![]() |
Cytuj:
Po 1. Gram w tibie 2-3 lata a nie 2-3 miesiące Po 2. Nie kupiłem tej postaci , tylko 100% jest moja i nie mam czym kozaczyć. Po 3. Znam kilka uroków Tibia i Tajemnic np(Zakamarki Deserta) Pewnie taki noob jak Ty tera myśli co powiedzieć bo nie ogarniasz co tam moze być:baby: A z tym co napisałeś na koniec to sam przechodzisz siebie , pokazałeś jaki jesteś cfaniak , powiedziałbym Ci co ty mozesz je-bac ale nie bede sie zniżał do Twojego poziomu |
Kradzierz loota: bardzo dobrze, chociarz mogło być na 20-30 sek.
Resp na wyzszych i nizszych poziomach: nie wiedziałem nawet że cos takiego jest. A jesli było, to bardzo dobrze. Statki: nigdy nie widziałem zeby ktoś komuś blokował (non-pvp) Runy z battle: przybędzie więcej sorcow i drutow na pvp i pvp-enf, a Knighci dostaną kopa, ale mnie to nie obchodzi (non-pvp) Stamina: EXTRA POMYSL!! Teraz taki co gra 8 h dziennie będzie grał tyle co grający 12h bez straty tego expa!!! Hotkeye: którym teraz będzie można przypisać runy i inne użyteczne przedmioty Teraz wzmocnili nie tylko knightow Uhaniem i IHaniem, ale też sorcow MFami i Rookstayerow LFami na np. Goblin Hell Cytuj:
|
@matey 14
Chcesz normalna gre MMORPG ktora jest darmowa? prosze bardzo www.kalonline.com 3 profesje, nie ma zadnych premium acc wszyscy sa rowni. Grafika lepsza niz w Gothic 2 poogladaj sobie screeny. Zatkalo :] ? Edit: Jescze cos: Gra jest nowa, sa dopiero 2 servy, ale da sie grac. Zasady sa takie, mozna z kims rozpoczac duel. Wpisujesz /duel nick postaci i juz sie bijecie jesli ona wyrazi zgode. PKowac mozna tylko ze specjalnym helmetem ktory jest dosc drogi (300k chyba) i wtedy nick zmienia ci sie na "ASSASIN" Mozna tez pimpowac bronie, kupowac jakies kamyki, czesci, i powstaja np. luki (na tym sie znam bo mam archerke) Grade 46 + 4 np. i on dodaje cos tam hp, many, skilla :P Tylko takie dobrze wypimpowane luki kosztuja ponad 1 mln :( PS. I nie martw sie o lagi, sam mam 160 kb/s a powaznie przycina tylko w miescie, gdzie na ziemi siedzi 500 ludzi (bo mozna otworzyc wlasny sklepik od 11 lvla chyba, dajesz przedmioty i wyznaczasz cene :P ktos podchodzi i kupuje, ale mimo tych lagow przedzieram sie przez miasta i potrafie cos kupic. Na deadzie tracisz tylko troche expa (chyba ze na wyzszych lvl) Tylko ty mozesz zebrac loota z potwora ktorego biles. A jak bily 2 osoby to ta ktora zadala wiecej obrazen. Zupelnie jak teraz bedzie w Tibi :] No dobra rozgadalem sie :P |
no więc zaczynamy:
-Stamina=nic nei zmienia dla normalnych graczy wręcz jest lepiej!!! Nie będzie botów które expią za ciebie 24/dobe.Zaszkodzi to tylko uzależnionym. -Resp=Tu wszyscy są za(chociaż przy tym) -Loot=ZA!!!Koniec thiefów na non-pvp i na rooku!Blokerzy wcale ciężko nie mają,mogą przecież otworzyć i zobaczyć co jest,może blokerzy chcą jeszcze przy tym ukraść ;) -Hotkeye=Zdecydowanie nie,ale z jednej strony też zaczniemy wykorzystywać magic walle i inne rzeczy.... Czyli update na drobny plus wychodzi P.S.: Corso gówno nas obchodzi który masz lvl i czy go kupiłeś i nierozumiem cie co ty się czepiasz do wszytkich ludzi którzy mają mały lvl! P.S.2: Niektórzy z was gadają jak uzależnieni,znajdzcie se inne zajęcie oprócz grania w tą gre,pokopcie piłke,pójdzcie na basen czy inne rzeczy. |
Cytuj:
P.S. Co będzie jeśli ustawię sobie autouhanie na F1 , wciśnę F1 i z jakiejś niewiadomej przyczyny, nie zadziała i ja padnę , to co wtedy ? |
Kompletny nonsens z tym battle-strzelanie do ludzi bo teraz wogóle nie będzie sie liczył skill(umiejętności) gracza. Jakiś newbie może sie równać ze starym wyjadaczem który gra od 3 lat..
|
Mowisz ze super bedzie bo ludzie beda mogli grac 8h dziennie ,nie wiem czy to jest super bo przy smierci na takim 80+ tego samego dnia nie odrobisz juz lvl , a wiadomo ze nikt nie chce sie cofac :P Wydaje mi sie ze Cip Soft chce na sile uszczesliwic ,teraz mozna powiedziec wszystko jest jasne.Pamietam te trapy na ktorych nie mozna bylo sie uhac fire bomb po ktorej nie mozna bylo czlowieka popchnac,zlurowane gsy,dragi, to bylo cos to mozna bylo nazwac pvp :D Mowicie ze teraz jest lepiej , a pomyslcie jak nazakaliscie na to jak poszczegolne osoby trafialy w was.Mowicie ze sorkiem bedzie tak super sie gralo moze i tak,ale sila jego jest taka iz dziala tez na niego.50lvl wpadaja dwa 30 lvl i prawie pada ktos na combo.Pamietac tez trzeba ze wysokie lvle wlasnie hackowane byly przez uzywanie botow,macro itd.Moim zdaniem powinien byc codzienny update ktory uruchamial razem sie z resetem serverow ,ktory by zmienial szyfr.A wtedy nikomu nie chcialo by sie robic bota na 1 dzien?..
|
@Defroy
Popieram Cie , dobrze mówisz , chybatrafiłeś w sedno sprawy , tak by było chyba najlepiej |
Cytuj:
Oglądłem galerie i nawet fajan grafika . A ile ta zajmuje miejsca :P. |
Nie pamietam dokladnie, instalka jakies ~230 mb wiec nie jest znowu gigantyczna :P
|
Bardzo dobry update!
1. Koniec z sharerami, nikt poza nimi nie gra w taki sposób żeby ten update mu przeszkadzał... 2. Koniec z kradzieżami loota. To mi się jeszcze bardziej podoba! Dla blokerów absolutnie żadna przeszkoda, przecież rotworma i tak nikt nie blokuje a poczekać na spawnie dragon lorda kilka sekund dłużej to żaden problem. 3. Celowanie z okna battle. PKerzy i inne noobki przecież i tak używali bardzo często boty do celowania w battle list. Teraz przynajmniej przed tym będzie się można bardzo skutecznie bronić (hotkeys) a także takiego PK skutecznie skontrować (ja też mam celowanie). 4. Pomysł z kapitanami również bardzo udany. W zeszłym roku wywalili z gry farmy druidów i utrudnili makrowanie teraz usuwają z gry kolejne chore zjawiska. W przyszłym roku można się spodziewać w wakacje kolejnych zmian sprawiających, że gra w Tibie będzie jeszcze bardziej uczciwa i w końcu noobki, dzieci neostrady oraz sharerzy zupełnie przestaną w to grać :) To bardzo dobry update, w końcu nie będę się zastanawiał czy dobrze zrobiłem kupując PACC. Jak komuś się update nie podoba to uciesze się gdy przestanie grać (oszukiwać). |
Co do tego uhania..TBI mialo kiedys taka funkcje ,ze sie na hotkeyu przypisywalo "/uh" ,postac automatycznie sie uhala.I z tym strzelaniem na battle list tak samo tylko pisalo sie "/sd" na hotkeyu
|
Cytuj:
Cytuj:
Jedyna rzecza, ktorej nie potrafie zrozumiec jest celowanie przez battle+hoty na uhy itd... Ale poczekamy zobaczymy. I blagam ludzie przestancie pisac o tym, ze knighci na huncie nie moga zbierac lootu, jak juz kilka osob napisalo, prawdopodobnie ludzie z party beda mogli zbierac loot. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Trenienie na dwarfach w kazoo bedzie zajebi***(na 2 pietrach bedzie mozna:D ). Ciekwae czy w hotkey bedzie mozna przypisac manasy :D
|
@ Croso
mówisz że level wypowiada sie jakby byl niewiadomo kim a ty kim jestes? nie miales nigdy 60 lvl i sie wypowiadasz jakbys byl pracownikiem cipsoftu. i to ciebie mi jest żal, on wypowiedzial tylko swoje zdanie a ty go krytykujesz n/c na marginesie <jebac pogon jebac !> |
Ogólnie na +
Jedyne co mi się tak nie za bardzo podoba to zmęczenie. Są wakacje i jest czas pograć. Jak przekroczę 8 h dziennie to co pewien czas bedę musiał robić przerwę. :( Chyba, że klient się kapnie, iż nie expie tylko np. przerzucam lootbaga (a często to robię :p) no to spox. Tylko nie mam pojecia jak mają zamiar to zrobić.
@edit Ale nawet to zmęczenie by uszło, gdyby zlikwidowali soule. Przelogowałbym się na inną postać i porobiłbym sobie runy. Ale tak odnawiać soule i właściwie nie grać danym charem to tak trochę szkoda... P. S.: Sorry, że tak późno zmodyfikowałem posta ale miałem problemy z netem. :( |
Cytuj:
I tu się mylisz.... Choćby tą postaciom miałem 60 lvl ale wojna wybuchła i 4 lvle straciłem , a Berylia nie jest jedynym servem na którym grałem. P.S. To masz fajnie jak lubisz jebać Pogoń jebać , Bydgoska kurwo!! |
Nie trzeba miec 60lv zeby umiec grac...... wystarczy nie byc Debilem ....... Niektórzy maja po 100 i im lv odbija do glowy @Corso ten typ to jakis debil........
|
@Valest
No właśnię zauważyłem, że ma coś nie tak z głową. Ale jestem ciekaw jednego Bl@di czy tez moze Blondi ? To takie troche kobiece co ? Czyzby dziewczynka bawiła się na internecie ?:) Pozdro dla Kibiców Pogoni:D |
@croso
tak btw. jestes juz hanted na berylce bo ja tam mam old chara z 74 lvlkiem :) @re up skoro ja jestem debilem to kim jest croso jak pisze posty <pacz 2 strony wczesniej> zal mi was |
@croso
tak btw. jestes juz hanted na berylce bo ja tam mam old chara z 74 lvlkiem :) @re up skoro ja jestem debilem to kim jest croso jak pisze posty <pacz 2 strony wczesniej> zal mi was SRYYYYY FOR DOUBLE POST, lagi |
Cytuj:
Proszę podaj mi tylko Name.... Tera po wygranej wojnie na Berylce nikt mnie nie ruszy :D :D B) |
@Coros
Pogoń na Zawsze!!!!!!!!!!MKS RLZ :D:D @Up to i tak nie zmienia faktu ze masz coś z główą a zaraz zobacze co pisał 2 strony wczesnije...... |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Stary, Niestety ale mnie rozgryzłeś xddd ale nie zmienia to faktu ze Bl@di to dziewczyna!! i ze ma nie pokolei w głowie i że ten uptade jest nienajlepszy , a pozatym POGON RULEZ |
z otwieraniem potworkow to jest kompletna klapa spojrzcie jakis knight blokuje domonka na swiecie pvp. zblokowal go i mu zabral
|
JAKO NIEGRAJAcY OD DAWNA:
Kocham cipsoft :) jak tak dalej pojdzie to sami sie zrujnuja i/badz co lepsze moi koledzy przestana grac w tibie i moje podworko(dziecinstwo?) nie bedzie takie posrane.Juz nie moge doczekac sie nastepnych updatow :). JAKO GRAJACY KIEDYS: Wszystkie pomysly sa skopane na maxa, start: Celowanie z battle listy:szczegolnie przyda sie lamerskim n00bom pochodzacym najczesciej z kraju "POLSKA" i "BRAZYLIA" na wojnie z pewnoscia sie NIE PRZYDA bo tam zeby kogos zabic trzeba go najpierw zbloczyc. RUNY w hotkeyach: Teraz wiemy ze knight nigdy nie padnie bo "nietrafi uhem" przy blokowaniu. W dodatku razem z celowaniem z battle listy znowu poszerzy grono lamerskich n00bow pochodzacych najczesciej z krajow "POLSKA" i "BRAZYLIA". OTWIERanie potworkow: Szczegolnie przyda sie dla ludzi ktorzy nie maja stalej zaufanej ekipy na potworki na ktore trzeba chodzic z blokerem. Knightowi to jest jak nuz w plecy (pierwszy widzi = pierwszy kradnie=uhy,manasy,Equip)szczegolnie jesli huntujemy z nieznana nam do tej pory ekipa. STAMINA: Porazka na calej lini dla nalogow, a takich w tibi nie malo. (patrz poczatek posta, patrz moi koledzy (dla mnie to pasuje :) ) Wy tibijscy gracze jestescie chyba najbardziej wytrwalymi graczami na swiecie w wiekszosci gier "zmiany mechaniczne" tak drastyczne jak w tibi wiaza sie z odejsciem ponad 30 PRoCENT(tutaj mial byc symbol PROCENTOW ale nie dziala :|) graczy. NIe gram w tibie. PRzez wzglad na moich kolegow mam nadzieje ze cipsoft popsuje ja jeszcze bardziej. ______________ Xanter Summoner Aurea |
|
Powiem tak, jesli to nie jest żart ze storny cip softu to ja szukam innego mmorpg, przecież knight juz nawet nie moze loota zgarniac -.- Stamina mi zwisa.
Battle list i pvp? no to teraz 99% wybieranych profesji to sorc/druid bedzie. Brawo CIPy, brawo. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
ja mysle ze petycja nic nie da bo jak cipsoft ma zrobic update to i tak go zrobi
+++ jak dla mnie anty thief (i'm paladin) + resp ------ battle list |
szkoda, że nie zrobią takiego update, w którym był by potrzebny pacc to zabierania loota z moba
jak sie nazywała oficjalna stronka tibii???? aha już wiem WWW.ZAL.PL |
Znalazłem kolejny + dla postaci magicznych, w czesci palka:
Postac może expować 7h dziennie, mamy danego 150lvl knighta oraz 150lvl sorcka/druta Od dawna wiadomo, że w biciu najwiekszej ilosci expa w 1 dniu wygrywa sorcek, a miesiecznie knight.Dlaczego?Poniewaz taki 150ms potrafi zrobic setki k expa w godzine expiac na demonach lub innych poteżnych potworach.Aby uzbierac na nastepne runy musi sprzedac loota.Teraz nie ma z tym problemu, poniewaz wylogowywuje glowna postac regenerujac energie i wysyla loota na inna postac,gdzie sprzedaje loota. A taki rycek nie moze wbic tyle expa na np. OF, co sorcek w tym samym czasie na tych "poteznych potworach". Wniosek: EO jak i Sero niedlugo przestana byc najlepsi :P Rekin :) |
moze nie tragedia...
ej a moze Cip-owie zrobia ze nie beda mogli strzelac za pomoca listy battle PK-erzy... mi by to sie podobalo... by ci pieprzeni Pkerzy srali a nie huntowali... by zaatakowali kogos i by wytrzeszczyli oczy i zaczeli spierdzielac ;]
Pozdro ;* P.S. 3majcie sie knighci :).... uszanowanie dla knightow ktorzy mimo wszystko beda grali w Tibie :) naprawde ;] |
Wcale ten update nie będzie fajny... znowu kolejna plaga sorków i drutów... A to czasowe zabieranie jest do dupy bo jesli knight bloczy stworka to on powinienen pierwszy zgarniac loot !! CIP soft !! opamiętajcie się i nie niszczcie tej gry !! Powinniście zrównać siły knightów z sorkami !!!!!!!!!!!!!! CIPSOFT zepsuje tibie dla PIENIĘDZY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Knajci szykujcie się nadchodzą "chude lata" !!
|
Cytuj:
Skopiowales cala moja liste z tibia.pl ,i jeszcze wpisales jakbys ja sam utworzyl ehh noob pls? |
Jak zwykle rozpaczacie... Ehhh a za miesiąc dwa będzięcie błagać o kolejny update;p
|
Wszystko mi się podoba, no może oprócz tego strzelania na battle list... ale co tam.. jakoś przeżyję :(
Jednak jeśli chodzi o sprawę z lootem... Powinni to rozwiązać tak, że przy mocniejszych potworkach, powiedzmy od Dragona wzwyż :p, prawo wzięcia loota powinna mieć osoba która dostała najwięcej obrażeń. Co wy na to?:D |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:44. |