Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

i386 14-11-2008 13:42

cześć wszystkim ; )
właśnie zacząłem swoją przygodę z anime, coś czuję, że to do mnie trafiło. Jako pierwsze obejrzałem Kanokona, taki średni ecchohentai, a wczoraj skończyłem School Days..
O tym anime nie da się zapomnieć.. Przez 10 odcinków wszystko spokoluz, a dwa ostatnie epki to jest poprostu kosmos.. Nie mogłem wczoraj zasnąć, źle się czułem po tym psychicznie, ale może za bardzo biorę to do siebie. Ale tak czy tak - bardzo mi się podobało. Mógłby ktoś mi polecić jakieś ciekawe anime? Tylko bez żadnych potworów, pierdół typu Dragon Ball, Naruto, Death Note (tak, tak) ; )

Grocix 14-11-2008 13:47

@Up
Po School Days to normalne, tez tak mialem :P Moze obejrzyj "ef - a tale of memories"?

i386 14-11-2008 13:50

@up:

Thx, porozgladam sie za tym. Ogladales moze OVA School Days? Bo nie wiem, czy warto sciagac, a jesli mam miec znowu to samo to ja dziekuje :P

Quezacoatl 14-11-2008 13:56

Cytuj:

O! dzis nowy chapter bleacha!
Ukryty tekst:
Oj, mi się zdaję, że to było ze 100 lat = 1 sek, no ale mniejsza o numerki, liczy się fakt. Najnowszy chapter natomiast mnie zdziwił. Co jak co, ale Hinamori się tam nie spodziewałem. Jestem ciekaw, czy ona nie zmieni stron gdy przyjdzie co do czego. Do tego Hitsugaya się rozproszył z jej powodu. Chcę zobaczyć jak tam Kyouraku i Ukitake...

Cytuj:

Uo Jeze pwned.... jak wy sie kłocicie o to kto jest otaku.
A sam tę kłótnię kontynuujesz...

Cytuj:

Tylko bez żadnych potworów, pierdół typu Dragon Ball, Naruto, Death Note (tak, tak) ; )
Nie wiesz co tracisz... To tak jak mówić, że Wiedźmin czy HP to shit bo mają czary/potwory... No ale jak lubicie oglądać anime jako zastępstwo dla tasięmców w stylu Klan, no to już wasza sprawa.

i386 14-11-2008 13:59

@up:

hm, oglądałem z kumplem właśnie death note, mi się nie spodobało. właśnie zaczynam Zero no Tsukaima, słyszałem, że dobre ;>

Corgar Frizz 14-11-2008 14:06

@Que
To uo jezu to był tylko wstęp do tego co chciałem napisać. A że czasem chce wyrazić swoje poglądy....

@Grocix

Przez 2 strony pisali że otaku=/= lubię manga&anime. A co do drugiej rzeczy. Ludzie oszukują siebie na tyle ile potrzebują, a innych na tyle ile potrafią. Więc tylko ktoś inny może ci powiedzieć w obiektywny sposób kim jesteś. Jesteś tym kim inni cię widzą że tak powiem.

Nipah!
Corgar Frizz

Grocix 14-11-2008 14:08

@i387
OVA School Days mozesz sobie podarowac. Takie przeslodzone historyjki nawiazujace do SD tylko postaciami.

Ja ogladam 6 ep ef, a na dysk saczy sie 6 ep C;H i 7 ep Clannada (Klan rox, eh? >.>)

Otakuma 14-11-2008 14:13

Witam nowego użytkownika forum. To co mogę polecić to Tokimeki Memorial - only love, Ef- the tales of memories i koniecznie Myself;yourself. Z tych klimatów dobre jest jeszcze Kanon 2006 i Air TV.

@Quezacoatl
Czasem dobrze jest obejrzeć jakiś dramacik lub romans ;). Jak długo można oglądać shounen?

Grocix 14-11-2008 14:22

Noo, 6 ep "ef - a tale of melodies" napewno najsmutniejszy ze wszystkich dotychczasowych. Mimo to, dobrze sie oglada.

Otakuma 14-11-2008 14:30

@up

Ogólnie daje 5 gwiazdek Ef-the tales of memories, tylko:
spoiler
Ukryty tekst:
Moim zdaniem trochę przesadzili z tymi stosunkami płciowymi. Na plaży ta bez oka( imion już nie pamiętam:confused: ), nie chciała nawet chwycić za rękę kolesia który chciał być pisarzem, a na dachu szkoły to już nie miała nic przeciwko stosunkowi. Dlatego uważam tą scenę za trochę poniżej poziomu tego anime.

i386 14-11-2008 14:34

Skoro tak, to sciagam to ef~ ; ) Przed chwilą skończyłem 1 odcinek ZnT. Wiem, że po jednym odcinku od razu ciężko jest ocenić, ale mi już przypadło do gustu : P

Grocix 14-11-2008 14:44

@Otakuma
Haha, no :D Z tym, ze ja mowilem o drugiej serii.

Koncze 6 ep CH, afk.

@Edit
No, tez ciekawy (jak wszystkie do tej pory). Fabula zaczyna sie rozwijac, a ja mam juz nawet swoja teze co do genezy tych wydarzen ^^

Illya_von_Einzbern 14-11-2008 15:26

Przypominacie sobie ten pic co dałem z dziewczyną , parasolką i mouth shotem? ... bez skojarzeń kto nie kapuje. :D

Otóż ostatnio wpadłem na stronke gdzie można charactery z animu wyszukiwać poprzez podanie np koloru włosów , ile lat , długość włosów , imie , etc i udało mi się znaleść z kąd tamten pic był! Ta dziewczyna z parasolką to : Kagura Yato z Gin Tama ( 25 volumes / 130 eps ).

No i tyle , ide se znów wróce jak... nie wróce.

Quezacoatl 14-11-2008 16:08

Cytuj:

@Quezacoatl
Czasem dobrze jest obejrzeć jakiś dramacik lub romans . Jak długo można oglądać shounen?
Oj, ja nie oglądam tylko shounen, to po pierwsze. A po drugie, styl mangi/anime mi jakoś nie podchodzi z dramatem, romans to jeszcze. Jak chcę dramat to biorę jakiś klasyk na DVD i mam. Z tego co napisałeś można by wnioskować, że dla ciebie nie ma żadnych innych animacji poza Anime. :> Bałbym się spytać czy kiedykolwiek oglądałeś PPG, bo mógłbyś odpowiedzieć że tylko PPG Z... Ja czytam mangę, ponieważ niektóre style i kwestie są typowo elementem mang, co nie znaczy, że będę żądał aby wiadomości w TV robili animowane w stylu Japońskim...
No ale mniejsza. Widzę, że dla mnie prawie wszyscy tu obecni podchodziliby pod definicję tego waszego Otaku, przynajmniej w porównaniu.

Grocix 14-11-2008 16:16

@Illya
Jednak do tego doszedles?^^ Szkoda, ze tak pozno.

@Up
PPG? WTF?:P Atomowki? Hahaha

@Gwhjbarfd
No, ja sie jednak rozplywam przy tym nowym openingu Clannada, a szczegolnie okolo 3:25-3:35 jak wchodza skrzypce. Cudo ;<

i386 14-11-2008 16:44

Hm, przemogłem się i obejrzałem przed chwilą OVA School Days: Valentine's day.. Zaluje tych 20 minut spędzonych przed monitorem. Jak cala seria mi sie podobala, to to bylo do dupy ; )
Moglem w tym czasie cos lepszego ogladac : P

Serious Sam 14-11-2008 16:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez i386 (Post 2335024)
cześć wszystkim ; )
właśnie zacząłem swoją przygodę z anime, coś czuję, że to do mnie trafiło. Jako pierwsze obejrzałem Kanokona, taki średni ecchohentai, a wczoraj skończyłem School Days..
O tym anime nie da się zapomnieć.. Przez 10 odcinków wszystko spokoluz, a dwa ostatnie epki to jest poprostu kosmos.. Nie mogłem wczoraj zasnąć, źle się czułem po tym psychicznie, ale może za bardzo biorę to do siebie. Ale tak czy tak - bardzo mi się podobało. Mógłby ktoś mi polecić jakieś ciekawe anime? Tylko bez żadnych potworów, pierdół typu Dragon Ball, Naruto, Death Note (tak, tak) ; )

Długo się do tego zbierałem, ale ostatecznie twoja wypowiedź mnie przekonała - lubię takie anime.Czyli następny cel - School Days.

@topic
Aff... na anime-online.info.pl jeszcze nie ma 5odc ef- a tale of melodies ; < Chyba ściągam...
Jeszcze pozostaje nowy odcinek Clannada, ktory prawdopodobnie obejze dzisiaj w nocy.

Gangrel 14-11-2008 17:01

@i386

Z tego gatunku masz jeszcze True Tears, no i sporo innych, za ktorymi trzeba pogrzebac. Ja poza ef'ami osobiscie polecam 6-cio odcinkowe Hanbun no tsuki ga noboru sora.

Ech, ktos, komu School days sie podobalo. Gratuluje mocnego zołądka.

Ogólnie, możesz przed obejrzeniem serii sprawdzić na anime.tanuki.pl dział recenzje i dowiedzieć się czy warto brać się za pozycje.

i386 14-11-2008 17:15

@up:

Ano, podobało, ale zakończenia drugi raz nie dam rady obejrzeć, a uwierz, próbowałem ; )

DDoS 14-11-2008 18:36

2 dni bez mangi i anime :( - studia.

Na kuzyna laptopie siedzę więc dalej robiłem listę anime-planet - jeszcze tylko litery od G do S :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:26.