Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knight uboga profesja?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=29463)

Fagaro 17-12-2006 21:02

a te 15-20k/h dla kazdego sorca/druta to naprawde zarabisty exp :)

Sozemego 18-12-2006 08:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zarandiel (Post 1134552)
Pomijając błędy powiem tak: KNIGHT SZYBKO EXPI?! Człowieku! Ty w ogóle grałeś jakąś inną profesją niż knight? Knight expi najwolniej, a ty mi tu wyskakujesz, że najszybciej... Nie jest również główną postacią na huntach, tylko na b. mocnych potworkach, ale i tak da się go zastąpić pallkiem. Dajmy sobie np. takie Hero, 2 sorce/druty na 60+ to i bez utamo i exori mort, hero pada w minute, nie trzeba kasy dla blokera i taniej :)

Dwoch sorcow 60+ i hero pada w minute ? Juz lepiej isc samemu i zabijac w niecale 30 sekund :S

Zarandiel 18-12-2006 11:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sozemego (Post 1135797)
Dwoch sorcow 60+ i hero pada w minute ? Juz lepiej isc samemu i zabijac w niecale 30 sekund :S

-.- Naprawdę dowaliłeś... Ostatnio nie grałem sorcem/drutem więc nie mogę podać dokładnie kiedy padnie Hero i w ile sekund, to były dane dla porównania z knightem. Już nie miałeś co napisać?

Sipura 21-12-2006 21:51

Ja gram knightem i bardzo mi się to podoba. Lecz każdy chwali się tym co ma:)

Rekin Master 23-12-2006 11:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sipura (Post 1142535)
Ja gram knightem i bardzo mi się to podoba. Lecz każdy chwali się tym co ma:)

podoba ci sie,bo bijesz mocniej niz na rooku?
te twoje potezne skille....ogromny lvl....i powahowy magic lvl....yea!
ps. nie ma sensu grac knightem/palkiem...zakladajcie maga/druta....byle z pacc:P radze wam....

Explosion Rexor 23-12-2006 12:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rekin Master (Post 1145266)
podoba ci sie,bo bijesz mocniej niz na rooku?
te twoje potezne skille....ogromny lvl....i powahowy magic lvl....yea!
ps. nie ma sensu grac knightem/palkiem...zakladajcie maga/druta....byle z pacc:P radze wam....

Nie ma sensu?? Ciekawe czy taki sorc, by ubił Demodrasa bez blokera( nie metoda Up-Down), knight jest jaki jest i tego nikt nie zmieni. Jedni są zwolennikami Knightów, inni nie ale trzeba się pogodzić, że :
NIE MA LEPSZEJ ANI GORSZEJ PROFESJI - TYLKO OD GRACZA TO ZALEŻY KIM CHCE GRAĆ!! CZY MA CZAS NA SKILLOWANIE CZY WOLI EXPIĆ A POTEM ROBIĆ MLVL?? I JESLI MAJA BYĆ DURNE ODP. TYPU GRAJ SORCEM, BO PALEK MI SIE NIE PODOBA LUB NIE GRAJ KNIGHTEM BO NIE BIJE Z SD TO...

Ścinacz Dusz 23-12-2006 13:03

@up
Całkowicie sie z tobą zgadzam.. Wszyscy tu sie mało nie pozabijali która profesja najlepsza.. A prawda jest taka ze niema gorszej i lepszej profesji.. :)
Ja gram kina bo lubie nim expic i jak bije skille to sie poucze..pooglądam tv i zawsze jakies zajęcie mam

Nanoz 24-12-2006 11:43

A takim knajem nie pójdziesz na 10lvl na cyklopa.A takim sorcek druidem i palek spokojnie.W zwarciu knajta i pala to jak pal jest daleko i go wali z luku to chyba knajtowi zostaje ucieczka.

Vil 24-12-2006 13:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nanoz (Post 1147408)
A takim knajem nie pójdziesz na 10lvl na cyklopa.A takim sorcek druidem i palek spokojnie.W zwarciu knajta i pala to jak pal jest daleko i go wali z luku to chyba knajtowi zostaje ucieczka.

A sorcem nie pojdziesz na 30 levelu na EF.

Jesli palek wali knighta z luku to knight moze rownie dobrze stanac w miejscu, wrzucic full def i smiac sie z hitow palka.

Rykun 24-12-2006 13:31

ja powiem tak. Knight jest fajny. duzo zarabia, mocno wali. ale moglby miec wiecej czarow ( np. exura gran)

Hoxiu 24-12-2006 13:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1147640)
A sorcem nie pojdziesz na 30 levelu na EF.

Jesli palek wali knighta z luku to knight moze rownie dobrze stanac w miejscu, wrzucic full def i smiac sie z hitow palka.

No tak sorcem pojdziesz na d lair z summonami, nie lepiej ? Knightem na 40 lvlu nie pojdziesz na hydry,a sorcem/drutem tak. s/d pojdziesz na scaraby na 28 ( czy cos takiego ) z dsami i waste 0,a knightem uhy/manasy ?

Brojek 24-12-2006 14:09

Knight to jest chyba jedna z najwszechstronniejszych profesji, fakt niema ue, e-visow itp... ale moze sam wszedzie lazic. Na h levie expic moze na of, dle. Co prawda, to prawda sorc expi szybciej i ciekawiej ale wydaje mi sie, ze knightem gra jet ciekawsza.

Vil 24-12-2006 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hoxiu (Post 1147728)
No tak sorcem pojdziesz na d lair z summonami, nie lepiej ?

rzecz w tym, ze raczej nie ;p

Tjor masaker pro skater 24-12-2006 22:38

Brojek tylko wydaje ci sie xd

i jedna prosba do tych pajacow@ piszcie najt albo knight ~~`

TakiegoNickaChybaNieMa 25-12-2006 01:20

Moim zdaniem Knight to bardzo ciekawa i wszechstronna postać !! Szkoda tylko ze nie ma lepszych czarów jak np. e-gran itp. ;)

Alkoholik(Lume) 25-12-2006 09:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nanoz (Post 1147408)

W przypadku knighta to kwestia skilla..Nikt nie mówi także, że masz chodzic knightem na cyklopy przy 10 lvlu..Bo jaki to ma sens?Generalnie różnica między knightem a sorcem czy pallem pozostaje w expieniu na wyższych lvlach.To, że sorc ma większe predyspozycje do wbijania expa nie znaczy, że knight jest uboższy,gorszy.Bo IMO Knight to postać bardzo solidna, stabilna a przede wszystkim respektowana przez sorców(kwestia blokowania):)

Rafal_From_Bransk 25-12-2006 09:59

KNIGHT ROX jak masz Paca, z 45 lvl skile min 70/70 chodzisz se z kumplem (dobrze bylo jak by to byl druid xD) na hydry :P. Ja tak robilem jak pacc byl dziennie z ziomkeim z hydr wynosilismy 3 x boh~ Rh~ i jeszcze jakies itemki. Sam teraz trenuje i znowu myslę nad kupnem paca :D

Rekin Master 25-12-2006 11:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Explosion Rexor (Post 1145376)
Nie ma sensu?? Ciekawe czy taki sorc, by ubił Demodrasa bez blokera( nie metoda Up-Down), knight jest jaki jest i tego nikt nie zmieni. Jedni są zwolennikami Knightów, inni nie ale trzeba się pogodzić, że :
NIE MA LEPSZEJ ANI GORSZEJ PROFESJI - TYLKO OD GRACZA TO ZALEŻY KIM CHCE GRAĆ!! CZY MA CZAS NA SKILLOWANIE CZY WOLI EXPIĆ A POTEM ROBIĆ MLVL?? I JESLI MAJA BYĆ DURNE ODP. TYPU GRAJ SORCEM, BO PALEK MI SIE NIE PODOBA LUB NIE GRAJ KNIGHTEM BO NIE BIJE Z SD TO...

i tam ktos jeszcze...post nizej

Wiec sluchaj....skille chyba mam dobre<83/82>-500godzin skillowania, eq mam drogie...ponad 1kk warte,lvl 67 jakos 28ms expi tak samo,jak ja...I UWAGA: ZWRACA MU SIE
jakos nie stal w miejscu 500godzin patrzac sie na pierdolone slimy, jakos nie ma zajebistego eq tylko warte parenbascie k a expie niewiele gorzej...
Nie ma lepszych profesji?Gowno prawda...moze do 50lvl nie ma....ewentualnie to 60, ale pozniej, im wiekszy lvl, tym druid/sorcerer jest lepszy od knighta.
Nie rozumiecie, ze z broni miedzy 50lvl-em knightem a 100lvl-em knightem jest roznica ogromna....normalnie ok. 15%
a miedzy 50ms-em a 100ms-em? Bije zdecydowanie mocniej!!Im wiekszy lvl,tym mocniej bije...a skille juz potem nie leca praktycznie....i tak szczerze mowiac to te 2 awansy w skillach gowno daja.
Jakby ktos nie wiedzial:
Magom/Druidom: sila wzrasta o 2% z lvl-em i o 3% z magic lvl-em
Knightom/Palkom: sila wzrasta tylko dzieki skillom ^^ powodzenia ;)
Porzucilem mojego knighta, zalozylem maga, wam radze to samo. Pozdro

wrogonastawiony 26-12-2006 09:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hoxiu (Post 1147728)
Knightem na 40 lvlu nie pojdziesz na hydry,a sorcem/drutem tak.

co moze jeszcze solo ?:D chyba pomyliłeś potwory.. bo solo to sie na nie nie chodzi.. po drugie jezeli bys juz tam wszedl sorem to by cie zdmuchnela na raza ;]przypomne ci ze to knight na huncie staje ramie w ramie z tym potworem i go bloczy.. =]

enderty 26-12-2006 18:37

knight to najgorsza profesja w tibii polecam omijac z daleka tak stanie i skilowanie to pierdzielony waste tajmu z ktorego nic nie ma poza obecnoscia w top 300 serva lol

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:51.