Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Neo_pl 04-11-2006 18:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Prokofiev (Post 1063241)
Hmm no nie wiem może póki co to katedra,albo soldy.. moze beho kolo thais... Chyba że miałbyś pacc,wtedy rzecz jasna-Tomby chociaż na -1,a i wtedy piękny loot i exp :)

Narazie chce jak najszybciej wbić ten 20~25 level a potem .... 80/80 i dopiero wtedy zastanowie sie nad pacc !! Bo po co teraz kupywać jeżeli miał bym go tracić na trenienie ?? :)
Zresztą miałem pacc pare razy (na sorku , pallu i drucie) więc wiem jaki on jest przydatny.

Prokofiev 04-11-2006 19:01

Dokładnie... nie zrób tego błędu,że kupisz pacc i pójdziesz trenić ;/ bo to w ogóle strata nad stratą xD.Najlepiej sie porządnie wyskilluj,a potem juz GS/DL/WH do łapy i jazdaaaaaaaaa xD

karate:] 04-11-2006 19:12

Ta jasne. I zanudzic się przez te 300h skillowania do tego stopnia zeby sprzedac postać za marne grosze.

Tomek18 04-11-2006 21:18

JA osobiście pallom ze skillami 72+ polecam kopalnie guarduw -6 lub mój ulubiony poh cyce minosy wszelkiej maści .Exp zajefajny a loot w większości się zwraca z helebard itp.B)

Lirdej 04-11-2006 21:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faeriuss (Post 1063170)
Mam skille 70/70 eg dragon lance ,bohy,knight legs,royal helmet,golden armor czy moge expic na scarabach zeby niebylo waste?

Zależy do lvl. Jak masz 25+ to na -2 na luzaku dasz rade. Ja na twoim miejscu podtrenilbym skille do 80/80 i jakbym mial lvl 30+ to odrazu -3 bym walil (oczywiste pare uhów)

Moddox 04-11-2006 21:55

Może znajdzie się jakieś miejsce dla samotnego paladyna, który ma klaustrofobię? <lol> Nie lubię guardów, a na cycach za słaby loot. Ghostland zapchany do granic możliwości ;)

EQ: Steel Helmet, Blue Robe, Plate Legs, BoH, Platinum Amulet.

1. Dam radę na początkach OFu?
2. Dam radę bić dragi bez waste? Jeżeli tak, to na którym respie najlepiej?
3. Od kiedy właściwie tata umie piec? xD

Qantix 04-11-2006 22:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neo_pl (Post 1063191)
Skille
<------

Narazie chodze w :
P-set,steel helmet ,f-axe , g-shield ,

Gdzie moge szybko expic??

W sumie To trche dziwne Ze z takimi skilami jakie masz To Chodzisz z takim "slabym" eq.. ( Bez Obrazy )
POZDROOO !!8o

P0nury 04-11-2006 23:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qantix (Post 1063633)
W sumie To trche dziwne Ze z takimi skilami jakie masz To Chodzisz z takim "slabym" eq.. ( Bez Obrazy )
POZDROOO !!8o

Nie widzę w tym nic dziwnego. Na czym ma zarabiać, skoro ciągle trenuje? Na dodatek ma zamiar trenować do 80/80 jeszcze, więc raczej szybko kasy sobie nie uzbiera. Aczkolwiek będzie szpanik, że ma już te 80/80, ale jest biedny, jak mysz kościelna. I wyciąga 1k expa więcej na godzine na rotwormach.

Neo_pl - nie masz raczej wielkiego wyboru expowisk, głównie ze względu na niski lvl. Jak już jednak koledzy mówili, Katedra, soldy ew. minosy w kopalni niedaleko dwarfów.

Prokofiev - są serwery, na których niemalże nie da się trenować na FACC'u. W większości są to serwery non-pvp. Wtedy właśnie PACC się przydaje. 1 dzień treningu = 1 zł. W razie czego stać mnie na taki wydatek, chociaż i tak nie trenuje.

Qantix 05-11-2006 00:02

Dostalam Kiepa..

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 1063691)
Nie widzę w tym nic dziwnego. Na czym ma zarabiać, skoro ciągle trenuje? Na dodatek ma zamiar trenować do 80/80 jeszcze, więc raczej szybko kasy sobie nie uzbiera. Aczkolwiek będzie szpanik, że ma już te 80/80, ale jest biedny, jak mysz kościelna. I wyciąga 1k expa więcej na godzine na rotwormach.

Neo_pl - nie masz raczej wielkiego wyboru expowisk, głównie ze względu na niski lvl. Jak już jednak koledzy mówili, Katedra, soldy ew. minosy w kopalni niedaleko dwarfów.

Prokofiev - są serwery, na których niemalże nie da się trenować na FACC'u. W większości są to serwery non-pvp. Wtedy właśnie PACC się przydaje. 1 dzień treningu = 1 zł. W razie czego stać mnie na taki wydatek, chociaż i tak nie trenuje.

No w sumie to masz racje :P
Troche sobie poszpanuje ze skilami po 80 xD
Ale jest jeszcze jedno wyjscie z sytuacjy - Brak kasy :P ( Niech sobie kupi na allegro :] :] B) )
Dobry Zart ? xD :D :p
POZDRAWIAM Neo_pl Prokofiev And P0nury .. xD
MIŁYCH SNÓW :P

karate:] 05-11-2006 00:51

Cytuj:

Nie wyciaga 1k wiecej.. bo rot i tak pada na hita i tak pada na hita. Tylko że przez ten czas który on bedzie bil 80 skilla ten expujący powiedzmy od 60 albo 65 bedzie miał dużo wyższy level, dużo wiecej kasy i bedzie mogl w przeciwienstwie do tego skillujacego expic na bardziej oplacalnych miejscowkach.

P0nury 05-11-2006 00:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez karate:] (Post 1063787)
Nie wyciaga 1k wiecej.. bo rot i tak pada na hita i tak pada na hita. Tylko że przez ten czas który on bedzie bil 80 skilla ten expujący powiedzmy od 60 albo 65 bedzie miał dużo wyższy level, dużo wiecej kasy i bedzie mogl w przeciwienstwie do tego skillujacego expic na bardziej oplacalnych miejscowkach.

Nigdy nie expiłem na rotach z 80/80, więc nie wiem, ile więcej by wyciągnął. Wiem, że im wyższy lvl, tym więcej by to było. I racja, przykładem niech będzie mój kolega oraz ja.

Kolega - 32 lvl, skille 72/71, eq: p-ammy, crus helmet, k-armor, k-legs, leather boots, vampirka, bs/gs, 12k w depo, nie ma gdzie expić.

ja - 41 lvl, skille 68/65, eq: aol, w-helmet, dsm, c-legs, bohy, demonka, skullstaff/wh, 65k w depo, nie mam co z kasą robić.

Różnicę widać gołym okiem. Zanim on doskilluje do 75/75 (jego główny cel), ja będe mieć gdzieś 45 lvl i skille 69/66. Niewiele mniejsze, niż on. Różnica 13 lvl'i będzie już jednak bardziej, niż widoczna gołym okiem ;)

To tak tytułem offtopa

karate:] 05-11-2006 01:03

Hmm. Tylko potwierdziles to co ja napisałem.
Cytuj:

Nigdy nie expiłem na rotach z 80/80, więc nie wiem, ile więcej by wyciągnął. Wiem, że im wyższy lvl, tym więcej by to było.
Na skillu 65 rot pada na 1 hita tak samo jak i na 80.
Razem z lv wzrasta rate exp/h z powodu szybkosci chodzenia.

Neo_pl 05-11-2006 07:55

Co do eq :

Po co mam na tak małym levelu w c-secie , boh i rh chodzić ?? Jeszcze padne (pk .... mort hur + np. sd i siadam bo malo hp).Mam tu drugiego chara ale napisałem że"narazie" chodze :) Bo przecież i tak wiem że ten c-set mi nic nie da jak i tak mam mało hp :)
Co do skilli :
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury
Kolega - 32 lvl, skille 72/71, eq: p-ammy, crus helmet, k-armor, k-legs, leather boots, vampirka, bs/gs, 12k w depo, nie ma gdzie expić.

ja - 41 lvl, skille 68/65, eq: aol, w-helmet, dsm, c-legs, bohy, demonka, skullstaff/wh, 65k w depo, nie mam co z kasą robić.

Różnicę widać gołym okiem. Zanim on doskilluje do 75/75 (jego główny cel), ja będe mieć gdzieś 45 lvl i skille 69/66. Niewiele mniejsze, niż on. Różnica 13 lvl'i będzie już jednak bardziej, niż widoczna gołym okiem ;)

To tak tytułem offtopa

No dobrze ale potem na wyższych levelach chyba nie będziesz miał zamiaru expić na soldach / katedrze. I to ty wtedy będziesz musiał skillować a on będzie mógł expić więc się wyrówna :)
Ofcourse zależy to też od jego czasu grania .... jeżeli gra 1h dziennie a ty 3 to jasne że on nie ma szans :)

Pozdro

FAWKES 05-11-2006 08:08

a sorc od lvl 8 d0 20 gdzie expic szybko i bezpiecznie??

michalbiel 05-11-2006 09:12

Hej gdzie sa roty w thais dokladniej ?? i gdzie znajde duzo mino i mam pytanie czy na zamek moglbym pojsc ?? i czy dobrze robie expiac na kopalniach w kazo poziom 1 i 2 czasem schodze na 3 zabic pare soldkow dla itemkow ???

V.Kitthix 05-11-2006 09:37

Odp.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 1063792)

Ja bym na twojim miejscu kupił sobie Royal Helmeta zamiast Warriora.

Lirdej 05-11-2006 13:17

Może coś więcej

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez FAWKES (Post 1063874)
a sorc od lvl 8 d0 20 gdzie expic szybko i bezpiecznie??

No to co napisałeś nic nam nie mówi.
Jeśli PACC to najpierw wbijasz na trollach goblinach na edron. Po jakimś czasie roty (tak jak wcześniej wspomniałem Liberty albo Darashia). Jeśli zajęte polecam również tombe pod gsem, ale lvl 15+ i dasz rade exp spoko.
Jeśli FACC to trolle (ab, thais). Z jakimś czasem kopalnia dwarfów -2 nazmiane z amazon campem. Przy 16+ i dobrym eq można na DC.

FAWKES 05-11-2006 14:21

8-20lvl nie pacc w jakim miescie gdzie malo ludzi jest itp.

Lirdej 05-11-2006 16:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez FAWKES (Post 1064477)
8-20lvl nie pacc w jakim miescie gdzie malo ludzi jest itp.

Stary to przeczytaj mój post tam są expowiska również dla FACC.

zelow 05-11-2006 17:22

gdzie expić

niewiem gdzie expic mam kinghta skile 36/28 eq plate armor plate legs
stell helmet dawen shield serpend sword 15 lvl gdzie expic powiedzcie mi gdzie expić ?????

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:05.