![]() |
|
cześć wszystkim ; )
właśnie zacząłem swoją przygodę z anime, coś czuję, że to do mnie trafiło. Jako pierwsze obejrzałem Kanokona, taki średni ecchohentai, a wczoraj skończyłem School Days.. O tym anime nie da się zapomnieć.. Przez 10 odcinków wszystko spokoluz, a dwa ostatnie epki to jest poprostu kosmos.. Nie mogłem wczoraj zasnąć, źle się czułem po tym psychicznie, ale może za bardzo biorę to do siebie. Ale tak czy tak - bardzo mi się podobało. Mógłby ktoś mi polecić jakieś ciekawe anime? Tylko bez żadnych potworów, pierdół typu Dragon Ball, Naruto, Death Note (tak, tak) ; ) |
@Up
Po School Days to normalne, tez tak mialem :P Moze obejrzyj "ef - a tale of memories"? |
@up:
Thx, porozgladam sie za tym. Ogladales moze OVA School Days? Bo nie wiem, czy warto sciagac, a jesli mam miec znowu to samo to ja dziekuje :P |
Cytuj:
Ukryty tekst:
Cytuj:
Cytuj:
|
@up:
hm, oglądałem z kumplem właśnie death note, mi się nie spodobało. właśnie zaczynam Zero no Tsukaima, słyszałem, że dobre ;> |
@Que
To uo jezu to był tylko wstęp do tego co chciałem napisać. A że czasem chce wyrazić swoje poglądy.... @Grocix Przez 2 strony pisali że otaku=/= lubię manga&anime. A co do drugiej rzeczy. Ludzie oszukują siebie na tyle ile potrzebują, a innych na tyle ile potrafią. Więc tylko ktoś inny może ci powiedzieć w obiektywny sposób kim jesteś. Jesteś tym kim inni cię widzą że tak powiem. Nipah! Corgar Frizz |
@i387
OVA School Days mozesz sobie podarowac. Takie przeslodzone historyjki nawiazujace do SD tylko postaciami. Ja ogladam 6 ep ef, a na dysk saczy sie 6 ep C;H i 7 ep Clannada (Klan rox, eh? >.>) |
Witam nowego użytkownika forum. To co mogę polecić to Tokimeki Memorial - only love, Ef- the tales of memories i koniecznie Myself;yourself. Z tych klimatów dobre jest jeszcze Kanon 2006 i Air TV.
@Quezacoatl Czasem dobrze jest obejrzeć jakiś dramacik lub romans ;). Jak długo można oglądać shounen? |
Noo, 6 ep "ef - a tale of melodies" napewno najsmutniejszy ze wszystkich dotychczasowych. Mimo to, dobrze sie oglada.
|
@up
Ogólnie daje 5 gwiazdek Ef-the tales of memories, tylko: spoiler Ukryty tekst:
|
Skoro tak, to sciagam to ef~ ; ) Przed chwilą skończyłem 1 odcinek ZnT. Wiem, że po jednym odcinku od razu ciężko jest ocenić, ale mi już przypadło do gustu : P
|
@Otakuma
Haha, no :D Z tym, ze ja mowilem o drugiej serii. Koncze 6 ep CH, afk. @Edit No, tez ciekawy (jak wszystkie do tej pory). Fabula zaczyna sie rozwijac, a ja mam juz nawet swoja teze co do genezy tych wydarzen ^^ |
Przypominacie sobie ten pic co dałem z dziewczyną , parasolką i mouth shotem? ... bez skojarzeń kto nie kapuje. :D
Otóż ostatnio wpadłem na stronke gdzie można charactery z animu wyszukiwać poprzez podanie np koloru włosów , ile lat , długość włosów , imie , etc i udało mi się znaleść z kąd tamten pic był! Ta dziewczyna z parasolką to : Kagura Yato z Gin Tama ( 25 volumes / 130 eps ). No i tyle , ide se znów wróce jak... nie wróce. |
Cytuj:
No ale mniejsza. Widzę, że dla mnie prawie wszyscy tu obecni podchodziliby pod definicję tego waszego Otaku, przynajmniej w porównaniu. |
@Illya
Jednak do tego doszedles?^^ Szkoda, ze tak pozno. @Up PPG? WTF?:P Atomowki? Hahaha @Gwhjbarfd No, ja sie jednak rozplywam przy tym nowym openingu Clannada, a szczegolnie okolo 3:25-3:35 jak wchodza skrzypce. Cudo ;< |
Hm, przemogłem się i obejrzałem przed chwilą OVA School Days: Valentine's day.. Zaluje tych 20 minut spędzonych przed monitorem. Jak cala seria mi sie podobala, to to bylo do dupy ; )
Moglem w tym czasie cos lepszego ogladac : P |
Cytuj:
@topic Aff... na anime-online.info.pl jeszcze nie ma 5odc ef- a tale of melodies ; < Chyba ściągam... Jeszcze pozostaje nowy odcinek Clannada, ktory prawdopodobnie obejze dzisiaj w nocy. |
@i386
Z tego gatunku masz jeszcze True Tears, no i sporo innych, za ktorymi trzeba pogrzebac. Ja poza ef'ami osobiscie polecam 6-cio odcinkowe Hanbun no tsuki ga noboru sora. Ech, ktos, komu School days sie podobalo. Gratuluje mocnego zołądka. Ogólnie, możesz przed obejrzeniem serii sprawdzić na anime.tanuki.pl dział recenzje i dowiedzieć się czy warto brać się za pozycje. |
@up:
Ano, podobało, ale zakończenia drugi raz nie dam rady obejrzeć, a uwierz, próbowałem ; ) |
2 dni bez mangi i anime :( - studia.
Na kuzyna laptopie siedzę więc dalej robiłem listę anime-planet - jeszcze tylko litery od G do S :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:26. |
|