Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Fintex 11-05-2008 13:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 2050934)
Wierzymy! Liczy sie sam prestiz wystapienia wraz z najlepszymi klubami. Znajac szczescie, wjebiemy sie do grupy z zespolami pokroju liverpool/manu/barca/milan i dostaniemy wszystkie grupowe.

Za te wszystkie przegrane mecze i tak klub zarobi sporo kasy :) Przecież tylko o to chodzi...

Co do transferów to mówi się, że Inter chce także Eto'o za 40kk ojro. Podobno chcieli Gerrarda, ale Liv'pool odrzucił tę propozycje. A Cesc wg mnie odejdzie jak nie w tym roku to na pewno za rok. On w Arsenalu zarabia śmieszne pieniądze. Tak samo Adebayor.

Yoh: Zaskoczyłeś mnie tym, że Wenger dał 20kk za Arfe (nie wiadomo, czy dojdzie do skutku no ale...) Dotąd myślałem, ze najdroższym piłkarzem Arsenalu był Reyes za 12 czy 13kk, który niezbyt się sprawdził. Zresztą ja go nie cierpie :P

Yoh Asakura 11-05-2008 13:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2051443)
A Cesc wg mnie odejdzie jak nie w tym roku to na pewno za rok. On w Arsenalu zarabia śmieszne pieniądze. Tak samo Adebayor.

Dla tych dwóch są większe wartości niż pieniądze.
Cytuj:

Yoh: Zaskoczyłeś mnie tym, że Wenger dał 20kk za Arfe (nie wiadomo, czy dojdzie do skutku no ale...) Dotąd myślałem, ze najdroższym piłkarzem Arsenalu był Reyes za 12 czy 13kk, który niezbyt się sprawdził. Zresztą ja go nie cierpie :P
Reyes wcale nie był niewypałem. Grał dobrze, ale zaczął narzekać na pogodę w Anglii. Potem został wypożyczony do Realu, a po przygodzie z Realem skończył w Atletico. A czy rzeczywiście dał 20 mln. za Ben Arfę, tego nie wiem, tak twierdzą pismaki z Wysp.

Fintex 11-05-2008 14:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2051460)
Dla tych dwóch są większe wartości niż pieniądze.

haha a co? znasz ich osobiście? rozmawiałeś z nimi? ;-) Nie łykaj wszystkiego bo się zakrztusisz. 'Kasa, kasa wielu się wyprze' $_$

Yoh Asakura 11-05-2008 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2051520)
haha a co? znasz ich osobiście? rozmawiałeś z nimi? ;-) Nie łykaj wszystkiego bo się zakrztusisz. 'Kasa, kasa wielu się wyprze' $_$

Odszedłbyś tak po prostu z klubu, który wyciągnął cię z głębokich rezerw katalońskiego zespołu i uczynił z ciebie gracza światowego formatu ? Odszedłbyś z klubu, w którym spędziłeś wiele pięknych chwil, i w którym masz od groma przyjaciół ? Zostawiłbyś to wszystko dla paru groszy więcej ? Poza tym, dla Cesca jest już szykowany nowy kontrakt.
I jeszcze słówko o Adebayorze - co do niego to mam 100% pewności, że nie odejdzie. Nie po to co chwila dementuje plotki w prasie, żeby odejść, bo "w klubie xxx dali mi 5 tyś. więcej".

Fintex 11-05-2008 17:46

Jakby mi nie dali lepszego kontraktu to odszedłbym. Chwała im za to, że sprowadzili go i zrobili z niego gwiazdę. Na tym koniec. Jakby tak każdy miał zostawać w klubie który zrobił z niego gwiazdę to taka np. Czelzi by nie istniała, a że mają kasę to istnieją. Taki Podolski miał zostać w Koln do końca kariery? Mówił, że zostanie sezon dłużej pograć, ale to wszystko. Zaoferowali mu większy kontrakt no i w Bayernie ma większe możliwości więc odszedł. 5 tys. więcej to jest nic. Ile Cesc zarabia w Arsenalu? Myślę, że max 30tys. Funtów tyg. W Realu, Barcie czy innym klubie myślę, że dostałby 100tys. funtów++ tyg. Poza tym nie zapominaj, że on ma przyjaciół także w Hiszpanii ;-) Ja tam nie wierze w ani jedno słowo piłkarzy.. każdy mówi, że zostanie, nie odejdzie etc. a później i tak odchodzi z różnych względów.

Yoh Asakura 11-05-2008 17:59

Cesc zarabia 50 tyś funtów tygodniowo. Mało ?

By$iu 11-05-2008 18:02

Podobna sytuacja z Rogerem.. podobno Polska i Legia dala mu wszystko, a teraz za 5 mln ma uciekac do Rosji :-).

gyagen 11-05-2008 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2051903)
Ja tam nie wierze w ani jedno słowo piłkarzy.. każdy mówi, że zostanie, nie odejdzie etc. a później i tak odchodzi z różnych względów.

Raul, Del Piero, Maldini, Xavi , Puyol , Casillas, Terry . Jest wielu piłkarzy , którzy odeszli by ze swojego klubu tylko wtedy gdy zostaliby wyrzuceni ze swojego macierzystego. Najczęściej to wychowankowie. Co do Fabregasa i Adebayora to nie mam pojęcia czy odejdą- może kiedyś jak się w*****ą na to , że Arsenal nic nie wygrywa- a to też nie jest pewne. Bo może wreszcie ktoś w Arsenalu ruszy głową i nie będą kupowali przedszkolaków, a Afryki nie będą traktowali jak supermarketu.
Taką mam nadzieję, bo kiedyś ten klub był świetny i miał świetnych graczy.

Calen Futh 11-05-2008 18:51

<3333333333333!!

Manchester United mistrzem Anglii!

:*

Yoh Asakura 11-05-2008 18:58

Boro - Man. City 8:1
To chłopaki zaszaleli :D

Mlecziii 11-05-2008 19:02

bitwa o Anglię skączona teraz tylko czekać na stracie w lm ;]

Fintex 11-05-2008 20:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gyagen (Post 2051942)
Raul, Del Piero, Maldini, Xavi , Puyol , Casillas, Terry .

Po 1. to wychowankowie (Del piero chyba zaczynał w jakimś mniejszym klubie tylko. po 2. Każdy z wymienionych piłkarzy jest na tej liście:

http://www.futebolfinance.com/salari...ol-0708-abril/

Cytuj:

Bo może wreszcie ktoś w Arsenalu ruszy głową i nie będą kupowali przedszkolaków, a Afryki nie będą traktowali jak supermarketu.
Z tego co wiem to Wenger ma zamiar zakupić kilku 16latków latem.
A co do tej Afryki to jest taki klub w Belgii jak Beveren i z tego co pamiętam to oni traktują Afryke jak hipermarket. Mają tam skautów robią turnieje i biorą najlepszych do klubu za grosze a później sprzedają drożej.

Notka z Wiki:
W składzie Beveren liderują gracze pochodzący z WKS - jest to rzecz, za którą w Belgii nieustannie krytykuje się KSK. Menedżer zespołu, Jean-Marc Guillou, założył akademię młodzieżową w ASEC Abidżan, dlatego większość spośród utalentowanych Afrykanów z tejże akademii trafia do Beveren.

Cytuj:

Cesc zarabia 50 tyś funtów tygodniowo. Mało ?
151 Cesc Fabregas Arsenal FC 41.895 Pounds week.

IMO Cesc z taką grą jaką prezentuje zasługuje na więcej skoro mnóstwo innych piłkarzyków zarabia więcej tylko dlatego, że grają w Realach, Barcelonach czy innych Chelseach.

Co do Rogera to prosta sprawa... najpierw było mu tu dobrze, nieźle zarabiał, ale teraz gdy pojawiła się szansa na gre za większą kasę to przejdzie. Wszystko kręci się wokół $$$...

EDIT: Doczytałem teraz na wiki o jakichś kontrowersjach z udziałem Arsenalu.. chcecie to poczytajcie:
http://pl.wikipedia.org/wiki/KSK_Beveren

Yoh Asakura 11-05-2008 21:01

Cytuj:

151 Cesc Fabregas Arsenal FC 41.895 Pounds week.

IMO Cesc z taką grą jaką prezentuje zasługuje na więcej skoro mnóstwo innych piłkarzyków zarabia więcej tylko dlatego, że grają w Realach, Barcelonach czy innych Chelseach.
Zasługuje i dostanie, chyba po raz 3 piszę, że jest już dla niego szykowany nowy kontrakt.
Cytuj:

Z tego co wiem to Wenger ma zamiar zakupić kilku 16latków latem.
Już kupił, bodajże Kakuta ciągle gada o tym, że przechodzi do Arsenalu. I 16-latkowie to nie wszystko, są już planowane większe transfery (Ben Arfa chociażby). Wenger obiecał, że kupi co najmniej 2 klasowych zawodników.

Thomisson 11-05-2008 22:19

Manchester <3

No i pierwszy krok za nami. Mistrzostwo Premiership zaliczone. Teraz czeka tylko zawodników Fergusona ostatnia batalia w LM. Gratulacje także dla kibiców Chelsea, bo w tym sezonie mieli prawdziwą huśtawkę nastrojów ;D

Articuno 11-05-2008 23:06

Minęło 37 kolejek Serie A, a w TVP nikt o niej ani słowa nie powiedział, prawie jak niekomercyjna stacja...
Gratulacje dla Manchesteru, tylko wkurzają mnie sezonowcy...
Są pogłoski, iż Miasto Wrocław kapnie się, że inwestowania z Drzymała czyt. robienia ze Śląska Groclinu, będzie nieopłacalne :)

Calen Futh 11-05-2008 23:32

@up: Masz racje. Teraz zacznie się pewnie boom na Manchester. Tak samo jak było na Barce kilka lat temu. No, ale tak zawsze jest.

Colo_2006 11-05-2008 23:42

Teraz najciekawsza będzie ostatnia kolejka Serie A :>
Ciekawe cy Inter utrzyma 1 pkt. przewagę czy straci mistrzostwo na rzecz Romy :>

Kele 11-05-2008 23:57

Yeah! ManU musiało wygrać tę ligę, zasłużyli sobie :) Teraz tylko niech zniszczą niebieskich w Moskwie i będę w pełni szczęścia jako kibic.

Calen Futh 12-05-2008 07:08

A co do włoskiej to bardziej ciekawi mnie rywalizacja Fiorentiny i Milanu. Będę wniebowzięty jak Milanu nie będzie w LM ^^"

Maggic 12-05-2008 08:25

Zrządzenie ślepego losu, przypadek, czy układ? Czy Manchester United musiał dzisiaj zdobyć tytuł aby nie zburzyć dziwnej zależności? To chyba jedna z najdziwniejszych zagadek XXI wieku w futbolu.

Krótko o co chodzi. Od sezonu 2000/2001 między ligą hiszpańską a angielską tworzą się mistrzowskie pary... Jeśli mistrzostwo La Liga zdobywała Valencia to zawsze po tytuł najlepszej ekipy w Anglii sięgał Arsenal. Taka sama sytuacja była w "parach" Barcelona - Chelsea i Real - Manchester United. Zresztą zobaczcie sami:

Zwycięzcy ligi angielskiej/hiszpańskiej w ciągu ostatnich 8. lat:

2001 - Manchester United/Real
2002 - Arsenal/Valencia
2003 - Manchester United/Real
2004 - Arsenal/Valencia
2005 - Chelsea/Barcelona
2006 - Chelsea/Barcelona
2007 - Manchester United/Real
2008 - Manchester United/Real

hihihi dobre :D mimo wszystko gratuluję Manchesterowi, lecz dobrze że prawdziwy mistrz zostanie wyłoniony na Łużnikach

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:55.