mi sie pacc

Druid (staty widac w opisie posatci) serwer non pvp , pacc mailem od 25 levela za bardzo nie wiem gdzie etraz expic nie znam meijsc na facc glownie chodzi o miejscowki do sol oexpienia bo z bloekrem odpada bez sio to nie za bardzo wiec pomuzcie gdzie mzona expic zeby szybk owbic elvel i nie ekjci waste przy tym moze nawet lekk ozaorbic eq blue robe crown legs boh hailstorm rod necrotic rod vampiere sheild i rh

geremi_ck 19-12-2007 16:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez geremi_ck (Post 1794325)
Siema. Niechciałem zakładać nowego tematu a mam pytytanie. Mianowicie jakie potwory znajdują się w klasztorze na Isle of Kings na poziomie -6. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Odpowie mi ktoś?

Bekaojad13 19-12-2007 16:56

Ja palladynem 21 lvl ze skillami 59/40 expie na ghostlandzie. Sa tam DS tylko raz juz padlem(lagi:/) a w ogóle duzo tam jest ghouli i tam od 15 lvl expie. Ghoule maja duzo kasy i najwiecej z nich wszystkich wyciaglem ze 3 k. I powiem wam ze fajnie jest poexpic na mounth sterum bo sa nowe Cyce.( tylko cyclop smith jest przeje****) Expie rownierz za kopalniami dwarfow tam sa miotaury i Stell helmet w quescie. oraz na dwarfach Guardach w 2 kopalni na samym dole(prawie8o8o8o) jezeli wy chodzicie na jakies Viwierny to nie polecam poniewaz bardzo szybko mozna pasc i stracic polowe EQ :(:(:(. Spoko jest tez na zamku tylko berserkery:/:/:/) Bardzo kijowo moim zdaniem jest tesz w kopalni w miescie kazordoon bo jest malo dwarfow do skilowania i w miedzy czasie expienia dla malych lvli. Rowniez dla mnie. Jezeli juz nie mam gdzie expic bo nic mi procenta nie daje na tym na co moge chodzizc ide za wysokimi lvl blisko na jakies dobre potwory. np ostatnio bylem na minotaurach magach i koles sluzyl jako bloker :):):). Z kumplem tesz chodzimy na Vivierny bo im wiecej osob tym wieksze bezpieczenstwo chociaz szkoda ze nie gildia) A jezeli juz nigdzie nie moge expic to albo gram druga postacia albo ide do miejsca gdzie jest bardzo bardzo duzo kijowych potworow poniewaz wiekszocs daje cos expa a przynajmniej nie dedne:]:]:]( Przezd uzyciem tego poradnika spytaj wiekszych leveli czy mam racje bo wielu kolegow tak padlo przez moje poradniki):p:p:p

Jarmu 19-12-2007 17:46

Gdzie expić na rooku

:)

~1 lvl~ raty
~2 lvl~ Cave raty, raty
~3-5 lvl~ trolle, spidery, bugi
~6-7 lvl~ minosy, skeletony, poision spidery
~7-8 lvl~ praktycznie wszystko co się rusza na rooku (moze z wyjatkiem rotwormow no chyba że masz life fluidy) ;)

19Bartek91 19-12-2007 19:01

Gdzie expić Palladynem 34 lvl 70/57 skils... I Knightem 42 lvl 74/74... ;)

Holek080 20-12-2007 01:23

61 Royal paladin Pacc 81/63
Eq:B robe,c legs,hotm boh,dem shield,royale/enchantedy/power bolty/x-bow,
Gdzie expić. Proszę o szybką odpowiedz. I ile exp/h mile widziany mapki ;)

sim09 21-12-2007 11:38

Mam 13 level sorcerer z 5 mlvl i niewiem gdzie expic. Mam pacc. Eq to:
dragon necklace, dark helmet, dwarven shield, plate armor, plate legs, leather boots i 2 rozdzka dla sorca.

Mieciu606 21-12-2007 12:33

hoczek@
W monut sternum na cyckach mozesz od 25 lvlu ze skilami 60/60 spokojnie expic -na zwykle cyce pójdzie ci z jedna albo 2 exurki, cyclop drone tez mógłbyś ubić ale to juz więcej exurek pójdzie .Jakbys chcial smithy ubijac to radze skile 70/70 lub wyższe z dobrym eq<c armor,k legi,
warrior helmet >.Sam swoim knajtem 24 lvl expie na mount sternum ze
skilami 61/59 i idzie calkiem fajnie a eq to plate set i fire sword <wiem ze noobowskie jak na ten lvl ale kasy nie mam> więc z lepszym eq i skilami takimi bedzie super :)

zlobinski 21-12-2007 19:29

Witam,
tak się złożyło, że przed najnowszym updatem nie grałem z miesiąc.

Mam 23 lvl sorca. Czy mogę wziąć Wand of Decay i bez problemu iść na Dwarfy?

Pytanie nr 2: Jak wejść do Kazoo? ;)

Youger 21-12-2007 21:42

Wszystko co poczebne dla wszystkich graczy

Ja chcialbym cos takiego zeby administrator forum zamiescil jak najwiecej potworow na jakim lvl mozna pokonac np.

12 lvl cyclops pall ?

16 lvl beholder pall ?

20 lvl vyverna pall ?

i tak dalej ;p....

Mieciu606 22-12-2007 12:55

zlobinski@

Z pewnością możesz iść -krasnale są wręcz wrażliwe na śmierć-z czego ten wand właśnie śmiercią atakuje.

A na 2 pytanie -do kazo jak idziesz od dwarven bridge to przechodząc przez góry wchodzisz w lewo w taki przesmyk jak sie idzie na dwarfy,
jak dojdziesz do miejsca gdzie sie kopie dziurę to jest też rope place i tam ropujesz się do góry, idziesz kawałek i przez dziure schodzisz na dół i teraz to już na północ idziesz i tam jest kazo. Druga droga to jak są te 2 najwyżej położone kopalnie to od nich kierujesz się na prawo do skał aż znajdziesz schodzy na wyższy poziom i idziesz do dziury jak opisałem przy wyższej wersji.Mam nadzieje że coś zrozumiesz z tego co napisałem :).

Flemessssss 22-12-2007 13:30

Jesli expic do 20lvl to tylko na:

PACC: roty
FACC: trole pod ab'dendiel oraz Cyclopy

Geheris 22-12-2007 17:09

LVl 17 skille 41/38 knight

Bagero 22-12-2007 20:42

Sorc level 17, mlvl 12, facc. Eq: p set, steel helmet, dwarven shield.

pleome 22-12-2007 22:57

EK 50lvl, 78/78, eq: RH, DSM, K Legs, BoH. To mój pierwszy PACC więc nie bardzo wiem gdzie expić. Próbowałem na żółwiach ale zawsze zajęte.

Olciaa969 23-12-2007 10:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Flemessssss (Post 1800444)
Jesli expic do 20lvl to tylko na:

PACC: roty
FACC: trole pod ab'dendiel oraz Cyclopy

Jeszcze dwarfy mogą być ;) zwykłe i soldiery tez. Albo valkirie i amazonki na AC. Kasa w miare szybko leci, czasem jakies p armor wypadnie, a exp tez niezły.

Pozdro

Lulek144 23-12-2007 12:34

Knight EQ:Crus Helmet,G arm,Vamp shield,K legs,BS,Leather boots(zbieram na Bohy :P) Skille:Skilluje do 70/70 ale tymczasem mam 63/62 na co moge isc z takimi i takimi skillami??

Youger 23-12-2007 12:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Olciaa969 (Post 1802004)
Jeszcze dwarfy mogą być ;) zwykłe i soldiery tez. Albo valkirie i amazonki na AC. Kasa w miare szybko leci, czasem jakies p armor wypadnie, a exp tez niezły.

Pozdro

Hm... Bylem na amazon camp wiele razy no nieraz jest expienie nieraz nie najlepiej tam expic na witchach a jezeli komus wezmiesz witcha do cie odrazu deda .

i ja juz tam nie chodze z powodu poszlem tam i nagle jakies nooby 3 na 1 mialem szanse na wygranie a 1 koles mial wiekszy lvl ode mnie i to o duzo ..

i to nie raz sie zdarzylo .

najlepiej chodzic na cyce bo tez kasy duzo daja..

pozdrawiam

Bazyliszz 23-12-2007 14:06

20 Sorcerer , 25 mlvl , duzo mana potionow, health potionow, dobre eq , Wand of Decay. Prosze o jakies najlepsze expowisko... Bo juz nie mam pomyslow.

Bekaojad13 23-12-2007 14:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bazyliszz (Post 1802343)
Prosze o jakies najlepsze expowisko... Bo juz nie mam pomyslow.

Mowisz masz. Mounth Sterum
:baby::baby:Nie wiem co w tym takiego trudnego. Albo Ghostland

Yamaroo 23-12-2007 17:38

Gdzie expić 40druidem z 39 mlvlem z paccem> EQ: b robe, boh, k legi, warrrior helmet, 10k w banku, medusa, hailstorm rod, 5bp potionów.

Frodoriver 23-12-2007 19:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 1774841)
Huncic możecie dragi, dle, gsy i wyverny, jeśli chodzi o exp, to prócz guardow masz jeszcze katedre... : P

Ale jak sie na katedre dostac? musze gsy zabic a nie mam boh zeby przed nimi uciekac i walic... Masz jakis inny pomysl?;)

Athelas 23-12-2007 19:38

Pytanko

Mam pytanie: mam sobie sorca, 16lvl, mlvl 13 (to trenie cały czas - wyrówna się z lvl) eq p set, leather boots, dark helmet, dwarven shield, wand of dragonbreath. manasy nie grają roli (czyt. mogę je sobie kupić), jestem FACC. Gdzie expić? a w sumie to nie expić, tylko gdzie zarobie najwięcej kasy.

P.S. Nie, nie jestem dzieckiem upa, poprostu chce grac sorciem i tyle.

@edit Możecie nie odpowiadać :) chodzę se/sobie z kolegą 10lvl na ghoule, roty, skeletony i slime'y (chyba że ktoś treni) przy trollach pod Ab:) Tam nam się dobrze expi.

mateuszmati1234 23-12-2007 20:13

odposiwed na pytankk gdzie exp 14 knight :D

[BL][GUILD]ja mysle rze amazon camp przy carlin raczej zabijesz ale z tym EQ zamnim dojdziesz do amazon to cie trohe ziedzi hp a nei ma tam raczej po 1 amazon to ja chcesz a w wierzy mial bys szans bo tam nei ma miescca duzo to bys jom dogonil ale to na WLASNOM ODPOWIEDZIALNOSC
mozesz taz na roty isc albo na kopalnie dwarf i na dwarfah i rotas tam poexpic a lol i kast a to soe nawet na zbiera :D
albo dobil skill 50/50 i na mazon kamp a jak kase zbierzesz to ghodt landa :D i tylko guhol skielety no hyba rze chesz ded to mozesz taz isc na dmon skileton :D[/GUILD][/BL]

kikSon. 24-12-2007 02:12

mam pytanie co do potworów. ;]

czy dam rade ubić draga, wyverna sam, ze:
skillami 78/78
lvl 30
eq: warrior helmet, g armor, vamp shield, c legs, steel boots, bright sword i oczywiscie zapasy potionow ;] i jaki pierscien lepiej zalozyc? ten co leczy szybciej czy podwyższa sworda o 4?

Frodoriver 24-12-2007 11:04

Wow gosciu z placem w d**** dasz mu rade:) nie marnuj nawet pierscieni... wez sobie 1-2 health potion jak sie boisz... idz na pojedynczy resp draga:)

Hoster 24-12-2007 15:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kikSon. (Post 1803863)
mam pytanie co do potworów. ;]

czy dam rade ubić draga, wyverna sam, ze:
skillami 78/78
lvl 30
eq: warrior helmet, g armor, vamp shield, c legs, steel boots, bright sword i oczywiscie zapasy potionow ;] i jaki pierscien lepiej zalozyc? ten co leczy szybciej czy podwyższa sworda o 4?

Spokojnie dasz radę ubić Dragona. Moim zdaniem żaden HP Ci nie pójdzie. Używaj tylko exury i mp weź, tak z 10 wystarczy myślę. ;)

shoq 24-12-2007 15:57

38 druid 36 mlvl Facc
Gdzie mam expić?

(proszę bez komentarzy typu: "potrenuj mlev")

Zabek46 24-12-2007 22:02

Pall

Pall 22 lvl 62/50. Najlepiej kolo thais tylko nie mt i beho...

Taifin 25-12-2007 03:06

@Up
Idz na mount sternum - dobry exp

Co do mnie :
RP 40 lvl
Eq :
Crow nHelmet , Blue Robe , Plate Legs , Boots Of Haste , Tower Shield i RS/Kusza .
Na czym expić żeby ex pszybko leciał , nie musi być duży zarobek .
Nie mówcie o mint i guardach . Jeśli już dragi i tomby to gdzie?

CzubiX 25-12-2007 12:17

34 ED eq nieważne ;p bohy są,pacc no i gdzie expić bez waste! bez waste powtarzam

Kokos770 25-12-2007 13:04

Ludzie musicie mi pomóc
Gdzie mam expić 60 elder druidem z 52 mlvl, k legi, b robe, platinum amulet, halistrom rod, vamp shield, bohy, crusader helmet. Jak narazie trace 30k wasta na 1lvl, żeby było chodź 10 pomóżcie.

crystal12 25-12-2007 14:36

;/

Gdzie mam expić 32 pallkiem ze skillami 65/68 (wiem że słabe)?
Eq:
Crusader/Crown Helmet, Noble/Crown Armor, Plate/Crown Legs, Dragon Shield, Fur Boots, Scarf, Life Ring, CROSSBOW I PIERCING BOLTY/ENCHANTED SPEARY.
Do teraz expiłam na cycach/dsach/dwarfach guardach ale coraz mniej expa idzie, więc proszę o odpowiedź :) Z góry THX.:)

HubertPol 25-12-2007 16:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez crystal12 (Post 1806102)
Gdzie mam expić 32 pallkiem ze skillami 65/68 (wiem że słabe)?
Eq:
Crusader/Crown Helmet, Noble/Crown Armor, Plate/Crown Legs, Dragon Shield, Fur Boots, Scarf, Life Ring, CROSSBOW I PIERCING BOLTY/ENCHANTED SPEARY.
Do teraz expiłam na cycach/dsach/dwarfach guardach ale coraz mniej expa idzie, więc proszę o odpowiedź :) Z góry THX.:)

jak masz pacca tomby
jak nie masz zostaja cyce i dsy teraz mozesz na te nowe cycki dobry exp i loot albo idz na ghostland albo n dragi z kumplami towj wybor

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CzubiX
34 ED eq nieważne ;p bohy są,pacc no i gdzie expić bez waste! bez waste powtarzam

probuj gorsze piraty mozesz wyjsc na 0 albo na plus ...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shoq
38 druid 36 mlvl Facc
Gdzie mam expić?

(proszę bez komentarzy typu: "potrenuj mlev")

Guardy, cyce, zabawa z dsami z niewidka ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taifin
Co do mnie :
RP 40 lvl
Eq :
Crow nHelmet , Blue Robe , Plate Legs , Boots Of Haste , Tower Shield i RS/Kusza .
Na czym expić żeby ex pszybko leciał , nie musi być duży zarobek .
Nie mówcie o mint i guardach . Jeśli już dragi i tomby to gdzie?

Tar Tomb -2 -3

Dragi ankrahmun lub edron

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yamaroo
Gdzie expić 40druidem z 39 mlvlem z paccem> EQ: b robe, boh, k legi, warrrior helmet, 10k w banku, medusa, hailstorm rod, 5bp potionów.

Piraty , Tomby, tomby, tomby xD

Pozdrawiam

Zabek46 25-12-2007 19:10

Ludzie ponawiam pytanie. Pisalem oprocz mount sternum.... 22 Pall 62 dist 50 shielding. Eq jak 45 lvl.

HubertPol 25-12-2007 19:14

@up
Jak nie to to idz na guardy z boltsami albo z mniejszym waste soldy i wal w soldy z boltow beda ci sie moze zwracac ;)

@ down
mysle ze mozesz probowac tomby na -1 ew. -2 :D Pozdrawiam

@down again
www.wiki.hunted.pl

wpisz tomby :P

odbierz pw ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:00.