Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

ChrisCross 15-11-2006 18:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rohas (Post 1079763)
Bij elfy, bo to dla knight do 30 (może nawet wyżej) to suuuuper exp;) Weź kilka uh jak sie boisz:D

OMG.Po 1. Jak dla mnie bicie elfow to strata pacca.Po 2.Wiem co to jest EF i niestety jest tam od groma Scoutow.Jak zle wejde to ded po kilku sekundach.A poza EF nie ma zadnego dobrego spawna elfow.Na ef sa elfy + scouty zalozmy na 15 lvlu mam ~~300 hp.3 scouty i padam bardzo szybko...Powyzej 30 lvla to i owszem wybiore sie.Ale ja sie pytam 10-30 lvl gdzie wyexpic ;] A nie 30 +.W kazdym razie dzieki za checi.

@Matej-niestety nie ma expa bez manasow/run.Zawsze musisz zabierac,bo tak to cie 8 lvle pkna xP Wez troche manasow i gfb i idz na gh tak jak kolega radzil,lub na dwarfy,roty.

Socek 15-11-2006 20:11

Yo gdzie moge iść na 21lvl knightem skill 57/57
eq:Knight armor Giant Sword P-legi Scarf Boots leather strange helmet.
4mlvl jak co mam.No have PACC :(

ChrisCross 15-11-2006 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Socek (Post 1081410)
Yo gdzie moge iść na 21lvl knightem skill 57/57
eq:Knight armor Giant Sword P-legi Scarf Boots leather strange helmet.
4mlvl jak co mam.No have PACC :(

Sproboj na rotach,dwarfach,soldach,slimach.Mozesz ten cave na pohu sprobowac roty + slimy.Tylko uwazaj na lurniete gsy i cyce/mino xP.Mozesz tez wszystkie jaskinia z rotami i soldami.Na rotach i soldkach uzbierasz se troche kasy,najlepiej kup warior helmet za to :p I troche poskiluj bo ja 60/60 mam na 10 lvlu ,a ty 57/57 na 21 ;]

Dawny wojownik 15-11-2006 23:01

Witam.Mam 45 druta z 46 magiclvl.EQ : curs helmet,b robe,boh,v shield i all rods.I moje pytanko.

Gdzie expić?Może być waste, byle żeby lvl szedł.Jestem Facc(niestety)

Memori 16-11-2006 09:16

sprobój na POHu, MOTLS, jakieś miejsca z dragami, popróbuj w FE lub FO, także możesz w mintwallin, ghostland niższe poziomy, niskie poziomy kopalń i niskie poziomy kazio, ciekawe meijsce dla ciebie moze być triangle tower i niskie poziomy mount sternum
(niskie poziomy chodzi mi o poziomy od -2)

Dawny wojownik 16-11-2006 14:15

A na POH to na GSach?Jeżeli tak to co mam wziąść?

ChrisCross 16-11-2006 15:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dawny wojownik (Post 1081835)
Witam.Mam 45 druta z 46 magiclvl.EQ : curs helmet,b robe,boh,v shield i all rods.I moje pytanko.

Gdzie expić?Może być waste, byle żeby lvl szedł.Jestem Facc(niestety)

Dwarfy Guardy-wez troche manasow,gfb najlepiej 2 monki i spoko jest.

Orc Land - czesc przed OF mozesz z monkami,mozesz bez.Przy szybkim respie nawet,nawet.

Smoczki z dsami - kolo thais,dragon lair venore(latwiejsze spawny),najlepiej idz z blokerem :>

POH-roty,slimy,cyce,mino,dragi,orki.Gsow unikaj bo akurat masz sppeda takiego samego jak gsa wiec cie moze dogonic.

Poprostu Pitbul 16-11-2006 17:12

Gdzie mogę expić sorcererem na 9 lvlu?
Eq:Scale armor, wand of vortex, brass legs, dark helm, leather boots.
Jestem FACC i mam2 magic lev. Gdzie expić?

ChrisCross 16-11-2006 17:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Poprostu Pitbul (Post 1082842)
Gdzie mogę expić sorcererem na 9 lvlu?
Eq:Scale armor, wand of vortex, brass legs, dark helm, leather boots.
Jestem FACC i mam2 magic lev. Gdzie expić?

Trolle,gobliny,waspy,wolfy.
Najlepiej zamieszkaj w thais/ab/carlin.Tam jest duzo miejsc dla low lvli.

Neo_pl 16-11-2006 17:20

Skills
<--------------

Eq: k-arm i legi , w-helmet , leather boots , v-shield & faxe , p-ammy

Tylko prosze powiedzieć coś innego od soldów i dc B)

Poprostu Pitbul 16-11-2006 17:21

Ale niestety ja gram na PvP i tam pkują mnie. Już mam hunta w Carlin. Boję się przejść do innego miasta.

Memori 16-11-2006 17:27

powiedz im ze zaplacisz lub cos
a jak to tez nic nie daje to zawsze miej ze soba ihy, zrob se 4 mlv i miej ze soba uhy zaczna cie pkowac zuzyjesz ihy/uhy ae zawsze bedziesz zyl a jak dalej bedzie tak pisz im ciagle hunted a jak nadal to nic nie da radze zrobic nowa postac np. w świecie non-pvp albo w tym samym
tak czy siak poexpij sobie w femour hills i uwazaj podczas explorowania na resp w pewnej dziurze DSa i omijaj lepiej respy cyckow a tak to duzo jest szkieletow zwyklych troszke rotow i duzo goblinow nie wkurzaj nikogo np. gdy skilluje pod zadnym pozorem mu nie zabijaj goblina a moze wtedy bedziesz mneij pkowany

Michoss 16-11-2006 18:24

21lvl
18 mlvl
wand of dragonbreath
fire field
BRAK ultimate healing spell

ChrisCross 16-11-2006 18:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 1082990)
21lvl
18 mlvl
wand of dragonbreath
fire field
BRAK ultimate healing spell

ghoule,cyce,soldiery,slimy,roty....

Sir Radzio Angelus 16-11-2006 22:07

Pall 22lvl, 55 dist, 8 mlvl, p-set.

Gdzie mogę bezpiecznie expić? Najlepiej na otwartym powietrzu, musze miec troche miejsca.

Aktualnie expię na wejściu do PoH'a. Exp całkiem ładny (cyce, minoguardy+archery), tylko problem w tym, że dzisiaj przewinął mi się już zlurowany 2x gs, drag +ds'y, więc troche niebezpiecznie tam...

Piotyrus 16-11-2006 23:53

Gdzie expic na facc knightem 30 level skile 77/77 mlvl 5 eq: crown armor, warrior helmet, plate legs, medusa shield i bright sword lub giant sword, platinum amulet? Exp w dc jakos mi nie podchodzi...

ChrisCross 17-11-2006 09:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Radzio Angelus (Post 1083538)
Pall 22lvl, 55 dist, 8 mlvl, p-set.

Gdzie mogę bezpiecznie expić? Najlepiej na otwartym powietrzu, musze miec troche miejsca.

Aktualnie expię na wejściu do PoH'a. Exp całkiem ładny (cyce, minoguardy+archery), tylko problem w tym, że dzisiaj przewinął mi się już zlurowany 2x gs, drag +ds'y, więc troche niebezpiecznie tam...

Ghoule,soldiery,cyklopy,roty

@piotyrus

W dc najlepiej tak do 14,bo potem duzo ludzi jest.Sproboj po ssie zobaczysz ,ze sporo exp.Sproboj tez poh - cyce,minosy,orki.A jak masz za duzo kasy to tez na pohu na dragi zagladaj :] Pozatym kopalnie glownie soldow,mozesz tez niekiedy na guardow kilka wyskoczyc.Cyce,minosy(mozesz mintwalin sprobowac),bardzo dobrym miejscem jest forteca elfow kolo venore.

robbertt 17-11-2006 18:14

Gdzie mam isc expic mam 11 lvl. Jestem sorc mam 1 rozdzke . jak chcecie sos jeeszcze wiedziec pisac.

ChrisCross 17-11-2006 18:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ChrisCross (Post 1082858)
Trolle,gobliny,waspy,wolfy.
Najlepiej zamieszkaj w thais/ab/carlin.Tam jest duzo miejsc dla low lvli.

@Robert

Tak trudno chwile poszukac?Na poprzedniej stronie na prawie takie samo pytanie odpowiadalem.....

Lirdej 17-11-2006 18:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotyrus (Post 1083730)
Gdzie expic na facc knightem 30 level skile 77/77 mlvl 5 eq: crown armor, warrior helmet, plate legs, medusa shield i bright sword lub giant sword, platinum amulet? Exp w dc jakos mi nie podchodzi...

Słyszałem, że EF jest dobry, choć tego nie potwierdzam. Soldki mógłbyś spróbować, a doradziłbym cyce na pohu. Wybór należy do ciebie.
@Neo_pl
Stary czemu się tak ciągle pytasz, chyba ci odpowiedziałem. Poradziłbym cyce na pohu, albo podpracuje skille do 75/75 lvl troszke i na elfy :).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:06.