Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Beh0lder
(Post 2684027)
Tja , biorąć pod uwagę to , że szatan czy inne diabelstwo opętuje ludzi (muahahahhaha rotfl lmao 1111!!!!!1!!!oneoneoneoneoneunoeinsjedenjedn) , czyli coś robi , bóg ma nas w dupie i to baaardzo głęboko.
|
Opętał Cię kiedyś szatan? Pieprzysz jakieś historie z mchu i paproci.
Cytuj:
Taak, cuda sprzed kilkuset lat. Jakieś dowody, oprócz absurdalnie interpretowanej Biblii i bajek typu "kiedyś była taka pani co była ślepa i nagle zaczęła widzieć"?
|
A jakie chcesz cuda? Fatimę nazwałbyś masową halucynacją. Spontaniczne uzdrowienia efektami placebo. Czego chcesz?
Cytuj:
Jeśli dla ciebie wojny, ludzka rzeź, głód i inne okropności to coś normalnego - że się tak wyrażę: Z Bogiem!
|
Wolna wola? Konsekwencje wyboru? Straszna rzeczywistość? Jesteś jak dziecko, kogo obwiniasz za nieszczęścia na świecie. Pewien buddysta (nie pamiętam nazwiska) spotkał kiedyś człowieka, który mówił, że jeśli zobaczyłby Boga, to udusiłby go za wszystkie nieszczęścia. Buddysta nałożył mu ręce na jego szyję. Wyciągnij wnioski.
Cytuj:
Rób to co chce Bóg, albo zostaniesz ukarany - to jest wolna wola? Nie wiedziałem.
|
Rób to, co uważasz za słuszne, postępuj według swojego sumienia, inaczej ukażesz sam siebie. Pójście do piekła jest wyborem samego człowieka, który nie postępuje według swoich zasad,albo wypaczył je sobie na tyle, że zasadami nie są.
Cytuj:
Dlaczego więc Bóg stworzył świat takim, że da się stworzyć proch, nie bezpieczne mieszaniny pierwiastków i groźne wirusy? Może dla testu? A co my, króliki doświadczalne?
|
Obwiniasz Boga? Zastanów się nad tym i patrz wyżej.
Cytuj:
Bullshit. Gdyby Bóg chciał, żeby go kochano to po prostu takich by nas stworzył, bez innej możliwości (swoją drogą, niezły narcyz z tego Boga).
|
Z założenia religii żydowskiej i chrześcijaństwa Bóg cię już uprzedził. Ma swoje Chóry Niebieskie, które go nieustannie chwalą. Czy jest z Niego narcyz? Chory jest świat w którym ktoś zdolny nie jest chwalony.
Cytuj:
Swoją drogą. Podobno homoseksualizm to grzech? Podobno ma być kobieta + mężczyzna? To dlaczego Bóg pozwolił na choćby zaistnienie pomysłu jak np. mężczyzna + mężczyzna? Czyżby też dla testu?
|
Homoseksualizm nie jest zły. Sam czyn, czy rzecz sama sobie nie może być zła. Człowiek może ją taką uczynić, co jest logiczne. A to, że krk jest przeciwko homo, nie oznacza, że tak uważa Bóg. Krk to droga, jedna z droga. W przenośni: o tyle łatwiejsza, że ma dużo drogowskazów.
Cytuj:
Kościół, Kościół. A raczej od wyznawania tego, co jest mu na rękę (przytoczę ponownie: ostatnio KrK uznał, że Ufo mogą istnieć. Taka malutka zmiana stanowiska).
|
Kościół, Kościół. Przyczepiłeś się do niego jak rzep do psiego ogona. Jaki oni mogą mieć wpływ na moją wiarę? Niczyje oczekiwania nie mogą wpływać na moje życie.
Cytuj:
Według Kościoła, jeśli nie popieram go to jestem heretykiem i obłąkanym, opętanym przez szatana zwyrodnialcem :\ Life is brutal and full of idiotyzm.
|
Według Żydów Jezus był też opętanym przez szatana zwyrodnialcem, grzesznikiem. To nie zdanie innych się liczy.