![]() |
No niezle sie wkurzyla po probnych, gdzie mielismy srednia ok 30 punktow.
Ale na lekcjach mozna z nia pozartowac (nie z niej ^^). I nie dreczy nas za bardzo :D Poprostu postawila nam ultimatum - dobry wynik na tescie albo oceny drastycznie sie zmienia :D |
W zadaniu z biologii chodziło o to, że małe ptaki i małe pająki mogą być konsumentami różnych rzędów - idąc przez mszyce odpowiednio drugiego i trzeciego i idąc drugą drogą trzeciego i czwartego.
|
Z matematycznego 48 będzie, przejechałem się na najprostszym - to o oddychaniu komórkowym, zaznaczyłem Mitoza (tak, wiem że to zupełnie coś innego, ale pojęcia nie znałem a inne mi się mało kojarzyły XD)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@topic Może zejdzmy z testów? :D @up Nie każdy taki miszczu jak ty. Akurat to zadanie nie było trudne, ale każdemu może się zdarzyć. A pozatym co jest dziwnego w kojarzeniu? |
Do jakich szkol sie wybieracie? Zadowoleni jestescie z tego, jak napisaliscie?xd
|
@Schneider (nick z filmu "Przyjęty"? ; ))
Co wam po tym, jak powiem, że do Wyspiańskiego/Kopernika w Będzinie? ; P W każdym razie Liceum -> Dziennikarstwo |
Haha,wszędzie w prasie,tv czy radiach mówią o naszym egzaminie humanistycznym,możliwe że będziemy go powtarzać,z powodu że okolo 60% szkół jeszcze nie przerabiało Syzyfowych Prac !
Ja dopiero w czerwcu bym to przerabiał :)) Mi to na ręke bo oddałem pustą charakterystykę :D A kto nie wierz niech włączy RADIO xD i poczeka na wiadomości ;]] a ja ide do Technikum Górniczego :) |
Cytuj:
|
to już wina szkoły i nauczycieli że nie przerobili lektury -.-
Cytuj:
|
Mają pecha ci co nie przeczytali, a egzaminu nie będzie na 100% powtórzonego bo te dwie lektury są jako obowiązkowe w gimnazjum tzn, które muszą zostać przerobione do testu. Więc to tylko wina nauczycieli, że tego nie przerobili. Ja miałem przerobione Kamienie na Szaniec ale i tak ciula z nich pamiętałem :P
|
No widzicie a my "Syzyfowe prace" mieliśmy bodajże albo w 1 gimn, albo jeszcze ich nie mieliśmy,a "Kamienie na szaniec" zostały zapowiedziane przez naszą polonistkę dziśaj(Piątek,3 dni po humanistycznym...). Z matmy będe miał 26-27 a z humana 28-30 (Z czego jakieś conajmniej 10 miałbym,gdybyśmy przerobili choć jedną lekturę, bo charakterystyki, rozprawki itd. itp. pisać potrafię). Jestem średnio zadowolony,z matmy mogło być lepiej, z humana też, ale to już nie moja wina, a polonistki.
|
Ja mam jeszcze wojewodzki konkurs z ang w maju więc jak bede laureatem (1sza 20stka) to automatycznie 200pkt :cup: Bo po egzaminach mam złe przeczucia co do LO (joł)
|
Cytuj:
Cos Ci sie chyba pomylilo. Jezeli bedziesz laureatem to masz wolny wstep do szkól. To wcale nie oznacza ze masz "automatycznie" 200 pkt. Edit: Czyli co, zmienily sie zasady? |
Cytuj:
|
@2up
Mylisz się, ma ,,automatycznie" 200 pkt. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
W sumie nie ma roznicy czy BĘDZIE te 200pkt czy NIE, skoro i tak pójdę gdzie kcem : o
Dobra, nie dają 200pkt, ale co z tego; 2. Z rozporządzenia MENiS z dnia 20 lutego 2004 r. w sprawie warunków i trybu przyjmowania uczniów do publicznych przedszkoli i szkół oraz przechodzenia z jednych typów szkół do innych (Dz. U. Nr 26 poz. 232, § 8 ust. 8, ) wynika, że: laureaci konkursów o zasięgu wojewódzkim i ponadwojewódzkim, których program obejmuje w całości lub poszerza treści podstawy programowej co najmniej jednego przedmiotu, przyjmowani są do wybranej szkoły ponadgimnazjalnej niezależnie od kryteriów przyjętych w statucie szkoły. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:13. |