Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Elysia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=205)
-   -   Wri & Hk vs GiPO & CvG (ELysia War) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=127356)

Pyro Aris 08-06-2007 23:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Radziomistrzu (Post 1473382)
Ludziska, co myslicie o zbalansowaniu profesji po update?
Dobrze, ze ulepszyli knightow i palow, ale DLACZEGO oslabili sorcow i drutow(chyba, ze z e vis, sd itd. bedzie sie walic podobne hity jak przed update, to bedzie good)

cipsoft pieprzy ta popierzona gra :D
mialo byc wyruwnanie profesji ,a jest polepszenie knighta i pala ,a pogorszenie druta i sorca

elysiaforever 09-06-2007 01:25

powiem tak: Bardzo zmartwilem sie ta wiadomoscia.... Gdy po raz 1 uslyszalem o zbalansowaniu profesji to juz wiedzialem ze bedzie cosik nie tak... ze oslabia sorkow i drutow... no ale nie ma co narzekac tylko grac dalej...

Bax 09-06-2007 12:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ELaro (Post 1472933)
Wreszcie sie pozbylismy szpiega z guild i niedlugo znow bedziemy gotowi na open battle,sneak atack

Błędny strzał? :D

__________________________________________________ ________________
Most people can't see the difference with friendship and comradeship.

Kafes 09-06-2007 13:26

h3h3h3h3h3

ELaro 09-06-2007 16:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bax (Post 1474582)
Błędny strzał? :D

__________________________________________________ ________________

Nie sadze :)

Misiuuu 09-06-2007 18:37

radzio~ & elysiaforever: hmm może wyjaśnie wam ten update na podstawie ciasteczek... knight i pall mają tylko 1 ciasteczko a sorc i drut mają aż 3 ciasteczka!!! więc co zrobić żeby było po równo?? wziąść 1 ciasteczko sorcom i drutom po czym dać je knightom i pallom, wtedy knightci i palle będą mieli 2 cisteczka jak i sorce i druty będą mieli po 2 ciasteczka
koniec bajeczki :D
papa

Yoszka 09-06-2007 19:15

Nie no qrwa
o czym wy tu mówicie?
że Sorcow osłabią?
a co sie działo przez ostatni rok?

Mieliscie zycie

to teraz czas na nas
teraz to my bedziemy górą

jeden błąd...
miała byc balansacija knightów,
bo pallkowie to i tak maja wypas...
a tu: "nowe czary"
jeszcze im UE dadza:]

i prosze Sorcow

bez płaczu....

zlobinski 09-06-2007 19:52

Dla takich niskich sorków jak ja nie będzie żadnej różnicy. Jednak to knightom najłatwiej wbić pierwsze ileś tam lvli, nastawią bota i łażą po Fibuli (ja w ostatnim czasie kilku takich zauważyłem)

Radziomistrzu 09-06-2007 23:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Misiuuu (Post 1475515)
radzio~ & elysiaforever: hmm może wyjaśnie wam ten update na podstawie ciasteczek... knight i pall mają tylko 1 ciasteczko a sorc i drut mają aż 3 ciasteczka!!! więc co zrobić żeby było po równo?? wziąść 1 ciasteczko sorcom i drutom po czym dać je knightom i pallom, wtedy knightci i palle będą mieli 2 cisteczka jak i sorce i druty będą mieli po 2 ciasteczka
koniec bajeczki :D
papa

1. A skąd to wziąłeś, że knighty i pale mieli 1 ciasteczko, a sorce i druty 3 ciasteczka?
2. Ja ci mogę powiedzieć tak: knighty, pale, sorce i druty mieli po 2 ciasteczka. Sorcom i drutom odebrali po 1 ciasteczko(zostało im po 1), po czym przyłączyli je knightom i palom(mieli wówczas po 3). A dlaczego tak myślę? Bo każda profesja jest nastawiona na coś innego. Wybierając knighta wybierasz spokojne życie(duuuuużo hp), lecz żmudną pracę. Wybierając sorca, lub druta jesteś nastawiony na szybki exp, lecz w obronie jest marnie(malutko hp), więc zawsze jesteś narażony na większe ryzyko. Pal gdzieś leży po środku(średni exp, średnie hp). I nie mów mi teraz pierdół, że sorcowie razem na lvl zdobywają 35 punktów(30 mana + 5 hp), a knighci 20(5 mana + 15 hp), więc sorce mają o wiele lepiej. Co ci da ta mana, gdy grupa pk na ciebie zapoluje, jak zjadą ci ją w 5 sec i zostaną ci marne hp(manas daje ok. 100 mana). A knight nabierze pełno uhów i może wytrzymać taki atak 100 razy dłużej(uh daje o wiele więcej hp, niż mana fluid many).
Dlatego uważam, że profesje są już dobrze zbalansowane. Każda jest nastawiona na inny styl grania i ty decydujesz, jaki styl ci najbardziej odpowiada.

Kafes 10-06-2007 00:00

dobrze zbalansowane to byly przed update 7.6, cip wprowadza takie zmiany BO knighty narzekaly, że nie mogą expic tak szybko jak sorce
I nie zapominaj, że nie wszyscy stworzyli postać rok temu

Pyro Aris 10-06-2007 00:00

uff dobrze ,ze dodales te difinicje w nawiasach ,bo nikt by sie nie szczail

Radziomistrzu 10-06-2007 00:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pyro Aris (Post 1476272)
uff dobrze ,ze dodales te difinicje w nawiasach ,bo nikt by sie nie szczail

No żebyś wiedział :)
PS. zczaił ;)

Bax 10-06-2007 03:28

Chyba pomyliliście tytuł posta :(

__________________________________________________ __________

Misiuuu 10-06-2007 09:59

o tych ciasteczkach pisałem głównie myśląc o expieniu... :P btw niech sorce i druty jeszcze nie narzekają, bo nie wiadomo jak bardzo wam obrażenia zaniżą, więc może nie będzie aż tak masakrycznie... ale jestem na 100% pewien że po tym updacie żaden knight nie wbije w jeden dzień 14mln expa więc czemu mówić że teraz knight będą miażdżyć sorców, gdy nie wiemy a praktyce co nam dadzą...

Radziomistrzu 10-06-2007 11:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bax (Post 1476562)
Chyba pomyliliście tytuł posta :(

Nie widzę, żeby ktoś tutaj miał zatytułowane posty, chyba że chodzi ci o temat dyskusji :)

elysiaforever 10-06-2007 23:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kafes (Post 1476270)
dobrze zbalansowane to byly przed update 7.6

z tym sie zgodze, ALE powinli hmm... ulepszyc kine a nie oslabiac NAS

Misiuuu 11-06-2007 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez elysiaforever (Post 1478682)
z tym sie zgodze, ALE powinli hmm... ulepszyc kine a nie oslabiac NAS

wtedy po update jak ktoś gdzieśnapisał za pół roku na antice w top trzysta same 200 by były... bubble biła 200 siedem lat chyba a teraz robią to sorce w niecały rok... powiec mi czy tibia nie traci troszke przy tym na swoim klimacie?

elysiaforever 11-06-2007 21:52

powiem tak: najlepszy klimat byl wlasnie w 7.6 ehhh te czasy...

Noozoo 11-06-2007 23:01

Moim zdaniem GiPO wygra wojnę, bo maja przewagę liczebną i moralną. Bardzo się zmartwiłem jak padła moja koleżanka Woopsah, bo zabili ją.

BTW.
Dysponuje filmikiem z Anhi wykonanego m.in przez Nagowenen i kilku innych "Ziomów" http://skocz.pl/nagoanni.rec
Plik .rec więc nie ma wirow na 100%

zlobinski 11-06-2007 23:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Noozoo (Post 1480334)
BTW.
Dysponuje filmikiem z Anhi wykonanego m.in przez Nagowenen i kilku innych "Ziomów" http://skocz.pl/nagoanni.rec
Plik .rec więc nie ma wirow na 100%

Ta, a jak chcesz to gówno ściągnąć, wyskakuje Ci plik wykonywalny exe Z pewnością to Gaylogger -_-
PS. to czemu nie ma tego na TibiCam? -_-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:21.