Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Lirdej 05-11-2006 19:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zelow (Post 1064876)
niewiem gdzie expic mam kinghta skile 36/28 eq plate armor plate legs
stell helmet dawen shield serpend sword 15 lvl gdzie expic powiedzcie mi gdzie expić ?????

Stary na twoim miejscu popracowałbym nad skillami bo ładnie nie poexpisz. Jeśli będziesz miał porządniejsze skille to wtedy expienie będzie owiele opłacalniejsze i nie mówie tu o skillach 60+/60+ wystarczy jak narazie wbijesz 50+/50+ i styknie na luzie.

Beter 05-11-2006 20:08

Gdzie expić druidem 33 lev i 33 lev mag. Mam tempest rod oraz volcanic rod.
EQ:
-g arm
-k legs
-w helmet
-dragon shield
-scarf i buty

Socek 05-11-2006 20:55

Yoyo mam 20lvl skill 50/49 3mlvl EQ
K-armor
Steel helmet
P-legi
Tower Shield
Bringht Sword
Giant Sword
Leather Boots :)
Gdzie expić i na czym i z BS-em i shieldem czy z GS

Ombre 06-11-2006 14:11

41 druid bez pacca, 40 mlvl, all rozgi, plate set. Poradzcie cos...

Einstein15 06-11-2006 18:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Socek (Post 1065202)
Yoyo mam 20lvl skill 50/49 3mlvl EQ
K-armor
Steel helmet
P-legi
Tower Shield
Bringht Sword
Giant Sword
Leather Boots :)
Gdzie expić i na czym i z BS-em i shieldem czy z GS

Stary na tych skillach co najwyzej to soldki w kopalniach kazzo lub dc ghule i skeletony.Jakbys wbil chociaz te 61/60 to bys mogl niezle na dc pohuncic.Jezeli chcesz na tych skilach poexpic na soldkach to zdecydowanie polecam tobie taktyke bs + shield
@Ombre
Mysle ze moglbys sprobowac na dragach poexpic lub dalej ciagnac na guardach.Ponadto ghostland ( dsy z niewidka) i inne smieci tam znajdujace sie

Ombre 06-11-2006 19:09

O DS'ach bardzo intensywnie mysle i chyba sie tam wybiore.
Guardy moim skromnym zdaniem nie są dla druida.
Dragi nieoplacalne, zreszta czy jest jakis duzy spawn dla FACC?
Druga sprawa niedlugo kupuje pacca, tomby + vis? A może scaraby + vis? Podajcie swoje spostrzeżenia.

Arut 06-11-2006 19:24

Black water tomb, bez zadnych summonow na -2. W chuja ghoulow, crypty, mumie, pojedyncze ghosty i scaraby. Ten tomb jest wyjatkowy, bowiem sa schody do poziomu -3 gdzie masz sporo vampow, mumii i pojedyncze bb. Polecam siedziec z volcaniciem wspomagajac exori vis na -2 robiac loot bagi. Jak dorobisz sie lepszego eq, a kasa leci tam bardzo szybko mozesz sprobowac pobic vampiry na -3 z blokerem (zalecane), albo z 2 dsami bijac tempest + exori vis, ale wtedy bedziesz o wiele mniej expa dostawac.

Scaraby odradzam, z racji tego ze maja bardzo duzo hp w porownaniu do expa, a i loot z nich nie jest najlepszy. Zadko co bedzie ci sie zwracac, a exp przy dobrym respie nie bedzie wiekszy niz 30k. Ktos kiedys mowil zeby z monkami na scaraby...to jest jeden z najgroszych pomyslow na exp na tym lvlu.

Mozesz takze bic double spawn dragow na edron +2. Z racji tego ze lvl masz dosyc maly, radze zrobic 2 dsy, czekac na dole resp i jesli zobaczysz draga wchodzisz na gore po parcelkach i bijesz z tempesta+exori vis, albo zostawiasz draga na lasce dsow, ale wtedy dostaniesz tylko polowe expa. Radze bic z 2 dsami i bic na utamce z exori vis + tempest rod. Exp bedzie znosny, a czesto mozesz zarobic.

Ogolnie to na tym lvlu najbardziej polecam tomby, a szczegolnie black water.

Ombre 06-11-2006 19:28

Tak też sądziłem... Raczej zostane przy tombach.
Ale co z faccem? Miesiac bez expania? Bede duzo do tyłu. Potrzebuje expowiska gdzie jestem w stanie wbic 1 lvl na dwa dni.
(Dzięki za bardzo obszerną wypowiedz)

Beter 06-11-2006 20:33

EQ:
-g arm
-k legs
-w helmet
-dragon shield
-scarf i buty

PS. Nie mam PACC.

Arut 06-11-2006 23:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ombre (Post 1066302)
Tak też sądziłem... Raczej zostane przy tombach.
Ale co z faccem? Miesiac bez expania? Bede duzo do tyłu. Potrzebuje expowiska gdzie jestem w stanie wbic 1 lvl na dwa dni.
(Dzięki za bardzo obszerną wypowiedz)

Bierzesz z pol bp hmm na mino archery, 2-3 bp manasow, i lecisz na cyklopy na pohu. Bijesz je z tempest roda, ostatecznie z volcanica z racji slabego eq. Jesli zobaczysz zlurowaniego gsa/draga, zarzucasz utamo vita i uciekasz do drabinki na srodku expowiska. Mozesz takze je lurnac lekko ponad ten budynek z dziura, to wtedy znikaja. Biega tam sporo zwyklych minotaurow, 2 guardy oraz przy full respie 2-3 archery. Polecam robienie loot baga, a potem wysylanie na outlav camp.

Ogolnie to bardzo mile expowisko, ale trzeba uwazac na zlurowane potwory.
Zalecal bym takze kupno nowego eq, bo w p secie daleko nie zajdziesz ^^.

Ombre 07-11-2006 14:27

Aktualnie mam pare questow do wykonania... Dojdzie cos w stylu crus helm, noble arm, drag shield... Pomysle o tym POH'u, ale GS mnie conajmniej przerarza ;]
Pozniej pewnei B robe, vampire shield, i to chyba tyle. W p legach zostane juz chyba na zawsze :P

zelow 07-11-2006 14:44

powiecie gdzie expić ze skilami 37/28 i z cieniutkim sprzętem,noble armmo,plate legi,stel helmet,dawen shield,serpend sword no oczywiscie rycem,czekam na odpowieć

Rykas 07-11-2006 18:10

Jestem rycerzem z 30 lvl i skilami 70/70 moje eq to:bringht sword, medusa shield, k armor, plate legs, dark helmet i mam do was 2 pytania
1.Gdzie moge expic
2.Czy pokonam Orc Berserker i ile strace na niego uhów i czy bedzie to opłacalne

Fluro 07-11-2006 18:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rykas (Post 1067678)
Jestem rycerzem z 30 lvl i skilami 70/70 moje eq to:bringht sword, medusa shield, k armor, plate legs, dark helmet i mam do was 2 pytania
1.Gdzie moge expic
2.Czy pokonam Orc Berserker i ile strace na niego uhów i czy bedzie to opłacalne

1.Dark katedra,Soldki soldki soldki,cyce(tu zalezy od eq),zamek koło ab a z paccem to roty darashia i tomby i scaraby i larvy
2.pokonasz zerka stracisz chyba 1-2 ihy NIE OPŁACALNE !!!

Lirdej 07-11-2006 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zelow (Post 1067168)
powiecie gdzie expić ze skilami 37/28 i z cieniutkim sprzętem,noble armmo,plate legi,stel helmet,dawen shield,serpend sword no oczywiscie rycem,czekam na odpowieć

Jak widze masz 15 lvl. Eq masz dobre, ale skille do bani (to moje zdanie więc nim nie musisz się kierować). Radziłbym popracować nad skillami, a potem można dużo doradzić: amazon camp, dwarfy, DC, roty fibula, przy lepszych skillach cyce.

Rykas 07-11-2006 20:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fluro (Post 1067754)
1.Dark katedra,Soldki soldki soldki,cyce(tu zalezy od eq),zamek koło ab a z paccem to roty darashia i tomby i scaraby i larvy
2.pokonasz zerka stracisz chyba 1-2 ihy NIE OPŁACALNE !!!

nie chodziło mi o zerka tylko o Orc Berserker'a

Htarlov 07-11-2006 21:46

@up
Orc Berserker potocznie jest nazywany zerkiem.

Beter 07-11-2006 21:49

EQ:
-g arm
-k legs
-w helmet
-dragon shield
-scarf i buty

PS. Nie mam PACC.

Michoss 07-11-2006 22:17

Sorc, 19lvl, wand of dragoncośtam i ff
to chyba najważniejsze :)

Htarlov 08-11-2006 07:51

@Beter
Doradzałbym albo mintwalin albo kopalnie krasoludów.

@Michoss
Idź na cyklopy (ja na tym lvl'u właśnie tam expiłem)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:51.