Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Nowa wojna? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=55319)

Nosso Mc'Furry 09-02-2006 17:52

Nie wiesz o co chodzi, zapytaj sie na o co mu chodziło, ja jakoś rozumiem.
I nie ciągnij tego tematu dłużej bo to nie jest związane z tematem rozmowy.

wr00n 09-02-2006 21:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tretogorczyk
@up
Ja wiem czy wazne ze dlugi czy nie, teoretycznie glupota jest pisanie posta na linie, ktory zawiera jedno zdanie... No i poza tym co ten post p. Fea Umarth stwierdzal ? Mowil prawde, do tego doszedles, wiec okey, zgoda. Tylko co on dokladnie mowil ? "Ty tez chyba duzo ni wiesz" - czasownik "wiesz", tutaj z partykula nie, czyli orzeczenie "nie wiesz"; "chyba duzo" - dwa okreslenia, "ty" - skierowane do mnie, "tez" - czy to oznacza iz p. Nosso tez chyba duzo nie wie ?
Tak wiec jak poczatkowo stwierdzilem - post p. Fea Umarth byl absolutnie zbedny, bo nic nie wyraza - jest zbyt krotki, a takie posty tylko zasmiecaja forum =)

Co ty w ogole *******isz? Jezeli post jest krotki to znaczy ze jest glupi? Post tego calego fea wyraza jego opinie na temat twoich postow , a konkretnie na temat twojej wiedzy. Moze i chodzilo mu o to ze nosso nic nie wie , a moze to byla ironia ktorej nie jestes w stanie zrozumiec? Zarzucasz komus nie wiedze i jest ok. Ktos zarzuca tobie i jest zle , tak? Zamiast sie rozwodzic na temat jego posta pokaz ,ze wiesz. Uargumentuj to ,a nie "szpanujesz" znajomoscia czesci mowy. a co do dyskusji na temat krotkich postow to jedno konkretne zdanie moze wyrazac wiecej niz 1000 innych bez sensu.
A w crazy~ sa osoby nie zwiazane a przynajmniej byly.

ps : ktory Eleandrill? :D

pps : Heh 69 teraz mozna przestac :D

Tretogorczyk 10-02-2006 07:35

@up
Ironią to byl moj post i chodzilo w nim tylko i wylacznie o to, zeby wywolac taka reakcje jak Twoja... (prowokacja) Poza tym - co ja mam argumentowac ? Bylem ciekaw jaki jest stan wiedzy p. Nosso na temat gildii Crazy~, a p. Fea zamiast cokolwiek udowadniac, argumentowac (a przeciez powininen to zrobic, by jego zdanie wyrazilo wiecej niz 1000 innych, pisanych bez sensu), napisal jedno zdanie, wtracenie, ktore w zasadzie nic nie wnosi do dyskusji, tylko w pewien sposob... prowokuje ?

Polli~ 10-02-2006 10:31

Ble.....ble.....ble

Lubie krotkie posty.

Tretogorczyk 10-02-2006 11:03

a ja paroofke ; (

i swoj avatar!

Adaskowy 10-02-2006 19:46

No i wojna znow sie zaczęła. Własnie trwa... Dlaczego szwedzi zabili Marihuansa?
Następny dowód ze szwedzi odwracaja się od tych polaków co z nimi trzymaja...

Fiszbin 10-02-2006 19:59

...,,,,...

I znowu się zaczyna PA szwedów(jest!jest!jest!). W 2 tydzien feri miałem wbić wreszcie 50 lvl i dać sobie spokoj, ale widze że raczej spędze go w/przed depo.... Chyba ze to bedzie Blietzkrieg :P

Tretogorczyk 10-02-2006 20:35

@up
E tam, przesada : p wojny caly czas byly na azurze, a i tak dla niezainteresowanych duzego znaczenia one nie maja ; ) ten plus ze walczacy nie bede zajmowac spotow, nie bede sie lockowali z byle powodow...

Fiszbin 10-02-2006 21:22

@up

Ale szwedzi potrzebuja kasy na runki, a takie 40+ lvl'e to poprostu żyła złota :P

jed 10-02-2006 23:01

Oczywistym było, że wojna w końcu wybuchnie. Co do tego nie miałem żadnych wątpliwości. Mam nadzieję, że tym razem Szwedzi dostaną ostro po dupie i skończy się ich przygoda z tym serwerem. ;)

HAIL DOF!

Adaskowy 11-02-2006 15:05

Ja z kumplami podjelismy działania...
Wczoraj zabilismy 6 szwedów od 15-19 lvl... 3 z nas padło na lagu od 46 lvl :D
Dzisiaj jescze nie udalo sie nam ekipy zebrac wiec poszlismy z kumplem we 2 na swamp trole i tam 15 lvl i 13 lvl uwalilismy... :D
3-8 dla nas :D

Z dzisiejszego pk mam film... ale nie wiem czy zamieszcze...

wr00n 11-02-2006 15:23

Muahuahuhauahuahuahuahuhauha

Cors prent padl. Heh czyzby polski szwed w opalach? Ciekawe jak mu minka przed kompem zrzedla :D

Adaskowy 12-02-2006 17:33

Napewno mu zrzedła... ;) mnie tez nie długo zrzednie, od tego zabijania low lvl bedzie nie długo rs... Chociaż moja postac idzie na zmarnowanie.

ps. Dalipi ,Gammbler , chyba Melon padli... dlaczego Draz z Urbexem stoicie w depo ? Mogliscie im pomoc, chociaz prawdopodnie sami byscie w trapa wpadli... KUPIE FIRE FIELDY

kamyk778 13-02-2006 17:39

No to chyba wojna sie ropzpoczęla ;).Rzeczywiscie ,Dalipi i Gammbler padli ;/.
Killed at Level 48 by Minavand. (Fina Flugan)
Killed at Level 49 by Drazharm. (Fula Flugan)
Jak to zobaczylem ucieszylem sie :D:D

Z innej beczki Killed at Level 143 by a scorpion. (Drazharm). Moze kto wie jak to sie stalo?? Jakby mi kto powiedzial to bylbym wdzieczny...B)

azura 13-02-2006 18:00

Ja tam sie ciesze ze padl gammbler cwaniaczek ***any X( X(

kruchy 13-02-2006 19:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez azura
Ja tam sie ciesze ze padl gammbler cwaniaczek ***any X( X(

Czy ten komentarz byl niezbedny?? A jak tak bardzo nie lubisz Gammblera otworz forum na ten temat.

jed 14-02-2006 00:59

Dziś tj. 13.02.06 r. po godzinie 23:30 wywiązała się wielka bitwa pomiędzy Wanted a Vision. Z tego co mi wiadomo pod koniec walk Szwedzi pierzchli w popłochu! xD Wojna już troszkę czasu trwa i można było się spodziewać takiej bitwy. Wanted poniosło spore straty. Padli m.in. Drago, Abu, Letaxin czy Farmazon, ale i Szwedzi nie obyli się bez poświęceń. xD Exmind, Dowir i Anakin to znaczące punkty dla Wanted. Bitwa rozgrywała się w Venore. Oto fragi :

Fragi Wanted:

Exmind
Feb 14 2006, 00:11:06 CET Killed at Level 132 by Drazharm
and by Ghazali

Rulabim
Feb 13 2006, 23:45:04 CET Killed at Level 91 by Drazharm
and by Amenhotep

Dowir Da'Loy
Feb 14 2006, 00:06:07 CET Killed at Level 105 by Riklos

Ana Darkwood
Feb 13 2006, 23:45:38 CET Killed at Level 86 by Minavand
and by Amenhotep

Arcalex
Feb 13 2006, 23:35:17 CET Killed at Level 43 by Minavand

Boxose
Feb 13 2006, 23:49:56 CET Killed at Level 60 by Minavand
and by Urbexx

Elanoz
Feb 13 2006, 23:47:01 CET Killed at Level 60 by Urbexx
and by Drazharm

Spusciak
Feb 13 2006, 23:46:00 CET Killed at Level 82 by Minavand

Anakin Darkwood
Feb 13 2006, 23:54:43 CET Killed at Level 94 by Dragoholikus
and by Lord Pinius

Fragi dla Vision:

Paef Baal
Feb 13 2006, 03:33:29 CET Killed at Level 62 by Cozmetic Jonez
and by Ana Darkwood

Sir Damian Mora
Feb 13 2006, 14:17:03 CET Killed at Level 83 by Cozmetic Jonez
and by Exmind

Abu Loppez
Feb 13 2006, 23:44:07 CET Killed at Level 128 by Cors Ent
and by Exmind

Dragoholikus
Feb 13 2006, 23:44:16 CET Killed at Level 121 by Falzer
and by Exmind

Letaxin Eleandril
Feb 13 2006, 23:49:06 CET Killed at Level 93 by Exmind
and by Vyldar

Gammbler
Feb 13 2006, 23:43:13 CET Killed at Level 79 by Vyldar
and by Exmind

Denaros Ar'sol
Feb 13 2006, 23:55:52 CET Killed at Level 79 by Cozmetic Jonez
and by Mataca

Marjola
Feb 13 2006, 23:48:19 CET Killed at Level 84 by Mataca
and by Cors Ent

Farmazon
Feb 13 2006, 23:52:48 CET Killed at Level 101 by Dowir Da'Loy
and by Anakin Darkwood

Grimm
Feb 13 2006, 23:51:13 CET Killed at Level 98 by Exmind
and by Deeamonicuz

Ak
Feb 13 2006, 23:52:48 CET Killed at Level 74 by Dowir Da'Loy
and by Anakin Darkwood

Rahuco Mauvadaum
Feb 13 2006, 23:51:36 CET Killed at Level 75 by Xajaki
and by Mindx

Ventar Sigon
Feb 13 2006, 23:46:31 CET Killed at Level 73 by Dowir Da'Loy
and by Xajaki

Rebirth Gotenik
Feb 13 2006, 23:52:48 CET Killed at Level 67 by Cozmetic Jonez
and by Vyldar

Do tego Deeamonicuz i Xajaki dostali po banie na miesiąc! To również osłabia Vision. Pożyjemy i zobaczymy jak dalej potoczą się losy tej wojny. Zwycięzca prawdopodobnie będzie rządził na serwerze. Tym bardziej, że DoF przyłączył się do wojny...

@Edit
Chyba poprawiłem wszystkie błędy...

Pozdrawiam...

HAIL DOF!
HAIL WANTED!

Nosso Mc'Furry 14-02-2006 07:23

Pierwsze słysze że DOF przyłączył się do wojny 8o

Jak już ludzie od nas nie bili członków Vision a TT. Jest to spora różnica ;)

zeus1985 14-02-2006 07:26

Chce podziękować wszystkim za Uhanie mnie jak RSa załapałem ;D Nawet nie wiecie jakie to stresujące stać w trapie, w rare secie i RSem nad głową ;)

Qba =] 14-02-2006 08:14

Pikawa musiała Ci jak szalona napierniczać :D. Ale gz przetrwania i przede wszystkim ładnego fraga =].
Wreszcie Wanted ruszyło tyłki, bo jakby nie było troszku się czailiście...

@Jed- troszke niedbale skopiowales to z tibii forum, Ak sprostował później, że 98 lvl`em nie jest ( chociaż pewnie bardzo by chciał ;)) Mimo to dobrze, że ktoś przełożył obraz ludziom, którzy na forum tibii.com nie wchodzą.

@azura: gammb już 2 razy plecki zaliczył, widocznie masz powody żeby go nie lubić. Ja znam go dobrze, to w gruncie rzeczy fajny ziomek ;).

Anuu 14-02-2006 08:26

Ehh...=/

Glupia wojna przez Tepego Corsa. Zdrajca i tyle polak a ze szwedami trzyma =[... nielubie takich ludzi, tylko non toper widac jak Swe na venore najezdzaja i robia zadyme jeszcze niewidzialem zeby pl na swe najechali ani razu... czy pl az tak cykaja??, jak by mogli juz dawno by swe wojne wdupili ale im sie widocznie niechce -.-...

Adaskowy 14-02-2006 08:52

Mnie to wkurza, że przed dp chodza osoby ( polacy) pojedynczo np. 13 lvl i wala szwedów... B) Taką małą ofensywę na szwedów mogą zrobic również low lvl, zeby się zorganizowac tylko, mi się udało raz zrobić jedną małą grupkę było 10 osób ponad głównie prawie 20 lvl'e i ze 3 praiwe 30 lvl'i. I nawet ładnie było, akurat trafili mi się tacy ludzie co nei boją się skulla miec...

ps. nie chodzi mi o ofensywę low lvl na h lvl :)

kokos@ 14-02-2006 13:01

Nie wiem czy zauwazyliscie ze ten frag Wanted i tak wyglada troche mizernie przy tym co Vision narobilo.:( Wyglada ze w tej bitwie i tak Vision nabilo wiecej fragow i znaczie prowadza w wojnie.X( Mysle ze Wanted wkoncu przestanie siedziec w pz i nie bedzie pozwalalo Viosoen kozaczyc tak przed dp i wougle. Fakt ze Deeamonicuz i Xajaki dostali bany moze to zmniejszy sile ofensywna swe. Az sie zdziwilem ze Viosion tak zaczelo ta wojne, przeciesz teoretycznie to Wanted jest mocniejsze. Gdyby nie Minavand to Lista fragow wygladala by chyba tragicznie dla wanted sam chyba z 3-4 fragi w tej bitwie zrobil (respect za to dla niego8o ).

ps. Jakby ktos miel to niech zuci tu jakis filmik ze tej bitwy.

Jeszcze jedno, nie wiem dokladnie czy TT walczy takrze przeciwko Wanted. Wszyscy licza fragi Ankina i Matacy a przeciesz oni nie sa w Viosion tylko w TT.

Pozdrawiam:]

yombi 14-02-2006 13:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kokos@

Jeszcze jedno, nie wiem dokladnie czy TT walczy takrze przeciwko Wanted. Wszyscy licza fragi Ankina i Matacy a przeciesz oni nie sa w Viosion tylko w TT

O ile się nie myle to walczy:
Wanted vs Vision+TT
i DOF vs TT

Jak źle powiedziałem to mnie poprawcie :)

jed 14-02-2006 13:45

Hehe... wiem, że jest kilka niedociągnięć w tym moim poście, ale robiłem to zaraz po fakcie i nie dokońca wszystko sprawdziłem. ;)

@Nosso

Możliwe, że niekoniecznie cała gildia, a tylko kilku członków DoF brało udział we wczorajszych walkach. Przemo się nawet zalogował, żeby wziąć udział w bitwie, a wszyscy wiemy, że ostatnio żadko mu się to zdarza.

@kokos

Owszem, Wanted ma mniej fragów i teoretycznie Vision prowadzi w statystykach. Pamiętajmy jednak, że to tylko statystyki...;) Z tego co wiem pod koniec bitwy Szwedzi pędem uciekali, więc to może być punkt zwrotny tej wojny. Obym miał racje... :)

Pozdrawiam...

Mrok 14-02-2006 14:22

A filmik jest?

Saxon 14-02-2006 15:30

;) B) ;) Jeżeli by ktos mial zdiecia jakies z wojny chvetnie każdy je sobie poogląda.wiec jak mozecie plis wklejajcie!!!;) B) ;)

Kazdy wie że POlacy sa nie dopokonania ale szwedzi robią wszystko aby temu zaradzić.Chcialbym żeby ostatecznie wygrali POlacy wojne !!!
~~~~-Trzymam kciuki-~~~~

zeus1985 14-02-2006 16:37

Tak to prawda, w Wanted są duże Levele, ale nie okłamujmy się. Dalipi - to jego 1sza wojna, i nie ma wprawy, a ludzie z lv ponizej 100 są łatwymi fragami. Vision i TT od dawna walczą, więc wiedzą co mają robić, a co nie. Brakuje nam zgrania i... DOFu który daje dupy >.< Już dawno powinien się przyłączyć do wojny.

Nosso Mc'Furry 14-02-2006 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zeus1985
Tak to prawda, w Wanted są duże Levele, ale nie okłamujmy się. Dalipi - to jego 1sza wojna, i nie ma wprawy, a ludzie z lv ponizej 100 są łatwymi fragami. Vision i TT od dawna walczą, więc wiedzą co mają robić, a co nie. Brakuje nam zgrania i... DOFu który daje dupy >.< Już dawno powinien się przyłączyć do wojny.

Izi Yavi Izi

Jak narazie nie mamy większych powodów żeby dołączyć do wojny, a w ogóle przecież jesteśmy w wojnie tylko nie z Vision a z TT :*

jed 14-02-2006 19:38

Fakt... DoF mógłby się przyłączyć do wojny i stanąć po stronie Wanted. Szanse szwedów znacznie by zmalały i może nie byłoby tylu fragów dla Vision.

A dla ciekawskich oto linki do filmików :

http://rapidshare.de/files/13129556/WantedVen.rec.html << Dalipi pada... ;/

http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/5619 << wczorajsza bitwa

Pozdrawiam... ;)

Saxon 14-02-2006 20:00

~~~~ zaufam ci i postaram scignac sobie ten film ale mam nadzieje ze nie am tam keylogera:(

Grebol 14-02-2006 20:47

A mozecie mi wytłumaczyc od początku jak to wszystko sie zaczeło ??
Przez te dni co ostanio sie tak dużo dzieje nie grałem i nie jestem do przodu z newsami X( Jak możecie napiscie za wszystko thx wielkie ;)

POzdro all

Zwieshu 14-02-2006 21:02

ja ci wytlomacze jak to sie zaczelo
dawno dawno temu za gUrami i lasami .... a zreszta co ja ci bede pisal
przeczytaj wszystkie posty od 1 do 72+ nastepne ktore dojda i bedziesz wszystko wiedzial

Jacyna15 14-02-2006 23:51

Ja gram na Azurce jakoś pół roku. Przeczytałam wszystko od początku do końca.
Sama jestem w neutralnej gildii. Nie rozumiem tej całej wojny. Uwarzam że spowodował ją Cors. Ale dlaczego z powodu jednej osoby ma cierpieć tyle osób??

Wracając do Szwedów to też padłam od nich. Na 30 lvlku zabił mnie Xahfear a pomagli mu Manur i Vyldar:( .

zeus1985 15-02-2006 10:41

To nie Cors Ent rozpętał wojne, on jedynie jest po przeciwnej stronie, a czemu? Sami się go o to spytajcie.
Wojna zaczęła sie baaardzo dawno temu, jakieś 2 lata ( miesiąc po tym jak powstała Azura czyjakoś tak, nie jestem do końca pewien ), a jak do niej doszło? Nie wiem, musieli byście spytać najstarszych graczy Azury. Obecnie wojna wygląda następująco: Wanted Vs. Vison & Terrorist Threats , Defenders of Fangorn Vs. Terrorist Threats i musze stwierdzić że ją... przegrywamy. Szwedzi ( tak się mówi o Vision/TT i ich dawnych nazwach ;) ) już nie grali na Azurze, zostali wytępieni, ale za pomocą DOFu powrócili na Azure wmawiająć, że pomogą tylko wywalić Wanted z servera. Ale tak się nie stało, oszukali DOF, i teraz sobie poczynają na Azurze w najlepsze, a DOF? DOF jak narazie nie chce nam pomóc w wojnie, czemu? Sami się ich o to spytajcie.
Wiem jedno, jak ten statek pójdzie na dno, ja pójde razem z nim...

EDIT
Jeśli się gdzieś pomyliłem, to mnie poprawcie.

Jacyna15 15-02-2006 11:16

Dzięki

Dzięku Zeus:)
Ale tak czy innaczej można powiedzieć że ta wojna została wywołana przez jedną osobęB) Nie da sie tego ukryć:]

Gimlos 15-02-2006 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jacyna15
Dzięku Zeus:)
Ale tak czy innaczej można powiedzieć że ta wojna została wywołana przez jedną osobęB) Nie da sie tego ukryć:]

Przez twoja babcie?

Nosso Mc'Furry 15-02-2006 16:15

Cytuj:

a DOF? DOF jak narazie nie chce nam pomóc w wojnie, czemu? Sami się ich o to spytajcie.
Jakoś ludzi to nie interesuje chyba...

No i bardzo dobrze 8o

Franco 15-02-2006 19:52

war

Witam.

Tak patrze na te wasze "wypowiedzi" i nie moge uwierzyc w to co wypisujecie.

Po 1-z tych ludzi co tu sie wypowiadaja moze z-gora 5 osob walczyla i wie jak walczyc na wojnie

Po 2-reszta to(bez obrazy) low lvle ktore sa rzadni sensacji i nie wiedza nawet gdzie jest Dragon Lair

Po 3-pierwszy raz zobaczyli mnie jako h-lvla w depo albo gdzies obok i teraz "nagle" mysla ze wiedza co sie dzieje wokol nich myslac ze jak mnie widzial czy inne h-lvle to juz moze wyzywac, czy tez jakkolwiek sie wypowiadac na temat tej jak najbardziej "chorej wojnie"

I w koncu na sam koniec ludzie skonczylibyscie wywody na temat kto wygra kto przegra jestesmy Polakami i az przykro patrzec ze jestem po 2 stronach z corsem co prawda ja osobiscie nie bede bil mojego kolegi z rl i nie zamierzam ani nie zamierzalem tego robic

King regards-Franco De'lago

P.S-sorry ze nie ma polskich znakow ale mieszkam teraz w Anglii a tu nie ma polskich keybordow

Pozdrawiam all playerow z Azury:)

Jacyna15 15-02-2006 20:08

Gimli Ent :/

Nie przez Twojego dziadka(bez obrazy dla Dziadka GImliego)X(
Z tego co Ty pisza to jedna i druga strona uwaza ze to przez jedna osoba.
Jedni że to przez Corsa a drudzy że przez Draz~. Wystarczy troche pomyśleć Gimli a nie od razu najeżdżać X(

Pozdrawiam all
Nicola

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:34.