Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Argen 24-04-2008 19:37

Nie, ja nic nie mam do barcy, po prostu zawsze moją ulubioną drużyną był MU, nic więcej.

SInGApOOre 25-04-2008 14:22

1/2 ludzi 'lubiacych' Barce to fani pilki noznej ktorzy poszli za presja... oo gra tam ronaldinho !! faaaaaaaajnie... !! eto'o ... jeszcze lepiej !! w tej nie grze nie chodzi tylko o nazwiska.. ale o zgranie i wkład pilkarzy w rozwoj druzyny.. taki ManU (nie mowie tego tylko ze wzgl. na to ze jestem ich fanem) powinien przegrac z barca 5-0 jesli gralyby nazwiska...

NecroLukas 25-04-2008 14:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SInGApOOre (Post 2022146)
oo gra tam ronaldinho

baluje*

http://sport.onet.pl/0,1248675,1737151,wiadomosc.html

o 10 lat za późno...

Raul 25-04-2008 23:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SInGApOOre (Post 2022146)
taki ManU (nie mowie tego tylko ze wzgl. na to ze jestem ich fanem) powinien przegrac z barca 5-0 jesli gralyby nazwiska...

A Barcelona tak niedawno miała przykład Realu Madryt. Wygląda na to, że trzeba uczyć się na własnych błędach.

Fintex 26-04-2008 01:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul (Post 2020078)
Zrozum, że taka była taktyka Fergusona. Chyba widziałeś, że Manchester w ogóle nie szykował się do ataku, tylko wybijał piłkę do osamotnionego Ronaldo. Anglicy przyjechali tutaj po remis, aby jak najmniejszym nakładem sił zapewnić sobie całkiem komfortową sytuację przed rewanżem. Tak więc to nie wielka Barcelona zatrzymała ManU, ale goście uznali po prostu mecz z Chelsea za ważniejszy, a Katalończyków po prostu sobie zlekceważyli.

Ferguson już zapowiada, że mecz w Manchesterze będzie wyglądał zupełnie inaczej. Ja mu wierzę.

hahaha, taka była taktyka?:P wątpie. gra się tak jak przeciwnik pozwala a Barca nie pozwoliła MU praktycznie na nic.. CR7 zawsze był uprzedzany, nie miał chyba ani jednego efektywnego rajdu z których tak słynie.. reszta to samo - nic nie grali. Posiadanie piłki także wiele mówi... 65% - 35% - miazga. Pozatym wątpie, żeby MU lekceważyło rywali na takim szczeblu rozgrywek. Jeżeli nawet tak zrobiło to po prostu nie jest profesjonalnym klubem.

Staraj się oceniać bardziej obiektywnie bo trochę śmieszne to jest co wypisujesz.

Xendriel:
<3 Barca :)

Yoh Asakura 26-04-2008 08:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2023589)
CR7 zawsze był uprzedzany, nie miał chyba ani jednego efektywnego rajdu z których tak słynie.. )

To ty nie wiesz, że CR7 jest dobry tylko i wyłącznie grając z takimi zespołami jak Fullham, B'burn czy Reading ? Od dawien dawna wiadomo, że w meczu z wymagającym rywalem Cristiano się gubi i nie wie, co ze sobą zrobić. W meczu z Arsenalem też nie miał nic do powiedzenia - moment, w którym Eboue czysto odbiera mu piłkę, a CR zaczyna go kopać po nogach, a po chwili ostentacyjnie pada na ziemię, był po prostu bezcenny. Albo sytuacje, w których Toure & Eboue brali go w kleszcze i ogrywali jak dzieciaka, a na jego twarzy rysował się grymas bezradności - coś pięknego ;)

By$iu 26-04-2008 09:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2023720)
To ty nie wiesz, że CR7 jest dobry tylko i wyłącznie grając z takimi zespołami jak Fullham, B'burn czy Reading ? Od dawien dawna wiadomo, że w meczu z wymagającym rywalem Cristiano się gubi i nie wie, co ze sobą zrobić. W meczu z Arsenalem też nie miał nic do powiedzenia - moment, w którym Eboue czysto odbiera mu piłkę, a CR zaczyna go kopać po nogach, a po chwili ostentacyjnie pada na ziemię, był po prostu bezcenny. Albo sytuacje, w których Toure & Eboue brali go w kleszcze i ogrywali jak dzieciaka, a na jego twarzy rysował się grymas bezradności - coś pięknego ;)

Po raz pierwszy zgodze sie z Yohem. Ba.. nie trzeba daleko szukac, Polacy tez go zatrzymywali.

Articuno 26-04-2008 10:17

CR przynajmniej już tak często nie płacze !

Yoh Asakura 26-04-2008 11:54

http://www.tottenhamhotspur.com/news...ne260408a.html
No to Ramos zaszalał.

Fintex 26-04-2008 12:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2023720)
To ty nie wiesz, że CR7 jest dobry tylko i wyłącznie grając z takimi zespołami jak Fullham, B'burn czy Reading ? Od dawien dawna wiadomo, że w meczu z wymagającym rywalem Cristiano się gubi i nie wie, co ze sobą zrobić.

Tak, wiem. Zapomniałem o tym napisać :P W meczach o większą stawkę rzeczywiście się wypala. Na OT myślę jednak, ze może być groźny.. co do tego meczu to myślę, ze będzie dobre widowisko i padnie <2,5 gola. Mimo, że obydwa zespoły straciły najmniej bramek w swoich ligach. Barca ma chyba o 1 więcej bramke straconą od realu ;p

Yoh Asakura 26-04-2008 16:55

Chelsea pokonała Manchester 2:1. Mecz całkiem emocjonujący, Chelsea zagrała całkiem ładnie, Manchester chyba stracił formę. Nani gubił się w tym meczu, za słaby na taki poziom. Ronaldo też praktycznie nic nie wniósł - poza symulowaniem, to nic mu nie wychodziło (Ashley Cole - czysty wślizg, a Ronaldo już "oh, ah, jak mnie boli, panie sęęęędzio, faul"). Gol dla Manchesteru trochę szczęśliwy - idiotyczny błąd obrony Chelsea, a Rooney bezwzględnie go wykorzystał. No i karny w końcówce spotkania - w 100% słuszny. Ballack świetnie go wykorzystał.

Articuno 26-04-2008 17:01

Ciekawe co powie teraz(po ME też) redaktor Adamczyk...

Xendriel 26-04-2008 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2024565)
Chelsea pokonała Manchester 2:1. Mecz całkiem emocjonujący, Chelsea zagrała całkiem ładnie, Manchester chyba stracił formę. Nani gubił się w tym meczu, za słaby na taki poziom. Ronaldo też praktycznie nic nie wniósł - poza symulowaniem, to nic mu nie wychodziło (Ashley Cole - czysty wślizg, a Ronaldo już "oh, ah, jak mnie boli, panie sęęęędzio, faul"). Gol dla Manchesteru trochę szczęśliwy - idiotyczny błąd obrony Chelsea, a Rooney bezwzględnie go wykorzystał. No i karny w końcówce spotkania - w 100% słuszny. Ballack świetnie go wykorzystał.

Chciałbym żeby Manchester stracił formę, ale wydaje mi sie to mało prawdopodobne. Chelsea była po prostu lepsza, dodatkowo w pierwszym składzie nie wybiegli Ronaldo, Tevez i Hargreaves, więc chyba nie było tak jak pisał Raul, ze dla Fergusona mecz z Chelsea był ważniejszy niż z Barcą. Do końca sezonu w Anglii pozostały dwie kolejki i myślę że ManU mimo wszystko wygra te spotkania i zdobędzie tytuł.

gyagen 26-04-2008 18:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2024565)

Przecież to , że ślizg był czysty-czyli piłka trafiona została przed nogami nie oznacza że to nie bolało.
Skoro masz taką świetną teorię o C.Ronaldo to wymień mi lepszego gracza w tym sezonie od niego-albo najlepiej kilku bo lubię się pośmiać.
38 goli jako skrzydłowy(choć trochę fałszywy bo często schodzi po prostu na atak)-to samo mówi za siebie.

Capality 26-04-2008 18:40

Ja tam jestem za Chelsea...

Yoh Asakura 26-04-2008 18:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2024713)
Chciałbym żeby Manchester stracił formę, ale wydaje mi sie to mało prawdopodobne. Chelsea była po prostu lepsza, dodatkowo w pierwszym składzie nie wybiegli Ronaldo, Tevez i Hargreaves, więc chyba nie było tak jak pisał Raul, ze dla Fergusona mecz z Chelsea był ważniejszy niż z Barcą. Do końca sezonu w Anglii pozostały dwie kolejki i myślę że ManU mimo wszystko wygra te spotkania i zdobędzie tytuł.

OH wszedł już na początku meczu, bo Vidic złapał kontuzję. Ronaldo i tak nic nie daje w takich meczach, bo nie wie, co ze sobą zrobić.
Cytuj:

Przecież to , że ślizg był czysty-czyli piłka trafiona została przed nogami nie oznacza że to nie bolało.
Skoro masz taką świetną teorię o C.Ronaldo to wymień mi lepszego gracza w tym sezonie od niego-albo najlepiej kilku bo lubię się pośmiać.
38 goli jako skrzydłowy(choć trochę fałszywy bo często schodzi po prostu na atak)-to samo mówi za siebie.
Skoro był czysty, piłka została odebrana prawidłowo, to sędzia nie miał prawa odgwizdać rzutu wolnego. Ostentacyjne wywrotki Ronaldo to już normalka, nie wiem, dlaczego sędziowie ciągle się na nie łapią. I co do goli - większość nastrzelana takim zespołom jak Newcastle, które jeszcze do niedawna nie miało formy, tudzież innym Wiganom i Readingom ;) I gole to nie wszystko, zapamiętaj to sobie.

gyagen 26-04-2008 18:53

ale zarzuć jakimś nazwiskiem to będzie jakiś pkt odniesienia. Bramki to nie wszystko masz rację ale są bardzo ważne , no ale bramki to nie jest ostatni jego plus.

Yoh Asakura 26-04-2008 18:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gyagen (Post 2024797)
ale zarzuć jakimś nazwiskiem to będzie jakiś pkt odniesienia. Bramki to nie wszystko masz rację ale są bardzo ważne , no ale bramki to nie jest ostatni jego plus.

Ja rzucę nazwisko, ty powiesz, że Ronaldo i tak gra lepiej, a potem zacznie się licytacja. Jaki to ma sens ?

Exodus 26-04-2008 22:42

Ronaldo jest jeden. xD

Swoja drogą MU pewnie i tak wygra ligę, a na wtorek szykuje się niezwykle ciekawy mecz. : ))

Dark Sven 26-04-2008 22:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2024779)
Skoro był czysty, piłka została odebrana prawidłowo, to sędzia nie miał prawa odgwizdać rzutu wolnego. Ostentacyjne wywrotki Ronaldo to już normalka, nie wiem, dlaczego sędziowie ciągle się na nie łapią. I co do goli - większość nastrzelana takim zespołom jak Newcastle, które jeszcze do niedawna nie miało formy, tudzież innym Wiganom i Readingom ;) I gole to nie wszystko, zapamiętaj to sobie.

Nie lubię C. Ronaldo, ale cóż... Gol to gol, i nie liczy się, czy został strzelony Chelsea, Arsenalowi czy Newcastle, ale czy strzelony został.

/Exodus
R9 / R99 : ).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:45.