![]() |
|
@Grocix
Obejrzalem pierwszy sezon Da Capo, i powiem że nie zachwycił. Da się to obejrzeć, ale postacie są dość schematyczne, wątek łatwy do przewidzenia a całość zbyt rozciągnięta. Ale pewnie i tak oglądniesz ;) |
@Otakuma
Dziękuje bardzo za informacje Napewno zajrze 8o ;) |
Mam podobne odczucia do Da Capo jak Gangrel. Moim zdaniem anime przeciętne a nawet i nie. Po obejrzeniu pierwszej serii jakoś odeszła mi ochota no zobaczenie drugiej. I w ogóle nie zajarzyłem o co chodziło z tym kolesiem kotem.
|
@Gangrel i Otakuma
Tia, zauwazylem. No ale jak mam juz na dysku to obejrze, predzej czy pozniej ;) @Edit Znalazlem tytul tego filmu na Hyperze: Origin - Spirits of the Past |
Cytuj:
|
@Up
Przeciez odcinki "w srodku" School Days, sa beznadziejne? Glowny bohater jest najzwyklejsza pokraka zyciowa i sobie nie umie z niczym poradzic... |
Cytuj:
|
Cytuj:
Ale wracając do SD, to dzisiaj udało mi się obejrzeć 5odc. Mówicie, że do 10 wieje nudą, natomiast 5 wywarł na mnie duże wrażenia, w ogóle całe anime jest emocjonujące, no cóż... zobaczymy, jak będzie dalej. Dobranoc^^ |
@up:
Bo jest, ale niektórzy w przeciwieństwie do mnie (i pewnie do ciebie) nie lubią romansów i ich to nudzi ; ) Ja tam lubie takie rzeczy ; ) Poza tym School Days jest nieco specyficzne, normalnie wygląda jak zwykły romans, ale można w tym coś wyczuć xD Jednym słowem nie do wszystkich to trafia. Niezła akcja zaczyna się już w sumie w 8 epie, ale sam zobaczysz ; ) Miłego oglądania! Ja kończę właśnie 7 ep ZnT (1 seria).. Kurna no, fajne : ) |
Hai, hai czyli np ja nie przepadam za romansami, drama, ecchi - no chyba że jest to wątek poboczny od normalnej fabuły.
Ja dalej brnę przez Inuyasha - cóż część pamiętam, ale nie mam na chwilę obecną innego wielu odcinkowego anime, póki D.Gray-man się nie ściągnie będę sobie przypominał Inu. Przydałoby się zacząć ściągać pozostałe anime wychodzące obecnie z listy "Want to watch", kwestia czy oglądać je od razu czy odkładać póki co. |
Nie wiem czy zauważyliście ale w dramatach/romansach główny bohater przeważnie jest pokraką, wszyscy mówią, że jest beznadziejny, brzydki itp. a i tak wszystkie laski pod koniec sie w nim kochają.
Już jakiś czas temu zauważyłem również schematyczność haremu, a mianowicie rodzaje dziewczyn to: 1. Natrętna - łazi za główna postacią, uwiesza się na nim, obściskuje, ewentualnie nachodzi w domu 2. Milcząca - jak sama nazwa wskazuje mało sie odzywa 3. Wstydliwa - jest zakochana w bohaterze(jak wszystkie) tyle że nie umie wyznać mu swoich uczuć 4. Agresywna - znęca się nad bohaterem 5. Obojętna - jest niby obojętna, nie obchodzi jej "właściciel haremu" ale gdy któraś z wyżej wymienionych dziewczyn zbliża się do niego, czuje zazdrość lub złość. Przeważnie pod koniec serii uświadamia sobie uczucia, wyznaje je i często to właśnie z nią zostaje bohater. Jest jeszcze ktoś od nieporozumień i taka która obserwuje harem z ubocza. Oczywiście postacie te mogą sie łączyć i powstaje np. Cichy natręt lub Agresywna-Obojętna. |
W love hina bardzo dobrze to widać.
Obojętna jest Narusegawa? Znęca się Motoko. Wstydliwa jest Shinobu. :P |
@up
A natrętem jest ta mała z dżungli(niestety imion już nie pamiętam) Widać to wyraźnie nie tylko w Love Hina. Osobiście oglądałem już kilka haremówek i każdy harem jest zbudowany z tych modelów. Tylko gdzie nie gdzie są jakieś modyfikacje, ale niewielkie. |
No dobra ludzie, wybywam, do piątku po południu.
Ukryty tekst:
Down@ NARU PUNCH ! Ziuuuuuuuuu... |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cicha,- Mizore Agresywna- Kurumu Natrętna- no ten... ta mała czarownica ; P Obojętna, wstydliwa- No oczywiście Moka Poza tym ten schemat wspaniale się sprawdza jeszcze w To-love ru Cicho-wstydliwa- Sairenji Agresywna- na pewno pod jakimś pozorem Lala, poza tym Saki Natrętna- Run Obojętna- Yui. @down Źle się wyraziłem ; P. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Oj... Gdybym miał definiować wszystkie postaci haremowe z Negima byłoby ciężko... Wszystkie są pod jakimś względem natrętami.
Ukryty tekst:
|
@Otakuma
No tak, trafiles z tymi haremowkami, z tym, ze na zlym przykladzie. Bo School Days napewno NIE JEST typowym haremem. A co do postaci to najwyrazniej widac to jednak w Da Capo, w RtV Mokę nie mozna nazwac, ze nie jest pewna swoich uczuc ;) |
@Haremówki
Trochę ciężko byłoby zbudować harem z podobnych postaci, a osobowości też jest ograniczona ilość. A school daysa po 5 odcinkach raczej nie nazwałbym haremowym anime. Swoją drogą. Was też denerwuję bohater SD? Bo mnie strasznie wkurza jego zachowanie. Nipah! Corgar Frizz |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:38. |
|