Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Technick 08-11-2006 08:14

Ja polecam krasnoludki, ale głównie soldy i walić w nie z volcanic rod(żeby nie marnować niepotrzebnie mf/uh). Można też poexpić na guardach także metodą ucieczki, ale to jest ryzykowne bo jak cie dopadna 2 guardy to może być nieciekawie ;) .

king_avatar 08-11-2006 13:12

GS jest równei szybki jak jaki lvl?

zelow 08-11-2006 13:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lirdej (Post 1067875)
Jak widze masz 15 lvl. Eq masz dobre, ale skille do bani (to moje zdanie więc nim nie musisz się kierować). Radziłbym popracować nad skillami, a potem można dużo doradzić: amazon camp, dwarfy, DC, roty fibula, przy lepszych skillach cyce.

hehehe jak ja solo ubijam solidera albo w duecie cyca,pozatym zaczne skilować na dafach bo skile bardzo cienkie wienc puźniej dopytam o sczeguły

Lirdej 08-11-2006 17:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zelow (Post 1068654)
hehehe jak ja solo ubijam solidera albo w duecie cyca,pozatym zaczne skilować na dafach bo skile bardzo cienkie wienc puźniej dopytam o sczeguły

Ubić, ubijesz tylko wolno. Żeby wyciągać przyzwoity exp to trzeba mieć lepsze skille to tyle w tym temacie :}

Ombre 08-11-2006 19:39

niedawno pytalem gdzie expic 41 drutem FACC, dostalem 2 miejscowki: ds'y na ghostlandzie oraz cycklopy i minosy na pohu...
poszedlem na poh... gs zlurowany, zwastowalem sd'ki, mf'y i loot 20gp, juz tam nie wroce. (stres jak cholera, waste jak cholera, ogromne ryzyko ze padne)
a ghostland ciagle zajety...
jakies inne pomysly? guardy? jezeli tak, to jak je bic drutem? on niestety nie ma WO Inferno :/

Memori 08-11-2006 21:35

ja bym ci radził Molts, Mount Sternum, DC, głęboko pod ancient temple, słyszałem, że bardzo dobre expowisko dla drutów także...

Marek Tibioman 08-11-2006 21:41

ja radze mintwallin (tam pod ancient temple wlasnie), cyclopy w mount sternum a jak chcesz zeby bylo ciekawie to idz do hellgatu moze sie troche nie zwrocic ale exp szybki na dsach no i niestety kick=dead, mimo to ja bym poszedl do hellgate (zaopatrzony w runy of kors:p )

Henis Kario 08-11-2006 22:16

Gdzie expić knightem 15lvl skille 70/70 eq: Devil Helmet, P-set, Steel Helmet, K-Axe, Dragon Shield. FACC
Mlvl: 4

Arkadio 09-11-2006 08:21

@up

niexłe skile ;D myślę że powinieneś iść na minoski do mino tower ( tylko pod ziemie!!! w wierzy są guardy archery i magi na raz bez druzyny sie nie obejdzie) robić lootbagi (czasem dochodzą do 10k !!! ;D) sprzedawać je i kupić sobie jakieś wypasione eq a potem wio na cyce na poh! tlyko nie zapomnij o bp uhow, mino archery czasem moga nieźle przywalić

Ombre 09-11-2006 15:50

Motls- Ktore dokladnie miejsce? Ktory dokladnie poziom?
Hell gate- znam to miejsce b. dobrze, ale duzego respawnu DS'ów to tam nie znam... Ktore miejsce masz na mysli dokladnie?
Mount sternum- za duzo ludu.
Dark Catedral - Fajne expowisko, ale... albo ja mam pecha, albo te witche sa takie mocne, kiedy tam nie pojde zawsze mam z nimi problemy. To tylko mój pech, czy one są naprawde takie mocne?
Mintwalin- Musze spróbowac ;] Solo? Czy z sunmonem? Jaka rozga?

Memori 09-11-2006 17:05

to jest bardzo dobry poadnik o mintwallin: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=83370
przeczytaj wszystkie posty i się wszystkiego dowiesz...

P0nury 09-11-2006 17:16

44 lvl, skille 70/68, 5mlvl, PACC
EQ: aol, rh, dsm, clegs, boh, demon shield, skullstaff/warhammer

Gdzie mógłbym jakoś sensownie poexpić i zarobić? Na scarabach raczej zbyt dużego zarobku nie mam, minosy odpadają - trochę za dużo trzeba się pieprzyć z lootbagiem jak na moje nerwy. EF raczej również odpada, więcej ludzi od elfów.

Memori 09-11-2006 17:33

błąd zrobiłes skillując obuchy ale trudno już...
ciekawe expowisko jest w cyclopolis, poskilluj tylko jeszcze troszeczke i jazda tam

teletoobis 09-11-2006 17:37

@ponury
Na scarabach slabo zarabiasz?! Jakis czas temu mialem blizniaczo podobnego EK'a i wyciagalem wiecej kasy niz kiedykolwiek i gdziekolwiek indziej. Chyba, ze ci te scaraby nie pasują to całkiem niezly jest Tar Tomb i ten pod palmą na wschod od miasta (city tomb?)

No i katastrofalnie wg mnie zrobiles idac w cluby :/ Jak masz zamiar grac dluzej to zawsze wybieraj sword albo axe ( wybierz sword :P )

P0nury 09-11-2006 18:29

IMHO to CZYM bije, to jest moja osobista sprawa i nie mam zamiaru tego zmieniać. Zawsze szedłem w axe/swordach, więc pora na knighta w clubach.

Cyclopolis? Może być ciężko na razie, aczkolwiek spróbuje w nocy może.

Teletoobis - tak się składa, że od kasy mam inne expowisko, na którym praktycznie nie zużywam nic, a wyciągam po 3-4k/h. Niestety, expowisko mi się "troszkę" przejadło, bo jest po prostu... hmmmm... nudne :/ Ze scarabów w prawie 45 minut po odliczeniu za manasy wyciągnąłem 640 gp. Jak dla mnie niezbyt oszałamiający wynik. Może przy 2-3h faktycznie idzie zrobić tam trochę więcej kasy.

Diddy 09-11-2006 18:46

@ponury
A żółwie ?

exeros 09-11-2006 18:47

18 paladyn 45 dista
Exp, byle się za strzały zwracało.

P0nury 09-11-2006 18:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diddy (Post 1070661)
@ponury
A żółwie ?

Hmmmm, to nie jest głupi pomysł. Myślałem też własnie nad żółwiami, ale nie byłem pewien, czy da radę się z takimi skillami tam zabrać. Cóż, trzeba będzie zrobić questa i spróbować ;)

Edit: z 2handed oczywiście mam rozumieć? :>

BigBadWolf 09-11-2006 19:14

Sorc: FACC 33lvl/34mlvl
Eq: p-legi, b-robe, hat of the mad, vampir shield, boh.

Mam pytanko gdzie szybko dobić 35lvl a potem 40 lvl?
I od kiedy używać brust arrows ?

Memori 09-11-2006 19:33

na expowisko powinno być dobre mont sternum i dc...
@exeros: ghoule na ghostlandzie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:58.