Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Egzaminy Gimnazjalne 2008 ;) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=170023)

Kubon 24-04-2008 12:51

No niezle sie wkurzyla po probnych, gdzie mielismy srednia ok 30 punktow.
Ale na lekcjach mozna z nia pozartowac (nie z niej ^^). I nie dreczy nas za bardzo :D Poprostu postawila nam ultimatum - dobry wynik na tescie albo oceny drastycznie sie zmienia :D

Adner 24-04-2008 13:10

W zadaniu z biologii chodziło o to, że małe ptaki i małe pająki mogą być konsumentami różnych rzędów - idąc przez mszyce odpowiednio drugiego i trzeciego i idąc drugą drogą trzeciego i czwartego.

domin3x 24-04-2008 19:27

Z matematycznego 48 będzie, przejechałem się na najprostszym - to o oddychaniu komórkowym, zaznaczyłem Mitoza (tak, wiem że to zupełnie coś innego, ale pojęcia nie znałem a inne mi się mało kojarzyły XD)

Hieyan 24-04-2008 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2021088)
Z matematycznego 48 będzie, przejechałem się na najprostszym - to o oddychaniu komórkowym, zaznaczyłem Mitoza (tak, wiem że to zupełnie coś innego, ale pojęcia nie znałem a inne mi się mało kojarzyły XD)

Niet, najprostsze było to, czy woda to zasób odnawialny czy nieodnawialny - i na tym ja się przejechałem :p

sphinx123 24-04-2008 21:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2021088)

Bo myślałeś że skoro MITOchondria, to będzie MITOza? :mag:

Argen 24-04-2008 22:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kubon (Post 2020131)
No niezle sie wkurzyla po probnych, gdzie mielismy srednia ok 30 punktow.
Ale na lekcjach mozna z nia pozartowac (nie z niej ^^). I nie dreczy nas za bardzo :D Poprostu postawila nam ultimatum - dobry wynik na tescie albo oceny drastycznie sie zmienia :D

Ej, właśnie miałem napisać, że twoja polonistka jest zupełnie jak moja, a tu nagle patrze, że ty też z lublina. Które gimn.?

@topic

Może zejdzmy z testów? :D

@up

Nie każdy taki miszczu jak ty. Akurat to zadanie nie było trudne, ale każdemu może się zdarzyć. A pozatym co jest dziwnego w kojarzeniu?

Schneider 25-04-2008 10:03

Do jakich szkol sie wybieracie? Zadowoleni jestescie z tego, jak napisaliscie?xd

.Matrik. 25-04-2008 13:19

@Schneider (nick z filmu "Przyjęty"? ; ))

Co wam po tym, jak powiem, że do Wyspiańskiego/Kopernika w Będzinie? ; P W każdym razie Liceum -> Dziennikarstwo

Pipcio 25-04-2008 13:58

Haha,wszędzie w prasie,tv czy radiach mówią o naszym egzaminie humanistycznym,możliwe że będziemy go powtarzać,z powodu że okolo 60% szkół jeszcze nie przerabiało Syzyfowych Prac !
Ja dopiero w czerwcu bym to przerabiał :))
Mi to na ręke bo oddałem pustą charakterystykę :D

A kto nie wierz niech włączy RADIO xD i poczeka na wiadomości ;]]

a ja ide do Technikum Górniczego :)

Lasooch 25-04-2008 14:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pipcio (Post 2022097)
Haha,wszędzie w prasie,tv czy radiach mówią o naszym egzaminie humanistycznym,możliwe że będziemy go powtarzać,z powodu że okolo 60% szkół jeszcze nie przerabiało Syzyfowych Prac !
Ja dopiero w czerwcu bym to przerabiał :))
Mi to na ręke bo oddałem pustą charakterystykę :D

A kto nie wierz niech włączy RADIO xD i poczeka na wiadomości ;]]

a ja ide do Technikum Górniczego :)

I tak nie powinno być powtórzone, raz na wozie, raz pod wozem. A jak większość szkół nie przerabiała, to większość uczniów nie napisało charakterystyki (pomijam, że mogli o Kamieniach na szaniec - dużo ciekawszej i łatwiejszej lekturze), zatem szanse się wyrównują.

NecroLukas 25-04-2008 14:15

to już wina szkoły i nauczycieli że nie przerobili lektury -.-

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Schneider (Post 2021879)
Do jakich szkol sie wybieracie?

technikum gastronomiczne

Milten Magician 25-04-2008 14:21

Mają pecha ci co nie przeczytali, a egzaminu nie będzie na 100% powtórzonego bo te dwie lektury są jako obowiązkowe w gimnazjum tzn, które muszą zostać przerobione do testu. Więc to tylko wina nauczycieli, że tego nie przerobili. Ja miałem przerobione Kamienie na Szaniec ale i tak ciula z nich pamiętałem :P

MatiCFC 25-04-2008 14:52

No widzicie a my "Syzyfowe prace" mieliśmy bodajże albo w 1 gimn, albo jeszcze ich nie mieliśmy,a "Kamienie na szaniec" zostały zapowiedziane przez naszą polonistkę dziśaj(Piątek,3 dni po humanistycznym...). Z matmy będe miał 26-27 a z humana 28-30 (Z czego jakieś conajmniej 10 miałbym,gdybyśmy przerobili choć jedną lekturę, bo charakterystyki, rozprawki itd. itp. pisać potrafię). Jestem średnio zadowolony,z matmy mogło być lepiej, z humana też, ale to już nie moja wina, a polonistki.

Myszun 25-04-2008 16:08

Ja mam jeszcze wojewodzki konkurs z ang w maju więc jak bede laureatem (1sza 20stka) to automatycznie 200pkt :cup: Bo po egzaminach mam złe przeczucia co do LO (joł)

Adamsik 25-04-2008 17:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Myszun (Post 2022417)
Ja mam jeszcze wojewodzki konkurs z ang w maju więc jak bede laureatem (1sza 20stka) to automatycznie 200pkt :cup: Bo po egzaminach mam złe przeczucia co do LO (joł)

Automatycznie 200 pkt? xd
Cos Ci sie chyba pomylilo. Jezeli bedziesz laureatem to masz wolny wstep do szkól. To wcale nie oznacza ze masz "automatycznie" 200 pkt.

Edit:
Czyli co, zmienily sie zasady?

sphinx123 25-04-2008 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Myszun (Post 2022417)

200pkt to ma zwycięzca raczej.

Macqren 25-04-2008 17:19

@2up
Mylisz się, ma ,,automatycznie" 200 pkt.

Raxeff 25-04-2008 18:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Macqren (Post 2022592)
@2up
Mylisz się, ma ,,automatycznie" 200 pkt.

No, coś mi się tak nie wydaje. Brat kolegi, który został laureatem z geografii (2004 rok) poszedł do liceum w Gdyni, ale jednak nie miał tych 200 pkt. Dostał on max. ilość punktów z testu mat-przyr + chyba 10 punktów za dojście do tego etapu. Z części humanistycznej był oceniany jak wszyscy, a na maxa nie napisał, więc w przypadku kolegi raczej będzie tak samo.

litt 25-04-2008 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raxeff (Post 2022770)
No, coś mi się tak nie wydaje. Brat kolegi, który został laureatem z geografii (2004 rok) poszedł do liceum w Gdyni, ale jednak nie miał tych 200 pkt. Dostał on max. ilość punktów z testu mat-przyr + chyba 10 punktów za dojście do tego etapu. Z części humanistycznej był oceniany jak wszyscy, a na maxa nie napisał, więc w przypadku kolegi raczej będzie tak samo.

Co to za roznica, skoro przyjma go i tak do kazdego lo?

Myszun 25-04-2008 20:29

W sumie nie ma roznicy czy BĘDZIE te 200pkt czy NIE, skoro i tak pójdę gdzie kcem : o

Dobra, nie dają 200pkt, ale co z tego;

2. Z rozporządzenia MENiS z dnia 20 lutego 2004 r. w sprawie warunków i trybu
przyjmowania uczniów do publicznych przedszkoli i szkół oraz przechodzenia z
jednych typów szkół do innych (Dz. U. Nr 26 poz. 232, § 8 ust. 8, ) wynika, że:
laureaci konkursów o zasięgu wojewódzkim i ponadwojewódzkim, których program
obejmuje w całości lub poszerza treści podstawy programowej co najmniej jednego
przedmiotu, przyjmowani są do wybranej szkoły ponadgimnazjalnej niezależnie od
kryteriów przyjętych w statucie szkoły.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:13.