![]() |
Hiya ponownie.
Witam. Znalazłem na jednym z forów to: 15:41 You see an oragad (Arm:60).
It's one of the part of mystic sword. Like kawałek excalibuga? Ja cos w to nie wierze.. Mejbi rl? |
Excalibug jest na Edron ukryty,przynajmniej tak powiedział NPC koło Dark Catedry.Jesli ktoś już to napiał to przepraszam
|
@up
taa... a jeden z npc na edron mówi że jest ukryty pod PoH'em :P |
09:58 Shaman Doi: hi
09:58 Lorbas: Be greeted, dear traveller. 09:58 Shaman Doi: excalibug 09:58 Lorbas: It is rumoured to be hidden somewhere beneath Edron. :D a to własnie ta rozmowa :D :D Tłumaczenie Ja: cześć Lorbas: Pozdrawiam cię drogi podróżny JA: Excalibug Lorbas: Plotka głosi że jest ukryty w podziemiach Edron Tłumaczenie własne więc może zawierać sporo błędów :P :D |
Trevor, na którym dokładnie forum?
Poszukałbym na ASCII ale niezabardzo wiem o co chodzi :P Może ktoś napisać co to ASCII? może juz to napisane ale niechce mi się czytać całego topica |
Cytuj:
Chyba żadna częśc SWORDA nie powinna miec osobno defa lub ataku, co nie? To bez sensu... |
hehe czytac ze zrozumieniem
to bardziej z historia tibii zwiazane ale poszukiwaczy excalibuga zaciekawic moze. otoz gadalem z NPCami i pare fajnych wnioskow:
- excalibug nalezal pierwotnie do Banora (albo pozniej byl w jego posiadaniu bo przeciez to jak powstal ex~ to taka gmatwanina i nie chce mi sie laczyc tego w calosc :P) - po rozmowie z NPC Lynda (czy jak jej tam) dowiedziec sie mozna o bogach (good, evil...) ale jest tez wzmianka o Banorze (heavenly warrior - niebianski wojownik) - potomkowie Banora byli w posiadaniu exa~ - Krol Tibianus posiadal excalibuga ( walczyl nim z demonami i w czasie bitewki z krolem demonow wzial i se rzucil w tego demonsa i goscia zamrozil :cup: ale ex~ zaginalX( ) |
A czy znaczy coś to, że w zamku Tibianusa jest zejscie do podziemi?? Może tam można znalesc odpowiedź na dręczące pytania... Również znalazłem ( w tym samym zamku) pokoj z szafkami. W jednej z szafek była książka napisana dziwnym językiem. A oto treść:
"Royal Archives Asmalat ovrir gogenol amabat hulut a sese sokol. Gogenol faresmal a sese ican." |
Cytuj:
|
Cytuj:
Pewnosci to niemasz i chyba niebedziesz mial .;) |
Cytuj:
|
@ Ej a czytaliści wszystkie posty ??
Bo to co mówicie bylo już pare razy powiedziane |
OMG !! Gdzie znalazłeś te forum, co było o tym ARM: 60 ... Czytajcie posty wczesniej ... Ten excalibug miał 80/60 atk/def ... omg ... gdyby ktos gral w tibie wczesniej ( mam na mysli pierwsze wersje), to by wiedzial jak to wszystko wygladalo i wyglada nadal ...
Dajcie tylko adres to tego forum ... Pozdrawiam Non'ajbi ;] |
Cytuj:
|
Cytuj:
pOzdrO 8:) Signed, Keel |
hmmm ... tak "dla przykładu" to napisałem ja, bo to nie jest przykład. Gdyby na tym forum, byla chociaz jedna osoba, ktora grala w tibie, kiedy ona zaczela powstawac, to wiedzialaby o co mi chodzi ...
Popytajcie sie ludzi, którzy grali w Tibie od początku, a dowiecie sie, ze wiedzą co to za miecz i (możliwe, że) pamietaja statsy... Pozdrawiam Non'ajbi |
Nie chcialo mi sie czytac wszytskich stron.. ;p
Rozmowa z krolowa... 23:16 Osks of Fortera: hail queen 23:16 Queen Eloise: I greet thee, my loyal subject. 23:16 Osks of Fortera: excalibug 23:16 Queen Eloise: A mans tale ... that means 'nonsense', of course. 23:17 Osks of Fortera: king Tibianus 23:17 Queen Eloise: Soon the whole land will be ruled by women at last! 23:17 Osks of Fortera: Noodles 23:17 Queen Eloise: This beast scared my cat away on my last diplomatic mission in this filthy town. 23:17 Osks of Fortera: Kruzak 23:17 Osks of Fortera: dwarfs 23:17 Osks of Fortera: warlord sword 23:17 Osks of Fortera: quest 23:17 Queen Eloise: I will call for heroes as soon as the need arises again. 23:18 Osks of Fortera: reward 23:18 Queen Eloise: If you want a reward, go and bring me something this silly King Tibianus wants dearly! 23:18 Osks of Fortera: what? 23:18 Osks of Fortera: what want tking tibianus? 23:18 Queen Eloise: Soon the whole land will be ruled by women at last! Specjalnie wszedlem moim noobish char ! :D Widzimy , ze cos jest z tym questem :D @edit: Byłem jeszce w ab i pytalem sie wszytskich elfow i nic ciekawe nie bylo ;/ . Chyba tylko swoch odpowiedzialo na pytanie excalibug... |
Cytuj:
|
Niewiem czy to ma cos wspulnego z ta sprawą ( wdług mnie ma)
"INTERESTING FACTS ABOUT KAZORDOON issue 1 Author: John Barrel Once upon a time there came a horrible snakelike beeing to the deeper mines. It killed many miners, because that 'snake' was a bassilsk horrible beeing with a gaze that could turn living beeings into stone. Many heroes tried to kill it but none suceeded, some fled, most died. One day a wise man which name is forgotten. (I did many studies but i looks like for some reason none wrote down his name) He had some knowledge about theese horrible creatures. He advised the miners to cover the minewalls with torches and lamps. Scared by the dispised bright light the basilisk retreated deeper and deeper into the mines until the mines managed to create a cave in behind him. If the miners I talked to did not make fun of me we have to assume that the bassilsk is still there..." Ksiązka z kazo;) |
Cytuj:
Pozdrawiam Non'ajbi |
zostawic temat na chwile sam :P
@somewhere :P nie excalibug nie moze byc ice rapierem @all po co sie bluzgacie?? jesli macie sie obrzucac blotem to znajdzcie sobie na to inne miejsce bo ktos w tym temacie probuje rozwiazac zagadke (stulecia :P) |
ja Wam napisze,jak ten tekst rozuemiem :D :::
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
A poczytaj kilka- ... kilkanascie- ... kilkadziesiat- ... kurde ... w kazdym razie na n-tej stronie jest gdzies przetlumaczony text .... Beholdery walczyly w wielkiej bitwie, dlatego m.in. kolo kazo jest beho :D Troche poszukac :D
Narazie nic nowego nie znalazlem ;/ Mialem spora przerwe w graniu :| No trudno ... ale trzeba sie wkoncu zabrac za to G*** ... xD^^ Pozdrawiam Non'ajbi |
Najgorsze w odkrywaniu jest to że trzeba powiedzieć "słowo klucz" i NPC dopiero może udzielić wskazówki
|
:)
może jakoś wszyscy razem rozwiążemy tego questa na ten miecz
|
Uff.. Przeczytałem wszystkie posty w tym temacie.. 3/4 wszystkich to powtarzanie tego co było już prędzej wspomniane.
Wszystko pięknie, świetnie ale może należałoby z NPC porozmawiać w inny sposób. Nie wymieniając tylko jedno słowo a próbując wielu kombinacji, etc. Odnośnie Excalibug'a: Wielu NPC podaje różne miejsca w których NIBY jest ten Excalibug ale mimo wszystko najciekawszy wydaje mi się komentarz NPC z Venore, który ma outfit Ghoul'a. W najbliższym czasie porozmawiam z nim trochę. Odnośnie Mintwallin: Ci co byli w Mintwallin pewnie byli na.. hm.. jakby to nazwać.. "budowie".. To jest teren, który jest za zwodzonym mostem. Może tam należałoby poszukać jednego z wielu kluczy do zagadki? Jutro, jak trochę ochłonę po tych wszystkich przeczytanych postach, dopiszę od siebie coś jeszcze. |
Cytuj:
|
Cytuj:
EDIT: może imp kazo wie coś na temat tej sprawy??? albo npc z kazo ja nie za bardzo sie na tym znam ale moooże:P |
Cytuj:
Coś ci niewierze z tym linkiem. Jeśli to prawdziwa strona to proszę mnie poprawić, ale mojm zdaniem bardzo sprytnie zrobione. Wchodzisz na strone dostajesz keyloggera rejestrujesz się dostajesz kod, logujesz się na tibia.com(on już ma twoje pasy) wpisujesz w comencie ten kod co jest kompletną bzdurą i jesteś zarejestrowany. Niewiedząc co się stało na następny dzień niemasz postaci. Jeśli się pomelilem to proszę mi tylko powiedzieć :) |
Cytuj:
@somewhere Nie ma go na Tibia.pl (excalibuga), nie ma go tez w Tibia Sprite. Pojawi sie w ktoryms z update'ow. Gdyby ktos czytal maile od CIPSOFTOW ktore wkleiłem, to by wiedzial. Gadalem z nimi (Cipsoftami :D) pozniej jeszcze (ale nie wkleilem maila bo mialem format ;( ). Dowiedzialem sie, ze zagadke Excalibuga mozna rozwiazac tylko do pewnego momentu. Ale potrzeba 'zgranej druzyny'. Na moje pytanie, czy trzeba miec h-lvl odpowiedzieli, ze "NIE". @dot. skarbca Mam nowe odkrycie ... Słuchajcie ... Poszedlem wszystkimi mozliwymi n00b charami z kumplami do skarbca (16osobowa ekipa). Stanelismy na tych 'przelacznikach'. Kiedy ostatnia osoba stanela, pokazal sie napis 'CLICK...' Nie mamy pojecia co sie stalo ... Ale to juz jest cos :D Miejsza ... Mozliwe, ze gdzies sie otworzylo jakies przejscie. Nie wiemy gdzie, ale jest to mozliwe. @KWT KWT nie bez powodu jest zamkniete. Jest tam robiony dosc spory update, ktory m.in. bedzie czescia questu. Niestety nadal nie wiem, kiedy bedzie wprowadzone. @Bazyliszek Hmmm ... teoria, ze bazyliszkowi nalezy poprawic ostrosc z oczami, jest raczej bledna. I watpie, zeby NPC 'zaprowadzil nas' do Excalibuga. To nie Diablo II. Tu NPC sa ustawieni schematycznie. @Noodles Ten skurkowaniec w zamku jest w sumie glowna postacia, wraz z Imperatorem Kruzakiem i Bazyliszkiem. @Kopalnie Poszlismy do kopalni (kumpel :D) na TibiaBotNG i upewnilismy sie, ze do jaskini bazyla nie mozna wejsc przez dziure, ktora jest 2 pietra nad nim zastawiona posagiem. Pietro nizej jest lava. W pokoju z Bazylem jest dziura w ziemi, ale bazyl jest juz na najnizszym poziomie ( -8 ). Czytalem gdzies, ze Dwarfy kopaly tak dlugo, ze dokopaly sie do miejsca, gdzie nie bylo juz swiatla. Czytalem tez, ze Bazyliszek zostal zamkniety tam, ale przenoszony byl droga, ktorej 'zaden odkrywca nie zna'. Ech ... rozpisalem sie ... bede cos nowego wiedzial to powiem. Pozdrawiam Non'ajbi |
Cytuj:
Dziekuje. |
Venore
Poszedłem do NPC w venore z bronią :
NPC z bronią 09:11 Putes: excalibug 09:11 Romella: I heard the amazons are after it. 09:12 Putes: amazons 09:12 Romella: I wonder how they finance themselves. I bet they are secretly trading in some strange stuff. NPC Dla Paladynów 09:13 Putes: hi 09:13 Xed: Greetings, Putes. Welcome to the distance fighting booth of the Ironhouse. 09:13 Putes: excalibug 09:13 Xed: I think that was the sword they were talking about. Said something about a man in Edron that could get it for him. |
Moim skoromnym zdaniem jest to historia jakiejs poteznej broni. Wyglada na to ze jest to wskazowka jak dojsc do najpotezniejszej broni tibi. Mozliwe ze to bedzie marzeniem sennym Tibijczykow. Nie mam dowodow tylko przeczucie. Sa tez pewne poszlaki. Wiec mozemy miec naprawde cos nowego i bordzo ale to bardzo silnego w Tibi. Jesli jest to qest(chyba inaczej sie to pisze) to potwornie trudny. A wec nagroda nie pozinna byc slaba.
Kojazy mi sie ty nazwa ekskalibur. Ale to tylko przypuszczenia |
Cytuj:
Pozdrawiam Non'ajbi |
"(most pages of that book are unreadable, stained with blood and parts are burned)
Horrible screams ..blinding light....pain...happening???....No one ....The light ...closer.....brighter...no visibility....Farewell... " Jest to treść pewnej książki w bibliotece w gildi czarodziejów w Kazordoon. Być może ma to powiązanie z bazyliszkiem. |
Być może ma to powiązanie z bazyliszkiem.[/quote]
co to jest ten bazyliszek??? |
Nie wiem czy to już było ale może nie xD bo ja to nie chce mi się czytać jak bylo sry
Excalibug kenle'sha Kruzak sarvithos, Tha'shat ras alth'ara Mintwallin... Marvik esha'ina excalibug Excalibug przejął Kurzak a nastepnie ...... wywalił go do Minitwalin ?A puzniej MArivk przejął Excalibuga ;D Tak jak by Kruzak zdobył Exca a puzniej ukrył ? go w Mint i po hmm Marivk jakoś go zdobył ... |
...Ale potrzeba 'zgranej druzyny'. Na moje pytanie, czy trzeba miec h-lvl odpowiedzieli, ze "NIE"...
Pozdrawiam Non'ajbi[/quote] Moim zdaniem po tym co przeczytałem co napisał Non'ajbi to naprawde nietrzeba H lvli takich ludzi którzy są stworzeni tylko do expienia tu trzeba ludzi spostrzegawczych niekoniecznie jakichs tam kurde wy**** w kosmos mózgowców trzeba troche logiki i pomyslowosci a zwracam honor Non'ajbiemu bo tylko on mozna powiedziec stara sie na rozwiązanie największej zagadki Tibii i wysyła te maile do cipów z myslą ze mu cos powiedzą za to ja mu z góry dziękuje i czekam na więcej informacji :);) |
Cytuj:
- ss jest na colbartower czy jakos tak w każdym bądź razie poszukam linka ;P http://www.cobalt-tower.de/ nie moge znależć llinku teraz nie mam czasu sciagac tego ssa i dawac na photobucketa, powiem jak sie dostać :P http://www.cobalt-tower.de/ -klikasz w zamek -picture room -Cool & Rare Items (polecam poogladac inne kategorie ;]) - 4 rząd 1 zdjęcie i jest "The sword of legends: the Cyclopmania Sword. Removed from the game..." statsty 80/60 ;] pozdro Non'ajbi ;] |
1. Dziękuję za docenienie moich starań.
2. Dziękuję za pozdrowienia. 3. Tu jest bezpośredni link do zdjęcia z naszym ukochanym Excalibugiem (kiedys to sie nazywalo inaczej): http://www.tibia-alumni-society.net/.../cycsword2.jpg Ostatnio miałem małą awarię z kompem (spalił mi się w dosłownym tego słowa znaczeniu), więc miałem małą przerwę :D Ale wkońcu wakacje są i można pomyśleć nad tym zasranym mieczem xD^ Acha ... tak apropos ... ma ktoś może TibiaBotNG?? Nie zebym chciał używać, bo nie cheatuje, ale do rozwiązania zagadki jest CHOLERNIE przydatny xD^^ M.IN. pokoj z bazylem ... Mam nową teorię, ale niesprawdzoną niestety ... (jak komuś się będzie chciało to niech looknie). Po stanięciu na tych przełącznikach w skarbcu kazo, może (MOŻE) otworzy się to przejście do dziury w kopalniach (2 pietra nad bazylem), które jest zastawiane przez pomnik. Jak skanowałem kazo NG (ciiiiccchoooo xD^^), to natrafiłem kilkukrotnie na urwaną mapę (nagle się kończyło). Pewnie Cipsofty jeszcze tworzą ... Jak ktoś będzie miał coś nowego, to niech pisze (byle nie PM bo i tak nie sprawdzam xD^). Walcie w temacie jak coś wiecie, tylko nie znowu tłumaczenia tego tekstu, od którego wszystko się zaczęło ... Pozdrawiam Non'ajbi |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:50. |