![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Zostan przy axe, mocniej wali od sworda, jak bedziesz mial blokowac hardcorowe potwory takie jak demon to ci to pare def w ta czy w ta gowno da :].
|
Cytuj:
|
Robią ithemki, których potem nie można zdobyć. Może mi się uda jakoś zdobyć chociarz Crystal Mace lub Hammer of Warht albo Golden Mace:)
|
Cytuj:
|
U mnie ( na swiecie danera )
Swordy : Serpent sword : 800gp Fire sword : 4k Bright sword : 9-10k Giant Sword : 20k Axe : knight axe : 2k Fire axe : 10k Dragon lance : 20-25k |
Axe nadal jest najlepszy mimo nowych broni w Sword i Club. Wszystkie typy broni maja teraz po jednej dostepnej broni z atakiem 50 ale axe jako jedyny ma bron jednoreczną o ataku 50. (avenger i arcane staff sa dwureczne) i do tego jeszcze annihilator jest latwiejszy od PoI questa. (z ktorego sa avenger i arcane)
|
ja jakos wole axe
|
Cytuj:
|
Mi się wydaje, że lepszy jest Axe...m.i.n Ma lepszy Atak co liczy sie na większym lvlu..., Axe's są tańsze, axe rigni łatwo i tanio kupić niż taki bp sword ringow za 6k na starych swiatach =/. jesli ktos sie decyduje na kupno Sov vs Sca To polecam Sca z bynajmniej dwoch powodow...1. na moim swiecie SoV kosztuje 1,3kk a Sca 800k, róznica jest 500k ;s Sam nie weim czemu ale wale ze sworda trudno jakos przezyje teraz juz za pozno na skillowanie od nowa...
|
Taa
Ha, uzywam narazie knight axe kupiłem go za 1k a w przyłosci kupie sobie dl i fire axe.Sword ani club nie maja 1 ręcznej broni z atakiem 50.A tak wogóle to ile gdzieś osób w procentach walczy clubem????
:kat: 47 :miecz: 46 :mag: 2 |
[quote=Bofedojo;39194]Axe rulezz! Jak gram moim kumplem, ktory uzywa axe to jest spx! Wogule fajnie wygladaja 8) . Wyzyna ostro takich batow nie dostaje i jest spx, a jak moj druid uzywa swordow to musze zawsze czekac az zabije cos... Nie mowcie ze axe ma malo defa, bo jak sie wbilem na test servie na goscia, ktory mial f-axe to wyzynal wszystkich jak chcial, a jaemu nikt nie mogl podskoczyc (no oczywiscie to tez byla wina jego nice stuffu). Jesli chodzi o ice rapier to nawet nie ma co go uzywac jest zupelnie bezuzyteczny... I nie macie Jesli chodzi o ice rapier to nawet nie ma co go uzywac jest zupelnie bezuzyteczny... I nie macieszans na zdobycie Magic longsworda, Magic sworda lub Warlord sworda... AXE RULEZZ!!! [IMG]C:\WINDOWS\Temporary Internet Files\Content.IE5\M5WVOTUD\stonecutter_axe[1].gif[/IMG]
Ryj NooBie -.- KURWA JESTEŚ SMIESZNY A CO MYŚLISZ ŻE NA ANNI KNIGHTY SWORDINGOWI BIJA Z KNIFE? -.- |
zauważyłem 1 rzecz między axe i sword-jak walczyłem axe to dostawałem hity spore od średnich potworów a atak f axe a bright sword mimo że różni się 2 punktami to różnicy nie odczułem:) za to jak walczę swordem-czyli bright swordem to nie dostaję takich hitów jak walczyłem f-axe-potwory mnie rzadziej trafiają i tyle więc def sworda liczy się do ogólnego armora a te 3 punkty różnicy w ataku między sovem a sca to naprawdę niewiele więc wybieram sword.Tak nawiasem mówiąc ice rapiery są cholernie użyteczne na silnych potworach albo w pomaganiu zrobienia questa czy zabijaniu ludzi bo zakładasz ice rapie i puszczasz exori i idą czasami takie hity że hoho więc proszę nie mówić że ice rapier jest nieprzydatny.Owszem jest on rzadki ale zawsze można za 1k kupować od ludzi
|
Cytuj:
|
Po ostatnim upie, to jednak swordy są górą :) w poi quest wprowadzono avenger (??nie wiem jak to sie pisze??) ktory ma 38 defa, czyli wiecej nie MMS...
|
a jaka jest różnica niby między sovem a sca? 10-15 hp różnicy? oj to rzeczywiście dużo
|
@up pomnóż to przez 100-1000(ogólnie tyle się wali dziennie w obfitym expieniu lub nawet więcej)
nadal mało? |
No wiesz na niektórych huntach właśnie te 10-15hp to kilka uh.
Więcej ludzi i tak idzie w swordzie bo ma więcej obrony :). |
xD
Ludzie ktorzy pierwszy raz graja knightem i wzieli axa to mowia axe rulezz ci co wzieli sworda to sword ruuleezzz. Ja osobiscie mialem trzech nobow knightow(2 ze swordami i jeden z axem) i jakos mi sie bardziej axe podoba. Przykład: na 10 lvl z knight axem rozwalilem se spokojnie beho ze skilami 43. Z brinhg swordem na 48 swordzie cycka rozwalalem chyba z 20 sekund. Bardziej mnie przekonuja axy uwzgłędniając SCA i Sova. A z ymi Ice Rapierami to ja na swoim miejscu gdybym tam stał pierwszy nie walil bym z IRow tylko z burstow. Jak widzialem z burstow srednie hity ida po 80/90 a z miecza/ axa chodza po 140 niekotre 160 a niektore 10 ale jeszcze nie zapominajmy ze z burstow dostaja 2 demony ewentualnie demon i FE. To jest tylko moja opinia
|
hahaha
Cytuj:
|
Cytuj:
|
up@ to rozwal go z exura, na 10 lvl i 43 skillem axe z barbarian axe.
|
lol
Cytuj:
JESZCZE JEST TYLE AXE RINGOW:confused: |
Kto normalny sprzeda knight axe za 1k skoro u djina za 2?
|
@up
Ten kto nie ma zrobionego Djinn Questa... |
Cytuj:
|
Ja miałem kiedyś najta i używałem axa moim zdaniem axe jest najlepszy i widać po tobie że chcesz być już hlvl..:p poprostu rób to co ty uważasz... ja głosuje na axe i ci polecam axa...
Pozdro |
Dziex za pozdro Tobie rowniez;) No wlasnie chce nabic w koncu jakis wyzszy lvl narazie mam uhmakera no i fire axa po dezercie. Mysle ze axem szybciej pojdzie ten lvl...jeszcze znalazlem sickle do treningu wiec Axe 100%:cup: :wiking: :wiking:
|
;] Zobacz róznice miedzy sword ringiem a axe ringiem.. Większosc ziomków knighów załuje za walą swordem ;]a niektórym to nierobi róznicy. zależy co ty wolisz.. Ja osobciscie polecam Axe.. Tanie i łatwo kupic axe ringi ;] - . -
|
axe leeepsze.. jak jusz złapiesz się za d-lance:] ... a potem już tylko lepiej.. sca i smigasz na dragi czy co innego wolisz
|
Ja bym jednak wybrał sword. Axe fakt mają dużo ataku, jednak czy 2 ataku są lepsze (mówię tutaj bringht sword atak: 36 czy fire atak: 38) mimo, że bringht ma o 14 więcej defa. Gdy mamy axe stajemy się knightami tylko OFENSYWNYMI. Natomiast kiedy mamy sworda, fakt będziemy mieli mniejsze obrażenia ale świetną obronę i z biegiem czasu zyskamy na mniejszej ilości uhów używając sword niż axe.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
może masz racje co do broni dwurecznych, bo GS ma więcej defa niż DL, ale jako że ma mniej capa jest możliwość że zmieści ci się coś więcej, co zwróci jakiś procent z tych straconych uhow. |
Ale czy gdzieś to jest potwierdzone?? Jeżeli byłoby tak jak piszecie to axe są lepsze. Jednak jeżeli liczą się oba to swordy są lepsze.
|
Witam!
Przeanalizowalem to co tutaj pisaliscie... Juz kiedys czytalem caly temat. Ktos pisal, ze testowal na hero i jak sie ma tarcze z def > defa broni to def broni sie wcale nie liczy przy blokowaniu... Ale... Tu naszly mnie pewne przemyslenia... I doszedlem do takich wnioskow: Jezeli uzywasz full def to nie liczy sie def broni (zakladajac, ze db*<dt*), ale przy full atk juz sie ON LICZY. Tylko jeszcze nie wiem w jakim stopniu... Ale mowie - to sa tylko moje przypuszczenia. Nie mam wystarczajaco czasu i checi, zeby to sprawdzic, ale jak ktos interesuje sie takimi rzeczami to moze to sprawdzic i podzielic sie z nami swoimi wynikami :). *db = def broni, dt = def tarczy PS. Ewentualnie jak ktos chce mi pozyczyc SoV'a na Refugii to moge potestowac na zmiane z SCA... :P Pozdrawiam Pingwin |
No właśnie ktoś musiałby to sprawdzić :/
|
jak dla mnie sword jest lepszy, bo istnieje cos takego jak ice rapier:DD
axe moze ma wiecej ataku ale nikt nigdy nie zada takich obrazen jakie moze zadac knight ice rapierem. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:17. |