Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Walekifa 08-05-2008 19:50

Po przeczytaniu opisu Shigurui podjarałem się,że będzie podobne coś do Samurai Champloo,ale wyłączyłem 1-wszy odcinek po 3/4 jego upłynięcia. Nudne.. Może kiedyś spróbuje to obejrzeć,ale nie teraz.

Chciałem napisać jeszcze o Vexille. To nie jest odcinkowe anime,tylko film (znaczy takie długie Anime,no ; p ) W całości możemy znaleźć je na kreskówki.fani.pl Osobiście polecam,bardzo fajne,bardzo fajnie zrobione.

- Prodigy - 08-05-2008 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 2046524)
Po przeczytaniu opisu Shigurui podjarałem się,że będzie podobne coś do Samurai Champloo,ale wyłączyłem 1-wszy odcinek po 3/4 jego upłynięcia. Nudne.. Może kiedyś spróbuje to obejrzeć,ale nie teraz.

Chciałem napisać jeszcze o Vexille. To nie jest odcinkowe anime,tylko film (znaczy takie długie Anime,no ; p ) W całości możemy znaleźć je na kreskówki.fani.pl Osobiście polecam,bardzo fajne,bardzo fajnie zrobione.

Niestety nie dostrzegam w tym innych zalet poza "fajnie zrobione". Wolę Appleseeda.

Walekifa 08-05-2008 20:00

A wiesz,ja po prostu lubię takie.. Pełne akcji ; p A chciał bym jeszcze dodać że praktycznie 100% pomysłów tam jest zgapione za czymś innym : D Od razu można tam dostrzec elementy z Crysis,Dune'a i innych.

Osore 08-05-2008 20:09

@rohas
Dziwna ta restauracja.
Maki to jest ryż zawinięty w wodorost w kształcie walca, w środku mogą jeszcze być najróżniejsze niespodzianki ;d
Sushi to nazwa potrawy - ogólnie. Z tego co się orientuję, to maki jest jednym z rodzajów sushi. Możliwe, że chodzi o najpopularniejszą odmianę sushi - nigiri - to jest ryż w kształcie takiego owala, a na wierzch kładzie się najczęściej surową rybę.

@topic
Czytał ktoś kiedyś mangę Paper Eleven? Jeśli nie, polecam, warto, chociaż łatwa w odbiorze nie jest.

- Prodigy - 08-05-2008 20:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 2046561)
A wiesz,ja po prostu lubię takie.. Pełne akcji ; p A chciał bym jeszcze dodać że praktycznie 100% pomysłów tam jest zgapione za czymś innym : D Od razu można tam dostrzec elementy z Crysis,Dune'a i innych.

Problem w tym, że akcji było w tym filmie, wg mnie, jak na lekarstwo i, nie licząc kilku drobnych momentów, wiało z tego nudą jak cholera. Przyznam, że animacja i grafika dopracowana, ale to bodajże wszystko co mogę dobrego o Vexille powiedzieć.. Chociaż może to tylko ja, nielubiący futurystycznych anime malkontent ;^). Swoją drogą, jeśli podobało Ci się "V", obejrzyj Karas, o ile jeszcze nie widziałeś - IMHO o niebo lepsze - ciekawsza fabuła, dużo więcej się dzieje, świetne efekty i genialna muzyka podczas walk.

Rohas 08-05-2008 20:38

*Osore
Dzięki ;) Pójdę tam, to sie zobaczy :-P

*topic
Widział ktoś Kawaler miecza? Bo mi kumpel polecał, ale sam nie wiem co o tym myśleć :o

Chesterkaa 08-05-2008 21:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rohas (Post 2046306)
A może interesuje Cię oglądanie przez przeglądarkę? Jeżeli tak, to polecam moją ulubioną stronkę:
http://kreskowki.fani.pl
;]

Dzieki :* zapomnialam, ze ta strona istnieje odkad mi sie mozilla wyczyscila XD Jestem przy trzecim odcinku :) Calkiem mile. Kojarzy mi sie troche z He Is My Master :P

Rohas 09-05-2008 20:37

Skończyłem Air. Fakt, ostatni odcinek był baaaardzo wzruszający, ale jakoś (ledwo :p) obyło się bez łez. Anime jest miodzio. Pomimo, że jest to raczej wzruszające/smutne, to momentami, też można się pośmiać z niektórych rzeczy. Polecam wszystkim ;)

Nadrill 09-05-2008 21:22

Dobra, mam ochotę na śmieszne anime. Już dostawałem propozycje, jednak szukam jakiegoś, które zobaczę online, nie mam ochoty teraz ściągać.

Walekifa 09-05-2008 22:19

W Soul Eater w sumie jest całkiem sporo śmiesznych rzeczy (przynajmniej na mój gust) Szczególnie 3 odcinek,bo też mam lekką manię na punkcie tego, co ten koleś ; p Niestety ukazuje się rzadko,bo nowe jest. No i na pewno są jakieś śmieszniejsze anime,bo komedia to nie jest. Ale fajne,nie powiem.

Tompior 09-05-2008 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nadrill (Post 2048407)
Dobra, mam ochotę na śmieszne anime. Już dostawałem propozycje, jednak szukam jakiegoś, które zobaczę online, nie mam ochoty teraz ściągać.

Green Green - 12+1 odcinkow :) Zboczony humor, ale smieszny ;>
A jezeli cos dluzszego to Love Hina (okolo 24 odc + 3-4 ova)

Wszystko mozna zobaczyc online na VeohTV

@down: jezeli ktos lubi zboczony humor to green green jest ok ;> No i wiadomo, ze jest tepe. Dlatego smieszne :D

Chesterkaa 10-05-2008 00:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2048547)
Green Green - 12+1 odcinkow :) Zboczony humor, ale smieszny ;>
A jezeli cos dluzszego to Love Hina (okolo 24 odc + 3-4 ova)

Wszystko mozna zobaczyc online na VeohTV

IMO to sa strasznie tepe anime, ale mozna sie klocic : D faktycznie sa "smieszne". Zalezy co kto lubi ^^

Rayza 10-05-2008 01:03

LH anime,ssie,ale manga to co innego :)....,Girls bravo to zabawne ecchi ....

Grocix 10-05-2008 10:05

Ja teraz jestem na 23im odcinku Death Note. Musze powiedziec, ze wciagajace i ciekawe ;)

Rekin Master 10-05-2008 20:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rohas (Post 2048336)
Skończyłem Air. Fakt, ostatni odcinek był baaaardzo wzruszający, ale jakoś (ledwo :p) obyło się bez łez. Anime jest miodzio. Pomimo, że jest to raczej wzruszające/smutne, to momentami, też można się pośmiać z niektórych rzeczy. Polecam wszystkim ;)

kurde. mnie to w ogóle nie ruszyło ;/ nie żebym robił z siebie jakiegoś 'jestem zajebiaszczy, bo mnie nic nie wzrusza!', ale nie czułem żadnego smutku.
Spodziewałem się czegoś lepszego.

Hodal 10-05-2008 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rekin Master (Post 2050133)
kurde. mnie to w ogóle nie ruszyło ;/ nie żebym robił z siebie jakiegoś 'jestem zajebiaszczy, bo mnie nic nie wzrusza!', ale nie czułem żadnego smutku.

Nie znasz się ;)

Rohas 10-05-2008 21:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rekin Master (Post 2050133)

No wiesz, ogólnie to anime nie wzruszało, ale niektóre momenty było smutne i czasem nawet bardzo. No ale to moje odczucia :P

*Hodal
No bez jaj, nie każdy musi się zalewać łzami jak patrzy na Air'a ...

*M&A
Oglądam Chobits (11 ep. aktualnie) i powiem jedno - zayebyste :D Wiele śmiechu i w ogóle. Jak najbardziej godne polecenia jako anime (w pewnym sensie) komedia : P

Zalgadis 12-05-2008 07:14

http://pl.youtube.com/watch?v=2WQyu3...eature=related UWAGA

No to już wiemy z czego Kishi zgapiał pomysł.
Czy naruto nadal jest przez was uważane za oryginalne?
Oczywiście nadal lubię Naruto ^^.

Tompior 12-05-2008 10:05

Adres URL zawierał nieprawidłowy identyfikator filmu wideo.

Btw. Rownie dobrze mozna powiedziec, ze Naruto byl zainspirowany Dragon Ballem.

Zalgadis 12-05-2008 13:42

http://pl.youtube.com/watch?v=2WQyu3...eature=related

Teraz powinno działać.
No ale zobacz jakie podobieństwo ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:43.