Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Knight Online (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=17418)

Wojtasss 26-09-2006 15:49

eee ale tam niema profesji assasin archer jest Grogue Warrior AMgician I Priest

kołbaś 26-09-2006 15:53

-.- a wiesz jak sie nazywa rogue ktory walczy daggerami
tak tak wlasnie assasin -.-

Wojtasss 26-09-2006 17:44

Aha spoko dopiero zaczelem grac ;] gram rogue ale z lukuw walcze czy oplaca sie z lukuw?

Vick 26-09-2006 17:57

ja mam sporo postaci :P najlepszy fire mage na 58 i takie tam rozne 50+ spoko giera polecam :d pozdro

kołbaś 26-09-2006 18:03

najsilniejsza postac to jest assasin ale jak na poczatek to moze byc ta twoja archerka(archer??)

Wojtasss 26-09-2006 18:17

Jestem archer.
mam pytania:
1.Mozna ulepszac bronie? naprzyklad luki itp widzialałem rzeczy co maja +1,+2itd jak sie da ulepszac?Chcialbym ulepszyc swuj luk.
2.Mozna jakos oswietlic swuj łuk?Widzialem kolesi co maaj oswietlone.
3.Jaki arrow jest najlepszy Chcialbym prosic o ponumerowanie 1,2,3
Bym był bardzo wdzieczny za pomoc wogule dziekuje za wczesniejsze pomoce :)
http://img61.imageshack.us/img61/566...ytu322use8.jpg

Z góry thx :).

Wojtasss 27-09-2006 17:43

Odpowiedzcie up plz:(

La Hire 27-09-2006 17:52

No flood plx ok? Ale dobra odpowiem :D
1. Łuk możesz ulepszyć w pierwszym mieście, niedaleko kowala jest " Magic Anvil " i tam to się to robi :D Musisz mieć scroll ulepszający..no i zobaczyć dla jakiego typu on jest :D
2. Aby mieć taki " świecący " łuk trzeba to ulepszyć do +8 ( chyba )
3. Cóż..dodawaj każde po kolei..ale sądze że fire i poison ci narazie wystarczy , a potem to już sam będziesz wiedział :)
Teraz moje pytanie: Jak są te wszystkie pierścienie, naszyjniki itp. dające np. do siły tam..+5 to coś to daje?? Bo tam tylko jest takie...np.
Strengh : 80 (+15 )
To coś daje to +15?? Ja widzę że nie :P

Wojtasss 27-09-2006 18:15

A skad moge zdobyć scrool dla luku?

Pikol 27-09-2006 21:22

@Up
Wypadaja z potworkow, ale pamietaj ze np middle upgrade middle class scroll dziala tylko na itemy typu middle(jak najedziesz na item to bedzie pisac)
@2up
Jesli jestes warriorem i masz ringi +strenght to zwieksa Ci sile, a co za tym idzie atak... U innych klas jest podobnie ale ring do sily nic nie da magowi...

Vick 27-09-2006 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez La Hire (Post 1006296)
No flood plx ok? Ale dobra odpowiem :D
1. Łuk możesz ulepszyć w pierwszym mieście, niedaleko kowala jest " Magic Anvil " i tam to się to robi :D Musisz mieć scroll ulepszający..no i zobaczyć dla jakiego typu on jest :D
2. Aby mieć taki " świecący " łuk trzeba to ulepszyć do +8 ( chyba )
3. Cóż..dodawaj każde po kolei..ale sądze że fire i poison ci narazie wystarczy , a potem to już sam będziesz wiedział :)
Teraz moje pytanie: Jak są te wszystkie pierścienie, naszyjniki itp. dające np. do siły tam..+5 to coś to daje?? Bo tam tylko jest takie...np.
Strengh : 80 (+15 )
To coś daje to +15?? Ja widzę że nie :P

Pierscienie (np. do sily) dodaja - ale nie do mozliwosci zakladania nowych przedmiotów :p wymagajacych wiekszej sily .. lecz masz wiekszy cap (udzwig) no i wiekszy dmg z melle (atak w zwarciu :P ) pzdr

Wojtasss 28-09-2006 07:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pikol (Post 1006683)
@Up
Wypadaja z potworkow, ale pamietaj ze np middle upgrade middle class scroll dziala tylko na itemy typu middle(jak najedziesz na item to bedzie pisac)
@2up
Jesli jestes warriorem i masz ringi +strenght to zwieksa Ci sile, a co za tym idzie atak... U innych klas jest podobnie ale ring do sily nic nie da magowi...

No wypadaja ale z jakich potworków?
P.s musze na nowo sciagac knight online ;(

Wojtasss 28-09-2006 07:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pikol (Post 1006683)
@Up
@2up

No wypadaja ale z jakich potworków? najczesciiej?
P.s musze na nowo sciagac knight online ;(

kołbaś 28-09-2006 09:09

z wszystkich

Zieniu 28-09-2006 17:35

Z kilanow dropi bizuteria

Wojtasss 28-09-2006 17:45

Mam pytanie czy warto było by zostać assasinem bo niehce mi sie jusz strzelac z luku lub kuszyX(

mam 23lvl z czego nawala assasin? z daggeruw skad je zdobyć?
Czy assasin uzywa shielda sory za tak noobowskie pytania;)
JAkie skille najlepiej dawac dla assasina?

Upierz 28-09-2006 21:32

@Up: Heloł.
Daggery... rób questy u npc w moradon (Blacksmith Heppa), ale musisz wbić kilka poziomów.
Na tym lvlu zrób wszystkie questy z kasą. Gdy uzbierasz 1milion poszukaj sobie na straganach sztyletu "Stiletto +8" (Jak korzystać z merchanta? Klikasz na kolesia ze straganem lewym, potem prawym, i przeciągasz itemek do swojego inventory.)
Nie. Assek nie używa shielda. Najlepiej 2 sztyle. PAMIĘTAJ! Lepszy zawsze w prawej łapie.
Będąc asskiem wszystkie punkty wal w Dexterity (DEX), gdy wbijesz 150 DEXa bij w HP do 90 punktów, potem w dexa itd...

P.S. Stiletto +8 nie kupuj drożej niż za... około 1,2m. Drożej się nie opłaca. Jak chcesz możesz bić robaki (tak, te najsłabsze :P). Grałem kolegą i jeden taki sztyl wypadł z worma. Ale na to potrzeba szczęścia. Raz ci z może 10 poleci, raz będziesz bić cały dzień i kupa.
P.S.2: Nigdy nie próbuj samemu upgrade'ować stilleto na +8. Szkoda twojej kasy i nerwów.

Amen.

Wojtasss 29-09-2006 07:31

Tak więc muwisz ze shieldów nieuzywać ok :P
a da sie przesłac kase z innej postaci?

sajo95 29-09-2006 08:13

Ko

Wiem gram mam 55 levle assek super giera zgadza sie z tobą całkowicie:]

sajo95 29-09-2006 08:14

powiem ci ze sie da

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:37.