Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Faq (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1857)

Berials 16-03-2006 16:10

Może i masz ale i tak nie możesz jej używać. No chyba że to jakiś bug.

Krinjahh 16-03-2006 18:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sardrin
Teraz to sie gra dopiero fajnie sorkiem :D . 28 lvl stawaisz sobie 2 ds'y wand of cosmic energy w lape i na dragi bez problemu nie potrzebne hmmy ;)
i kto jest debesciak ^^.

mam zdecydowanie inne zdanie, WoCE nie ma zasiegu wiec zanim podejdziesz z tym do draga, wlasciwie to w ogole nie podejdziesz bo juz dedniesz - hmmy na odpowiednim mlvl beda zadawaly takie obrazenia ze nie stracisz ich zbyt wiele zanim dsy dokoncza dzielaB)

edit: tak przegladajac sobie forum postanowilem sprzeciwic sie temu postowi:p

Dragonit 19-03-2006 15:26

No właśnie,po za tym teraz się właśnei gorzej gra sorcami i druidami,dużo gorzej gdybys dał na solo np.13 druta przed uptade VS 13lvl druta po uptade to ten po uptade denołby rtak szybko że nawet by nie drgnoł.

Tixo 27-03-2006 16:58

Spawn

Chciałem się odwołać do tego jak kolega mówił - Beholder nie dał deda Archerowi ale wydaje mi się że są 2 wytłumaczenie...
1.Archer mógł zniknąć.. ( nie wiem jak :p)
2. Mógł go zabić ktoś z ludzi i mogłeś go nie zobaczyc, a cialo mógł ukryc gdzieś w jakiejś paczce.
Wiele osób ma takie problem i nie ukrywam, że sam takie mam:
kiedy ide poczekac na spawn i po kilku min. wracam to jest na ziemi świerza krew tak jakby przed chwlą ktoś tu był lecz w pobliżu nikogo nie ma (bo loguje się o 2 w nocy :p)

Zapraszam do Dyskusji...

Kimo 29-03-2006 19:00

Jak trenowac mlvl?

Witam, mam pytanie otoz jak trenowac mlvl? Np na 25 levewlu, zeby bylo skutecznie. Dzieki z gory.

Berials 30-03-2006 16:31

Kimo, trenuj mlvl tak samo jak trenowałeś na lvl 20 czy 24 - expuj z wandem, rób runki, a jeśli nie masz souli to poprostu trenuj spalaj sobie utevo lux.

Poprostu Pitbul 02-04-2006 13:18

nie chce mi sie sprawdzac na glwnej stornie ale do czego sluzy bronze amulet? bo mam portection i bronze i nie wiem a jestem 8lvl na spahirze wiec do czego?? prosze o szybka odpowiedz

Quezacoatl 02-04-2006 15:31

Cytuj:

Zmniejsza straty od mana drain. Ma 200 ładunków
3 sekundy szukania. -.-
Użytkownicy stają się coraz bardziej leniwi. :(

Lucas elder sorcerrer 03-04-2006 21:49

O summonach

Halo!!!
A jak sie robi summona i jak on atakuje potwora i jak go zabija to czy expa dodaje sie mojej postaci czywogóle?
PS
Jaki trzeba miec level, żeby przyzwac fire devila?;)

Sir Marilion 04-04-2006 10:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lucas elder sorcerrer
Halo!!!
A jak sie robi summona i jak on atakuje potwora i jak go zabija to czy expa dodaje sie mojej postaci czywogóle?
PS
Jaki trzeba miec level, żeby przyzwac fire devila?;)

... Jeżeli robisz summona i każesz mu atakować potwora, a summon go zabije, to ty dostajesz połowę expa a summon połowę. Zrobisz dwa summony - dostajesz połowę expa, a one dzielą się drugą połową na pół. Jeżeli summon będzie atakował potwora (przyjmijmy draga) a ty będziesz atakował draga z HMM, to dostaniesz odpowiednio więcej expa. Zależnie od tego, ile zadałeś obrażeń. FD - n/c. OPCJA SZUKAJ NIE BOLI!!!

Sardrin 05-04-2006 18:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krinjahh
mam zdecydowanie inne zdanie, WoCE nie ma zasiegu wiec zanim podejdziesz z tym do draga, wlasciwie to w ogole nie podejdziesz bo juz dedniesz - hmmy na odpowiednim mlvl beda zadawaly takie obrazenia ze nie stracisz ich zbyt wiele zanim dsy dokoncza dzielaB)

edit: tak przegladajac sobie forum postanowilem sprzeciwic sie temu postowi:p

Niby czemu dedniesz ?? wysylasz dsy pierwsze chocby nawet jednego zeby drag go atakowal a ty podchodzisz od tylu i go z cosmica tłuczesz :)

metoda sprawdzona trzeba tylko umiec grac tak zeby nie pasc ;)

Zamne 05-04-2006 20:44

Lipa...

Ten moj Wand of Dragonbreath to jakas lipa. Na Tibia.pl stoi jak byk, ze Wand of Dragonbreath ma 4 sq zasiegu. A ja po jakims czasie uzytkowania owej rozdzki zauwazylem, ze moj wand ma zasieg 3 SQ!! X( O co chodzi?? (serio)

Mastadi, little meteorite 05-04-2006 20:51

Poprostu ci się zużył. Musisz kupić baterie XD <Joke>

zasięg 4 sqm oznacza:

1234
UIIM

U - ty
I - Puste miejsce
M - potwór

Arusek 06-04-2006 00:00

moim zdanie raczej nie:D

Nytalith 06-04-2006 10:54

Zasieg wandow jest liczony wlacznie z polem na ktorym stoi potworek. Czyli jesli ma zasieg 4sqm to miedzy Toba a potworkiem sa 3 sqm przerwy a na czwartym sqm stoi potworek.

odo 06-04-2006 15:40

Help me!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kto mi pomorze?
Gram w tibie od niedawna i mma dopiero 8lvl:(
Mam knajta ale na mam jeszcze maga i wlasnie mam pytanie doyczace niego jak sie robie runy i co to wogule jest!!Zgory THX!

Krinjahh 06-04-2006 15:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mastadi, little meteorite
Poprostu ci się zużył. Musisz kupić baterie XD <Joke>

zasięg 4 sqm oznacza:

1234
UIIM

U - ty
I - Puste miejsce
M - potwór

czyli jak ktos ma zasieg wanda 1 to znaczy ze potwor musi na nim stac zeby mogl go dosiegnac??8o ;)

wegierek 06-04-2006 16:55

Jak robic runy??

Nytalith 06-04-2006 18:20

@2 up: Nie, 1sqm oznacza ze potwor bedzie stal w jednej z kratek obok Ciebie: Ty potwor, a jak ma 2sqm to Ty <pusta> <potwor>
@up: Szukaj plz! ale juz Ci powiem:P Bierzesz kupujesz czar, np hmm (25lvl) a nastepnie blank rune w lape i mowisz formulke w tym wypadku "adori gran".
@down: moze zle zrozumialem;) dzieki za wyprowadzenie z bledu;)

emilok 07-04-2006 08:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nytalith
@2 up: Tak, tempest rod i wand of cosmic energy mozna bic tylko w zwarciu.
@up: Szukaj plz! ale juz Ci powiem:P Bierzesz kupujesz czar, np hmm (25lvl) a nastepnie blank rune w lape i mowisz formulke w tym wypadku "adori gran".

Czyli tempest i wand mają 2 kratki zasięgu wg Ciebie?
Bo chyba nie zakapowałaś/łeś.....
----
lus blus ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:51.