Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Wyrównanie profesji (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=116597)

Xeremon 05-04-2007 10:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fenzopi92 (Post 1351896)
Wy (Knighci) nie rozumiecie jednego , Wy lejecie za free , macie najwiecej Capa I zbieracie najwiecej kasy

Wy idzieta se Bloczyc np.Hydry , Shoterzy funduja wam uhy lub ED was Siocha
i macie kase z loota

Drut/Sorc musi wydawac mase kasy na MF Zeby Poexpic

TR Czy WOI wali 58-71 zabierając przy tym 12 many

Wy walicie takie hity a nawet wiekrze za FREE
I jeszcze wam malo ?

Fakt ze KNIGHTOWI przydal by sie jakis Fajny czar Ofensywny lub leczący ale to nie powud zeby UDUPYWAĆ Druta/Sorca

Nic dodać nic ująć:)

Ci wszyscy ortodoksyjni knighci myślą, że tylko im się wszystko należy. Granie Sorcererem albo Druidem to nie jest wcale taka sielanka. Więc może skończcie narzekać, że najlepiej to było w Tibii 7.4 kiedy się było przekozackim knightem, a Sorcerer był zapewne popychadłem, tylko zaakceptujcie to, że teraz role się odwróciły.

Zaraz jakaś tępa pała wejdzie i powie coś w tym stylu;
"Xeremon n00b! Zabrać sorcererom i druidom wandy i rody, dać im 100 many za exori vis, dać im mniej capa (a jakże!), zabrać UE i Utamo vita!"

Wojo Astera 05-04-2007 12:00

Heh... moim zdaniem ( gram knightem żeby nie było....) bawienie sie w balans profesji nie ma sensu , żadnego sensu. Każda profka ma + i - ale ogólny balans jest bardzo dobry...

Palki :
Łamią sie wam speary... ale dist wam leci szybciej niż knightowi wystarczy, że palem wbije sie tymi sperami 30-35 skill a dalej to już bow i skille ładnie leca + exp...
Knighci:
Vis wam przeszkadza... ta rody i wandy też ale popatrzcie wstecz , pare lat temu było im znacznie gorzej więc zbastujcie :P

Eh to na tyle... ciekawe jakie lvle ma większość tych krzykaczy albo ile lat :P

Cya.

Draggy_Slayer 05-04-2007 12:20

@up
to tylko o knighcie brzmi tak fajnie :) w rzeczywistosci jak nie masz zadnego kumpla ED to gowno zrobisz:)
zostaja ci zolwie, dragi, ancienty, scaraby etc.
ze sioherem dochodzi niewiele wiecej
chociaz po upie nowa opcja - dle na poi :) ale wiecznie zajete :)

wiec szczerze to ja po cichu licze na czar ktory omija tarcze:) zeby moc wreszcie samemu expic z mniejszym waste (albo nawet wychodzac na +) a nie ciagnac za soba siohera:)

Metoxis 05-04-2007 12:37

Wy tu tak piszecie, i piszecie, a powiem wam jedną rzecz:

CIP-soft nas [graczy bez pacca] ma głeboko w d...
Może i poprawią profesję...ale PACC'owe [ek, ed itp.]

BTW Spójrzcie na OGame [napewno ktoś z tego forum gra].
Dlaczego nikt się nie buntuje że gracze z płatnym kontem są lepsi??
Bo tam ono nie daje ogromnej przewagi nad graczem bez tego konta.

@down

Nie muszę kupować PACC'a, ale spójrz na obecną sytuację...zobaczymy co będzie po najbliższym update.

Cytuj:

Podobnie jak Ty masz prawo grać lub nie grać w ich grę.
Nie gram od ok. 4 miesięcy

mazgier 05-04-2007 12:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Metoxis (Post 1352194)
Wy tu tak piszecie, i piszecie, a powiem wam jedną rzecz:
CIP-soft nas [graczy bez pacca] ma głeboko w d...
Może i poprawią profesję...ale PACC'owe [ek, ed itp.]
BTW Spójrzcie na OGame [napewno ktoś z tego forum gra].
Dlaczego nikt się nie buntuje że gracze z płatnym kontem są lepsi??
Bo tam ono nie daje ogromnej przewagi nad graczem bez tego konta.

Urzekła mnie Twoja historia... Jedno, proste pytanie: sam zarabiasz na swoje utrzymanie? Jak sądze nie, więc daruj sobie opowieści o tym jak to CIP-soft ma FACC w d***. Nie ma obowiązku kupowania PACC, prawda? CIP-soft utrzymuje się ze sprzedaży określonego produktu i ma prawo robić to w taki sposób w jaki uważa za słuszny. Podobnie jak Ty masz prawo grać lub nie grać w ich grę.

Draggy_Slayer 05-04-2007 13:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fenzopi92 (Post 1351896)
Wy (Knighci) nie rozumiecie jednego , Wy lejecie za free , macie najwiecej Capa I zbieracie najwiecej kasy

Wy idzieta se Bloczyc np.Hydry , Shoterzy funduja wam uhy lub ED was Siocha
i macie kase z loota

Drut/Sorc musi wydawac mase kasy na MF Zeby Poexpic

TR Czy WOI wali 58-71 zabierając przy tym 12 many

Wy walicie takie hity a nawet wiekrze za FREE
I jeszcze wam malo ?

Fakt ze KNIGHTOWI przydal by sie jakis Fajny czar Ofensywny lub leczący ale to nie powud zeby UDUPYWAĆ Druta/Sorca

a ty nie rozumiesz jednego :)
na 100+ lvlu knight bez waste (chociaz to glownie zalezy od loota) expi z predkoscia 100k h (poi dls) i jest uzalezniony od siohera

a sorc na 100+ moze robic i 300k/h bez waste:)

to sie nazywa balans?

ja bylbym bardzo szczesliwy gdybym placil 20 many za hita nawet po 100 :) nie wymagam hitow jak sorc/druidzi

ja proponuje wszytskim mster sorcom ktorym tak zle i ktorzy mowia ze knight rox pograc sobie takim 100 lvl knightem:)

sytuacja z zyca wzita
loguje sie dzis mysle pojde sobie na dle :)
zajete:)
na poi i na f axe quescie (reszty spawnow nie sprawdzalem bo chcialem isc na lamanego defa)
mysle ok pojde na culty :)
cala jaskina cultow zajeta (w lb bo na goromie sobie nie poradze bez waste gfb)
ok to zobacze jak ancient scaraby
expia sorcowie:)
i co mi zostalo? zolwie:) na ktorych robie teraz zawrotne 25k/h :) a jakbym mial taki sam lvl sorca to poszeldbym na behe z ue :) nie dosc ze eleganckiego expa bym mial to przy okazji locik :)

ale nie no knight rox:)

mazgier 05-04-2007 15:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Draggy_Slayer (Post 1352356)
a ty nie rozumiesz jednego :)

300k/h = ~143DL'e/h = ~2,4DL'a na minutę = 1DL co ~25 sekund... bez waste... tjaaa... Długo nad tym myślałeś? Zakładając, że wogóle Ci się to zdarza...
Cytuj:

a jakbym mial taki sam lvl sorca to poszeldbym na behe z ue :) nie dosc ze eleganckiego expa bym mial to przy okazji locik :)

Acha, już to widzę. Ta szalona opłacalność huntów z UE... Tjaa... Wybacz, ale na graniu sorcem znasz się dokladnie tak jak "profesor" Lepper na gospodarce.
Cytuj:

ale nie no knight rox:)

Czytanie ze zrozumieniem boli, tak?

Draggy_Slayer 05-04-2007 15:18

@up
uwiez jest mozliwe :) sam w godzinach mocno porannych hunce z predkoscia 70k/h (czasem troche mniej) bez hmm only meele:)

a hunty behe z ue sa oplacalne :) popytaj nawet sorcow z refugii :)

Metoxis 05-04-2007 15:21

Cytuj:

a jakbym mial taki sam lvl sorca to poszeldbym na behe z ue :) nie dosc ze eleganckiego expa bym mial to przy okazji locik :)

LOL

Żeby mieć locik to byś musiał sam iść...a wątpie czy byś dał radę...

team_pk_druid 05-04-2007 16:06

Hunty na behe z ue są opłacalne? nie wiem ale do 200 lvla nie ma szans sie zwrocic ... A własnie ty tesh mozesz huncic beho .. z exori znam dosc duzo knightow którzy tak dobiijali 8 mlvl ;]

Arka_Sath_Wielki 05-04-2007 16:53

Nowa prof ;p :

Ja jestem za wprowadzeniem nowej profesji. Grał ktoś w lineage II ?? Wyobraźcie sobie knighta z dualami ( dwie bronie oczywiscie bez jakiejkolwiej tarczy) atak jest sumowany i obrona tez. Hity byłyby wysokie.

Mozna by tez dac mozliwosc knightom noszenia 2 broni !! tylko knight mial by wybor !! bron + tarcza lub 2 bronie jednoreczne lub 2-reczna :) :)

Draggy_Slayer 05-04-2007 16:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez team_pk_druid (Post 1352604)
Hunty na behe z ue są opłacalne? nie wiem ale do 200 lvla nie ma szans sie zwrocic ... A własnie ty tesh mozesz huncic beho .. z exori znam dosc duzo knightow którzy tak dobiijali 8 mlvl ;]

tak mozna tak 120+ knightem nawet duuuzego (jak na knighta )expa wyciagnac ale schodzi kolo 80bp manasow na godzine :) wiec bez gigantycznego fuksa nie ma szans zeby sie zwrocilo

Metoxis 05-04-2007 16:58

@Arka_Sath_Wielki

Nowej profesji na 99.999999999% nie będzie...
Powiedzmy że dodano by profesję...master.
Byłaby ona najsilniejsza we wszystkim.
I któremuś 150lvl'owi by się ona spodobała.
Ale...miałby poświęcić 150 lvl??

Vil 05-04-2007 20:02

Cytuj:

(sztandarowa metoda zgniatania ludzi ktorzy nie maja pojecia o czym pisza: )

gdzie ?

team_pk_druid 05-04-2007 21:28

Vill myślę ze wrl bez waste 250k/h wyciągnie. Bądz hydry z e wave do 250k/h tesh podciągnie. Natomiast knight ma tomby na których spokojnie wyciąga 200k/h (dziś uwierzyłem po obejrzeniu filmiku Aachona Elawa który zrobil 110k w 30 min

Saints 05-04-2007 21:52

ja jestem knightem i uważam że powinni ulepszyc tą profesje !
a przynajmniej wyrównac ilośc dodawanych ptk za lvl !
sorc dostaje:
30mana + 5cap + 5hp = 40 ptk
Knight:
5mana + 15cap + 15hp = 35 ptk

powoduje to że sorc/druid z możliwością użycia SD jest na poziomie knighta na 100lvl a może nawet lepszym

kil-ler 05-04-2007 22:11

@team_pk_druid
no dobra 204 ek wyciagnal 200k/h a 204 ms na behe albo dl na poi wyciagnal by z blokerem 500-600k/h ...

Cenarius 05-04-2007 22:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Saints (Post 1353257)
ja jestem knightem i uważam że powinni ulepszyc tą profesje !
a przynajmniej wyrównac ilośc dodawanych ptk za lvl !
sorc dostaje:
30mana + 5cap + 5hp = 40 ptk
Knight:
5mana + 15cap + 15hp = 35 ptk

taa tylko że sorc/drut dostaje 10 capa za lvl :P poza tym powinni zrobić że knight dostaje 30 hp za lvl i 5 many wtedy było by sprawiedliwie bo teraz wygląda to tak że sorc ma więcej many niż knight zycia oO
Edit > sam jestem druidem i nie narzekam z powodu dużej ilości many tylko że mam też rycka i to troche marnie wygląda

Draggy_Slayer 05-04-2007 22:20

@Vil
rekord expa (jakis druid na tibiacam jest film nawet) na demonach to ponad mln expa w godzinke :)

Vil 05-04-2007 22:34

Dobra misie, a teraz powiedzcie ktory MS zrobi milion expa w godzinke ( czego zreszta nie omieszkam sprawdzic bo wydaje mi sie to mocno naciagane - nie wiem dlaczego ale strycnine nadal siedzi w top1, a ta metoda przy odpowiedniej ilosci sd moznaby jego rekord potroic .. ) _solo_, bez pomocy blokera ? Ktory bedzie expic z UE na behemotach solo ? Z pomoca odpowiednich osob kazdy glupi wycisnie tyle expa ..

A, i 200+k/h mozna robic knightem praktycznie od 130-140 levelu. Bierzesz druida i waste spada praktycznie do zera, robisz 20-30 leveli i exp rosnie o 20-30%.

bounce.

nie mowiac juz o takim malym szczegole, o ktorym jak widac wiekszosc tu zapomina, ze expienie w takim tempie ( zakladajac zapas gotowki ) to jest 1 level na 3-4 godziny ! . Jesli komus to nie wystarcza i pieprzy sie w udowadnianie ze ktos wyciagnie 10k wiecej czy mniej, to chyba powinien, dla dobra siebie i innych, zmienic gre.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:21.