Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Socek 09-11-2006 19:56

Yoyo mam 20lvl skill 50/49 3mlvl EQ
K-armor
Steel helmet
P-legi
Giant Sword
Leather Boots
Gdzie expić i na czym i z BS-em i shieldem czy z GS

Sir Radzio Angelus 09-11-2006 20:20

@up

???...z TAKIMI skilami gs???...just LOL!

Neo_pl 09-11-2006 20:32

Gdzie expić ? X(
Skille
<---------

Eq: K-arm i legi , f-axe , c-shield , steel helmet (narazie wolałem uhy kupić :PP)leather bootki :PP

Pewnie powiecie dc i soldki :PP

A mam takie jeszcze jedno pytanie : Od kiedy moge chodzić na cyce(level,skills) z jaką bronia i shiedlem ?

Pawelan 09-11-2006 20:42

Knight skile 70/70 lvl 20+ plate armor plate legi leather boots steel helmet 2 handed sword/longsword dwarven shield PACC

Nie mam jeszcze 70 ale chce wiedziec na czym moglbym expic bo jakos nie mam zadnych pomyslow na przyszlosc :/

Memori 09-11-2006 20:49

@ Socek po pierwsze skille musisz skillować do 60/60 przynajmniej
kup se lepsza tarcze i legsy
i wio na soldy
@ Pawelan
przede wszystkim zmień cały eq oprocz steel helmet i bootsow, w pierwsej kolejnoisci kup se BS i/lub GS, c-shield, k-armor i k-legs w ostatniej koeljnosci...
i radze na cyclopolis albo dc(moze jakieś potwory na tombach mozesz sprobowac ale w pogotowiu miej jakies extra runki z jakies 0,5 - 1 bp na kazdy rodzaj runki), albo także mozesz szukac druzyny na trudniejsze potfforki

BigBadWolf 09-11-2006 21:25

I od kiedy używać brust arrows ? 33lvl/34mlvl

Socek 09-11-2006 21:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Memori (Post 1070993)
@ Socek po pierwsze skille musisz skillować do 60/60 przynajmniej
kup se lepsza tarcze i legsy
i wio na soldy
@ Pawelan
przede wszystkim zmień cały eq oprocz steel helmet i bootsow, w pierwsej kolejnoisci kup se BS i/lub GS, c-shield, k-armor i k-legs w ostatniej koeljnosci...
i radze na cyclopolis albo dc(moze jakieś potwory na tombach mozesz sprobowac ale w pogotowiu miej jakies extra runki z jakies 0,5 - 1 bp na kazdy rodzaj runki), albo także mozesz szukac druzyny na trudniejsze potfforki

Mam już skille 55/55 i chce iść z GS-em na beho expić. Opłaca sie?? Moge iść na te beho obok domku BK??

PapaSmurF 09-11-2006 21:42

siema 2 Pytania odnosnie tematu :)
1.Na czym expic ze Skillami 54/53 LVL 21 Mlvl 2
Knight Set
Warior Helmet
Bright sword
Dragon Shield
Leather bots
2. czym i naczym Skillowac ??
prosze o szybko odpowiedz :) DZiuk

Pawelan 09-11-2006 21:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Memori (Post 1070993)
@ Pawelan

O to mi chodzilo. Czyli mowisz ze z bright swordem i 70 sword fightinga najlepsze na co moge isc solo to smugglery bandity itp (dc) albo cyklopy (i jakiestam potworki w ilosciak 1-2 nie wiele od nich lepsze na cyc)?

Jak tak to kurde nie chce mi sie skiowac powiedzmy 50h zeby na cos takiego isc i 200h zeby pojsc na guardy _._
Na jakich skilach moge ubijac dwarf guardy (ubijac nie huncic - tzn zeby konfortowo ubic guarda nie koniecznie siedziec godzinami i byc z tego na +)

Sir Radzio Angelus 09-11-2006 22:42

Ja ubiłem guarda ale nie było komfortowo.

<

PapaSmurF 09-11-2006 23:27

a myslalem ze poskiluje sobie nocke a tu przychodzi Brassilianski noobek i mi zaczyna kilowac dwarfy :| OMG! jakie z nich sa albo nieuki albo takie dałny ze nie słuchaja tego co sie do nich mowi a pozniej pretensje ze dostali wpxxxxxx. A tyle co umieja powiedziec po Angielsku to > You hunted :D ! to sie nazywa gra... i stracilem motywacje na nocne skilowanie :/ eh hyba pojde spapc :| cya

P0nury 10-11-2006 08:04

Zgodnie z radą Diddy'ego próbowałem żółwi. Ledwo na zero wyszedłem. Większe grupki toadów potrafią być zaskakująco wkurzające, na thornbackach zaś z 1handed za wolno leci exp (STANOWCZO za wolno), z kolei z 2handed zużywam za dużo manasów. Czyli zostaje na scarabach+mino.

Memori 10-11-2006 10:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Socek (Post 1071116)
Mam już skille 55/55 i chce iść z GS-em na beho expić. Opłaca sie?? Moge iść na te beho obok domku BK??

jak chcesz właśnie tam, GSkiem, 60/60, troche runek weź(polecam GFB, z 10-15) i mozesz tam iść...
@Pawelan
Tam jest naprawde duzo cycków i miło sie tam, expi i zbiera szmal, a w dc z takimi skillami poproboj poziom -2 w dc... Bo Smugglery i andity nawet knight na 12-13 lvlu ze slabymi skillami potrafi neizle tam expic...

Lirdej 10-11-2006 10:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 1071504)
Zgodnie z radą Diddy'ego próbowałem żółwi. Ledwo na zero wyszedłem. Większe grupki toadów potrafią być zaskakująco wkurzające, na thornbackach zaś z 1handed za wolno leci exp (STANOWCZO za wolno), z kolei z 2handed zużywam za dużo manasów. Czyli zostaje na scarabach+mino.

Wiesz jeśli chodzi o te żółwie to wszystko zależy. Fakt ja sorc to troche inna bajka, ale jeśli chodzi o expienie i kase to zależy, na której wyspie jesteś. Główna odpada w normalnych godzinach typu 15-22 bo ludu nawet 5 na i -2. Ja zato bym poradził na innych wyspach spróbować. Otóż mnie ludu (czasem ktoś się przypląta, ale to rzadko). Na -2 nie ma toadów, kaska może być (przy dłuższym posiedzeniu i szczęściu to nawet 2-3k samego złota loota niezbierając), a exp dobry :). Jeśli sprawdzałaś inne wysepki to sorry.

Vick Sind 10-11-2006 13:01

mam skille 40/40 (knajt) eq: p legi p armor stell hemet dwarwen shield oraz k axe i gdziem oge expic? a i jescze : mam 1 mlvl :p

Neo_pl 10-11-2006 14:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neo_pl (Post 1070958)
Gdzie expić ? X(
Skille
<---------

Eq: K-arm i legi , f-axe , c-shield , steel helmet (narazie wolałem uhy kupić :PP)leather bootki :PP

Pewnie powiecie dc i soldki :PP

A mam takie jeszcze jedno pytanie : Od kiedy moge chodzić na cyce(level,skills) z jaką bronia i shiedlem ?

Odświeżam :(

Lirdej 10-11-2006 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neo_pl (Post 1071788)
Odświeżam :(

Mont sternum? Możesz na luzie. Oprócz tego Dc i soldy :) to tylko wiem.

Neo_pl 10-11-2006 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lirdej (Post 1072058)
Mont sternum? Możesz na luzie. Oprócz tego Dc i soldy :) to tylko wiem.

Z 1 handed ma się rozumieć ??

A co do mount strent : ja bardziej preferuje cyce na poh :)

Lirdej 10-11-2006 16:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neo_pl (Post 1072108)
Z 1 handed ma się rozumieć ??

A co do mount strent : ja bardziej preferuje cyce na poh :)

Ja tam chodze z jednoręczną i nienarzekam :). Skille mam gorsze od ciebie. Jednak to do cyców na pohu nie mam przekonania nigdy nie expiłem, ale uważam, że lepszy lvl wbić najpierw by się przydało.

Neo_pl 10-11-2006 17:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lirdej (Post 1072120)
Ja tam chodze z jednoręczną i nienarzekam :). Skille mam gorsze od ciebie. Jednak to do cyców na pohu nie mam przekonania nigdy nie expiłem, ale uważam, że lepszy lvl wbić najpierw by się przydało.

A leczysz się głownie mfami czy uhami ?? (Mówie głownie bo zawsze ten bp uh warto mieć) A co do levela wiem i właśnie go bije :PP

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:50.