Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Trójpunkt Sworda of Fury ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=127800)

WisniaQ 08-06-2008 10:47

Temat umilkł?

CycuRookslayer 08-06-2008 11:50

A co do tego scrolla to pewne jest że jest on prawdziwy ?? Znalazło go wiecej osób czy tylko Qwerty ?? I to samo pytanie kieruje do zdjęcia, też autorstwa Qwertego ( jeśli można tak odmienic :P ) z katana questu , w którym za ścianą nie ma ghoula ( ktoś podawał link na tym forum ).

<hmm> 08-06-2008 12:15

Scroll leżał tam zawsze po serwer save, więc widział go każdy.
Podobno był napisany kompletnie inna czcionką(w innej stronie kodowej?), co spowodowało po którymś update pojawienie się tych krzaczków zamiast literek. Następny update usunął kompletnie ten przedmiot z gry.

To jest wersja powielana od dłuższego czasu. Nikt już się nie upewni czy prawdziwa :)

Perfect*Doll 08-06-2008 12:57

Ale co wasze wyzywanie się ma wspólnego z Trójpunktem Sworda of Fury?
Zachowanie Panów jest tandetne oraz infantylne.
Jeżeli tak bardzo chcecie się bawić w purystów to może popiszecie sobie troszkę na GG, co?
To jest forum czy jakaś szkoła podstawowa!?

A co do tematu, to zaciekawiło mnie Pana rozumowanie dotyczące Sworda of Fury. Jednak, żeby sie tego dowiedzieć trzeba mieć Premium Account. Możliwe, że uda się Panu rozwiązać tą zagadkę, ponieważ wydaje mi się, że coś w tym musi być. Zachęcam do dalszego odkrywania dziejów Rookgaardu.

WisniaQ 08-06-2008 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Perfect*Doll (Post 2102681)
A co do tematu, to zaciekawiło mnie Pana rozumowanie dotyczące Sworda of Fury. Jednak, żeby sie tego dowiedzieć trzeba mieć Premium Account. Możliwe, że uda się Panu rozwiązać tą zagadkę, ponieważ wydaje mi się, że coś w tym musi być. Zachęcam do dalszego odkrywania dziejów Rookgaardu.

Nie zgodzę się, do rozwiązania questu nie potrzebny jest Premium Account, ponieważ ten quest był dostępny jeszcze zanim wprowadzono tereny dla Premium Account'ów.

CycuRookslayer 08-06-2008 20:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez WisniaQ (Post 2103105)
... ponieważ ten quest był dostępny jeszcze zanim wprowadzono tereny dla Premium Account'ów ...

Co miałeś na mysli mówiąc że był dostępny ??

WisniaQ 09-06-2008 18:39

Że SoF już leżał na wyspie i czasami powodowano jego zniknięcie, wtedy nie było wiadomo jeszcze jak.

CycuRookslayer 09-06-2008 20:36

Jeśli można to nazwać questem ( może rzeczywiście nim jest :)) to możliwość rozwiązania go mogli dodać po wprowadzeniu terenów dla posiadaczy PACC'a , wiec nie jest pewne. W zasadzie trudno rozważać coś co nie jest pewne , a raczej nawet nie istnieje :)

Disseny__ 11-06-2008 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CycuRookslayer (Post 2105464)
Jeśli można to nazwać questem ( może rzeczywiście nim jest :)) to możliwość rozwiązania go mogli dodać po wprowadzeniu terenów dla posiadaczy PACC'a , wiec nie jest pewne. W zasadzie trudno rozważać coś co nie jest pewne , a raczej nawet nie istnieje :)

A może (jeżeli wogóle istnieje) ten 'quest' jest tylko dla PACC'ów?
Nie wiemy. ;p
Wogóle czy istnieje. xDD
Ale zgadzam się z ostatnim zdaniem Twojej wypowiedzi, kolego. =p
Nie wiadomo, czy naprawde istnieje taki quest na rooku.

Biooolyy 11-06-2008 17:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hunter Of Mystery (Post 2090799)
A moze zamiast klocic sie o gramatyke, bawic sie w konstrukcje trojkatow rownobocznych, tworzyc rozne rytualy i klocic sie o to, kto wie lepiej ("i siedz cicho bo ja wiem lepiej!") sprobojecie spojrzec w zupelnie innym kierunku? Zauwazcie, ze Cipy nie zrobily zadnego wiekszego questa bez logicznego powiazania. Trzeba zadac pytanie: dlaczego akurat te jaskinie, te punkty? Co laczy je z SoFem? I nastepnie poszukac tego ostatniego punktu, ktory bedzie mial cos wspolnego z Sofem.

Paradox, Postman, Desert, Explorer Society, Pits of Inferno

Wymieniać dalej?

X-Zero 11-06-2008 18:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michos
@Biooolyy
Paradox Tower- 1-słuchaj co mówi NPC, 2-czy "Paradoksalna wieża" a.k.a "Wieża szaleństwa" ci się z czymś kojaży?
Postman- Słuchaj NPC
Desert- Słuchaj NPC, czytaj książki
Explorer Socielity-Słuchaj NPC
Pits of Inferno-Słuchaj NPC, czytaj ksiązki.

Nie, nie wymieniaj dalej, ponieważ resztę też "wytłumaczę". Większość questów tibii (nie licząc takich jak Dead Archer czy Fanfare) ma jakieś wyjaśnienie u NPC lub w książkach.

Michos

Heheheheheh...

Carbon 12-06-2008 14:50

Na to wygląda że możemy coś zdziałać

A jedna z moich propozycji to

Tibia.pl Team of<nazwa servera tibii>
czyli naszych paru forumowiczów znąjących sie na tym
Żeby pozbierać dane o tym wszystkim
Jeżeli jest ktoś chętny proszę pisać temat lub PV

Hunter Of Mystery 12-06-2008 22:56

Cytuj:

Paradox, Postman, Desert, Explorer Society, Pits of Inferno

Wymieniać dalej?
Paradox - gdzie tu jest sprzecznosc? Czy masz cos do gor Kazordon bo one tam sa?
Postman - tu nie ma zadnej sprzecznosci, te wszystkie latanie po statkach to sprawdzenie, czy nadajesz sie na listonosza.
Desert - nie znam historii powstania tych tuneli i komnat wszystkich, ale w samym quescie zadnych sprzecznosci nie ma.
Explorer Society - nie znam questa, a nie bede szukal spoilerow.
Pits of Inferno - jaka tutaj widzisz sprzecznosc? Lordowie Demonow powinny w dzungli sie chowac? A moze w kanalach w Thais? Albo wsrod elfow, ktore tak kochaja zycie? To oczywiste, ze Bezlitosna Siodemka ma swoja siedzibe ktora znajduje sie na wycieraczce przed pieklem.

CycuRookslayer 13-06-2008 01:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Carbon (Post 2110149)
Na to wygląda że możemy coś zdziałać

Hmm Twoje zdanie ,ale według mnie temat nie różni sie niczym od 1/9999 innych wiec czemu tutaj ktoś miałby coś zdziałać ? Nie to żebym był od razu na nie! tak tylko sobie myślę że temat cały czas będzie rozwijać się tak samo - na wymyślaniu nowych sposobów (no i co jakiś czas atak : zdobyuem spajk słorda !!oneoneone!! ... :D:D:D ) i tak sobie pewnie będzie lecieć :) Chociaż nie mówie
że gdyby ktoś coś wykminił to było by głupio :D No i znów takie gdybanie :D Alem sie rozpisał jak głupi :P :)

Carbon 14-06-2008 09:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CycuRookslayer (Post 2111564)
Hmm Twoje zdanie ,ale według mnie temat nie różni sie niczym od 1/9999 innych wiec czemu tutaj ktoś miałby coś zdziałać ? Nie to żebym był od razu na nie! tak tylko sobie myślę że temat cały czas będzie rozwijać się tak samo - na wymyślaniu nowych sposobów (no i co jakiś czas atak : zdobyuem spajk słorda !!oneoneone!! ... :D:D:D ) i tak sobie pewnie będzie lecieć :) Chociaż nie mówie
że gdyby ktoś coś wykminił to było by głupio :D No i znów takie gdybanie :D Alem sie rozpisał jak głupi :P :)

W pewnym sensie RacjA! ;)
No ale ja już nad tym pracuję od paru dni i coraz więcej się dowiaduje o SoF'ie
I nie tylko to co jest na forum ale także wiele wiele innych rzeczy ...

Pozdrawiam!

CycuRookslayer 14-06-2008 13:40

@up

No to życze powodzenia :)

tiger13 15-06-2008 01:58

A ja myśle że te dwa punkty łączą sie z punktem z swordem of fury i ten 3 punkt jest punktem tego miecza po drugiej stronie względem osi symetri.
Takie moje małe odczucie. :P

wgutbier 15-06-2008 04:43

Wiecie co a niepomysleliscie o tym kregu gdzie sa waspy to tez moze miec cos wpolnego z tym questem(o ile istnieje)

Disseny__ 15-06-2008 17:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wgutbier (Post 2115291)
Wiecie co a niepomysleliscie o tym kregu gdzie sa waspy to tez moze miec cos wpolnego z tym questem(o ile istnieje)

Tutaj rozmawiamy o TRÓJPUNKCIE SoF. A ten krąg nie tworzyłby trójkąta równobocznego. ^^

Speedrun 15-06-2008 18:39

pomoge wam chyba 1 punkt tam gdzie pająki przed kapitan iglue terasure quest a 2 tam gdzie rot hell czyli 2 przyciski do znikniecia ssa a ostatni jest w katakumbach z 7 grobami moze jak bedzie 4 osobowa zaloga 3 stana w tych punktach i 1 w mino hell jak na sceerenie widac dragon slayera sunrise i jeszcze 2 osoby moze to jest klucz szukajcie pomuzciee

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:35.